Kies data

Tandradbaan van Montserrat

Tandradbaan van Montserrat: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Barcelona: Montserrat, Klooster & Optionele Wijn/Lunch

1. Barcelona: Montserrat, Klooster & Optionele Wijn/Lunch

Beleef een onvergetelijke groepstour met gids naar Montserrat, de beroemdste bergketen van Catalonië. Geniet van de schoonheid van het glooiende landschap en ontdek de geschiedenis en tradities van het middeleeuwse klooster. Stap na je busreis vanuit Barcelona aan boord van de tandradtrein naar het klooster, en bewonder de prachtige natuur van de iconische bergketen Montserrat met haar meerdere pieken. Eenmaal in het klooster neemt jouw gids je mee op een wandeltour door het historische centrum van het complex.  Kom meer te weten over de rijke geschiedenis van de Santa Maria de Montserrat, een 11e-eeuws klooster dat vandaag de dag met meer dan 70 monniken nog steeds bewoont is. De toegang tot het klooster is in de prijs van de rondleiding inbegrepen. Gebruik de toegewezen vrije tijd om rond te dwalen en de beroemde Zwarte Madonna te bezoeken, of bekijk schilderijen van Picasso, El Greco en Dali in het Montserrat Museum. Tijdens je vrije tijd kun je ook met de kabelbaan de berg verder opgaan om een nog beter uitzicht op het klooster te krijgen.  Deelnemers die de optie van een tour van een halve dag hebben geboekt, keren na het bezoek aan Montserrat terug naar Barcelona. Als je een dagvullende tour hebt gekozen, ga je verder naar een prachtige kleinschalige wijnmakerij. Bij aankomst in het wijnhuis geniet je, afhankelijk van de optie die je geboekt hebt, van een lichte tapas of een meergangenlunch. Bewonder een fantastisch uitzicht op het wijngoed en de bergen van Montserrat, terwijl je je tegoed doet aan traditionele gerechten uit de regio. Wandel na je maaltijd door de wijngaard, kom meer te weten over het wijnbereidingsproces en geniet van een wijnproeverij, waarna je weer terugkeert naar Barcelona.

Vanuit Barcelona: koninklijke basiliek Montserrat met gids

2. Vanuit Barcelona: koninklijke basiliek Montserrat met gids

Stap aan boord van een bus vanaf het kantoor in het centrum van Barcelona en ga op weg naar de magische berg Montserrat. Beroemd om zijn bijzondere morfologie, de naam komt van de Catalaanse woorden Mont (berg)  en Serrat (gekarteld). Wereldberoemd om zijn rotsachtige geografie, werd het prachtige landschap van Montserrat in 1987 uitgeroepen tot Nationaal Park om zijn natuurlijke en culturele rijkdom te beschermen. Volg je lokale gids door de site en kom meer te weten over de geschiedenis en de bouwstijl van het klooster. Een gemeenschap van 80 monniken leeft momenteel en volgt de heerschappij van Sint Benedict in Montserrat. Word verliefd op de gotische en renaissancistische details van de basiliek en het heiligdom. Kom dan meer te weten over de legende van de wonderbaarlijke verschijning van de Zwarte Madonna en het kind in de grot  van Santa Cova. Tot op de dag van vandaag wordt hun houtsnijwerk bewaard in de kerk van het klooster, die je kunt bezoeken. De figuur staat in de volksmond bekend als La Moreneta  (de zwarte Madonna) als gevolg van een vernisreactie. Naast het hoofdgebied zijn er een groot aantal kleine kerken en paden die je kunt volgen. Je  krijgt de vrije tijd om de beste likeuren te proeven, lokaal geproduceerde lekkernijen te kopen of de audiovisuele tentoonstelling te bezoeken zodra de rondleiding is afgelopen.

Vanuit Barcelona: Girona Game of Thrones en Montserrat Tour

3. Vanuit Barcelona: Girona Game of Thrones en Montserrat Tour

Ontdek de oude binnenstad van Girona en leer over enkele mythen en legendes die verband houden met de stad. Bekijk enkele van de locaties waar de HBO-hitserie Game of Thrones veel scènes van het zesde seizoen heeft gefilmd. Bewonder de buitenkant van de magnifieke kathedraal en loop langs een deel van de middeleeuwse stadsmuren. Oorspronkelijk gebouwd in de 14e eeuw, werden de oude muren vernietigd om de stad in de 19e eeuw uit te breiden. Profiteer van de vrije tijd na de rondleiding en bezoek het interieur van de kathedraal op eigen houtje of eet snel een hapje. Het tweede deel van de tour neemt je mee naar de berg van Montserrat, die majestueus oprijst tot 1236 meter. Je hebt de mogelijkheid om adembenemende uitzichten op de Montserrat-berg in je op te nemen, een van de unieke creaties van de natuur. Maak een ritje naar Montserrat met de tandradtrein, die je afzet bij het klooster. Tijdens de rit van 15 minuten heb je een spectaculair uitzicht op de berg vanuit de panoramische ramen van de trein. Bezoek de koninklijke basiliek van Montserrat met het 12e-eeuwse romaanse beeldhouwwerk van de Verge Moreneta (de Zwarte Madonna). Je hebt wat vrije tijd om de audiovisuele tentoonstelling over de geschiedenis en creatie van Montserrat te bekijken en typische likeuren van Montserrat te proeven, gemaakt door lokale monniken. Beide activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen.

Montserrat: privétour van een halve dag vanuit Barcelona

4. Montserrat: privétour van een halve dag vanuit Barcelona

Het benedictijnenklooster van Santa Maria de Montserrat, 780 meter boven de zeespiegel, geniet een prachtige locatie, omringd door een onvergetelijk natuurlijk landschap. Het klooster heeft bijna duizend jaar gediend als een centrum voor spirituele retraite. Bezoek de basiliek waar de Maagd Santa Maria van Montserrat, patroonheilige van Catalonië, zich bevindt. Het romaanse beeld van "de Zwarte Madonna" stamt uit de 12e eeuw en wordt tegenwoordig omringd door een gouden altaar. Volgens de legende verscheen de Maagd persoonlijk op deze plek, waardoor de hermitage van Santa Maria ontstond. Maak vervolgens een wandeltocht door de kloosteromgeving. Geniet van de ongeëvenaarde uitzichten die deze regio biedt, die in 1987 werd uitgeroepen tot natuurpark. Een muzikale traktatie sluit je mystieke bezoek aan Montserrat af, terwijl je luistert naar de engelachtige stemmen van La Escolania de Montserrat, een van de oudste jongenskoren in Europa (afhankelijk van seizoensbeschikbaarheid).

Van Barcelona: Montserrat-dagtour

5. Van Barcelona: Montserrat-dagtour

Stap aan boord van een tourbus naar de magische berg Montserrat. Beroemd om zijn eigenaardige morfologie, komt de naam van de Catalaanse woorden Mont (berg) en Serrat (gekarteld). Montserrat, beroemd om zijn rotsachtige geografie, werd in 1987 uitgeroepen tot Nationaal Park om zijn natuurlijke en culturele rijkdom te beschermen. Volg je lokale gids door de site en leer meer over de geschiedenis en bouwstijl van het klooster. Word verliefd op de gotische en renaissancistische details van de basiliek en het heiligdom. Leer meer over de legende van de verschijning van de Madonna met kind in de grot van Santa Cova. De figuur is in de volksmond bekend als La Moreneta (The Black Madonna) als gevolg van een vernisreactie. Na de rondleiding krijgt u ongeveer 3 uur vrije tijd. Daarna kunt u lokaal geproduceerde lekkernijen kopen, lunchen, luisteren naar een van de oudste jongenskoor in Europa (afhankelijk van hun schema), de audiovisuele tentoonstelling bezoeken, het museum (optioneel) of de beste likeuren proeven die in de regio.

Tandradbaan van Montserrat: topattracties in de buurt

Overzicht activiteiten in Tandradbaan van Montserrat

Wil je alle activiteiten in Tandradbaan van Montserrat ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tandradbaan van Montserrat

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.797 beoordelingen

Ik en mijn vriend hebben dit kaartje voor Montserrat gekocht en ik kan er niets fouts aan vinden. We hebben genoten van de ervaring en raden zeker aan om een dag te bezoeken. Ik was bang dat het ingewikkeld zou zijn om te oordelen naar de beoordelingen, maar ik moet zeggen dat ik niet zeker weet wat mensen zo moeilijk hebben gevonden. In de instructies staat duidelijk dat je je tickets moet ophalen op Place de Catalana. De informatiebalies zijn allemaal duidelijk aangegeven en de mensen aan de balies zijn erg behulpzaam. De trein vertrekt vanaf station Espanya. De trein die je nodig hebt is de R5 - deze vertrekt om 36 minuten over het hele uur, de eerste om 7:36 - het station staat goed aangegeven - je hoeft alleen maar de borden naar R5 te volgen. Je moet uitstappen bij Monistrol de Montserrat als je voor de Cremella (spoorbaan) hebt gekozen of Aeri de Montserrat als je voor de kabelbaan hebt gekozen. Nogmaals, dit was allemaal zeer goed aangegeven. We kozen voor de Cremella en ook di

Heb de AV niet gedaan omdat ik tijd doorbracht met wandelen naar het hoogste punt. Geweldig uitzicht. Naadloos vervoeren. V eenvoudig ophalen van een ticket toen we uit de luchthavenbus stapten. Kies tussen tandradbaan en kabelbaan bij ophalen. Kan elke dag een kaartje gebruiken, dus kijk gewoon naar het weer. Uitstekende communicatie via WhatsApp voor mijn vraag. Wil gyg zeker weer gebruiken

Het is even wennen om het vertrekstation te vinden en kaartjes op te halen bij Pl. Catalunya, maar het is allemaal gelukt en het klooster van Montserrat en de omgeving zijn prachtig. We hadden ook mooi weer dus de dag was perfect. Je moet minimaal 6 uur, bij voorkeur 8 uur, plannen om veel te verkennen.

Zeer eenvoudige bediening van het Transmontserratticket als je het eenmaal hebt. Er is een algemene kassa voor het winkelcentrum op Plaça Catalunya. Niets wijst erop dat de Get your Guide-tickets daar ook verkrijgbaar zijn, maar dat zijn ze wel

Erg leuk, zeer goede begeleiding, lunch niet speciaal. Wijn weer wel erg lekker en leuk.