Dingen om te doen Tarifa

Tarifa: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Tarifa: tocht van hele dag naar Tanger

1. Vanuit Tarifa: tocht van hele dag naar Tanger

Steek de Straat van Gibraltar per veerboot over en breng de dag door in de bruisende stad Tanger om een goede indruk van het leven in Marokko te krijgen. Bij aankomst in Afrika tref je je lokale gids, die je meeneemt op een minibustocht door de stad. Daarna zie je landelijke bezienswaardigheden zoals de Grotten van Hercules en het fantastische Cap Spartel schiereiland. Je keert terug naar het stadscentrum, waar je de bruisende steegjes van de medina verkent en de belangrijkste hoekjes van het historische stadscentrum ontdekt. Geniet van een lunch en maak, als je dat wil, een kamelenrit om de stad vanuit een ander perspectief te ervaren. Keer terug naar Spanje per veerboot en wees op tijd terug voor het diner.

Van Sevilla: dagtocht naar Tanger

2. Van Sevilla: dagtocht naar Tanger

Vertrek om 7.00 uur uit Sevilla en begin aan de reis naar Tanger. Aankomst in de veerhaven en aan boord van de veerboot om ongeveer 10:00/10:30 uur. Onderweg kunt u ontspannen en genieten van het uitzicht op de Spaanse en Afrikaanse kust. Houd walvissen en dolfijnen in de gaten die door de zeestraat migreren. Aankomst in Tanger na 1 uur en ontmoet je lokale gids. Bezoek Medina, het oude versterkte deel van de stad, en bekijk de blauw geschilderde straten. Verken de smalle straatjes van de stad. Stop bij lokale bezienswaardigheden, zoals een traditionele Berber-apotheek en een tapijtfabriek. Geniet van een typisch Marokkaanse lunch met een voorgerecht, voorgerecht en hoofdgerecht. Je hebt ook de mogelijkheid om op eigen kosten Marokkaanse gebakjes en muntthee te proberen. BELANGRIJK VOOR UW REIS NAAR TANGER: Covid-vaccinatiecertificaat met 2 of 3 geldige doses (minder dan 9 maanden sinds laatste vaccinatie). Als dit niet het geval is, moet u PCR-negatief zijn. PCR geldig voor 48 uur. U moet een officieel gezondheidsformulier invullen. Personen ouder dan 12 jaar moeten hun vaccinatiebewijs hebben. Laat in de middag stap je aan boord van de veerboot en ga je terug naar Tarifa. Om 22.30 uur terug in Sevilla.

Van Tarifa Area: Gibraltar Sightseeing Tour

3. Van Tarifa Area: Gibraltar Sightseeing Tour

Je sightseeingtour door Gibraltar begint met een pick-up van het door jou geselecteerde ontmoetingspunt. Op weg naar Gibraltar kan de tourbus stoppen voor extra ophaalservices. Geniet en ontspan tijdens de schilderachtige rit. Eenmaal aangekomen in Gibraltar, afhankelijk van de optie die u kiest voor Standard of Rock Tour, gaat u naar het stadscentrum om een rondleiding te beginnen met bezoeken aan Europa Point, waar u de iconische vuurtoren kunt zien, het verbluffende en indrukwekkende labyrint dat de Saint Michael Caves en de wilde apen van Apes Den. Na de rondleiding heb je een paar uur om op je gemak door te brengen in het stadscentrum. Maak een wandeling door de kleine, maar charmante stad, lunch en ontdek de overvloed aan belastingvrije winkels en interessante monumenten. Als u alleen bent, krijgt u de kans om het Gibraltar Museum of de Botanische Tuinen te bezoeken. Als je kiest voor de Standaard tour kun je zelf genieten van de stad en de meest relevante highlights bezoeken.

Vanuit Costa del Sol: privétour Tanger, Tetouan of Asilah

4. Vanuit Costa del Sol: privétour Tanger, Tetouan of Asilah

Begin je dag in Malaga met een trip naar de veerboothavens bij Tarifa of Algeciras. Neem de veerboot over de Straat van Gibraltar naar een van de drie gekozen locaties in Marokko.  Tanger: Maak een wandeling over een kleine kleurrijke souk en zie de kraampjes vol gedroogde vruchten, groenten en kruiden. Ontdek de juweliersstraat en krijg een volledige uitleg van Marokkaanse bruiloftsrituelen voordat je de rijke architectuur van de Medina  (oude stad) en de Kasbah (oude vesting) ziet. Bezoek Cap Spartel, het indrukwekkende paleis van de sultan, de Necropolis, en de grotten van Hercules waar de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee samenkomen. Pauzeer bij een Atlantische duin om foto's te maken voordat je op een kameel langs de kust rijdt.  Tetouan: Maak een tocht langs de bezienswaardigheden in de oude en moderne steden. Verken een bruisende souk waar je zintuigen je meenemen op een reis van kleuren en geuren en koop wat mooie producten. Ga verder naar de Joodse wijk en de Spaanse  wijken, waar je het Plaza Rivera en het Spaanse Plein ziet. Raak betoverd door de geschiedenis van deze prachtige stad zoals verteld door je gids.  Asilah: Rijd van Tanger naar Asilah en ontdek de pracht van deze plaats. Maak een wandeling door de smalle straten van de ommuurde medina en regale en zie het bewijs van de voormalige Portugese bezetting van de stad. Bewonder de kleurrijke muurschilderingen die de muren sieren en verken Marokkaanse ambachtelijke winkels. Koop een uniek souvenir van je bezoek voordat je terugkeert naar Malaga.

Tanger: 2-daagse trip vanuit Tarifa

5. Tanger: 2-daagse trip vanuit Tarifa

Tanger biedt een enorme culturele en historische erfenis, die zich uitstrekt over de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee, deze medina heeft een kosmopolitische stijl die de culturen van Afrika en Europa verenigt. Als je naar de zee kijkt, vind je de baai van Tanger en de Straat van Gibraltar; als je naar de andere kant kijkt, zie je de witte muren van de stad. Bezoekers zullen genieten van zowel de medina als de baai, alle charmes die deze plek te bieden heeft. Wanneer de veerboot aankomt, neemt uw lokale gids u enkele uren mee door de straten van de medina om de meest unieke plekken in de stad te bezoeken. Je krijgt dan de kans om jezelf onder te dompelen in de Marokkaanse cultuur en overdag een nieuw continent te leren kennen. Daarna keert u terug naar de haven van Tanger om deze opnieuw met de veerboot over te steken en ten slotte terug te keren naar Sevilla.

Costa de la Luz: dagtrip naar Gibraltar en dolfijnen spotten

6. Costa de la Luz: dagtrip naar Gibraltar en dolfijnen spotten

Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van Gibraltar tijdens een begeleide dagtrip vanuit Costa de la Luz. Geniet van een busrit samen met live commentaar aan boord. Verken Gibraltar in je eigen tempo (onbegeleid). Neem een catamarn om tot 3 verschillende dolfijnsoorten te zien terwijl je geniet van het uitzicht op de Rots van Gibraltar, Spanje en Noord-Afrika. Start de reis vanaf het door u gekozen ontmoetingspunt. Stap in een bus en geniet van de reis langs de Costa de la Luz en de baai van Algeciras. Leer meer over de geschiedenis van de Britse kolonie vanuit je gids. Eenmaal bij La Linea steekt u de grens over om bij Gibraltar te komen. Stap uit de bus en vrije tijd (onbegeleide) om rond te slenteren op het Kazemattenplein in het stadscentrum of de Alameda Botanic Gardens, de Ocean Village of ga naar Main Street om te genieten van belastingvrij winkelen. Deze tour gaat over dolfijnen, dus het zeil begint meestal om 12:30 uur, maar onze busgids zal je op de dag van de tour informeren met meer details. Tijdens deze excursie bevindt u zich in een rustige en vriendelijke omgeving, aan boord van de catamaran "Dolphin Adventurer". Je krijgt live commentaar en de service van deskundige gidsen die alles uitleggen wat je ziet. Leer meer over de kenmerken van de zeedieren die je tegenkomt, de bijzonderheden van de Straat en waarom het gebied is uitgeroepen tot UNESCO Wereldbiosfeerreservaat vanuit je gids aan boord. Nadat de boot is gevaren, krijgt u nog wat vrije tijd om Gibraltar te blijven verkennen. Krijg tips van onze busgids over waar je een hapje kunt eten en probeer de typische fish and chips. Kom dan terug om uw gids te ontmoeten op de afgesproken tijd en plaats voor de terugreis.

Vanuit Sevilla: dagtrip dolfijnen kijken Gibraltar

7. Vanuit Sevilla: dagtrip dolfijnen kijken Gibraltar

Tijdens deze dagtocht vanuit Sevilla krijg je de kans om verschillende mooie dieren te zien. Je vaart ongeveer 2 uur lang over het water van de zeestraat en gaat op respectvolle wijze op zoek naar vele soorten dolfijnen, orka's, en walvissen in het wild. Tijdens de fascinerende ervaring vaar je door de Straat van Gibraltar, een in 2006 door UNESCO uitgeroepen tot Internationaal Biosfeergebied. De toegevoegde waarde van het gebied wordt duidelijk wanneer de vriendelijke bewoners van het water - walvissen en dolfijnen - de boten benaderen om zichzelf te laten zien, en de nieuwsgierigheid van de toeristen te bevredigen. In de Straat van Gibraltar, uitgeroepen tot Biosfeergebied, zijn er 7 verschillende soorten walvissen die, afhankelijk van hun migratieroutes, de beschikbaarheid van voedsel, en voorplantingsperiodes, permanent of een deel van de tijd wonen in dit bevoorrechte zeegebied; waar de Middellandse en Atlantische zeeën elkaar ontmoeten. Na de boottocht besteed je de rest van de dag aan zonnen op het strand.

Van Tarifa: dagtrip Setenil de Las Bodegas en Ronda

8. Van Tarifa: dagtrip Setenil de Las Bodegas en Ronda

Na het verlaten van het Tarifa-gebied gaat het verder langs een panoramische route naar San Pedro en de berg op met een prachtig uitzicht. Aankomst in Setenil de las Bodegas, een van de mooiste en origineelste witte dorpjes in de provincie Cádiz. Profiteer van uw vrije tijd om te genieten van deze bijzondere stad. Bezoek de huizen ingebed onder de rotsen van de klif en ga zitten voor een kopje koffie. In Ronda arriveert u bij het busstation voordat u te voet verder gaat naar het ongelooflijke uitzicht op de Nieuwe Brug, die El Tajo van ronda over de rivier de Guadalevin kruist. Je hebt vrije tijd om dit beroemde dorp in de provincie Málaga te ontdekken. Wandelen door het romantische centrum van de stad, met zijn kerken, minipaleizen en de oudste arena van Spanje, en veel aanbiedingen om in je vrije tijd in je eigen tempo van te genieten en te verkennen.

Van Sevilla: 2-daagse trip naar Tanger

9. Van Sevilla: 2-daagse trip naar Tanger

Tanger biedt een prachtig en groot cultureel en historisch erfgoed. Deze stad, die zich uitstrekt over de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee, verbergt een kosmopolitisch aroma dat de culturen van Afrika en Europa verenigt. Als je naar de zee kijkt, vind je de baai van Tanger en de Straat van Gibraltar en als je naar de andere kant kijkt, zie je de muren van de medina van Tanger. Tanger wordt bevolkt door meer dan een miljoen inwoners die dag in dag uit naast elkaar bestaan. Bezoekers zullen genieten van zowel het zijn in de medina als tegenover de prachtige baai, met alle charmes die de stad te bieden heeft. Wanneer de veerboot aankomt, neemt uw lokale gids u enkele uren mee door de straten van de medina om de meest unieke plekken te bezoeken. Maak van de gelegenheid gebruik om tijdens deze excursie dieper in de Marokkaanse cultuur te duiken en meer te weten te komen over het Afrikaanse continent. Keer daarna terug naar de haven van Tanger om de zeestraat opnieuw over te steken met de veerboot en ga uiteindelijk naar de stad Sevilla.

Sitemap Tarifa

Wil je alle activiteiten in Tarifa ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tarifa

Gemiddelde beoordeling

4.0 / 5

gebaseerd op 764 beoordelingen

Op het ontmoetingspunt waren we in de war over wie we ontmoetten, maar ontmoetten ze bij de informatiebalie na rondvragen, het was het enige slechte punt. Onze echte gids die we in Marokko hebben ontmoet, genaamd Rashid, hij was de beste gids die ik heb ontmoet. Hij was zo lief en grappig en zorgzaam. Hij deed zijn best om ervoor te zorgen dat iedereen in orde was en bracht ons zelfs naar de veerboot toen het tijd was om te vertrekken. 10/10 voor Rashid!

Geweldige ervaring. Raschid was een geweldige gids. Geweldige stops behalve de grot met kitsch voor toeristen, alles was perfect georganiseerd. Schapen was dat we er geen rekening mee hadden gehouden dat het een feestdag was in Marokko en alle winkels in de oude stad dicht waren. Hier had Raschid iets voor ons georganiseerd. De overtocht met de veerboot was geweldig, behalve de enorme wachtrij bij de paspoortcontrole.

Rashid is de beste gids die ik heb gehad. Zijn schat aan kennis en zijn vermogen om in zoveel talen te vertalen is verbazingwekkend. Hij wil dat je het beste uit jezelf haalt en is gewoon een genot om naar te luisteren. Hij was zo aardig voor me en ik zal me altijd herinneren waarom Tanger speciaal was. Het komt door ambassadeurs zoals hij.

Het was een leuke reis - ze hadden het goed gepland, we hebben veel verschillende dingen gezien en we voelden ons veilig gedurende de tijd daar!

Geweldige gids, geweldige organisatie, geweldige excursie.