Datums kiezen

Teatro alla Scala

Teatro alla Scala: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Milaan: historische wandeling & ticket Het Laatste Avondmaal

1. Milaan: historische wandeling & ticket Het Laatste Avondmaal

Ontdek de hoogtepunten van Milaan tijdens een historische wandeling inclusief een voorrangsticket voor Da Vinci's meesterwerk 'Het Laatste Avondmaal'. Ontmoet de Engelssprekende gids bij de kerk de Santa Maria delle Grazie en profiteer van snelle toegang tot de beroemdste muurschildering uit de Renaissance ter wereld. Je hebt maximaal 15 minuten de tijd om alle details van de Da Vinci te bestuderen. Daarna wandel je naar het Castello Sforzesco met zijn omringende tuinen. Het fort, in de 14e eeuw gebouwd door de belangrijkste families van Milaan, is nu de thuisbasis van vele belangrijke tentoonstellingen en musea. Wandel over de Via Dante naar Piazza dei Mercanti, de locatie van de middeleeuwse markt van de stad. Ga verder naar het weelderige La Scala-theater, in 1776 op Piazza della Scala gebouwd. Stap de van een glazen dak voorziene Galleria Vittorio Emanuele II binnen, een wonder van 19e-eeuwse techniek. De tour eindigt voor de Duomo, waar je je kunt vergapen aan de voorgevel van Milaans meest symbolische gebouw.

Milaan: 24, 48 of 72-uurs Hop-On Hop-Off Bus Ticket

2. Milaan: 24, 48 of 72-uurs Hop-On Hop-Off Bus Ticket

Profiteer met deze pas van de hop on, hop off-bus met open dak en geniet van een panoramisch uitzicht over de stad. Met dit ticket heb je toegang tot vier afzonderlijke maar aansluitende bustrajecten, en kun je uit de bus stappen bij attracties die je verder wilt verkennen. Je kunt kiezen uit audiocommentaar in 10 verschillende talen via de audiogids, en luisteren naar weetjes over bijzondere gebouwen zoals het operahuis en het Castello Sforzesco. Ook kom je meer te weten over lokale gerechten, waaronder het recept voor Cotoletta alla Milanese en de geschiedenis van de beroemde panettone. Route A: Halte 1 - Castello Halte 2 - Cadorna Halte 3 - Cenacolo Halte 4 - Corso Magenta Halte 5 - Duomo Halte 6 - Manzoni - Scala Halte 7 - Manin Halte 8 - Moscova Route B: Halte 1 - Duomo Halte 2 – La Scala Halte 3 - Manin Halte 4 - Repubblica Halte 5 - Palazzo Lombardia Halte 6 - Stazione Centrale Halte 7 - Buenos Aires Halte 8 - Porta Venezia Halte 9 - San Babila Route C: Halte 1 - Castello Halte 2 - Acquario Halte 3 - Arco della Pace Halte 4 - City Life Halte 5 - Casa Milan Halte 6 - Mico - Congrescentrum Halte 7 - Lotto - Montebianco Halte 8 - Lido Halte 9 - Ippodromo Halte 10 - Stadio San Siro Halte 11 - Lotto - Monterosa Halte 12 - Buonarroti Halte 13 - Pagano Halte 14 - Conciliazione Halte 15 - Parco Sempione Route D: Halte 1 - Castello Halte 2 - Cadorna Halte 3 - Cenacolo Halte 4 - Navigli Halte 5 - Via Olona Halte 6 - Corso Magenta Halte 7 - Duomo Halte 8 – La Scala Halte 9 - Brera

Milaan: dagticket hop on, hop off-bus

3. Milaan: dagticket hop on, hop off-bus

Ontdek de blikvangers en meest fascinerende plekken van Milaan, de stad die in 2026 de Olympische Winterspelen zal hosten, tijdens een sightseeingtour in een dubbeldeksbus. Laat je vanuit je luie stoel betoveren door deze moderne en efficiënte stad. In de comfortabele sightseeingbus kun je de audiogids aanzetten en luisteren naar allerlei verhalen en anekdotes. Je kunt de tour op al onze bushaltes beginnen. En vergeet ook niet dat je kunt in- en uitstappen wanneer je maar wilt. Stap uit en neem de tijd voor een bezoek aan het Cenacolo, de Basiliek van Sant'Ambrogio, het Museum voor Wetenschap en Technologie, de wijk Navigli en meer. Stap vervolgens wanneer je maar wilt weer in de bus. De haltes langs de route zijn: 1. Duomo, 2. Scala, 3. Palazzo Dugnani, 4. Repubblica, 5. Stazione Centrale, 6. Palazzo Regione Lombardia, 7. Gae Aulenti/Stazione Garibaldi, 8. Cimitero Monumentale, 9. Lega Lombarda, Acquario/Parco Sempione, 10. Castello, 11. Cairoli, 12. Cadorna, 13. Cenacolo, 14. Paleocapa, 15. Triennale 16. Arco della Pace 17. City Life, 18. Buonarroti 19. Pagano, 20. Conciliazione, 21. Sant'ambrogio, 22. Museo Scienza E Tecnica, 23. Navigli, 24. Parco Basiliche, 25. Università Studi, 26. San Babila.

Milaan: rondleiding La Scala museum en theater

4. Milaan: rondleiding La Scala museum en theater

Ontdek de rijke muziekgeschiedenis van Milaan tijdens een rondleiding door een van 's werelds toonaangevende operatheaters. In La Scala vind je ook een museum met een vaste tentoonstelling van kostuums, muziekinstrumenten en andere muziekcuriosa met daarnaast borstbeelden en geschilderde portretten van enkele van de grootste klassieke musici, zoals Giussepe Verdi en Arturo Toscanini. Verken het museum en luister naar fascinerende verhalen en anekdotes over enkele van de geweldige muzikanten die hebben opgetreden op het beroemde podium van La Scala. Laat je betoveren door de magie van dit theater, het zicht vanuit de loges en het neoclassicistische interieur met de monumentale kristallen kroonluchters. Als je op het juiste ogenblik daar bent, kun je met een beetje geluk zelfs een musicus zien repeteren.

Milaan: rondleiding door theater La Scala en museum

5. Milaan: rondleiding door theater La Scala en museum

Verken het La Scala Theater in het hart van Milaan tijdens een rondleiding en leer over de lange geschiedenis ervan en de beroemde muzikanten en operazangers die het podium sierden. Bezoek het La Scala Museum en ontdek een verzameling kostuums, decorontwerpen en muziekinstrumenten van opmerkelijke uitvoeringen. Ga naar het La Scala Theater, gelegen in het hart van de stad, op slechts een steenworp afstand van de kathedraal en de Vittorio Emanuele Galerie. Ontmoet je gids die je zal begeleiden op je reis door de muziek- en theatergeschiedenis op een van de cultureel meest belangrijke locaties van Italië. Bewonder het prachtige interieur van dit elegante operahuis dat al generaties lang bestaat. Leer meer over de muzikale legendes die op het historische podium hebben opgetreden, waaronder Giuseppe Verdi, Gioachino Rossini, Luciano Pavarotti en Maria Callas. Bezoek vervolgens het La Scala Theatermuseum en ontdek decorontwerpen, muziekinstrumenten en kostuums die worden gebruikt in de beste uitvoeringen van het theater. Bekijk een verzameling privévoorwerpen die getuigen van de rijke geschiedenis en culturele impact van het theater.

Milaan: La Scala museum- en theater-ervaring

6. Milaan: La Scala museum- en theater-ervaring

Stap La Scala binnen en betreed een plek waar opera echt bloeide en een van de meest populaire vormen van entertainment werd. Ontdek componisten zoals Bellini, Rossini en Verdi, en waar ze enkele van hun belangrijkste werken hebben gemaakt. Verken het La Scala-museum, de perfecte plek voor je gids om je te verrassen met interessante anekdotes en je mee te nemen door een enorme verzameling objecten, instrumenten en andere muzikale curiositeiten. Bekijk een galerij met bustes en schilderijen van de belangrijkste operacomponisten en -zangers, waaronder Giuseppe Verdi en Arturo Toscanini. Deze tour omvat ook de unieke kans om de binnenkant van het theater te zien vanuit een van de boxen (tenzij uitzonderlijk gesloten door de locatie bij speciale gelegenheden).

Milaan: theater- en museumtour La Scala met toegangskaarten

7. Milaan: theater- en museumtour La Scala met toegangskaarten

Als je niet kunt wachten om de Milanese muziektempel te bezoeken, zoek dan niet verder: deze rondleiding is voor jou! Het leidt je door de 240 jaar oude geschiedenis van Teatro alla Scala. De tour staat volledig in het teken van het bezoek aan het wereldberoemde Teatro alla Scala. Onze gids leidt je door de museumgalerijen en vertelt je geheimen en details over de meest vooraanstaande optredens en extravagante hoofdrolspelers. Het museum toont een rijke collectie kostuums en muziekinstrumenten, evenals een galerij met portretten en bustes die de grote musici uit de geschiedenis vertegenwoordigen. De gids vertelt je ook curiositeiten over het leven van de artiesten die op dit belangrijke podium hebben opgetreden, zoals Verdi, Toscanini, Maria Callas, Luciano Pavarotti of Carla Fracci. Eindelijk kun je ook een kijkje nemen in het theater! Terwijl je door het theater en het museum reist, ontdek je inzichten achter de schermen van operaproducties die al meer dan 200 jaar enkele van de beste zangers ter wereld hebben gespeeld.

Milaan: Het Laatste Avondmaal en stadswandeling

8. Milaan: Het Laatste Avondmaal en stadswandeling

Een rondleiding door Milaan om de belangrijkste monumenten te ontdekken. Beginnend bij het meesterwerk van Leonardo, het Laatste Avondmaal, in het klooster van Santa Maria delle Grazie, zal je gids je door de oude straten van Milaan slenteren en je de schoonheid laten zien van het Castello Sforzesco en zijn binnenplaatsen, de grootsheid van de Duomo, de op twee na grootste katholieke kerk in de wereld, de elegantie van Galleria Vittorio Emanuele II en Piazza della Scala, waar het beroemde Teatro Alla Scala is gevestigd, het beroemdste operagebouw ter wereld.

Milaan: wandeling met gids en voorrang Laatste Avondmaal

9. Milaan: wandeling met gids en voorrang Laatste Avondmaal

Sluit je aan bij je gids voor een stadswandeling door het historische stadscentrum van Milaan en bekijk de monumenten van het Piazza del Duomo van de buitenkant. De bouw van de Duomo di Milano (Kathedraal van Milaan) heeft bijna 6 eeuwen geduurd. Betreed een van 's werelds oudste winkelgalerijen in de Galleria Vittorio Emanuele II. Treed in de voetsporen van beroemde operasterren in theater La Scala. Ontdek de straten, zoals de Via Dante, waaraan Milaan haar reputatie als modehoofdstad van de wereld te danken heeft. Kom meer te weten over de rijke geschiedenis van Milaan en luister onderweg naar interessante anekdotes. Sla vervolgens de lange wachtrijen voor Da Vinci's 'Het Laatste Avondmaal' in het refectorium van de kerk van Santa Maria delle Grazie over. Profiteer van toegang met voorrang en kom dankzij je gids meer te weten over de geschiedenis en de uitvoering van deze fascinerende fresco van Leonardo.

Milaan: begeleide Duomo, Laatste Avondmaal en rondleiding door het stadscentrum

10. Milaan: begeleide Duomo, Laatste Avondmaal en rondleiding door het stadscentrum

Geniet van het charisma van Milaan tijdens een wandeltocht van een halve dag. Laat je met de expertise van een lokale gids meeslepen door de geschiedenis, het drama en de weelde die Milaan magisch maakt. Geniet van skip-the-line toegang en een prachtig uitzicht op iconische bezienswaardigheden zoals de Duomo en het Laatste Avondmaal. Ontmoet uw lokale gids en medereizigers om u te oriënteren op het reisschema van de dag. Afhankelijk van de beschikbaarheid van tickets, ga je eerst naar het Laatste Avondmaal of de Duomo. Als het Laatste Avondmaal als eerste op de agenda staat, luister dan onderweg naar verhalen over de tragische geschiedenis en de restauratie van da Vinci's muurschildering. Betreed de kleine, eenvoudige kerk van Santa Maria delle Grazie - een heilige en besloten ruimte voor een heilig schilderij. Slechts een klein aantal mensen kan het meesterwerk elke dag bezoeken, wat helpt om deze fragiele kunst te behouden. Sta versteld van de indrukwekkende muurschildering van 7 bij 9 meter. Terwijl je naar Da Vinci's afbeelding van een van de meest bekende nachten in het leven van Jezus staart, profiteer je van de inbreng van je gids, die folklore, mythen, geheimen en feiten over het Laatste Avondmaal kan verifiëren of weerleggen. Zodra je elk detail van dit meesterwerk hebt bewonderd, ga je terug naar buiten. Bij het verlaten van de kerk ga je naar de Galleria Vittorio Emanuele II, een van 's werelds meest historische winkelcentra. Bewonder de beroemde winkels van Gucci, Versace en Prada in een gebouw dat meer op een barok paleis lijkt. Geniet van de enorme weelde van het winkelcentrum. Ga verder naar de wijk Brera, een historisch gebied waar de beroemdste inwoners van Milaan wonen. Onderweg passeer je het middeleeuwse Sforza-kasteel en het operagebouw La Scala. Terwijl je gids je vertelt over de omgeving, voel je hoe de stad tot leven komt voordat je weer een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Milaan bezoekt. Ga ten slotte naar een van de grootste kathedralen ter wereld: de magnifieke Duomo van Milaan. Zelfs groter dan de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad en de San Marco in Venetië, bewonder de schaal als je binnenkomt. Duik in de 600-jarige geschiedenis van de Duomo en ontdek wat deze magnifieke Duomo tot een van de belangrijkste toeristische attracties van Milaan maakte.

Beschikbare activiteiten

74 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 5

Andere activiteiten in Teatro alla Scala

Wil je alle activiteiten in Teatro alla Scala bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Teatro alla Scala

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 11.933 beoordelingen

Interessante tour en een goede prijs-kwaliteitverhouding voor deze tour. De stations zijn gemakkelijk te herkennen, behalve die van Sforza, pas op dat u ze niet verwart met de haltes van concurrerende bussen. Geen wachten op bussen!

Blijft altijd leuk om de eerste dag de stad te leren kennen. Wat erg leuk was dat er meerdere lijnen in Milaan rijden. Rood blauw geel en groen.

Deze rondrit is uitgebreid en zeker de moeite waard! Er wordt op een leuke manier verteld over de bezienswaardigheden.

Ervaren gids, duidelijke taal, uitleg goed te volgen ook dankzij de oortjes.

Veel gebouwen gezien en er weed veel over verteld.