Kies data

Teatro Massimo

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Andere belevingen
  • Hop on, hop off-tours
13 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Teatro Massimo: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Palermo: GEEN maffia-wandeltocht

1. Palermo: GEEN maffia-wandeltocht

Ontdek de topattracties in Palermo vanuit een unieke hoek tijdens deze begeleide wandeling. Elke stop is een kans om even stil te staan bij de realiteit van de maffia en de burgerbeweging tegen de macht van de maffia te overwegen. Ontmoet je gids en begin je avontuur met een maffiathema door de straten van Palermo. Verken Teatro Massimo, de openluchtmarkt "Il Capo", Piazza Della Memoria (gedenkteken gewijd aan openbare aanklagers en rechters die door de maffia zijn vermoord). Wandel langs bezienswaardigheden zoals Piazza Beati Paoli, de kathedraal, het stadhuis en Piazza Magione. Ontmoet winkeliers die de Pizzo niet betaalden en die zich hebben geabonneerd op de ethische consumentencampagne 'Pago chi non Paga' (ik betaal wie niet betaalt). Lees meer over hoe deze campagne wordt gepromoot door Addiopizzo om diegenen te steunen die hebben besloten in opstand te komen tegen de maffia. Beëindig de tour bij Antica Focacceria San Francesco, een van de oudste restaurants in Palermo, beroemd om zijn smakelijke straatvoedsel. Ontdek hoe de eigenaren de moed hadden om zich uit te spreken tegen afpersing. Lunch is niet inbegrepen, maar als u besluit te blijven, kunt u enkele specialiteiten proeven, zoals "pane con la Milza" (sandwich gevuld met rundermilt en ricottakaas), "Arancine" (rijstballen). Heb de mogelijkheid om wat "Panelle" (kikkererwtenbeignets), "Anelletti al Forno" (gebakken ringvormige pasta), "Involtini di Melanzane" (auberginebroodjes), "Sarde a Beccafico" (sardinebroodjes) en of een aantal beroemde Cannoli.

Palermo: 24-uurs ticket hop on, hop off-bus

2. Palermo: 24-uurs ticket hop on, hop off-bus

Ontdek Palermo, de belangrijkste stad van Sicilië, op een hop on, hop off-bustour met open dak! Begin bij de eerste halte voor het Teatro Politeama, rijd langs het Teatro Massimo en ga door in de richting van Piazza Quattro Canti en de nabijgelegen markt Vucciria. De tour gaat verder naar de botanische tuinen, in de buurt van Palazzo Steri. Je vangt een glimp op van het centraal station, en bereikt dan de buurt met het Koninklijk Paleis, de vlooienmarkt en de kathedraal. Rijd daarna over de oeroude Via Roma terug naar het beginpunt. De tweede route neemt je mee langs de mooie villa's van Palermo. Begin bij de eerste halte voor het Teatro Politeama, bewonder de schitterende Engelse tuin en ga dan verder naar Villa Malfitano en het prachtige Castello della Zisa. De tour komt in de buurt van Mercato del Capo en Teatro Massimo, rijdt in de richting van de haven, en keert daarna terug naar het beginpunt op het plein voor Teatro Politeama.

Palermo: proeverij van streetfood en lokale markt

3. Palermo: proeverij van streetfood en lokale markt

Doe mee met de eerste streetfoodtour van Sicilië en verken de belangrijkste markten en pleinen van het centrum van Palermo met een officiële gids. Je gaat buiten de gebaande paden en ontdekt plekken waar de locals graag komen. Deze geweldige ervaring vindt plaats in groepjes van niet meer dan 12 mensen. Je gaat geheime steegjes in, waar je kunt praten met mensen die op straat eten verkopen en andere kleurrijke figuren.Je gaat naar de oudste kroeg in het centrum en kunt een drankje drinken met de Palermitanen. Je krijgt de beste tips van je lokale gids en krijgt als souvenir een foodpaspoort om mee naar huis te nemen.                      

Palermo: wandeltocht door het centrum en de monumenten

4. Palermo: wandeltocht door het centrum en de monumenten

Krijg een gevoel voor de rijke geschiedenis, cultuur en architectuur van het centrum van Palermo tijdens een begeleide wandeling van 3 uur. Je gids neemt je mee naar Normandische Sicilië-kerken en prachtige paleizen, via bruisende stadspleinen en beroemde oude straatmarkten. Ga eerst naar het Teatro Massimo en leer meer over het grootste operahuis van Italië, bekend om zijn perfecte akoestiek. Bezoek dan de prachtige kathedraal van Palermo, daterend uit de 12e eeuw en onderdeel van de Unesco-lijst van werelderfgoederen. Bekijk de kerk van de Gesù, een van de belangrijkste barokke kerken in Palermo, evenals het Praetoriaanse paleis, een opmerkelijk paleis uit de 15e eeuw. Ga verder naar Pretoria Square, door de lokale bevolking aangeduid als het "plein van schaamte" vanwege de naaktheid van de fonteinbeelden. Je bezoekt ook het nabijgelegen Bellini-plein, waar je de kerk van San Cataldo en de Martorana-kerk, nog twee Normandische kerken uit het Sicilië-tijdperk en UNESCO-werelderfgoedlocaties zult zien. Onderweg leidt je gids je door de beroemde Capo-straatmarkten. Bekijk de levendige taferelen en de veelheid aan geuren, textiel en kleurrijke gerechten terwijl je tussen de kraampjes slingert. Je kunt ook enkele van de populaire straatvoedsel van de stad kopen en proeven, waaronder: panelle, crocché, sfincione en arancina De tour eindigt in het exacte centrum van het historische Palermo, het barokke Villena-plein, ook wel bekend als Quattro Canti (Four Corners). Het werd gebouwd in het begin van de 17e eeuw op de kruising van de twee meest prominente straten in Palermo: Corso Vittorio Emanuele en Via Maqueda.

Palermo: Street Food Tour met kleine groepen

5. Palermo: Street Food Tour met kleine groepen

Ontmoet je lokale gids in het hoofdoperahuis en leer de andere reizigers kennen. Je loopt dan door de straten voordat je een welkomstgroet krijgt. Geniet van een glas verse Siciliaanse wijn en een aantal interessante hapjes die je normaal niet op toeristische plaatsen zult vinden. Tijdens deze tour leer je het echte Palermo, zijn eten, zijn mensen en zijn geheimen kennen. Leer meer over de Siciliaanse levensstijl terwijl je naar de oude haven van Palermo wandelt. Stop bij straatkraampjes in het hart van Vucciria en proef de beste hapjes die door uw gids zijn geselecteerd. Je zult de beroemde miltsandwich proberen en enkele interessante feiten over de oorsprong ervan horen. De kleine groep zorgt voor gemakkelijke interactie met je gids en de rest van de groep. Je gids laat je vervolgens verborgen plekjes zien en bespreekt tijdens de wandeling verschillende onderwerpen, van geschiedenis tot kunst tot sociale kwesties. Voel je vrij om je gids te vragen wat je maar wilt. De wandeling eindigt in de oude haven van Palermo voor een laatste zoete traktatie, een brioche met ijs. Dit zal het gedenkwaardige einde van de tour zijn en je laatste kans om wat tips te krijgen om je te helpen zoveel mogelijk van de rest van je verblijf te genieten.

Palermo: rondleiding door het Teatro Massimo

6. Palermo: rondleiding door het Teatro Massimo

Maak kennis met het beroemde operagebouw van Palermo tijdens deze rondleiding van 30 minuten. Verken het prachtige auditorium en andere ruimtes in het op twee na grootste operahuis van Europa. Je begint je rondleiding in de foyer. Bewonder de sculpturen en met brons versierde kandelaars op deze weelderige plek. Ga vervolgens naar het auditorium en geniet van het gouden stucwerk, de houten versieringen en elementen in fluweel en glas. Bezoek het podium en kijk wat er nodig is om de enscenering van een opera mogelijk te maken. Bewonder de prachtige koninklijke loge, evenals andere gebieden zoals het wapenschild en de Pompeiaanse Kamers. Leer fascinerende feiten over het operagebouw en geniet van een adembenemend uitzicht op Palermo vanaf het dak van het gebouw.

Palermo: wandeltocht door kunst en architectuur

7. Palermo: wandeltocht door kunst en architectuur

Ontdek de historische monumenten van Palermo tijdens een tour met een kleine groep van een halve dag en ontdek de fascinerende geschiedenis van de stad, van de geboorte onder de Feniciërs via de Romeinse Republiek en het Byzantijnse rijk tot de moderne tijd. Wandel door de kronkelende straatjes van de Politeama sestiere (district) om iconische gebouwen te zien zoals het Teatro Politeama en Teatro Massimo, een van de grootste operahuizen in Europa. Leer over het Arabisch-Normandische tijdperk en religieuze riten op locaties zoals de 12e-eeuwse Cappella Palatina (Palatijnse kapel) in het Palazzo Reale. Kijk verbaasd naar de prachtige façade van de kathedraal van Palermo, gekenmerkt door verschillende architecturale stijlen, van de gotiek tot de vroege renaissance en barok. Leer meer over de verborgen schatten van het historische centrum en hoor geweldige verhalen die je meenemen op een reis door de tijd.

Palermo: wandeltocht door het historische centrum met uitzicht op het dak

8. Palermo: wandeltocht door het historische centrum met uitzicht op het dak

Ontdek Palermo van bovenaf tijdens een begeleide wandeling. Geniet van de topattracties van de stad, waaronder pittoreske pleinen, grote kerken en de kathedraal van Palermo. Verken de daken om de stad van bovenaf te zien. Leer meer over de geschiedenis van Palermo en de Siciliaanse traditie van bakken in kloosters. Ontmoet je gids bij de ingang van Piazza San Domenico, voordat je langs de Corso Vittorio Emanuele gaat, waar je vele architecturale juweeltjes kunt bewonderen, waaronder de indrukwekkende kathedraal van Palermo met zijn mix van stijlen. Ga vervolgens naar Piazza Bellini en de rooms-katholieke kerk van Sint-Catharina van Alexandrië. Bewonder de renaissance-, barok- en rococo-kenmerken. Ontdek de bakwortels van dit voormalige klooster in de Dolceria, een project gericht op het herontdekken van de oude Siciliaanse traditie van bakken in kloosters. Krijg vervolgens een geheel nieuw perspectief op Palermo door naar het dak van het klooster van Sint-Catharina van Alexandrië te klimmen, waar u een adembenemend uitzicht over de stad kunt bewonderen. Geniet van bovenaf van de schoonheid van de koepel van de barokke kerk Chiesa del Santissimo Salvatore en de kathedraal. Bezoek ten slotte het betoverende Piazza Pretoria, ook wel bekend als het plein van de schaamte , midden in het historische centrum van Palermo. Bewonder de majestueuze marmeren fontein met zestien naaktbeelden van nimfen, mensen, zeemeerminnen en saters. Beëindig uw tour vervolgens op het ontmoetingspunt.

3 uur Palermo Segway PT Authorized Tour

9. 3 uur Palermo Segway PT Authorized Tour

grootstedelijke attracties van Palermo en ongelooflijk gevarieerde geschiedenis zijn van jou om te ontdekken zoals wij begeleiden u door de straten van uw persoonlijke Segway. In het begin van de tocht passeren we het Teatro Massimo, Italië grootste opera. Dan stap je terug naar de tijd van de Saracenen als we over de Arabisch-gearomatiseerde Capo markt in de richting van de kathedraal, gebouwd in de 1100S, maar gerenoveerd in verschillende stijlen door de eeuwen na. Verder, het Normandische paleis herinnert aan de tijd na de Saracenen. Zij en het bisschoppelijk paleis kijken uit op het Piazza della Vittoria en Villa Bonano, waar de sporen van de oude Romeinse stad zijn bewaard gebleven. Weinig overblijfselen uit de tijd van de Griekse overheersing of van de Feniciërs die de stad stichtte. Paleizen en kerken, Stadhuisplein met de Pretoria Fountain, Garibaldi Gardens en de fascinerende Castello a Mare, of 'het kasteel in de zee' - u zult versteld staan van alles wat Palermo te bieden heeft.

Palermo: wandeltocht met uitzicht op het dak en aperitief

10. Palermo: wandeltocht met uitzicht op het dak en aperitief

Je begint je dag in de prachtige omgeving van Piazza Giuseppe Verdi, met zijn "Teatro Massimo", het grootste operagebouw in Italië, en gaat dan verder naar Corso Vittorio Emanuele, waar je een andere parel van de stad kunt bewonderen, de kathedraal van Palermo . Daarna ga je richting Piazza Bellini en de "Dolceria", een project van herontdekking en verbetering van de oude tradities van het kloostergebak. Vanaf hier krijgt de tour een heel nieuw perspectief: je krijgt de mogelijkheid om naar het dak van het klooster van St. Catherine te klimmen, waar je naast de schoonheid van de koepel van de Heilige Verlosser en de kathedraal kunt bewonderen , het adembenemende uitzicht dat de stad te bieden heeft. Je bezoekt het betoverende Pretoria-plein, ook wel bekend als het Plein van de schaamte, waar je de betoverende fontein kunt bewonderen. Om deze ervaring op de best mogelijke manier af te sluiten, konden we de stop in een elegant Rooftop Restaurant in de stad niet missen, waar u de prachtige zonsondergang kunt bewonderen, een heerlijk tapasaperitief kunt proeven, vergezeld van een drankje van bubbels!

Sitemap Teatro Massimo

Wil je alle activiteiten in Teatro Massimo ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Teatro Massimo

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 852 beoordelingen

Ik kwam vroeg in de ochtend in Palermo aan en begin van de middag ging ik naar Theatro Massimo. Werd gelijk goed geholpen, er zijn ook 2 liften aanwezig, als nodig is. Prachtig!, dit moet je gezien hebben!.

Ik raad deze activiteit echt aan. 3 uur is een perfecte tijd, we hebben verschillende lokale gerechten geproefd, in een goede sfeer, zowel de groep toeristen als onze gids die geweldig was!

Geweldige tour om te doen als je maar voor korte tijd in Paler bent. We hebben dit gedaan met 4 tieners en iedereen heeft genoten. Waar voor je geld

Het is een ervaring om het goed georganiseerd te doen, je kunt een goede kennis van de stad krijgen ten zeerste aanbevolen

Ideaal om Palermo te bezoeken en tussenstops te maken aangezien toegang met de auto verboden is. Heel interessant