Teatro alla Scala

Teatro alla Scala: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Milaan: La Scala museum- en theater-ervaring

1. Milaan: La Scala museum- en theater-ervaring

Stap La Scala binnen, een plek waar opera echt bloeide en een van de populairste vormen van vermaak werd. Ontdek componisten als Bellini, Rossini en Verdi, en de plaats waar ze enkele van hun belangrijkste werken creëerden. Verken het La Scala museum, de perfecte plek voor je gids om je te vermaken met interessante anekdotes en je te leiden langs een enorme verzameling objecten, instrumenten en andere muzikale curiositeiten. Bekijk een galerij met bustes en schilderijen van de belangrijkste opera-componisten en -zangers, waaronder Guiseppe Verdi en Arturo Toscanini. Deze tour biedt de unieke mogelijkheid om het theater vanuit een van de loges te bekijken (behalve wanneer deze in verband met speciale gelegenheden gesloten zijn).

Milaan: rondleiding La Scala museum en theater

2. Milaan: rondleiding La Scala museum en theater

Maak kennis met de rijke muziekgeschiedenis tijdens een rondleiding door een van de bekendste operatheaters ter wereld. In La Scala vind je ook een musuem met een vaste tentoonstelling van kostuums, muziekinstrumenten en andere muziekcuriosa met daarnaast borstbeelden en geschilderde portretten van enkele van de grootste klassieke musici, zoals Giussepe Verdi en Arturo Toscanini. Een vakkundige gids leidt je rond in het museum en vertelt fascinerende verhalen en ankedotes over de geweldige musici die op het beroemde podium van La Scala hebben gestaan. Je wordt geabsorbeerd door de betovering van dit theater, het zicht vanuit de loges en het neoclassicistische interieur met de monumentale kristallen kroonluchters. Als je op het juiste ogenblik daar bent, kun je met een beetje geluk zelfs een musicus zien repeteren.

Milaan: voorrangstoegang theater en museum La Scala

3. Milaan: voorrangstoegang theater en museum La Scala

Ontdek het Teatro Grande alla Scala, een van de belangrijkste plekken van zowel de Italiaanse als de Europese cultuur. Het theater is gebouwd in 1778 en heeft enkele van de grootste opera-artiesten en vele van de beste zangers ter wereld op het podium gehad. Geniet van het uitzicht op het beroemde podium vanuit de loges op het derde niveau. Verken het Museum van het theater, dat een grote collectie schilderijen, schetsen, beelden, originele kostuums en andere zaken in verband met de opera bevat. Bekijk instrumenten en andere curiosa die het verhaal van het theater vertellen.  De Museumbibliotheek bevat meer dan 150.000 banden en dertig manuscripten van complete werken, maar ook losse bladen van componisten als Beethoven en Mozart. Leer meer over het begin van de carrière van Giussepe Verdi en zijn enigszins tumultueuze relatie met het theater.

Milaan: La Scala Theatre Guided Experience

4. Milaan: La Scala Theatre Guided Experience

Ontdek La Scala Theater tijdens deze rondleiding. Leer meer over de geschiedenis, geheimen en de acteurs en muzikanten die hun inspiratie op deze plek hebben gevonden. Milaan is niet alleen design, mode en nachtleven: Milaan staat ook bekend om zijn muziek. Midden in het hart van de stad, op slechts een steenworp afstand van de kathedraal en de Vittorio Emanuele Gallery, vindt u een muziektempel: La Scala Theatre. In de loop der jaren hebben veel muzikanten hier hun bijdrage geleverd. Kent u Giuseppe Verdi, Gioachino Rossini, Luciano Pavarotti en Maria Callas? Dit zijn slechts enkele van de namen die door deze plaats zijn gegaan. La Scala Museum bewaart de belangrijkste collectie decorontwerpen, muziekinstrumenten en kostuums die zijn gebruikt in de grootste uitvoeringen van het theater. Bewonder tijdens deze begeleide ervaring het interieur van deze magische plek en leer over zijn verhalen en fascinerende geschiedenis.

Da Vinci's Laatste Avondmaal: tour met stadswandeling

5. Da Vinci's Laatste Avondmaal: tour met stadswandeling

Bewonder Da Vinci's "Laatste Avondmaal" tijdens een rondleiding in de Santa Maria delle Grazie. Ga vervolgens op een begeleide stadswandeling en bewonder de buitenarchitectuur van enkele van Milaans top hoogtepunten, zoals de Duomo, La Scala, en het Sforza-kasteel. Bezoek de kerk Santa Maria delle Grazie, waar je Leonardo's Laatste Avondmaal kunt zien. Volg je gids in de refter van het klooster om dit prachtige fresco te bewonderen. Ontdek de geheimen achter de muurschildering en hoor meer over de tijd die da Vinci in Milaan doorbracht. Bewonder het middeleeuwse Castello Sforza, een imposante vesting die eeuwenlang de residentie was van de hertogen van Milaan. Vandaag de dag zijn er musea en belangrijke kunstcollecties in gevestigd. Wandel over de Piazza della Scala, waar je La Scala aantreft, een van 's werelds beroemdste operagebouwen. Enkele van de beste musici en zangers ter wereld hebben hier opgetreden. Ga de majestueuze Galleria Vittorio Emanuele II binnen, een verbazingwekkende 19e-eeuwse winkelgalerij met glazen gewelven. De Galleria staat bekend als de Salotto di Milano (Salon van Milaan) vanwege het belang dat zij door de jaren heen heeft gehad als ontmoetingsplaats voor de inwoners van Milaan. Bekijk de prachtige buitenkant van de beroemde Duomo, gelegen in het hart van Milaan. Deze indrukwekkende kathedraal wordt vaak beschouwd als een van de mooiste kerken ter wereld.

Milaan: historische wandeling & ticket Het Laatste Avondmaal

6. Milaan: historische wandeling & ticket Het Laatste Avondmaal

Sla de wachtrijen over om Da Vinci's "Laatste Avondmaal" te zien en geniet van een historische tour door Milaan met een Engelstalige gids. Ontmoet je Engelssprekende gids bij de kerk de Santa Maria delle Grazie en profiteer van toegang met voorrang tot de beroemdste muurschildering uit de Renaissance ter wereld. De bezichtiging is strikt beperkt tot 15 minuten om de details van de Da Vinci te bestuderen. Daarna wandel je naar het Castello Sforzesco met zijn omringende tuinen. Gebouwd in de 14e eeuw door de belangrijkste families van Milaan, is het fort nu de thuisbasis van vele belangrijke tentoonstellingen en musea. Loop over de via Dante naar het Piazza dei Mercanti, de locatie van de middeleeuwse markt van de stad. Ga verder naar het weelderige La Scala-theater, gebouwd in 1776 op de Piazza della Scala. Ga de van een glazen dak voorziene Galleria Vittorio Emanuele II in, een wonder van de 19e-eeuwse bouwkunde. De tour eindigt buiten de Duomo, waar je je kunt vergapen aan de voorgevel van Milaans meest symbolische gebouw.

Milaan: tour van een dag met een open bus

7. Milaan: tour van een dag met een open bus

Ontdek de meest symbolische en fascinerende bezienswaardigheden van Milaan tijdens een 1-daagse tour in een dubbeldekkerbus met open dak. Bekijk de Basiliek van Sant' Ambrogio, San Babila, de kathedraal, La Scala Opera House en meer, terwijl je luistert naar de verhalen, feiten en geschiedenis van de stad.  Geniet van het comfort van een open bus met transparant dak, zodat je zelfs bij slecht weer kunt genieten van de bezienswaardigheden van de stad. De bussen beschikken tevens over speciale platforms zodat ze makkelijk toegankelijk zijn voor gehandicapten. De volledige route duurt 1,5 uur, inclusief de stoptijden onderweg. De bus stopt ongeveer om de 5 minuten, en je kunt bij elk van de volgende haltes uitstappen: Stadstour: • Castello Sforzesco • Cadorna • Cenacolo • Sant'ambrogio • Museo Scienza E Tecnica • Navigli • Parco Delle Basiliche • Universita 'Studi / Policlinico • San Babila • Duomo • Scala • Palazzo Dugnani • Repubblica • Stazione Centrale • Palazzo Regione Lombardia • Gae Aulenti / Staz. Garibaldi • Cimitero Monumentale • Lega Lombarda • Acquario / Parco Sempione Er is ook een route langs highlights beschikbaar met de volgende haltes: • Piazza Castello • Duomo, Scala• San Marco• Brera, Lanza• Castello Sforzesco• Cairoli• Cadorna Station• Cenacolo• Litta

Milaan: 1-, 2-, of 3-daags hop on, hop off-busticket

8. Milaan: 1-, 2-, of 3-daags hop on, hop off-busticket

Profiteer met deze pas van de hop on, hop off-bus met open dak en geniet van een panoramisch uitzicht over de stad. Met dit ticket heb je toegang tot vier afzonderlijke maar aansluitende bustrajecten, en kun je uit de bus stappen bij attracties die je verder wilt verkennen. Je kunt kiezen uit audiocommentaar in 10 verschillende talen via de audiogids, en luisteren naar weetjes over bijzondere gebouwen zoals het operahuis en het Castello Sforzesco. Ook kom je meer te weten over lokale gerechten, waaronder het recept voor Cotoletta alla Milanese en de geschiedenis van de beroemde panettone. De bussen rijden elke 60 minuten. Heb je aan boord meer informatie nodig, dan helpen de medewerkers je graag met tips over monumenten, winkels, restaurants en wandeltochten. Blijf de hele rit zitten in buslijn A (ongeveer 75 minuten) of stap uit om een van de volgende attracties te verkennen: Lijn A:  Halte 1 - Castello Halte 2 - Cadorna Halte 3 - Cenacolo Halte 4 - Corso Magenta Halte 5 - Duomo Halte 6 - Manzoni - Scala Halte 7 - Manin Halte 8 - Moscova Lijn B: Halte 1 - Duomo Halte 2 – La Scala Halte 3 - Manin Halte 4 - Repubblica Halte 5 - Palazzo Lombardia Halte 6 - Stazione Centrale Halte 7 - Buenos Aires Halte 8 - Porta Venezia Halte 9 - San Babila Lijn C: Halte 1 - Castello Halte 2 - Acquario Halte 3 - Garibaldi Halte 4 - City Life Halte 5 - Casa Milan Halte 6 - Mico - Congrescentrum Halte 7 - Lotto - Montebianco Halte 8 - Lido Halte 9 - Ippodromo Halte 10 - Stadio San Siro Halte 11 - Lotto - Monterosa Halte 12 - Buonarroti Halte 13 - Pagano Halte 14 - Conciliazione Halte 15 - Parco Sempione Lijn D (van april t/m oktober): Halte 1 - Castello Halte 2 - Cadorna Halte 3 - Cenacolo Halte 4 - Navigli Halte 5 - Via Olona Halte 6 - Corso Magenta Halte 7 - Duomo Halte 8 – La Scala Halte 9 - Brera

Milaan: stadswandeling & voorrangstoegang Laatste Avondmaal

9. Milaan: stadswandeling & voorrangstoegang Laatste Avondmaal

Sluit je aan bij je gids voor een stadswandeling door het historische stadscentrum van Milaan en bekijk de monumenten van het Piazza del Duomo van te buitenkant. De bouw van de Duomo di Milano (Kathedraal van Milaan) duurde bijna 6 eeuwen! Betreed een van de oudste winkelcentra ter wereld bij Galleria Vittorio Emanuele II en treed in de voetsporen van beroemde operasterren bij Teatro alla Scala. Ontdek de straten, zoals de Via Dante, waaraan Milaan haar reputatie als modehoofdstad van de wereld te danken heeft. Kom langs de tuinen van Castello Sforzesco, waar de imposante vesting en voormalige residentie van de hertogen van Milaan nu stadsmusea en belangrijke kunstverzamelingen huisvest. Kom meer te weten over de rijke geschiedenis van Milaan en hoor onderweg interessante anekdotes. Sla vervolgens de lange rijen voor Da Vinci's 'Het Laatste Avondmaal' in het refectorium van de kerk van Santa Maria delle Grazie over. Profiteer van toegang met voorrang en kom dankzij je gids meer te weten over de geschiedenis en de uitvoering van dit fascinerende fresco van Leonardo.

Milaan 48-Hour City Pass: ontdek de hele stad met één kaart

10. Milaan 48-Hour City Pass: ontdek de hele stad met één kaart

Met deze handige 2-daagse Milaan Pas zie je alle hoogtepunten van de stad in je eigen tempo en bespaar je geld uit dankzij gratis toegang tot musea en kortingen die oplopen tot wel 300 EUR. Je pas is nadat je hem hebt opgehaald 48 uur geldig. Je kunt bovendien kiezen uit 2 exclusieve vervoersopties zodat je je tijd in Milaan optimaal kunt benutten. Kies een Milaan Pas met hop on, hop off Sightseeing Bus kaartje en een rondleiding in de stad aan boord van een dubbeldekker bus met open dak. 7 dagen beschikbaar per week, rijdt de bus via 3 lijnen met meer dan 40 haltes. De bus is 7 dagen per week beschikbaar en rijdt over 3 lijnen met meer dan 40 haltes. Leer meer door het audiocommentaar aan boord, beschikbaar in 8 talen (waaronder 3 exclusieve commentaren voor kinderen). Een Milaan Pas met ATM openbaar vervoer kaartje geeft je toegang tot 5 metrolijnen en meer dan 100 tram- en buslijnen. Geniet van gratis, onbeperkt reizen voor 48 uur in de stad met het openbaar vervoerssysteem met behulp dit ene simpele kaartje. Je kunt ook het volledige pakket aanschaffen en dan krijg je een Milaan Pas met zowel het hop on, hop off sightseeing kaartje en toegang tot het ATM openbaar vervoer. Profiteer van gratis toegang tot musea in de stad, zoals toegang tot het dakterras van de Dom (met de lift) La Scala Museum en Theater Pinacoteca Ambrosiana Highline Galleria Museum van Wetenschap en Technologie Triennale Design Museum San Siro Stadium Inter&Milan Museum Casa Milan – Mondo Milan Museum Leonardo 3 – “The World of Leonardo” interactief museum Vigna di Leonardo – Leonardo’s wijngaard Bagatti Valsecchi Museum Museo d’Arte e Scienza – Kunst- en wetenschapsmuseum

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Hop on, hop off-tours
  • Andere belevingen
39 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Sitemap Teatro alla Scala

Wil je alle activiteiten in Teatro alla Scala ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Teatro alla Scala

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 10.369 beoordelingen

Snel geregeld, lage prijs, vriendelijke mensen en snel de opstap plaatsen te vinden. Wij hebben de tour gedaan en de info gebruikt om later op de dag gebieden met restaurants te ontdekken. Heel fijn dat je oordopjes kreeg en het in meerdere talen beschikbaar was Aanrader !

Interessante tour en een goede prijs-kwaliteitverhouding voor deze tour. De stations zijn gemakkelijk te herkennen, behalve die van Sforza, pas op dat u ze niet verwart met de haltes van concurrerende bussen. Geen wachten op bussen!

Blijft altijd leuk om de eerste dag de stad te leren kennen. Wat erg leuk was dat er meerdere lijnen in Milaan rijden. Rood blauw geel en groen.

Deze rondrit is uitgebreid en zeker de moeite waard! Er wordt op een leuke manier verteld over de bezienswaardigheden.

Veel gebouwen gezien en er weed veel over verteld.