De populairste activiteiten van Tanzania

Van Zanzibar: Selous Game Reserve-dagsafari met vluchten

1. Van Zanzibar: Selous Game Reserve-dagsafari met vluchten

Verken de indrukwekkende Tanzaniaanse natuur en dieren in het wild terwijl je met ons meegaat op een dagsafari naar Selous/Nyerere National Park. Vlieg vroeg in de ochtend van Zanzibar naar Selous/Nyerere National Park, het grootste beschermde wildreservaat op het Afrikaanse continent. Geniet van een gamedrive van een hele dag en een bushlunch tijdens de pauze. Vlieg laat in de middag terug naar Zanzibar. U wordt vroeg in de ochtend opgehaald bij het hotel waar u verblijft voor een transfer naar de luchthaven. Rond 06.30/07.30 uur vertrekt uw vlucht van Zanzibar naar Selous Game Reserve/Nyerere National Park, waar u om 07.00/08.00 uur aankomt. Om 07.00/08.30 uur 's ochtends start uw gedeelde safari-gamedrive in het grootste wildreservaat van het Afrikaanse continent, met halverwege de ochtend een koffie-/theepauze om 10.30 uur. Tijdens de gamedrive verken je de natuur en de omgeving van Tanzania. Onze chauffeursgidsen hebben veel ervaring met het gebied en de wilde dieren en vertellen je er graag alles over. Ervaar een authentieke safari bush lunch midden in het Nationaal Park! Om 12.30 uur wordt er een warme lunch geserveerd aan gedekte tafels in de bush. Na de lunch gaat u verder met de gamedrive tot 15.30 uur, waarna u wordt teruggebracht naar de landingsbaan voor uw vlucht terug naar Zanzibar. Uw vlucht vertrekt om 16.15 uur vanaf de landingsbaan van Selous Game Reserve/Nyerere National Park terug naar Zanzibar, waar u om 17.05 uur aankomt en wordt opgehaald en teruggebracht naar uw hotel.

Van Kendwa: Mnemba-boottocht en dolfijnensnorkelavontuur

2. Van Kendwa: Mnemba-boottocht en dolfijnensnorkelavontuur

09.00 uur halen we je per boot op bij de Nungwi of Kendwa en beginnen we te cruisen door de dolfijnen te zoeken en met ze te zwemmen terwijl we naar het beschermde gebied van Mnemba gaan. Nadat we het beschermde gebied van Mnemba hebben bereikt, beginnen we te snorkelen rond de koraalriffen. tij varen we naar de zandbank. 13.00 uur We brengen je terug naar het strand van Nungwi of Kendwa en zetten je af naar het dichtstbijzijnde strand van je hotel

Prison Island: privétour van halve dag

3. Prison Island: privétour van halve dag

Deze privétour van een halve dag kan op elk moment tussen   09:00 uur en   15:30 uur plaatsvinden. Je ontmoet je deskundige gids en schipper wanneer je aan boord gaat van je houten stoomboot. Vervolgens vaar je naar het prestigieuze eiland en geniet je van je 30 minuten durende reis.  Luister naar de geschiedenis van het eiland en verken het verleden door middel van de historische gebouwen, die gedurende de eeuwen verschillende functies hadden, zoals als gevangenis, kapel, of verstopplek voor slaven.   Geniet van een duik in het turquoise water  of snorkel rond het kleurrijke koraal. Speel met reuzenschildpadden en je kunt ook foto's maken met deze oude, kostbare wezens. Als je niet veel zwemervaring hebt of je je niet helemaal zeker voelt, kun je een zwemvest krijgen. 

Van Zanzibar: Mikumi-dagsafari

4. Van Zanzibar: Mikumi-dagsafari

Ontdek de unieke Tanzaniaanse natuur en dieren in het wild terwijl je met ons meegaat op een dagsafari naar Mikumi National Park. Vlieg vroeg in de ochtend van Zanzibar naar Mikumi National Park, het vierde grootste nationale park in Tanzania. Geniet van een dag gamedrive en een authentieke restaurantlunch tijdens de pauze. Laat in de middag vlieg je terug naar Zanzibar. U wordt vroeg in de ochtend opgehaald bij het hotel waar u verblijft voor een transfer naar de luchthaven. Hierna vertrekt uw vlucht van Zanzibar naar Mikumi National Park om uw gedeelde safari gamedrive te beginnen. Tijdens de gamedrive verken je de natuur en de omgeving van Tanzania. Uw chauffeursgidsen hebben veel ervaring met het gebied en de natuur en vertellen u er graag alles over. Ervaar 's middags een authentieke restaurantlunch. Na de lunch gaat u verder met de gamedrive en wordt u om 15.00 uur teruggebracht naar de landingsbaan voor uw vlucht terug naar Zanzibar. Zodra u terugkomt op Zanzibar, geniet u van een transfer terug naar uw hotel.

Zanzibar: transfer van luchthaven naar hotel

5. Zanzibar: transfer van luchthaven naar hotel

Vermijd de kosten van een taxi en het gedoe van het navigeren door een buitenlands openbaar vervoersysteem met een privétransfer van de luchthaven naar uw hotel. Omzeil de dure en onbetrouwbare taxichauffeurs en begin uw vakantie in stijl met deze comfortabele en stipte service. Maak gebruik van een betaalbare en betrouwbare transportservice van de luchthaven naar een hotel op het eiland Zanzibar. Uw prijs is inclusief vervoer voor maximaal 7 passagiers met lichte bagage of 5 personen met meer bagage. Ontspan in een modern voertuig met airconditioning, bestuurd door een ervaren chauffeur. Geniet van een comfortabele transfer van 0,5 tot 1,5 uur, afhankelijk van de locatie van uw hotel.

Zanzibar: avontuurlijke quadtocht naar een lokaal dorp

6. Zanzibar: avontuurlijke quadtocht naar een lokaal dorp

Ontmoet je gids bij het kantoor van de lokale partner en rijd vervolgens ongeveer 4 kilometer over de hoofdweg naar Pwani Majangani. De tour stopt meestal een paar minuten bij een plaatselijke winkel waar je wat te eten kunt kopen om als cadeau aan het dorp te geven. Na deze korte pauze verlaat je de geasfalteerde weg om een off-road quadrit te maken door de rijstvelden, waar de gids een stop maakt van ongeveer 15 minuten om over de economie, cultuur en de gebruiken van de dorpen in het midden van het eiland te vertellen. Na deze uitleg gaat de excursie verder door de omgeving van het eiland in de richting van het lokale dorp, waar je ongeveer 1 uur zult stoppen. Hier heb je de mogelijkheid om tijd met de kinderen door te brengen, met ze te spelen en in contact te komen met de dorpsgemeenschap. Na dit eerste contact biedt de gids wat lokaal vers fruit aan (madafu, seizoensgebonden vers fruit). Ga vervolgens naar het Huis van de Gek, een typisch huis in het plattelandsdorp, terwijl de gids meer vertelt over het leven en de cultuur van de Zanzibarische bevolking. Voordat je weer op de quad stapt, bezoek je plantages met kaneel, kruidnagel, citroengras en andere soorten die door de mensen van het dorp worden verbouwd. Uiteindelijk verlaat je het dorp en rijd je naar Pwani Majangani waar je het vissersdorp bereikt. Bij het dorp stop je een paar minuten en krijg je uitleg over de verschillen tussen het landelijke dorp en de gemeenschap aan de kust. De zandweg volgend, langs de huizen van de vissers, kom je bij het strand waar je een paar minuten stopt voordat je teruggaat naar het beginpunt.

Van Zanzibar: Prison Island-tour van een halve dag

7. Van Zanzibar: Prison Island-tour van een halve dag

Bezoek Prison Island tijdens een privérondleiding van 3 uur. Ontdek de gevarieerde geschiedenis en de prachtige natuur van deze plek. Ontmoet je gids op Zanzibar, of kies de ophaaloptie. Geniet vervolgens van de rit naar het eiland op een traditionele dhow. Leer hoe dit kleine eiland zijn naam kreeg. Verken de plek waar vandaag meer dan 50 schildpadden leven. Sommige zijn meer dan 100 jaar oud.   Voer de schildpadden en fotografeer ze van dichtbij. Let ondertussen op pauwen en antilopen die daar ook leven. Nadat je het eiland en zijn geschiedenis hebt ontdekt, maak je van de gelegenheid gebruik om te snorkelen in het heldere water. Ervaar tropische vissen en kleurrijk koraal voor de kust. Aan het einde van je tour keer je terug naar Zanzibar, waar je wordt afgezet in het stadscentrum of bij je hotel.

Zanzibar: tour naar de noordkust en schildpaddenreservaat

8. Zanzibar: tour naar de noordkust en schildpaddenreservaat

De populairste stranden van Zanzibar vind je in Nungwi. De belangrijkste reden is dat de getijden hier minder invloed hebben. Nungwi is ook de hoofdstad van de lokale dhow-productie. Kom meer te weten over de productie van deze indrukwekkende zeilboten en zie de lokale ambachtslieden aan het werk. Geniet daarna van een lunch met een gratis drankje bij een plaatselijk restaurant. Breng vervolgens een bezoek aan een echt schildpaddenreservaat. Hier worden schildpadden behandeld en genezen van ziektes voordat ze worden in zee vrijgelaten. Zwem met deze ongelofelijke dieren en voeder ze.  Alle kosten die hier worden betaald, komen ten goede aan de schildpadden of dienen om toeristen te informeren over hun impact op het lokale milieu.

Stone Town: privé dagtrip naar Stone Town en Prison Island

9. Stone Town: privé dagtrip naar Stone Town en Prison Island

Bekijk het Nationaal Museum van Zanzibar (herbouwd in 1883) en het Arabische fort terwijl je door de bazaarstraten naar het beroemde huis van Freddie Mercury loopt. Bekijk de oude slavenmarkt, fruitmarkt en kruidenmarkt - mis de klassieke Zanzibar gebogen deuren niet die de stenen stad versieren. Nadat je Stone Town hebt verkend, heb je de gelegenheid om een korte pauze te nemen voordat je naar Prison Island gaat. Prison Island is ook bekend als Changuu Island, de bijnaam kwam van het eiland dat door sommige sultans van Zanzibar werd gebruikt om tot slaaf gemaakte mensen vast te houden. Terwijl je op dit eiland bent, kun je zwemmen en foto's maken met reuzenschildpadden.

Zanzibar: Nungwi Turtle Aquarium begeleide halve dagtrip

10. Zanzibar: Nungwi Turtle Aquarium begeleide halve dagtrip

Ontdek alles wat er te weten valt over zeeschildpadden in het Mnarani Aquarium in het kleine dorpje Nungwi. Krijg de kans om de schildpadden te voeren en te zwemmen in hun natuurlijke lagunevijver. Ontdek hoe het aquarium zeeschildpadden rehabiliteert zodra ze hersteld zijn van hun verwondingen veroorzaakt door verstrikt raken in netten. Begin uw dag met een pick-up van uw hotel in Zanzibar en rijd naar het dorp Nungwi op de noordpunt van het eiland Zanzibar. Bezoek in de buurt van de vuurtoren het Mnarani Aquarium en zijn schildpadden met je gids; Mnarani betekent "plaats van de vuurtoren" in het Swahili. Ontdek een grote, natuurlijke getijdenpoel in de koraalrots achter het strand waar de schildpadden zwemmen. Het was oorspronkelijk opgezet om zeeschildpadden die in visnetten gevangen zaten te rehabiliteren en te bestuderen. Het project is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat ook lokale babyschildpadden worden beschermd. Koop wat zeewier van de verzorgers van de schildpadden om ze te voeren of ga het zwembad in voor een nauwere ontmoeting om met ze te zwemmen. Leer alles over het rehabilitatieproject en de inspanningen om lokale babyschildpadden te beschermen. Krijg inzicht in de levenscyclus van schildpadden, hun voedsel en meer.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Tanzania

Alle activiteiten

808 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Plaatsen in Tanzania

Andere activiteiten in Tanzania

Wil je alle activiteiten in Tanzania bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tanzania

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 646 beoordelingen

Een van de mooiste tours die we ooit op reis hebben gedaan. We kenden onze taxichauffeur Ahmed al van onze eerste tour. Het schildpaddenreservaat bevindt zich in een kleine lagune. Het was ongelooflijk geweldig om met de dieren te zwemmen. Hier worden ze weer fit gemaakt zodat ze na een jaar in goede gezondheid weer de vrije natuur in kunnen. Het is dus geen gevangenisstraf! Omdat we nog tijd hadden, gingen we toen naar de nabijgelegen dierentuin, die minstens zo geweldig was. Je kon de dieren van dichtbij ontmoeten, waaronder apen, schildpadden, struisvogels. De toegang was $ 10 / persoon. incl. privé gids en diervoeder. Daarna gingen we eten in een strandrestaurant met lokale en internationale gerechten. Een hoofdgerecht en een drankje waren inbegrepen, het tweede drankje werd ons door de taxichauffeur gegeven. Hij nam ook de tijd zodat we door een paar winkels konden slenteren. Op weg naar huis gaf hij ons zelfs een maïskolf.

De tour was perfect georganiseerd. Geweldige ervaring met de dolfijnen, snorkelen, verblijven op een grote zandbank. MAAR: De boekingspagina bevat onjuiste informatie. De tour duurt 6 uur in plaats van de aangegeven 3 uur.De tour is alleen voor ons geboekt, zonder andere passagiers. De opties voor de ophaallocatie op de kaart zijn ook onjuist. Ze halen je overal in Stonetown op. De kaartinvoer waar de boot begint is ook verkeerd. Correct: ten noorden van Matemwe Beach. Wie is verantwoordelijk voor de presentatie van de boekingspagina op Getyourguide? Conclusie: Alles was veel mooier dan beschreven op de boekingspagina.

De rondleiding in het Duits was erg goed. Onze gids liet ons de interessante plekken in Stonetown zien en had altijd achtergrondkennis paraat. De geboekte pick-up bij het hotel in Kiwenga verliep op tijd en zonder problemen. Ik kan de tour zonder voorbehoud aanbevelen. 3 uur is genoeg.

Het was echt uniek en erg aardig personeel. We zagen de schepen aan de kust, waar het water net heel ver was teruggelopen, de twee hotels daar zijn prachtig opgegaan in de dorpse omgeving.

Briljant met een gids aan de top Hartelijk dank aan Teymour die ons tijdens dit avontuur heeft vergezeld. Ik raad je aan om dit minstens één keer in je leven te doen