Etna: Zuidkant dagtocht

Etna: Zuidkant dagtocht

Vanaf US$ 48,60 per persoon

Onze dagtocht naar de Etna brengt je naar de top van de hoogste vulkaan van Europa. Hoewel de vulkaan actief is, kun je veilig een blik op de vier kraters te werpen. Het is zeker dat je nergens in heel Europa een soortgelijke vulkaan zult vinden!

Over deze activiteit

Eenvoudig annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent COVID-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 8 uur
Begintijd 08:30
Sla de rij voor de kassa over
Directe bevestiging
Tourgids
Engels, Duits, Italiaans

Belevenis

Highlights
 • Een schilderachtig tocht naar de hoogste vulkaan van Europa, de Etna
 • De mogelijkheid om rond de Silvestri kraters te wandelen
 • Optionele klim naar het belangrijkste kratergebied
Volledige beschrijving
Dit is een excursie van 1 dag met de bus vanuit Taormina naar de berg Etna. De hoogste vulkaan van Europa (3329 meter hoog) met zijn rokende piek, die vanwege de seismische activiteit continue van vorm verandert, kan van overal in Sicilië worden gezien. Zie de 4 verschillende kraters aan de top en meer dan 300 openingen op de flanken, variërend in grootte van kleine gaten tot grote kraters. Je wordt opgehaald in Taormina om 08:30 uur en naar het de berghut Rifugio Sapienza op 1800 meter gebracht. Vanaf hier wandel je rond de Silvestri kraters op 1900 meter. Je hebt dan de optie (tegen extra betaling) om per kabelbaan en jeep naar de top van de vulkaan te gaan. Uitbarstingen op de top zijn zeer spectaculair, maar vormen zelden een bedreiging voor de bewoonde gebieden rond de vulkaan. Een uitbarsting in 1669 duurde 122 dagen en vernietigde een aantal steden. Sindsdien zijn er talloze uitbarstingen op de top en ten minste 60 flank uitbarstingen geweest, waarvan de laatste in 2008. Om 16:00 uur word je teruggebracht naar Taormina. Het is zeker dat je nergens in heel Europa een soortgelijke vulkaan zult ervaren.
Inbegrepen
 • Vervoer
 • Gids
 • BTW en belastingen
 • Dranken, maaltijden en andere extra's
 • Klim naar het belangrijkste kratergebied
 • Ophalen en afzetten bij je hotel
Niet geschikt voor
 • Mensen die slecht ter been zijn
Voorzorgsmaatregelen omtrent COVID-19
Vereisten voor deelnemers
 • Deelnemers moeten hun eigen mondkapjes meenemen en dragen

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

Taormina busterminal Via Pirandello. Zorg dat je minstens 10 minuten voor de vertrektijd bij het trefpunt bent. Ophaalservice is beschikbaar in de gebieden Taormina, Giardini Naxos, Recanati en Letojanni. Zorg dat je contact opneemt met SAT Group, openingstijden: 08:30 uur - 13:00 uur en 16:00 uur - 19:30 uur, om minstens een dag van tevoren de excursie opnieuw te bevestigen, en om meer informatie te krijgen over de dichtstbijzijnde ophaallocatie.

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Wat mee te brengen

 • Comfortabele schoenen

Niet toegestaan

 • Huisdieren
 • Open schoenen

Goed om te weten

 • Het wordt aanbevolen om warme kleding en dichte schoenen te dragen
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,2 / 5

gebaseerd op 49 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Guide
  2.5 / 5
 • Transportation
  3.3 / 5
 • prijs / kwaliteit
  3,4 / 5
 • veiligheid
  4,5 / 5
Sorteren op

De tour was echt heel spannend en maakte indruk op me, vooral omdat er een temperatuurverschil was van ongeveer 20 graden van de vallei naar de Etna (op 3000 m hoogte). Een geweldige ervaring van de kracht van de natuur. De gids was niet zo taalkundig opgeleid, dus ik begreep niet veel. Ik miste informatie over de Etna zelf. Dit is ook geen wandeltocht, je kunt comfortabel worden vervoerd per kabelbaan of bus.

Verder lezen

30 mei 2019

Geweldige tour. We hebben de kabelbaan en de Unimo-extensie geboekt.

Geweldige tour, kabelbaan en Unimog-extensie geboekt. Met deze uitbreidingen is het niet goedkoop, maar in de eerste plaats is het elke cent waard en als u van mening bent dat de kabelbaan regelmatig wordt beschadigd door lavastromen, moet u de kosten niet vergelijken met kabelwagentarieven in de Alpen. Het Unimog-transport vanaf het bergstation tot 3000 meter is ook buitengewoon waardevol, omdat u niet over deze puinvelden hoeft te sjokken, waar u voor elke stap een halve stap achteruit moet schuiven. De kraters bezoeken op 3000 meter hoogte en daar rond stampen is al zwaar genoeg op hoogte - je komt eindelijk van zeeniveau en bent niet geacclimatiseerd. De tour is super interessant, ook voor kinderen.

Verder lezen

31 augustus 2017

Precies wat je nodig hebt als je Etna ziet!

Beetje te duur alleen voor het rijden van Taormina naar Etna omdat het ticket voor 30 € voor kabelbaan niet is inbegrepen in de prijs. Onze gids was echter geweldig en vertelde ons interessante verhalen! Ik zou deze excursie aanbevelen, er is genoeg tijd om alles te zien en er ook van te genieten!

21 mei 2017

Georganiseerd door

Product ID: 13016