Kies data

Dingen om te doen Tamarin, Mauritius

Tamarin, Mauritius: De beste dingen die je niet wil missen

Mauritius: dagcruise met barbecuelunch

1. Mauritius: dagcruise met barbecuelunch

Stap aan boord van de catamaran en kijk omhoog naar het Black River-gebergte en de mythische Mourne Mountain, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In de kalme blauwe wateren van het westen wacht u volledige ontspanning. Vertrek om 9.15 uur vanaf The Morne Anglers Club en ga naar Tamarin Bay. Hier kunt u proberen de dolfijnen te spotten. Vaar vervolgens rustig in de richting van Crystal Rock en stop onderweg om te snorkelen en te zwemmen naast het koraalrif. Eenmaal aangekomen bij Crystal Rock, kun je nog een duik nemen terwijl de bemanning een heerlijke BBQ aan het voorbereiden is. Na de lunch kunt u 40 minuten besteden aan het ontdekken van Ilot Benitier. Er staat een tenderboot tot uw beschikking om u naar het eiland te brengen. Vaar terug naar de Black River en arriveer om ongeveer 15.30 uur.

Mauritius: begeleide kajaktocht op de rivier de Tamarin

2. Mauritius: begeleide kajaktocht op de rivier de Tamarin

Verken de Tamarin-rivier tijdens deze begeleide kajaktocht. Bekijk de verschillende dieren in het wild die in de rivier leven en kijk naar de zonsondergang terwijl je door de ongerepte natuur en kalme wateren peddelt. Begin met kajakken op de plek waar de rivier de oceaan ontmoet, ook bekend als Tamarin Bay, die beroemd is om zijn mythische golf. Peddel stroomopwaarts door het kalme water en ontdek de twee hoofdarmen van de rivier. Aan de ene kant de Rempart en de bergen van Trois Mamelles, en aan de andere kant de prachtige berg van La Tourelle. De omliggende natuurlijke habitat biedt weelderig groen en een overvloed aan dieren in het wild. Tijdens uw reis kunnen we waterhoentjes, eenden, langsnavelige vogels, vliegende vossen of zelfs apen tegenkomen. Terwijl je langs de baai kajakt, kun je ook dolfijnen tegenkomen voordat ze naar het open water gaan. Tegen het einde van je avontuur kun je je vergapen aan de adembenemende zonsondergang terwijl de zon ondergaat aan de horizon van de rivier.

Mauritius: wandeltocht van 3 uur Tamarinde-watervallen

3. Mauritius: wandeltocht van 3 uur Tamarinde-watervallen

Je ontmoet de gids op het busstation Henrietta waar de tour begint met een korte briefing over de wandeling. Dan begin je aan de 3 uur durende wandeltocht door de suikerrietvelden naar de ingang van de kloof terwijl je onderweg het prachtige landschap om je heen kunt bewonderen. Vertrek richting kloof en na 30 minuten lopen bereik je de eerste van de vele watervallen. Grijp de kans om te zwemmen in de natuurlijke zwembaden, uitgehouwen in de rots. Je komt meer te weten over de planten, de dieren en de geschiedenis van Mauritius via de verhalen van de gids. Sluit de ervaring af bij de Tamarinde-waterval, de meest indrukwekkende van alle watervallen, voordat je weer terugkeert naar het oorspronkelijke vertrekpunt.

Tamarin: begeleide kajaktocht met dolfijnen

4. Tamarin: begeleide kajaktocht met dolfijnen

Ga dolfijnen spotten voor de kust van Mauritius tijdens deze begeleide kajaktocht. Peddel Tamarin Bay in en krijg de kans om tuimelaars en spinnerdolfijnen in hun natuurlijke habitat te zien. Ontmoet 's ochtends op het kantoor van de activiteitenaanbieder om aan de slag te gaan. Leer meer over de basisprincipes van kajakken van je gids voordat je vertrekt. Bewonder de zonsopgang boven het Tamarin-strand terwijl je de baai in peddelt. Dolfijnen brengen de nacht door in de baai, dus de ochtend is de beste tijd om een glimp van ze op te vangen. Breng twee uur door met kajakken rond de baai. Als je dolfijnen spot, volg dan de instructies van je gids om deze dieren op een respectvolle manier te observeren. De kans bestaat dat je geen dolfijnen ziet. Als dit gebeurt, geniet dan van een alternatieve route om de Tamarin-rivier en zijn rijke fauna te verkennen.

Begeleide Sundowner-kajaktocht

5. Begeleide Sundowner-kajaktocht

De westkust staat bekend om zijn prachtige zonsondergangen, die de hemel in de late namiddag sieren met zijn warme kleuren in alle tinten geel, oranje en rood. Het is uitzonderlijk om de kajaktocht in de late namiddag op de Tamarin-rivier te ervaren. Terwijl de zon de horizon nadert, roeien we naar het hart van de rivier, naar het noorden. Alles komt tot rust en deze stilte wordt alleen onderbroken door de laatste vogelzang. Met een koud drankje in de hand verwonderen we ons over de duizenden kleurrijke reflecties. Dan kan de show beginnen met de gouden zonsondergang en het ontstaan van een zoete tropische nacht.

Tamarin Bay: Beginners Duikervaring

6. Tamarin Bay: Beginners Duikervaring

Wees voorbereid op een ongelooflijke ochtend duiken. Na aankomst in het duikcentrum vult u medische formulieren in en leert u over veiligheidsmaatregelen voordat de duik begint. Wordt uitgerust en houd een briefing over duikuitrusting en basisoefeningen. Dit geeft je de gelegenheid om vertrouwd te raken met de activiteit, vragen te stellen en meer te leren over duiken. Je eerste duik wordt gedaan in het zwembad om je te helpen vertrouwd te raken met het ademen onder water met al je apparatuur. Stap vervolgens aan boord van de boot om naar de duikplekken te gaan en maak je klaar voor een onderwateravontuur. Een korte verkenning wordt gedaan onder constant toezicht van de duikinstructeur, waar veel rifvissen te zien zijn. Na je duik stap je op de boot en ga je terug naar het duikcentrum.

Tamarin: verkenningsduik

7. Tamarin: verkenningsduik

Ervaar het onderwaterleven en maak kans op ontmoetingen onder water tijdens een duik voor gekwalificeerde duikers rond Tamarin, Mauritius. Bewonder verschillende rifvissen en, als je geluk hebt, zie je adelaarsroggen, pijlstaartroggen, groene schildpadden en mogelijk dolfijnen. Kom aan bij het duikcentrum, ga dan verder met het invullen van formulieren en uitrusting voor je duik. Krijg een briefing op weg naar de duikplek en begin dan aan je onderwateravontuur. Soms is er de mogelijkheid om twee duiken op een dag te doen. Ga na je duik terug naar het duikcentrum.

Mauritius: catamarancruise aan de westkust vanaf Black River

8. Mauritius: catamarancruise aan de westkust vanaf Black River

Stap om 9:00 uur aan boord van de catamaran bij La Balise Marina in Black River. Vaar richting Tamarin Bay of naar het schiereiland Le Morne Brabant en probeer de groepen dolfijnen te spotten die het gebied bewonen. Stop bij een koraalrif waar je wat tijd kunt nemen om te snorkelen. Zie heldere koralen en een verscheidenheid aan kleurrijke tropische vissen. Ga verder richting het magnifieke Ile Aux Benitiers en geniet van een lunchpauze aan boord (beschikbaar als add-on). Laat je na de lunch op Ile Aux Bentiers vallen en verken de prachtige rustige stranden. Vaar terug naar Black River en wordt rond 15.30 uur afgezet bij de jachthaven.

Beschikbare activiteiten

  • Wateractiviteiten
  • Avonturen
  • Privétours
10 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Tamarin, Mauritius

Wil je alle activiteiten in Tamarin, Mauritius ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tamarin, Mauritius

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 197 beoordelingen

3e expeditiedag op het eiland, we ontmoetten onze geweldige gids Vincent voor de wandeling van de 7 watervallen! Vanaf het begin brieft hij ons en vertelt ons dat we 3 of 4 watervallen in 3 uur gaan doen, omdat we als bonus in een van hen baden voor de meer gedurfde omdat het fris is, waren we een groep van 12. afspraak voor beklimmingen, afdalingen, je moet je vasthouden aan de takken maar met een gids die al eens wat gescout heeft om te checken of de paden niet veranderd zijn en die zich meestal veilig voelt! Vincent lacht de hele tijd en is aangenaam, we hebben een geweldige tijd gehad in zijn gezelschap en we bedanken hem nogmaals! Je kunt er zonder aarzeling heen! Het is een heel mooi avontuur om te leven, de watervallen zijn prachtig! Niet te doen bij regen zonder gids, vooral omdat het glad kan zijn! Voor de rest ga je er met je ogen dicht heen, verzekert Vincent! Dankjewel

Het was een fantastische ervaring!! Het ontmoetingspunt is bij Henrietta busstation. Je kan daar links can de weg parkeren totdat de gids er is. Er zijn daar ook wc's. Wanneer alle mensen er zijn rijdt je verder met de auto naar het beginpunt. Vanuit daar wandel je gedurende 3 uur langs 5 watervallen. Het is bergafwaarts en opwaarts dus je moet wel een beetje een goede conditie hebben en goed ter been zijn. Maar het is het allemaal waard!! Wij hadden Jonathan als gids en die was zeer behulpzaam en vriendelijk. Bij de laatste waterval konden we zwemmen in het koude maar verfrissende water. Niet heel veel tijd om te blijven.

Deze wandeling was perfect vanuit elk gezichtspunt: het landschap, de schoonheid van de watervallen en de gids. Ik zou het zonder aarzeling opnieuw doen. Het was een magisch moment. Onze gids, Fabrice, was zeer attent en legde ons uit hoe we de wandeling veilig konden doen. Allemaal met een zeer aangenaam vleugje humor.

De rondleiding was super leuk. We zagen in totaal drie watervallen die we alleen niet zouden hebben gevonden. Je moet zeker fit zijn voor de tocht, soms is het zwaarder om te lopen. De gidsen zijn echter geweldig om iedereen te helpen hun bestemming te bereiken.

De wandeltocht was geweldig! De gids zorgde voor iedereen. We hadden een oudere man bij ons en hij kreeg ook veel aandacht. We raden een goede conditie aan en zeker muggenspray. Het uitzicht is geweldig en we hadden ook tijd om te zwemmen.