Belevingen in
Te Anau

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Te Anau: De beste dingen die je niet wil missen

Te Anau: rondleiding glimwormgrotten

1. Te Anau: rondleiding glimwormgrotten

Ervaar een mysterieuze ondergrondse wereld met stromend water voordat je in het donker onder de lichtjes van honderden glimwormen door drijft.  Je uitstap naar de glimwormgrotten van Te Anau begint met een boottocht naar de westelijke oevers van Lake Te Anau. Bij de toegang tot de grotten staan informatieborden waarvan je meer kunt leren over dit geologische wonder. Daarna daal je af. Tijdens de rondleiding door de grotten wijst de vriendelijke gids je op de hoogtepunten en leer je meer over de grotten en hun geschiedenis. Deze ondergrondse wereld is ongelooflijk mooi. De grotten zijn 12.000 jaar oud wat voor geologische begrippen nog erg jong is. Ze worden nog steeds gevormd door de kracht van het water dat door ze heen vloeit. Het resultaat is een netwerk van kalksteenpassages die gevuld zijn met uitgesleten rotsen, draaikolken en een loeiende ondergrondse waterval. Diep in de grotten, waar je het water niet meer kunt horen, word je met een kleine boot richting een stille verborgen grot gebracht waar duizenden glimwormen wonen, wat uniek is in Nieuw-Zeeland. In het ondergrondse donker zijn al deze glimlichtjes absoluut adembenemend.

...
Queenstown: Milford Sound bus & boottocht van een dag

2. Queenstown: Milford Sound bus & boottocht van een dag

 Geniet van een leuke en ontspannen daguitstap waarbij je de gletsjerachtige kenmerken, de wilde flora en fauna en de pittoreske achtergrond van de wereldberoemde fjord bij Milford Sound kunt bewonderen. Begin met een bustrip. Leun achterover, trek de gordijnen dicht en doe een dutje op weg naar Te Anau. Je getalenteerde buschauffeur deelt zijn kennis over de streek en pauzeert langs de Milford Road om je het adembenemende landschap te laten zien. Bewonder een van de mooiste plekken op aarde terwijl je onbeperkt en van dichtbij uitzicht hebt op watervallen, wilde dieren en regenwoud. Je kunt tijdens je boottocht alles zien vanaf de drie binnen- en buitendekken. De vriendelijke bemanning neemt je mee naar de boeg voor een gratis douche onder de Stirling Falls, met misschien wel het friste water ter wereld.Tijdens de hele boottocht is er gratis thee beschikbaar. Ook kun je espresso, snacks, taart en diverse drankjes kopen bij Off The Rocks, de bar aan boord.  

...
Vanuit Queenstown: dagtrip Milford Sound per bus en boot

3. Vanuit Queenstown: dagtrip Milford Sound per bus en boot

Kijk uit naar een onvergetelijke tour naar Milford Sound. Leun achterover, ontspan aan boord van een comfortabele bus en geniet van prachtige landschappen en informatief commentaar. Je ervaren buschauffeur laat je de beste uitzichten langs Milford Road zien en neemt je mee op je 2 uur durende boottocht met lunch. Reis in een comfortabele bus met een glazen dak en gebruik gratis Wi-Fi en USB-laadpoorten aan boord. Bewonder het inheemse regenwoud, spectaculaire watervallen en gletsjermeren. Pauzeer in Te Anau, voordat je verder gaat op de spectaculaire alpenweide Milford Road. Bewonder het ongelooflijke uitzicht op Eglinton-vallei, Mirror-meren, Knobbs Flat of Monkey Creek en maak unieke souvenirfoto's. Bewonder het met gletsjer bedekte Milford Sound terwijl je de bezoekersterminal nadert. Neem je tickets voor de boottocht met lunch aan van je chauffeur, die je laat zien waar het vertrekpunt is van je rondvaart.  Klim aan boord van een speciaal gebouwde catamaran voor een boottocht door het diepblauwe water van de fjord. Geniet van een vers bereide picknicklunch. Bewonder het indrukwekkende natuurlijke landschap en kijk uit naar wilde zeedieren zoals dolfijnen, zeehonden en pinguïns. Kom meer te weten over het natuurgebied via live-commentaar en ontmoet de schipper in de open stuurhut. Ervaar de indrukwekkende met gletsjer bedekte rotswanden van dichtbij en voel de kracht van de 15.000 jaar oude Stirling-watervallen. Keer terug naar Queenstown na een onvergetelijke dag in de natuur.  Voorbeeld tourschema: 07:00 uur vertrek Queenstown (tussenstops voor ophalen bij hotels onderweg) 09:30  uur aankomst in Te Anau voor een korte pauze in het café  10:00  uur vertrek uit Te Anau, er zijn ongeveer 3 pauzes op Milford Road (als de tijd het toelaat)   12:40 uur aankomst Milford Sound Visitor Terminal 13:00 uur start van de 2 uur durende boottocht 15:00 uur aankomst in Milford Terminal en terug met de bus 17:00 uur aankomst in Te Anau voor een korte pauze in het café  17:30 uur vertrek uit Te Anau 19:30 uur aankomst in Queenstown De gegeven tijden zijn bij benadering en afhankelijk van de verkeersomstandigheden.

...
Milford Sound: dagtrip met bus en cruise vanuit Queenstown

4. Milford Sound: dagtrip met bus en cruise vanuit Queenstown

Reis naar Milford Sound voor een uitgebreide natuurcruise op een dagtrip vanuit Queenstown. Ervaar een van de mooiste ritten ter wereld in het comfort van een ultramoderne touringcar. Na een ontmoeting op een centrale locatie in Queenstown, stap je aan boord van de luxe touringcar en reis je langs de oevers van Lake Wakatipu naar het glooiende landschap tot aan Te Anau. Neem een korte pauze en vervolg dan over de spectaculaire alpine route van de Milford Road. Geniet onderweg van fotostops en korte wandelingen. Ontspan tijdens een uitgebreide natuurcruise van Milford Sound naar de Tasmanzee en bewonder onderweg de natuur, watervallen en bergen van de fjord. Een gespecialiseerde natuurgids zal live informatief commentaar geven. U kunt aan boord ook uw eigen lunch meenemen of snacks en drankjes kopen (alleen contant). Na de cruise stapt u in de bus voor uw terugreis naar Queenstown, waar u even naar het toilet kunt. Wordt rond 19:45 uur teruggebracht in Queenstown.

...
Vanuit Te Anau: 1-daagse bus- & boottocht Milford Sound

5. Vanuit Te Anau: 1-daagse bus- & boottocht Milford Sound

Als Milford Sound het 8e wereldwonder is, dan is de weg naar Milford beslist het 9e. Tijdens de reis over land kom je langs spectaculaire bergen en hoge kliffen, ruige valleien en een regenwoud dat omgeven wordt door spectaculaire watervallen en gletsjermeren. Leun achterover, ontspan aan boord van een comfortabele bus en geniet van prachtige landschappen en informatief commentaar tijdens je reis naar Milford Sound. Je ervaren, lokale buschauffeur laat je zien waar je de beste korte wandelingen en foto's kunt maken op de Milford Road en zet je direct bij de boot af voor je rondvaart door de Milford Sound. Milford Sound is ongeveer 5 uur rijden of 45 minuten vliegen vanaf Queenstown. Deze bus- & boottocht naar Milford Sound vertrekt dagelijks vanaf Queenstown en Te Anau. Er zijn ook (bij goede weersomstandigheden) mooie retourvluchten beschikbaar, waardoor je nog meer ziet.

...
Vanuit Te Anau: daguitstap Milford Sound met bus en boot

6. Vanuit Te Anau: daguitstap Milford Sound met bus en boot

Ontdek Milford Sound op een 8 uur durend avontuur met retourvervoer vanuit Te Anau en een 2 uur durende rondvaart door de fjord. Als je zowel de Milford Sound als Doubtful Sound wilt verkennen, is het een goed idee om 1 of 2 nachten in Te Anau door te brengen. Er is genoeg te doen en je bespaart jezelf de lange reis van en naar Queenstown. Bij Milford Sound ga je mee met een ontspannen boottocht die een informatieve, interactieve en relaxte ervaring biedt. Een specialistische gids geeft je informatief livecommentaar en je kunt de wilde dieren, watervallen en bergen van de fjord bewonderen. Geniet van lunch aan boord - je kunt je eigen lunch meenemen of hapjes en drankjes kopen (alleen contant) aan boord. Bereid je voor op wat regen; het landschap is bijzonder dramatisch als het regent in Fiordland. Geniet van het spectaculaire landschap vanuit het droge, comfortabele uitkijkpunt aan boord van het schip. Na de boottocht ga je meteen mee met de luxe bus voor de terugrit naar Te Anau, waar je, afhankelijk van het seizoen, tussen 16:30 en 17:45 uur aankomt.

...
Te Anau: dagtour door het nationale park met cruise en lunch

7. Te Anau: dagtour door het nationale park met cruise en lunch

Ervaar de ruige schoonheid van Fiordland National Park, een regio die rijk is aan dichte inheemse struiken, meren en watervallen die uit bergtoppen stromen. Geniet van het adembenemende uitzicht door een glazen plafond terwijl je door de Eglinton-vallei loopt met zijn oude alpenbos en de beroemde Mirror Lakes. Ga naar Upper Hollyford Valley en passeer de prachtige Christie Falls. Vertrek door de Homer-tunnel en betreed de adembenemende Cleddau-vallei. Vanaf hier daal je af naar Milford Sound en ga je aan boord van een schilderachtige boottocht. Geniet van een heerlijke picknicklunch terwijl je langs de fjord vaart en let op dolfijnen, zeehonden, pinguïns en ander zeeleven. Zie natuurlijke wonderen zoals Mitre Peak, met gletsjers bedekte rotswanden die 1200 meter verticaal uit de zee oprijzen en watervallen die hoog uit de valleien tuimelen. Na je Milford Sound-cruise wacht je gids om je terug te brengen naar Te Anau, waar je laat in de middag aankomt.

...
Van Te Anau: Milford Sound Tour met cruise en lunch

8. Van Te Anau: Milford Sound Tour met cruise en lunch

Volg een rondleiding per comfortabele minibus om de natuurlijke schoonheid van Milford Sound en de omgeving te verkennen. Je tour omvat een rondvaart, een picknicklunch en onderweg tal van schilderachtige stops. Ontmoet je gids in Te Anau en rijd langs de oever van het meer, waarbij je een stop maakt bij Te Anau Downs om te genieten van het landschap. Betreed het Fiordland National Park en bezoek Eglinton Valley, om het landschap te bewonderen dat is uitgehouwen door een oude gletsjer. Ga verder naar Mirror Lakes en zie de Earl Mountains weerspiegeld in dit heldere water. Ontspan en maak foto's bij Lake Gunn, voordat je verder gaat richting Hollyford River. Passeer de waterval bij Falls Creek terwijl je hoger de Darran Mountains in gaat en onderweg stopt bij uitkijkpunten. Kijk uit voor de lokale fauna, waaronder kea, 's werelds grootste alpenpapegaai. Ga de Homer Tunnel binnen en leer de geschiedenis van deze met de hand gebouwde tunnel kennen voordat je aankomt bij Milford Sound. Stap aan boord voor een rondvaart en bekijk een indrukwekkend uitzicht op Mitre Peak. Terug op het droge, maak een boswandeling door The Chasm en maak foto's bij Pop's View Lookout, op de terugreis naar Te Anau.

...
Lake Te Anau: boottocht van 3 uur met geleide wandeling

9. Lake Te Anau: boottocht van 3 uur met geleide wandeling

Je tour begint wanneer je aankomt bij de historische kade van Lake Te Anau 5, waar je wordt begroet door je bemanning en verwelkomd aan boord van "Faith". U ontvangt dan een persoonlijke briefing over veiligheid aan boord van het schip en wat u tijdens de cruise kunt verwachten. Eenmaal aan boord ben je vrij om rond te dwalen en je bemanning biedt je een drankje en een praatje tijdens de 40 minuten durende reis naar de Hidden Lakes-werf. Gedurende deze tijd leert u over de geschiedenis van uw cruiseschip, de reis van het schip vanuit Schotland in de jaren 80 en de dienst van de Royal Navy tijdens WO II. Bij aankomst in de verborgen meren kunt u ongeveer 45 minuten een rondleiding door het Fiordland National Park maken en meer te weten komen over de omliggende flora en fauna van uw gids. Eenmaal terug op de kade kunt u genieten van een selectie hapjes en desserts in de rust van de baai. Tot slot, leun achterover en geniet van de reis naar huis of bezoek de machinekamer om een draai achter het stuur te nemen.

...
Van Te Anau: Premium Milford Sound tour met kleine groepen

10. Van Te Anau: Premium Milford Sound tour met kleine groepen

Ga weg van de overvolle bussen, lange rijen en belemmerd uitzicht, en geniet van puur premium reizen terwijl je aan een fantastische tour met kleine groepen begint om de beroemde Milford Sound in Nieuw-Zeeland te ontdekken. Het combineren van eersteklas reizen in een Mercedes met een geweldige schilderachtige natuurcruise, een picknicklunch (optioneel) en tal van buiten de gebaande paden bezoeken naar prachtige locaties, dit is echt de beste manier om Milford Sound te ontdekken. Reis in stijl naar Milford in een luxe Mercedes-busje dat volledig is uitgerust met wifi, mineraalwater en grote kijkvensters om van de geweldige bezienswaardigheden te genieten. Geniet onderweg van tal van stops. Bij aankomst in Milford maakt u een schilderachtige 2 uur durende natuurcruise langs de fjord, waar u de spectaculaire bezienswaardigheden kunt bewonderen en onder watervallen kunt gaan. Laat uw lokale gids u voorzien van informatief commentaar terwijl u de weelderige omgeving en spectaculaire uitzichten opneemt. Onderweg zie je alles, van watervallen, spiegelende meren en ontzagwekkende bergen tot fascinerende pelsrobben en dolfijnen. Er is zelfs een stop bij een inheems beukenbos waar u een ontspannen wandeling kunt maken. Deze ervaring wordt bekroond met een heerlijke picknicklunch, die kan worden genoten tijdens de cruise terwijl u geniet van het uitzicht, voordat u terugkeert naar Te Anau.

...

Sitemap Te Anau

Wil je alle activiteiten in Te Anau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Te Anau

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 1.447 beoordelingen

Milford Sound cruise was fantastisch. Hele ervaring, wind, zon, zee, watervallen, pinguïns, zeehonden, commentaar waren geweldig. Coachreis teleurstellend. Gelukkig hebben we het alleen in Te Anau opgehaald als we het in Queenstown hadden opgehaald. Ik zou wanhopig zijn geweest. Het had een glazen dak maar het uitzicht was moeilijk te zien. We hadden een paar stops maar de coach was vol dus er waren altijd veel van ons in de buurt. Als een drietal waren we uit elkaar wat moeilijk was voor degene die gescheiden was. Genoten ervan voelde alsof we veel hadden gemist. We wilden dat we hadden gereden. Zozeer zelfs dat we terugvlogen in een mooie vlucht in plaats van de busreis terug te doen.

Wat een geweldige dag hebben we gehad met een super Gids

Onze gids haalde ons van ons slaap adres, Fiordland national park Lodge, op. Geweldige service dus. Vervolgens onderweg naar onze prachtige dag excursie naar Milford Sound. Ondanks het slechte weer, beel regen, toch een prachtige dag gehad. Dit mede bepalend door onze gids. Renegarde ( Rene) was haar naam. Ze had veel kennis en energie. We hebben na afloop handen geschut maar zou het op prijs stellen dat haar werkgever ook de complimenten naar deze vrouw toe overbrengt!

Hoewel het het grootste deel van de reis regende, waren we nog steeds in staat om de verbazingwekkende ongerepte omgeving te zien. We gingen over het meer van Manapouri en waren verbaasd over het landschap. Het twijfelachtige geluid liet ons een mystiek gevoel achter toen we van het kalme water naar de prachtige zee-ervaring van wind en zee gingen. Daar zal ik altijd aan denken.

Haalde ons op en zette ons af in ons motel. Simon (onze gids) was geweldig! Geweldige informatie en zorgde heel goed voor ons. Uitstekende stops op reis en geweldige fotomomenten!