Tasmangletsjer: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Van Christchurch: dagtocht Mount Cook en Lake Tekapo

1. Van Christchurch: dagtocht Mount Cook en Lake Tekapo

Ervaar dramatische gletsjermeren, met sneeuw bedekte bergen en prachtige bergwandelingen tijdens een dagtrip met een kleine groep vanuit Christchurch. Nadat je bent opgehaald bij je hotel, reis je naar Aoraki/Mount Cook National Park, op 4 uur rijden door spectaculaire en adembenemende landschappen. Bezoek het historische stadje Geraldine. Ontdek vervolgens het hart van Mackenzie Country, het betoverende turquoise Lake Tekapo, de iconische Church of Good Shepherd en het welbekende standbeeld van Sheepdog. Reis door Lake Pukaki en bewonder vanaf een afstand een prachtig uitzicht op Mt. Cook. Geniet van een korte schilderachtige wandeling in het Nationaal Park om de 23,5 km lange Tasman-gletsjer te bekijken, de langste gletsjer in Nieuw-Zeeland voordat je terugkeert naar Christchurch.

Mount Cook: Heli-wandeling van 3 uur naar de Tasman-gletsjer

2. Mount Cook: Heli-wandeling van 3 uur naar de Tasman-gletsjer

Geniet van een once in a lifetime heli-wandelervaring op de Tasman-gletsjer in het Aoraki (Mount Cook) National Park. Begin je avontuur met een vlucht vanaf de luchthaven van Mount Cook over het prachtige Tasman Glacier Lake en ijsformaties. Waag je op het verrassend golvende ijsterrein, in de schaduw van de hoogste toppen van de Zuidelijke Alpen, Aoraki en Mount Tasman. Wees uitgerust met gletsjerschoenen en stijgijzers en breng 2 uur door in een andere wereld in de bergen. Op de terugvlucht naar huis vlieg je dicht bij de enorme 1000 meter hoge Hochstetter Icefall aan de oostkant van Aoraki. Geniet van de schilderachtige landschappen die het hele jaar door bedekt zijn met prachtige witte sneeuw en ijs.

Mount Cook: ultieme alpiene sneeuwvliegtuig- & heli-ervaring

3. Mount Cook: ultieme alpiene sneeuwvliegtuig- & heli-ervaring

Vlieg op dezelfde dag in een skivliegtuig en een helikopter voor een onvergetelijke ervaring van Aoraki/Mount Cook. Geniet van een schilderachtig avontuur met een sneeuwlanding op een gletsjer. Geniet van het spectaculaire uitzicht vanaf het opstijgen tot de landing. Vlieg de Tasman-vallei op over het adembenemende blauwe gletsjermeer. Bekijk de Hochstetter Icefall en de wolkendoordringende Aoraki/Mount Cook voordat je landt op de bovenste sneeuwvelden van de Tasman-gletsjer. Neem de tijd om te genieten van deze unieke bergomgeving. Deze bergen zijn het hele jaar door bedekt met sneeuw en ijs en het vliegtuig stopt volledig bij de landing. Verwissel dan van vliegtuig en keer terug naar Mount Cook Airport. Tijdens de tour zie je ook Tasman Terminal Lake, Grand Plateau, Plateau Hut en de volledige lengte van de Tasman-gletsjer.

Franz Josef Town: helikoptervlucht met 3 gletsjers met landing

4. Franz Josef Town: helikoptervlucht met 3 gletsjers met landing

Geniet van drie van de meest indrukwekkende gletsjers van Nieuw-Zeeland tijdens een helikoptervlucht. Land op de verhoogde sneeuwlandingsplaats om foto's te maken van het spectaculaire uitzicht. Ontmoet elkaar op het kantoor van de lokale partner om in te checken en een veiligheidsbriefing bij te wonen. Na een transfer naar een privéhangar, ontmoet je je piloot en stap je aan boord van de helikopter om op te stijgen. Zet je headset op om naar het begeleide commentaar van je piloot te luisteren. Vlieg over de eindmorene van de oude Franz Josef-gletsjer en de vallei op om de grote drie van bovenaf te zien. De Franz Josef- en Fox-gletsjers zijn ijsrivieren die de langste gletsjer van Nieuw-Zeeland afsluiten: de Tasman-gletsjer. Geniet van hun ijspieken en spleten terwijl je vliegt tussen enkele van de grootste bergen van Nieuw-Zeeland. Bewonder Mount Cook in de indrukwekkende Zuidelijke Alpen. Land op een verhoogde sneeuwlandingsplaats en geniet gedurende 15 minuten van een prachtig uitzicht op Westland Tai Poutini National Park. Je hebt voldoende tijd om foto's te maken voordat je terugkeert naar de hangar.

Mount Cook: helikoptervlucht en wandeling op de Tasman-gletsjer van 3 uur

5. Mount Cook: helikoptervlucht en wandeling op de Tasman-gletsjer van 3 uur

Geniet van een tour die je kennis laat maken met de grootste gletsjer van Nieuw-Zeeland en je een spectaculair uitzicht vanuit een helikopter biedt op de grootste berg van het land, Aoraki of Mount Cook. Om je tour te beginnen, vlieg je naar je afzetpunt op een afgelegen deel van de gletsjer. Ontdek tijdens je tour verbazingwekkende ijsformaties en volg je gids terwijl ze trappen in de gletsjer hakken. Maak je reis compleet met nog een spectaculaire rondvlucht terug naar de voet van de berg. Elke reis is uniek omdat de gletsjer steeds verandert. Je ervaren gidsen vinden altijd iets nieuws en interessants om je te laten zien. Breng tot 2 uur op het ijs door, als het weer het toelaat.

Vanuit Tekapo: Mt Cook dagexcursie via Pukaki, Tasman gletsjer

6. Vanuit Tekapo: Mt Cook dagexcursie via Pukaki, Tasman gletsjer

-Routebeschrijving- Ontmoetingspunt 8:00 uur Ons ontmoetingspunt voor de tour is de parkeerplaats bij de Four Square-markt. Peter's uitkijk 9.00 uur Een van de beste uitzichten op Lake Pukaki en Aoraki (Mt Cook) en de omliggende Zuidelijke Alpen is absoluut schitterend, waardoor het een plek is die je absoluut moet bezoeken. Hermitage Hotel 9.30 uur Als u liever niet deelneemt aan de wandelactiviteit, kunt u ervoor kiezen om bij het hotel uit te stappen en om 15.00 uur weer in elkaar te zetten. Tasmangletsjer 09.40 uur Voor een onvergetelijke ervaring kunt u overwegen een korte wandelroute te verkennen met een prachtig uitzicht op de Tasmangletsjer (de langste gletsjer van Nieuw-Zeeland) en Terminal Lake. Houd er rekening mee dat dit traject relatief kort is, maar wel ongeveer 300 treden moet beklimmen. Hooker Valley-circuit 10.30 uur Tijdens deze zelfgeleide wandeling bent u vrij om in uw eigen tempo te wandelen. Wij halen u op wanneer het u uitkomt en brengen u naar het Hermitage Hotel. Geniet van uw vrije tijd in het dorp tot de terugkomst. Als u niet zo van lange dagtochten houdt, zijn er alternatieve korte wandelpaden beschikbaar rond het dorp Mount Cook. Hermitage Hotel 15:00 uur Verzamel om 15.00 uur voor het hotel om terug te keren naar Lake Tekapo. Als u bezig bent met een andere activiteit of opgehaald wilt worden vanaf een andere locatie, informeer dan de chauffeur op de dag van de tour. Pukakimeer 15:50 uur Er is een korte stop gepland bij Lake Pukaki, zodat u tijd heeft voor het maken van foto's en een bezoek aan de Alpine Salmon Shop. Lake Tekapo 16.30 uur Rond 16.30 uur keert de groep terug naar het dorp. Vraag onze chauffeur of u bij uw accommodatie wilt worden afgezet.

Van Queenstown: Mount Cook Heli-Hike en Tour Combo

7. Van Queenstown: Mount Cook Heli-Hike en Tour Combo

Ontdek alles wat het prachtige gebied van Mount Cook en de Tasman-gletsjer te bieden heeft tijdens een begeleide dagexcursie in een kleine groep vanuit Queenstown. Ontmoet je kleine groep vroeg in de ochtend en spring op de minibus die je naar de Tasman-gletsjer brengt en onderweg stopt bij enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van het gebied. Baan je een weg door de Kawarau-kloof, langs de Kawarau-hangbrug en natuurlijk de beroemde Roaring Meg-uitkijkpost. Rijd langs bezienswaardigheden zoals het prachtige Lake Dunstan, Lindis Pass en de wijnstreek Cromwell en stop onderweg voor foto's, voordat je aankomt in Omarama. Hier kun je Merinoschapen spotten en de romigste kiptaart van Nieuw-Zeeland proeven voordat je doorgaat naar Lake Pukaki, waar je verschillende Lord of the Rings-filmlocaties kunt spotten. Maak je vervolgens klaar voor het avontuur van je leven met een Tasman Glacier Heli Hike. Combineer de opwinding van wandelen op de grootste gletsjer van Nieuw-Zeeland met de prachtige schilderachtige helikoptervluchten van de grootste berg van Nieuw-Zeeland, Aoraki/Mt Cook. Nadat je naar een afgelegen deel van de gletsjer bent gevlogen, volg je je gids terwijl ze trappen in de gletsjer hakken, gebruikmakend van vaardigheden die zijn overgeleverd door de bergpioniers van Nieuw-Zeeland. Rond uw wandeling af met nog een spectaculaire rondvlucht terug naar de basis. Na je vlucht stop je voor een snelle fotostop in het dorp Mount Cook voordat je doorgaat naar High Country Salmon, een lokale zalmkwekerij, waar je de vissen kunt voeren en enkele van de meest verse zalm van Nieuw-Zeeland kunt proeven. Stop bij mevrouw Jones Suncrest Orchard om haar heerlijke lokale fruit of echt fruitijs te proberen of te kopen voordat je met je groep terugkeert naar Queenstown.

Mount Cook: Tasman Glacier & National Park Scenic Flight

8. Mount Cook: Tasman Glacier & National Park Scenic Flight

Ontdek de echte hoogtepunten van het Aoraki/Mt Cook National Park tijdens deze helikoptervlucht. Vlieg hoog boven, krijg adembenemende uitzichten en vlieg over de volledige lengte van de Tasman-gletsjer. Vlieg dicht bij de bergtoppen en bekijk deze ongelooflijke Alpenregio. Je krijgt ook een fantastisch uitzicht op de hoogste top van Nieuw-Zeeland - Aoraki / Mt Cook. Bewonder hangende gletsjers, blauw ijs en rotsachtige bergtoppen, met fotomomenten in alle richtingen. Beweeg over de Tasman-gletsjer om de grootte en schaal van de langste "rivier van ijs" van Nieuw-Zeeland te waarderen, voordat u gaat sneeuwen op de prachtige Tasman-gletsjer. Uw piloot kan de helikopter uitschakelen zodat u het "geluid van stilte" kunt ervaren.

Queenstown: retourvlucht naar Mount Cook

9. Queenstown: retourvlucht naar Mount Cook

Begin aan een adembenemende rondvlucht vanuit Queenstown en land op Mount Cook, waar je kunt kiezen hoe je je dag wilt doorbrengen. Begin met ophalen bij geselecteerde ophaalpunten in Queenstown. Stap aan boord van het vliegtuig op het vliegveld en geniet van een ononderbroken uitzicht vanaf je stoel bij het raam van een vliegtuig met vaste vleugels terwijl je rond de top van Mount Cook vliegt; De hoogste berg van Nieuw-Zeeland met een hoogte van 3.724 meter. Bewonder de opmerkelijke Fox- en Franz Josef-gletsjers aan de westkust en de Tasman-gletsjer in het Aoraki Mount Cook National Park; de grootste gletsjer van Nieuw-Zeeland. Vlieg langs de ruggengraat van het Zuidereiland en geniet van een panoramisch uitzicht op Lake Wanaka en Lake Hawea aan de ene kant en Lake Pukaki, misschien wel het mooiste meer van Nieuw-Zeeland, aan de andere kant. Na de landing op Aoraki/Mount Cook Airport aan de rand van het dorp Mount Cook, heb je tot 5 uur op de grond om te verkennen. Geniet van een lunch in The Hermitage Hotel, bekijk het Sir Edmund Hillary Centre of loop over de Hooker Valley Track. Nadat je de prachtige omgeving hebt verkend, spring je terug in het vliegtuig voor nog een mooie vlucht terug naar Queenstown, met terugbrengservice naar je accommodatie.

Mt Cook-dagtour vanuit Tekapo (kleine groep, koolstofneutraal)

10. Mt Cook-dagtour vanuit Tekapo (kleine groep, koolstofneutraal)

Op 3724 meter hoogte is Aoraki/Mt Cook de thuisbasis van de hoogste top en langste gletsjer van Nieuw-Zeeland: de Haupapa/Tasman-gletsjer. Het beroemde Lake Tekapo - zijn de plaatsen die je tijdens deze tour zult ontdekken of herontdekken, dus ontsnap aan de drukte van het stadsleven en ga op avontuur naar enkele van de mooiste delen van het Zuidereiland U wordt comfortabel gereden in onze moderne, comfortabele Mercedes Sprinter of vergelijkbaar voertuig boordevol extra's, om uw reis net dat beetje gemakkelijker te maken. Onder leiding van onze leuke, deskundige en gepassioneerde gidsen komt deze reis op een nieuwe manier voor je tot leven. Herinneringen gemaakt, harten blij en foto's genoeg tijdens deze tour! Hoogtepunten -Kerk van de Goede Herder – Lake Tekapo -Het Pukakimeer -Aoraki/Mt Cook Nationaal Park -Tasman-gletsjer (optioneel) · Hooker Valley Track (optioneel) Routebeschrijving -Lake Tekapo / Kerk van de Goede Herder (15 minuten) – We beginnen onze reis hier als geen ander in het bergmerengebied in het hart van Mackenzie. In de juiste tijd van het jaar vind je clusters van wilde lupines langs de rand van het meer. Zodra we in Tekapo aankomen, gaan we richting de meest populaire fotoplekken van het land, The Church of The Good Shepard, voor die sociale media-waardige foto's. -Lake Pukaki (10 minuten) - Dit gletsjergevoede meer is uniek vergeleken met zijn alpine partners. De kleuren kunnen afhankelijk van de weersomstandigheden veranderen van ijsblauw naar donker diepblauw. Geniet op een heldere dag van een ongestoord uitzicht tot aan Mount Cook, die uit de kop van het meer lijkt te reiken. -Aoraki/Mt Cook National Park (2,5 uur) – EN HIER ZIJN WE! Vernoemd naar de beroemde ontdekkingsreiziger James Cook, is Aoraki/Mt Cook de hoogste top van Nieuw-Zeeland. Eenmaal hier heeft u de keuze om aan de Hooker Valley- of de Tasman Glacier-wandeling te beginnen. Als een vlucht met uitzicht op de bergen meer jouw ding is, regelen wij graag helikoptervluchten waar jij en het hele gezin van kunnen genieten. -Hooker Valley (2,5-3 uur) De Hooker Valley-route is een van de hoogst gewaardeerde dagwandelingen in Nieuw-Zeeland. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom als je langs een met ijs bedekte rotswand loopt (luister goed, je hoort hem misschien bewegen) helemaal naar een met ijs gevuld meer met Mt Cook aan het einde. -Tasmangletsjer (2,5 – 3 uur) Dit pad loopt door de oude eindmorenen van de gletsjer en daar vindt u een fantastisch uitzicht op de gletsjer, de rivier en het meer. -Mt Cook Information Centre (DOC) – U bent van harte welkom om alles in u op te nemen door de dag door te brengen in het informatiecentrum met een kopje koffie. Leer de geschiedenis van het nationale park kennen, stel vragen en wees gewoon in de buurt. Om 14.30 uur haalt onze chauffeur u op van de door u gekozen bestemmingen voor de dag om terug naar huis te gaan. -Lake Tekapo (10 minuten) - Dit is waar onze dag samen eindigt. Terug in het prachtige Tekapo-.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Tasmangletsjer

Tasmangletsjer
15 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Tasmangletsjer

Wil je alle activiteiten in Tasmangletsjer bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tasmangletsjer

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 59 beoordelingen

Ik had aoraki mount cooke nationaal park nog niet bezocht ivm het slechte weer. Een aantal dagen daarna alsnog geweest met een stralende dag. Dus toch nog mount cooke gezien. Dit vanaf christchurch, is een lange zit wel met div tussenstops, maar met goed weer zeker de moeite waard.

fantastische geweldige gids met veel kennis over de hele reis. zou het ten zeerste aanbevelen