Dingen om te doen Tarragona

Tarragona: De beste dingen die je niet wil missen

Salou: 1, 2 of 3-daags ticket PortAventura en Ferrari Land

1. Salou: 1, 2 of 3-daags ticket PortAventura en Ferrari Land

Geniet van 1, 2 of 3 dagen vol spanning en sensatie met een ticket voor twee geweldige parken. Je ontmoet fascinerende karakters, verkent mysterieuze ruïnes in afgelegen gebieden, voelt je een cowboy of cowgirl, beleeft geweldige avonturen en maakt je dromen waar. Je voelt de adrenaline door je lijf gieren in de achtbanen, kunt heerlijk ontspannen in de spa, geniet van de frisse lucht tijdens een potje golf of gaat lekker achterover zitten en geniet van de rust die een briesje van de Middellandse Zee je geeft. Verken PortAventura's derde themapark dat gewijd is aan het prestigieuze Italiaanse bedrijf Ferrari. Bezoek een park dat uniek is in Europa en dat niet alleen een eerbetoon is aan de technologische kanten van Ferrari, maar ook aan zijn rol als symbool van het Italiaanse genie. Ervaar de snelheid en innovatie, en voel de adrenaline in een aantal van de beste attracties ter wereld. Ontdek de ongelofelijke attracties van Ferrari Land en de geweldige ruimtes die volledig in het teken staan van het legendarische Italiaanse raceteam. De tickets zijn na de eerste activering een beperkt aantal dagen geldig. Het aantal dagen hangt af van de optie die je hebt geselecteerd.

Cambrils: catamarantocht Costa Daurada, met eten en drinken

2. Cambrils: catamarantocht Costa Daurada, met eten en drinken

Zeil over de azuurblauwe wateren van de Middellandse Zee tijdens een catamarantocht langs de Costa Daurada vanaf Tarragona. Je kunt kiezen voor een boottocht van 3 uur met hapjes en drankjes, een boottocht van 3 uur met alleen drankjes, of een boottocht van 5 uur met een heerlijke BBQ-lunch en drankjes. Stop om te zwemmen en te snorkelen op prachtige locaties. Ga aan boord van de boot en zet koers vanuit Tarragona. Nip aan een ijskoud drankje terwijl de wind door je haar waait. Kijk uit naar grotten die verborgen liggen tussen de zandstranden en dartelende dolfijnen. Ga voor anker voor de kust, zodat je lekker kunt zwemmen. Snorkel rond de boot, verken het onderwaterleven en zwem door scholen zilveren vissen. Geniet van de zon op het ruime dek. Geniet van het uitzicht op de dynamische kustlijn en het turquoise water terwijl de catamaran weer terugvaart naar Cambrils.

Vanuit Barcelona: ticket en vervoer park PortAventura

3. Vanuit Barcelona: ticket en vervoer park PortAventura

Geniet van een dag vol spanning en avontuur in het grootste pretpark va Spanje op deze daguitstap vanuit Barcelona naar PortAventura. Zes compleet verschillende werelden van avontuur wachten op je in PortAventura Park: Mediterrània, Polynesië, Sésamo Avventura, China, México en Far West. PortAventura Park biedt 40 attracties om je moed te testen en om een dosis adrenaline te ervaren. Waar je ook naar op zoek bent, je zult zeker iets vinden dat bij je interesses past! In het park ontdek je unieke attracties in Europa met records voor hoogte, snelheid en grootte. Je zult intense, duizelingwekkende en spannende attracties tegenkomen, zoals Dragon Khan, Furius Baco en Shambhala, Europa's hoogste achtbaan. Je vindt er ook tal van attracties voor de jongere gasten en nog veel meer plezier voor het hele gezin!  Profiteer naast fantastische attracties van een ander soort entertainment door de magie van de showbusiness met maximaal 40 dagelijkse uitvoeringen! Stap binnen in het Gran Teatro Imperial en ontdek een wereld van magie en muziek waar alles mogelijk is, inclusief acrobaten, dansroutines en melodieën! Laat je verleiden door de fantastische aanbiedingen! 

Tarragona: begeleide wandeltocht Romeins erfgoed

4. Tarragona: begeleide wandeltocht Romeins erfgoed

Geniet van een rondleiding door de belangrijkste Romeinse monumenten van Tarragona met een officiële stadsgids. Eerst maak je kennis met de Romeinse geschiedenis van de regio naast de stadsmuren, de oudste Romeinse muren buiten Italië. Ontdek waarom ze deze heuvel naast de Middellandse Zee hebben gekozen als toegangspoort tot Rome voor het hele schiereiland. Bezoek het historische centrum van Tarragona, waar Romeinse monumenten verweven zijn met hedendaagse huizen, straten en pleinen. Aan de hand van het grote stadsmodel zal de gids beschrijven hoe de stad er vroeger uitzag en de functies van de gebouwen uitleggen. Eindelijk, na het bekijken van een audiovisuele tentoonstelling met 3D-beelden, ga je naar het amfitheater, gelegen aan zee. Leer meer over de gladiatorengevechten en de jacht op dieren die hier in de oudheid plaatsvonden, en bekijk de verbazingwekkende geschiedenis van het stadion tot op de dag van vandaag.

PortAventura en Ferrari Land: dagtour vanuit Barcelona

5. PortAventura en Ferrari Land: dagtour vanuit Barcelona

Geniet een hele dag van de bezienswaardigheden in het Ferrari Land en PortAventura Park, met comfortabel vervoer vanuit en naar Barcelona. Maak kennis met de langste en snelste verticale versneller van Europa in Ferrari World. Bezoek een echt racecircuit met een baan van 570 meter. Voel de tinteling van pure snelheid met acht simulators die een authentieke F1 race-ervaring opwekken. Zie reconstructies van de belangrijkste gevels van het Colosseum, het Scala en de Campanile van San Marco. Loop langs de straten en neem de tijd bij een winkel die een groot aanbod heeft van de exclusieve producten uit de originele Ferrari-lijn. Geniet van alle smaken van Italië in een authentieke trattoria. Tijdens dit 12 uur durende gecombineerd programma breng je ook een bezoek aan PortAventura Park, waar je 6 totaal verschillende werelden van avontuur kunt zien. Mediterrània, Polynesië, SésamoAventura, China, Mexico en Far West wachten op je komst. Wat je ook leuk vindt, er is iets wat bij je past. PortAventura Park biedt 40 attracties om je moed te testen en om een dosis adrenaline te ervaren. Je vindt er attracties met records in de hoogte, snelheid en grootte! Je zult intense, duizelingwekkende en spannende attracties tegenkomen zoals Dragon Khan, Furius Baco en Shambhala, Europa's hoogste achtbaan. Je kunt afkoelen in de waterattracties, zoals Angkor of Tutuki Splash. Je vindt hier ook tal van attracties die geschikt zijn voor jongere bezoekers: de Tomahawk achtbaan in Far West, de spannende Coco Piloto vliegtuigrit, de Imperial China speeltoestellen en nog veel meer. Uw gidsen nodigen u uit om ook van een ander soort entertainment te genieten - de betovering van de showbiz met soms wel 40 optredens per dag. Ontdek dansen uit verre landen, tribale ritmes, het licht van vreugdevuren en nog veel meer. Stap binnen in het Gran Teatro Imperial en ervaar een wereld van magie en muziek waar alles mogelijk is! Loop niet voorbij aan de pratende papegaaien in Aves del Paraíso, de duizenden zeepbellen in Bubblebou en verrassingsontmoetingen met vrienden uit Sesamstraat!

Vanuit Barcelona: Tarragona en Sitges dagtour met ophaalservice

6. Vanuit Barcelona: Tarragona en Sitges dagtour met ophaalservice

Leef een dag aan de warme kusten van Catalonië. Reis naar de historische stad Tarragona - de oude Romeinse Tarraco - en geniet van het prachtige Sitges, gevuld met magische hoekjes van modernistische charme. Je sluit de dag af op het beste stadsstrand van Europa, San Sebastian. Je wordt met privévervoer bij je hotel opgehaald om comfortabel naar deze 2 locaties ten zuiden van Barcelona te gaan. Bezoek met je gespecialiseerde gids deze 2 kustplaatsen terwijl je de meest interessante verhalen en feiten hoort. Tarragona ligt 100 kilometer ten zuiden van Barcelona, aan de Costa Dorada, waar je zandstranden en kristalhelder water vindt. De straten herbergen een van de belangrijkste en best bewaarde Romeinse archeologische vindplaatsen in Spanje, uitgeroepen tot werelderfgoed door de UNESCO. Tarraco was de hoofdstad van "Hispania Citerior", 1 van de 3 provincies die ongeveer 2000 jaar geleden het Iberisch schiereiland vormden. Ga vanuit Barcelona naar dit historische landschap en stop eerst bij een van de ingangen van de oude "Tarraco". Bewonder hier de indrukwekkende "Devil's Bridge". Dit aquaduct - 217 meter lang en 26 meter hoog - is een spectaculair voorbeeld van de geavanceerde Romeinse techniek. Begin een wandeltocht in Tarragona, waar je de vele bewaard gebleven overblijfselen van deze beschaving zult ontdekken, terwijl je gids de meest opwindende verhalen vertelt. Verken de oude muren rondom de stad en laat je onderdompelen in een van de best bewaarde circussen van Europa, verborgen onder gebouwen uit de 19e eeuw. Bekijk sporen van het oude Romeinse forum dat tot op de dag van vandaag bewaard is gebleven naast het middeleeuwse en moderne Tarragona. Bewonder ten slotte de ruïnes van het amfitheater, gelegen aan de kust van de Middellandse Zee sinds de tweede eeuw, waar bloedige gevechten tussen gladiatoren werden tentoongesteld. Reis vervolgens naar een andere stad waarvan de charme kleurrijker en idyllischer is dankzij de invloed van het modernisme. Sitges is gelegen aan de Costa del Garraf, 38 kilometer van Barcelona. De bevoorrechte locatie, waar de zee en de bergen samenkomen, werd een ideale plek om gezondheidstoerisme te beoefenen en werd later een merkwaardige locatie waar allerlei soorten kunstenaars zich vestigden. Tegenwoordig heeft Sitges zijn traditionele vissershuizen gemengd met een bohemien en levendige sfeer, vol boetieks, restaurants met muzikanten en artiesten in de straten. Tijdens een wandeltocht door de stad neemt je gids je mee door de straten en de meest verborgen hoekjes van het labyrintische centrum. Bekijk voorbeelden van architectonisch modernisme in Casa Bacardi of Casa del Rellotge, terwijl je de merkwaardige verhalen ontdekt van de "Americanos" die rijk werden van het nieuwe continent. De bekendheid van Sitges - het "Saint Tropez van Spanje" - is te danken aan de idyllische wandeling langs de zee. Bekijk de kerk van San Bartolomé en Santa Tecla, de grote trap, Maricel Palace en de charmante "Quiet Corner", waar muzikanten de sfeer verlevendigen. Deze plekken leiden je allemaal naar het strand van San Sebastian. Sluit de dag af met genieten van de idyllische locatie die door de New York Times wordt beschouwd als het beste stadsstrand van Europa. Ontspan op een van de terrassen of neem, als het weer het toelaat, een duik in het kristalheldere water.

Ebro Delta-boottocht

7. Ebro Delta-boottocht

Vaar vanuit Deltebre bij Amposta op een ontspannen cruise over de rivier de Ebro. Vaar over de rivier, langs het Buda-eiland en grote rijstvelden naar de Ebro-delta. Leer meer over de flora, fauna en geschiedenis van de delta van je deskundige lokale gids. Bewonder de serene omgeving en spot veel vogelsoorten die in de delta leven.

Salou: toegangsbewijs voor PortAventura Ferrari Land

8. Salou: toegangsbewijs voor PortAventura Ferrari Land

Ervaar de passie van Ferrari met een 1-daags toegangsbewijs voor het Ferrari Land-pretpark in PortAventura World aan de Costa Dorada. Sla de wachtrij over om het park binnen te gaan door direct naar de ingang te gaan en je ticket te scannen. Bewonder een prachtige recreatie van Italië en de geboorteplaats van Scuderia Ferrari, inclusief de façades van het Colosseum, La Scala en Campanile van San Marco. Slenter door de straten en ontdek een fantastische winkel met exclusieve merkproducten. Geniet van de smaken van Italië in een authentieke trattoria of in restaurants met traditionele gerechten. Reis de wereld rond in één ronde aan boord van een Ferrari GT, maak een interactieve reis door de geschiedenis van het automerk en meer.

Salou: per Jeep naar dorpjes & meer of watervallen

9. Salou: per Jeep naar dorpjes & meer of watervallen

Verken Baix Camp en Priorat tijdens een excursie naar deze kleine kloosterdorpjes. Tijdens de excursie krijg je de meest unieke uitzichten van de regio en de prachtigste natuur te zien. Geniet van het spectaculaire uitzicht over de valleien en bewonder de kunstzinnige gevels van de gebouwen en monumenten. Bezoek van ongeveer januari tot en met mei de watervallen van Mussara tijdens een rondwandeling van 1 uur. Hier kun je een duik in het verkoelende water te nemen. Bezoek van juni tot en met oktober het schilderachtige meer van Siurana, waar je een duik in het verfrissende water kunt nemen, of in de rustgevende omgeving kunt ontspannen. Afhankelijk van de weersomstandigheden en de waterstanden bepaalt je gids op de dag van de excursie wat de beste keuze bij elke locatie is. Als je een voorkeur voor activiteiten in de stad hebt, dan kun je de typisch Catalaanse dorpjes of huisjes bezoeken, die representatief zijn voor de kunstzinnige geschiedenis. Deze excursie wordt gemaakt in een 4x4 of een Jeep, een ruig avontuurlijk voertuig met comfortabele zitplaatsen en een geweldig uitzicht op de omgeving. Elke excursie vindt plaats op ongeveer 1000 meter hoogte. De excursie is in het Engels, maar kan, afhankelijk van de beschikbaarheid van de gidsen soms in andere talen worden gehouden.

Tarragona en Sitges Small Group Full-Day Tour

10. Tarragona en Sitges Small Group Full-Day Tour

Neem een dagexcursie naar Tarragona en Sitges en combineren een bezoek aan de Romeinse stad met een middag luieren op het strand. De 11-uur durende reis vertrekt vanuit Barcelona en zuidwaarts naar Tarragona adembenemende 2000 jaar oude Romeinse aquaduct, plaatselijk bekend als El Pont del Diable (The Devil's Bridge). De perfect bewaarde stuk van de oude Romeinse geschiedenis wordt nauwelijks bezocht door toeristen, maar laat een onuitwisbare indruk op iedereen die het ziet. Van het aquaduct, reizen naar Tarragona centrum en verken de oude Romeinse hoofdstad van het Iberisch schiereiland, het invoeren van de oude binnenstad via een smalle poort in de Romeinse muren. Beginnend bij de Archeologische Gang, bewonder de overlevende stenen muren, dwalen door de historische oude wijk, langs de middeleeuwse ziekenhuis, en stoppen bij de kathedraal te genieten van de zondagochtend antiekmarkt voor een geweldige kans om pick-up enkele unieke geschenken. Ontdek de prachtige kathedraal voordat u verder gaat naar het Forum Romanum en het nabijgelegen Romeinse Circus. Loop langs ondergrondse gangen die ooit hield de Circus staat, en komen op Plaça de la Font, een van de meest populaire pleinen in de oude binnenstad. Geniet van een adembenemend uitzicht over het Romeinse amfitheater, en stel je voor gladiatoren vechten elkaar op leven en dood! Het is een aangrijpend moment op de stoffige grond dat ooit getuigde van talloze scènes van opoffering en passie te staan. Om ongeveer 00:30, vertrekken Tarragona voor Sitges. Onderweg zul je even stoppen bij Roc de Sant Gaieta, een intiem dorp gebouwd op de rotsachtige kustlijn. Maak een wandeling door zijn kleine witte huizen, en laat uw fantasie u haal in Ibiza-stijl vissersdorpjes, gebouwd met een vleugje van de Romeinse-Greco flair. Aankomst in Sitges om 14:00, in de perfecte tijd voor de lunch. Dit eens zo rustige vissersdorpje vandaag de dag heeft een lange zandstrand, hip boetieks, en een handvol interessante bezienswaardigheden. Modieuze sinds de jaren 1890, toen werd het een avant-garde, kunstwereld hang-out, Sitges biedt een doolhof van schaduwrijke zijstraten, waar u kunt genieten van de mediterrane sfeer van de witgekalkte huizen. Na een ontspannen lunch, hoofd af naar een van de 17 stranden in de stad om een ontspannende middag genieten van de zon. Herenigen met uw groep om 18.00 uur voor de terugreis naar Barcelona.

Veelgestelde vragen over Tarragona

Welke topattracties zijn een must-see in Tarragona?

Tarragona: wat zijn de populairste musea en tentoonstellingen?

Sitemap Tarragona

Wil je alle activiteiten in Tarragona ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tarragona

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.528 beoordelingen

Fantastische ervaring! Je leert nieuwe plekken ontdekken. De verhalen, mytisch, weetjes,... waren super! De gids was heel vriendelijk en sociaal. Ze leidde alles in goede banen.

Alles goed geregeld en lueke mamschallen Helaas was de zee te troebel om te snorkelen Eten en drinken voldoende

Super leuk om beide parken te kunnen bezoeken. De ingangen liggen precies naar elkaar.

Tickets meteen ontvangen na betaling. Heel leuk pretpark om eens te bezoeken!

Let op mensen die (snel) zeeziek zijn. Van te voren reistabletjes innemen!