Dingen om te doen Tavira

Tavira: De beste dingen die je niet wil missen

Tavira: hop on, hop off-toeristentrein

1. Tavira: hop on, hop off-toeristentrein

Spring op het toeristentreintje van Tavira en geniet van een rondleiding door de stad om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien. Verken de oude stad met zijn vele monumenten en prachtige kerken. Stap uit bij de verschillende haltes als u de bezienswaardigheden verder wilt verkennen. Bekijk de ruïnes van het kasteel van Tavira, een verwoest fort dat dit vissersdorp ooit beschermde tegen aanvallen van piraten. Leer meer over de geschiedenis van de bezienswaardigheden die je ziet met commentaar aan boord. Rijd langs de Tavira Salines, ondiepe zoutverdampingsvijvers waar u meeuwen, steltlopers en verschillende andere watervogels kunt observeren. Profiteer van een handige en efficiënte manier om de charmante stad Tavira te verkennen.

Oost-Portugal: dagtocht naar Faro, Olhão, Tavira en meer

2. Oost-Portugal: dagtocht naar Faro, Olhão, Tavira en meer

Maak een dagexcursie door het beste van het oosten van Portugal. Profiteer van het ophalen van uw hotel, vervoer rond de historische bezienswaardigheden en neem de tijd om uzelf onder te dompelen in de unieke sfeer. Begin uw dag met een handige ophaalservice voordat u naar Faro gaat. Bewonder de hoofdstad van de Algarve tijdens een rondleiding door het historische 13e - eeuwse stadscentrum. Ga vervolgens verder naar het Moorse vissersdorp Olhão. Slenter door de drukke straten of koop lokale producten op de traditionele markten. Vervolg uw tour naar Tavirna. Verken een stad met geplaveide straatjes, pittoreske kerken en bezoek de Romeinse brug. Klim naar het kasteel en fotografeer het uitzicht vanaf het observatiepunt. Profiteer van wat vrije tijd voor de lunch in een van de vele restaurants (op eigen kosten). Sluit je tour af met stops bij Villa Real de Sto-Antonio en Cacel Velha. Ontdek een dorp waar de Ria Formosa de Atlantische Oceaan ontmoet. Ga ten slotte terug in de bus voor de terugreis en breng je naar je accommodatie.

Tavira: Tuk-Tuk-stadstour

3. Tavira: Tuk-Tuk-stadstour

Geniet van deze Tavira City-tour en ga naar alle hoeken van de stad die je vertellen over de geschiedenis en de belangrijkste hoekjes en geheimen. Ga door het gebied van Alto de São Brás en bekijk de kapel van São Brás en de kerk van Nossa Senhor do Carmo, de grootste kerk in de stad. Stop 5 minuten in de zoutpannen, het is gelegen in de omgeving van Atalaia. Daar vind je het klooster van Bernardas en de voormalige gevangenis. Stop 5 minuten bij de kerk São Sebastião en maak geweldige foto's. Ga verder door de militaire kazerne, de kerk van São Francisco, de kerk van São José, de straat van Liberdade en het República-plein in het stadscentrum. Ervaar het historische gebied dat het belangrijkste gebied van deze tour is. Maak van de gelegenheid gebruik om het klooster van Graça, de Santiago-kerk, de Santa Maria-kerk, de Misericórdia-kerk te bezoeken en stop nog 5 minuten bij het kasteel. De tour wordt uitgevoerd op een 100% elektrische tuk-tuk.

Van Algarve: dagtocht naar Tavira met Fado-uitvoering

4. Van Algarve: dagtocht naar Tavira met Fado-uitvoering

Ontdek de charme van Tavira tijdens deze dagtrip vanuit de Algarve aan boord van een comfortabele bus. Reis terug in de tijd terwijl je het middeleeuwse kasteel van Tavira binnengaat. Tik met je teen naar een show met de unieke Fado-muziekstijlen van Portugal. Spring aan boord van een klimaatgestuurde bus die je ophaalt bij je accommodatie aan de kust van de Algarve. Ontspan tijdens de schilderachtige rit naar de stad Tavira. Loop over geplaveide straatjes terwijl je de bezienswaardigheden van de oude stad in je opneemt, zoals de Romeinse brug en de Santa María do Castelo-kerk. Ga naar het oude kasteel om een uitstekend uitkijkpunt te vinden voor een panoramisch uitzicht over de stad. Neem de tijd om wat foto's te maken voordat je naar een onvergetelijk Fado-optreden gaat, waar getalenteerde muzikanten muziek uit dit 200 jaar oude genre spelen. Breng wat vrije tijd door waar u in uw eigen tempo kunt verkennen of koop een lekkere lunch. Keer terug naar je ophaalpunt aan het einde van je tour.

Van Tavira: privé Santa Luzia & Ria Formosa Tuk Tuk Tour

5. Van Tavira: privé Santa Luzia & Ria Formosa Tuk Tuk Tour

Volg een unieke privétour door Tavira en Santa Luzia per elektrische tuk-tuk. Bekijk de prachtige Ria Formosa, zoutpannen en een traditioneel Portugees vissersdorpje met je deskundige gids. Begin in de zoutpannen van Tavira, waar je hoort over het productieproces van zeezout. Als je geluk hebt, kun je hier ook enkele flamingo's of ooievaars zien. Ga dan naar Santa Luzia, een traditioneel Portugees vissersdorp. Ontdek zijn ambachtelijke vismaterialen en octopus vissersboten met je gids. De volgende is de Ria Formosa, een natuurpark met een lagunesysteem en eilanden. Bekijk de adembenemende flora en fauna die in dit gebied voorkomen vanuit de tuk tuk. En je laatste stop, laatste stop is een oude olijfboom die meer dan 2000 jaar oud is, voordat je via een landpad terugkeert naar Tavira.

Van Albufeira: privétour van een hele dag door Oost-Algarve

6. Van Albufeira: privétour van een hele dag door Oost-Algarve

Ontdek de regio's van Moors en Romeins erfgoed tijdens deze dagtour die begint van Albufeira naar Oost-Algarve. Bezoek Faro, de hoofdstad van de provincie Algarve. Ga naar Olhão, een belangrijke plek om te vissen, en verken de meest oostelijke stad van de Algarve. Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie, reis je naar je eerste bestemming, Faro, met zijn 13e-eeuwse stadscentrum. Bezoek daarna Olhão, waar u de beroemdste markt van de Algarve kunt vinden. Ga verder naar de stad Tavira om het kasteel en de verschillende typische kerken te verkennen en neem een pauze voor uw lunch. Steek de Romeinse brug over die naar het kasteel leidt, waar u een van de meest adembenemende uitzichten over de stad kunt ervaren. Geniet van het dorp Cacela Velha met zijn beroemde witgekalkte huizen, gelegen in het gebied van het natuurpark Ria Formosa. Beëindig de tour in Vila Real de Santo António, de meest oostelijke stad in de Algarve, voordat je aankomt in Spanje. Let op de architecturale overeenkomsten met die van Lissabon, aangezien het op dezelfde manier werd gebouwd door de Marquês de Pombal, na de aardbeving van 1755.

Luchthaven Faro: transfer van / naar Tavira of het stadscentrum van Faro

7. Luchthaven Faro: transfer van / naar Tavira of het stadscentrum van Faro

Geniet van een veilige en betrouwbare privéluchthaventransfer tussen de luchthaven van Faro en uw accommodatie in Tavira of het stadscentrum van Faro. Kies uit een enkele reis van of naar de luchthaven. Word begroet door uw chauffeur die in de aankomsthal op u wacht met een bord met uw naam. Uw chauffeur volgt uw vlucht, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken in geval van vertraging van een vlucht. Bespaar uzelf met het dragen van zware tassen en het navigeren door het openbaar vervoer en wees gerust, wetende dat alle voertuigen regelmatig worden onderhouden volgens hoge kwaliteitsnormen.

Algarve: dagtocht buiten de gebaande paden

8. Algarve: dagtocht buiten de gebaande paden

Verken de verborgen juweeltjes en geheime locaties van de Algarve tijdens deze dagtocht. Beleef een onvergetelijke ervaring terwijl je door ongelooflijke landschappen, traditionele vissersdorpjes, oude steden en het charmante landschap van de Algarve reist. Uw dagtocht begint met een interessant bezoek aan een zoutpan. Zie hoe het beste zout in Portugal wordt geproduceerd, laat u verrassen door de helderheid van de nette rijen zoutpannen en leer over de eeuwenoude traditie in het gebied. Geniet daarna van de natuurlijke schoonheid van de monding van de Ria Formosa, een brede uitgestrektheid van kanalen, moerassen en zandbanken. Het natuurpark dient als een belangrijk doorgangsgebied voor talrijke soorten trekvogels tussen Noord-Europa en Afrika en is een paradijs voor vogelaars. Je volgende stop is Olhão, een traditioneel vissersdorpje, bekend om zijn kubusvormige witgekalkte huizen die contrasteren met het gouden zand en de blauwe lucht en zee. Hier heeft u de gelegenheid om de beroemde markt met zijn grote selectie vis te verkennen. Na een bezoek aan de markt, pauzeer je voor een lokale lunch in een restaurant en laat je je verrassen door de versheid van de vis die wordt geserveerd. Na de lunch passeer je het kleine, traditionele vissersdorpje Santa Luzia om de interessante potten te zien die worden gebruikt om octopus te vangen. Je volgende stop is Tavira, waar je de kasteelmuren kunt beklimmen om het beste uitzicht over de omgeving te zien. Maak kans om de Romeinse voetgangersbrug, die uit de 3e eeuw stamt, over te steken en minstens een van de 22 kerken van de stad te bezoeken. Je laatste stop is in een klein dorpje op het platteland om een olijfoliemolen te bezoeken. Terwijl je hier bent, kun je de geheimen van de productie leren kennen, gevolgd door een proeverij van de voortreffelijke producten.

Van Lissabon: 2-daagse privétour naar de Algarve

9. Van Lissabon: 2-daagse privétour naar de Algarve

Dag 1: De tour begint met een ophaalservice bij je hotel in Lissabon en je reist in zuidelijke richting naar de Algarve, met een eerste bezoek aan Tavira. Bij Praça da Republica vind je het stadhuis en het gemeentemuseum van Tavira. Bezoek het museum waar je een gevarieerde archeologische collectie vindt uit de islamitische periode, de Vaso de Tavira en de ex-bibliotheek van het museum. Bezichtig de Misericórdia-kerk, gebouwd tussen 1541 en 1551, die wordt beschouwd als het opmerkelijkste renaissancegebouw van de Algarve. Het volgende bezoek is aan Faro, een van de grotere steden in de regio met een lange geschiedenis. Leer over de verwoestende gevolgen van de aardbeving van 1755 op de stad. Geniet van een koffiepauze op een typisch terrasje of in een café.  Bezoek de jachthaven Vilamoura die tal van privéjachten over de hele wereld ontvangt. Als zodanig hielp de jachthaven de regio ontwikkelen tot een belangrijk toeristisch centrum. Tot slot ga je naar Albufeira waar je de nacht verblijft. Albufeira heeft   3 prachtige stranden: Praia dos Pescadores, Peneco en Inatel. Zie de vissersboten op Pescadores strand, zij houden de maritieme traditie van de regio levend. Ontdek het historische centrum van de stad met haar witte huisjes en smalle geplaveide straatjes. Of geniet van een bruisend avondje uit op de centrale boulevard, met een verscheidenheid aan   uitnodigende bars, restaurants en nachtclubs. Dag 2: Op de tweede dag vervolg je je tour door de Algarve met een bezoek aan de stad Lagos. Leer hoe de stad een belangrijke locatie was in het tijdperk van de grote ontdekkingen, waar veel expedities en missies naar Noord- en Zuid-Amerika vertrokken. Ontdek de defensieve constructies van de stad, gebouwd om te beschermen tegen aanvallen vanuit de zee.  Dan breng je een bezoek aan de Sagres-vesting, ook bekend als Promotorium Sacrum, gebouwd in opdracht van Hendrik de Zeevaarder. Binnen de vesting zie je kanonnen, een 16e-eeuwse toren en de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Genade. Daarna keer je terug naar Lissabon om de tour af te ronden.

Algarve: privé 2-daagse tour vanuit Lissabon

10. Algarve: privé 2-daagse tour vanuit Lissabon

Begin je tour met een rit naar de Algarve door de vlaktes van de Alentejo, door kurkeiken en steeneikenbossen. Alentejo is de graanschuur van Portugal, de provincie van ooievaars en grootse landgoederen, en een streek waar je nog kunt genieten van de ongerepte natuur. Daarna bereikt u de historische stad Lagos, waar u de kerk van St. Anthony (Gouden Kapel) en de beruchte slavenmarkt kunt bezoeken. De stad Lagos is ook sterk verbonden met de geschiedenis van de Portugese ontdekkingen. Ga verder naar de prachtige rotsformaties van de Algarve bij Ponta da Piedade, evenals Sagres en Kaap Saint Vincent, het meest westelijke punt van het vasteland van Europa. Sagres was het startpunt van de ontdekkingen van Portugal. Hier kunt u genieten van het prachtige landschap voordat u doorgaat naar Faro of Albufeira, waar u incheckt bij uw hotel. De tweede dag richt zich op het oosten van de Algarve. Na het ontbijt rijd je naar de markt van Olhão, gelegen nabij de lagune van Faro. Het is een natuurgebied, een paradijs voor ooievaars en andere trekvogels, en staat bekend om de zeezoutproductie en de schelpdierindustrie. Op de markt in Olhão kun je een overzicht krijgen van wat de landbouw van deze regio te bieden heeft en de overvloed aan vis uit de Algarve zien. Je gaat dan verder naar Santa Luzia, een pittoresk vissersdorpje aan de lagune dat beroemd is om het vissen op inktvissen. Daarna steek je de lagune over met een treintje voordat je het afgelegen strand van Barril bereikt. Dit strand biedt een unieke ervaring. De rit gaat verder naar de historische stad Tavira, waar u de oude stad te voet zult verkennen. Tavira is een oud handelscentrum en haven gelegen aan de rivier de Gilão en de lagune. Daarna keert u terug naar Lissabon.

Veelgestelde vragen over Tavira

Welke topattracties zijn een must-see in Tavira?

De topattracties in Tavira zijn:

Tavira: wat zijn de beste dingen om te doen met kinderen?

Sitemap Tavira

Wil je alle activiteiten in Tavira ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.