Dagtocht

Vanuit Taormina: dagtocht hogere kraters Etna

Vanuit Taormina: dagtocht hogere kraters Etna

Vanaf € 95 per persoon

Profiteer van deze dagtocht naar de hoogste actieve vulkaan van Europa. Reis per kabelbaan en jeep naar de top van de Etna, met een ervaren lokale gids. Zie op een veilige manier de kraters aan de top en bewonder de prachtige uitzichten beneden je.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 8 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Sla de rij voor de kassa over
Directe bevestiging
Tourgids
Engels, Duits, Italiaans

Belevenis

Highlights
 • Bezoek de hoogste actieve vulkaan van Europa en zie de kraters aan de top van de Etna, van een veilige afstand
 • Ervaar een spannende rit per kabelbaan en jeep naar de top van de vulkaan
 • Bewonder de adembenemende uitzichten beneden je, van een hoogte van 3000 meter
Volledige beschrijving
Je wordt om 08:30 uur opgehaald en ontspant terwijl je gebracht wordt naar de hoogste vulkaan van Europa, waarvan de rokende piek overal op Sicilië kan worden gezien. Rij naar de Mount Etna Refuge, waar je je met verfrissingen klaarmaakt voor de tocht verder omhoog.  Klim per kabelbaan tot 2500 meter en ga verder aan boord van jeeps naar de geautoriseerde kraterzones op ongeveer 3.000 meter hoogte, met behulp van vergunninghoudende gidsen van de CAI, de Italiaanse alpinistenclub. Zie de 4 verschillende kraters aan de top en meer dan 300 openingen op de flanken, variërend in grootte van kleine gaten tot grote kraters. Pauzeer om de activiteit van de kraters aan de top te bewonderen in een veiligheidszone, afhankelijk van weersomstandigheden. Je kijkt over een actieve vulkaan en maakt herinneren die een leven lang meegaan.
Inbegrepen
 • Vervoer per bus
 • Kabelbaan en jeeps
 • Diensten tochtbegeleider
 • BTW en belastingen
 • Eten en drinken
 • Verhuur
 • Ophalen en afzetten bij hotel
Niet geschikt voor
 • Mensen die slecht ter been zijn
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Geldende veiligheidsmaatregelen
 • Alle contactpunten worden regelmatig schoongemaakt
Vereisten voor deelnemers
 • Je moet je eigen mondkapje meenemen en dragen

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

Taormina busstation - Via Pirandello.

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Wat mee te brengen

 • Comfortabele schoenen

Niet toegestaan

 • Sandalen of slippers
 • Huisdieren

Goed om te weten

 • Het wordt aanbevolen dat je warme kleding en geschikte schoenen draagt
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4 /5

gebaseerd op 124 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,6/5
 • Vervoer
  4,7/5
 • prijs / kwaliteit
  3,7/5
 • veiligheid
  4,3/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Een zeer gemakkelijke tocht om bijna 3000 m op de Etna te bereiken zonder jezelf in te spannen en uit te putten. Punctueel vervoer van Taormina naar het dalstation van de lift op de Etna en terug. In de bus krijg je een kleine uitleg in het Italiaans en Engels. Vanaf het bovenste station van de kabelbaan brengen comfortabele "minibussen" u naar het startpunt van een korte rondleiding door de krater. Een berggids begroet je en geeft je een zeer goede introductie tot de activiteiten van de Etna.

Verder lezen

29 augustus 2020

We genoten van onze tour in het algemeen, maar meestal reden we in een bus, namen we de kabelwagen of reden we in een bergbus. Hoewel we niet te lang in de rij voor kabelwagen of bergbus moesten staan, kostte reizen veel te veel tijd. We hadden minder dan een uur op 2900 meter en het was net genoeg om een rondleiding door een krater te nemen, maar niet genoeg om te verkennen. Al die moeite voor slechts 45 minuten de berg op was een beetje een teleurstelling. Hoger de berg opgaan was natuurlijk verboden. De berggids die ons rond één krater liep was zeer informatief en meertalig. Onze eigen gids was zeer aangenaam, efficiënt en attent. Ze sprak de hele rit op en neer in drie talen. De buschauffeur was ongelooflijk bekwaam en reed die monsterbus als een ... nou ja ... een professional. We hadden bewolkt weer, dus geen adembenemend uitzicht, maar de top was duidelijk zichtbaar vanaf 2900 en we waren heel blij om hem te zien.

Verder lezen

20 augustus 2019

Geweldige tour. Sterk aanbevelen

Interessante en goed georganiseerde tour. Niet alleen de gids was vriendelijk en zeer informatief, maar ook de bestuurder leek erg bekwaam. Ik ben het niet eens met mensen die zeggen dat de reis korter moet zijn - wat vrije tijd is perfect voor een kleine wandeling, foto's of zelfs genieten van een kleine maaltijd aan de bar. Het weer was erg goed en het was niet zo koud als ik had verwacht (half juni) dus een longsleeve was voldoende. Wat betreft schoenen - er is niet zo veel wandelen dus zelfs mijn espadrilles deden het werk, ik schat dat trainers meer dan genoeg zouden zijn. Kortom - goed georganiseerde reis met een goede prijs, ik beveel ten zeerste aan aan iedereen die de Etna wil zien.

Verder lezen

25 juni 2019

Georganiseerd door

Product ID: 165378