Deze activiteit is automatisch vertaald. Klik hier om de originele versie in Engels te bekijken.

Van Taormina: een rondleiding door de hele dag door Siracusa

Van Taormina: een rondleiding door de hele dag door Siracusa

Vanaf $59,91 per persoon

Tijdens een begeleide excursie per bus van 1 dag ontdekt u de vele bezienswaardigheden en wonderen van het prachtige Syracuse. Bekijk het archeologische gebied, het Griekse theater en de steengroeves voordat u het eiland Ortygia bezoekt om de fontein van Arethusa en de kathedraal te bekijken.

Over deze activiteit

Eenvoudig annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent COVID-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 8 uur
Begintijd 08:00
Sla de rij voor de kassa over
Directe bevestiging
Tourgids
Engels, Duits, Italiaans

Belevenis

Highlights
 • Verken de archeologische vindplaats in Syracuse
 • Wandel rond het eiland Ortygia en bewonder de vele verschillende bouwstijlen
 • Bewonder de fontein van Arethusa
Volledige beschrijving
Voor diegenen die naar Sicilië reizen, is Syracuse niet te missen. Ooit de belangrijkste stad in Magna Graecia, versloeg het het machtige Athene in 413 en was het de thuisbasis van vele grote Grieken, waaronder de onnavolgbare Archimedes. Op het hoogtepunt van zijn economische, politieke en militaire macht had de stad 300.000 inwoners en volgens Cicero 'de grootste Griekse stad en de mooiste van allemaal'. Neem deel aan een begeleide bustocht van een hele dag door deze geweldige stad, die een bezoek aan de archeologische vindplaatsen en het eiland Ortygia omvat. Ga eerst naar de archeologische vindplaats, die in het noordwesten van de stad ligt en waar een verbluffend aantal goed bewaard gebleven Griekse en Romeinse overblijfselen te vinden zijn. De belangrijkste attractie is ongetwijfeld het Griekse theater, dat minstens teruggaat tot de 5e eeuw voor Christus. De cavea is een van de grootste ooit gebouwd, de 59 rijen konden maximaal 15.000 toeschouwers herbergen. Net over de kam van het theater, ziet u de oude steengroeven waar vandaag een geurige citroenboomgaard groeit. Bezoek ook het beroemde Oor van Dionysius, een 20 meter hoge, slanke puntige boog die ongeveer 65 meter diep in de rotswand is gesneden. De rots werd ooit door Dionysius de tiran gebruikt als een gevangenis voor zijn bitterste vijanden. Nadat u bent gestopt bij het Romeinse amfitheater, gaat u verder naar het Archeologisch Museum met een grote collectie exposities uit de hele regio Syracuse. Breng de tweede helft van uw dag door op het prachtige eiland Ortygia. Het is misschien een klein eiland, maar het zit boordevol meer dan 2500 jaar geschiedenis. Architecturale stijlen variëren sterk, waaronder Griekse en Romeinse overblijfselen, middeleeuwse Normandische gebouwen en een grote hoeveelheid ingetogen barok die zichtbaar is in de belangrijkste kathedraal. Neem 's middags een pauze om te ontspannen op een van de vele restaurants, trattoria's of bars van het eiland, terwijl u geniet van de bezienswaardigheden van de lagune.
Inbegrepen
 • Vervoer per bus
 • Tourleaderenservice
 • Lokale gidsservice
 • BTW en belastingen
 • Drankjes of maaltijden
 • Toegangsprijzen
Niet geschikt voor
 • Mensen die slecht ter been zijn
Voorzorgsmaatregelen omtrent COVID-19
Geldende veiligheidsmaatregelen
 • Alle contactpunten worden regelmatig schoongemaakt
Vereisten voor deelnemers
 • Deelnemers moeten hun eigen mondkapjes meenemen en dragen

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

Busstation Taormina - Via Pirandello

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Wat mee te brengen

 • Comfortabele schoenen
 • Zonnehoed

Niet toegestaan

 • Huisdieren

Goed om te weten

 • Het wordt aanbevolen om comfortabele kleding en schoenen en een hoed / vizier te dragen.
 • Let op: boekingen voor de volgende dag moeten minimaal 15 uur van tevoren worden geboekt.
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

3,7 / 5

gebaseerd op 15 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  2.2/5
 • Vervoer
  2.8/5
 • prijs / kwaliteit
  3,7/5
 • veiligheid
  4/5
Sorteren op

De dag was goed georganiseerd en de bus kwam ons om 7.30 uur ophalen bij Giardini Naxos. Zorg dat je vroeg bent, de bus wacht niet lang! Na meer pick-ups van Taormina enz. Waren we onderweg en tot onze verbazing gestopt bij een tankstation gedurende 20 minuten (ik neem aan dat de bestuurder vanwege tijd op de weg moest stoppen - anders een heel vreemde plek om te stoppen ) achteraf gezien zouden we echter snacks hebben gekocht omdat er veel tijd was tussen ontbijt en lunch, vooral voor iedereen zoals wij die niet echt tijd hadden voor ontbijt met het vroege ophaalpunt. Ze zijn echter de nadelen de reis was absoluut de moeite waard! Spectaculaire bezienswaardigheden van het Griekse theater en de paradijsgrotten waren briljant. En Ortigia was prachtig met geweldige gebouwen om te bekijken. Kortom een geweldige reis met onze gids, Eva is zeer goed geïnformeerd, interessant en grappig!

Verder lezen

13 september 2019

Leuke dagtocht voor koude dagen

Samenvattend een grote dank aan de organisatoren. Omboeken van donderdag tot maandag verliep soepel. De lokale gids, SAT, stuurde ons een geweldige toeristische gids. Zeer begrijpelijk in het Italiaans, Duits en Engels en zeer goed op de hoogte van de tour. Let op, er zijn extra kosten van 2 € voor de kathedraal, die optioneel is. De tour leidt door het oude Syracuse (theater van de Romeinen en Grieken) naar het eiland met de oude stadsmuur, het stadscentrum inclusief de kathedraal enz. Er was geen tijdsdruk gedurende de hele duur van de tour, wat eerder een uitzondering is. Boek het pakket, het is echt een aanrader.

Verder lezen

2 mei 2019

Expected the site to be better maintained, difficult to see the ruins with all the vegetation growing around it which covers it up, dissapointing.

26 juli 2019

Vertalen
Georganiseerd door

Product ID: 166962