Teatro Massimo

Teatro Massimo: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Palermo: 24-uurs ticket hop on, hop off-bus

1. Palermo: 24-uurs ticket hop on, hop off-bus

Ontdek Palermo, de belangrijkste stad van Sicilië, op een hop on, hop off-bustour met open dak! Begin bij de eerste halte voor het Teatro Politeama, rijd langs het Teatro Massimo en ga door in de richting van Piazza Quattro Canti en de nabijgelegen markt Vucciria. De tour gaat verder naar de botanische tuinen, in de buurt van Palazzo Steri. Je vangt een glimp op van het centraal station, en bereikt dan de buurt met het Koninklijk Paleis, de vlooienmarkt en de kathedraal. Rijd daarna over de oeroude Via Roma terug naar het beginpunt. De tweede route neemt je mee langs de mooie villa's van Palermo. Begin bij de eerste halte voor het Teatro Politeama, bewonder de schitterende Engelse tuin en ga dan verder naar Villa Malfitano en het prachtige Castello della Zisa. De tour komt in de buurt van Mercato del Capo en Teatro Massimo, rijdt in de richting van de haven, en keert daarna terug naar het beginpunt op het plein voor Teatro Politeama.

Palermo: GEEN maffia-wandeltocht

2. Palermo: GEEN maffia-wandeltocht

Ontdek de topattracties in Palermo vanuit een unieke hoek tijdens deze begeleide wandeling. Elke stop is een kans om even stil te staan bij de realiteit van de maffia en de burgerbeweging tegen de macht van de maffia te overwegen. Ontmoet je gids en begin je avontuur met een maffiathema door de straten van Palermo. Verken Teatro Massimo, de openluchtmarkt "Il Capo", Piazza Della Memoria (gedenkteken gewijd aan openbare aanklagers en rechters die door de maffia zijn vermoord). Wandel langs bezienswaardigheden zoals Piazza Beati Paoli, de kathedraal, het stadhuis en Piazza Magione. Ontmoet winkeliers die de Pizzo niet betaalden en die zich hebben geabonneerd op de ethische consumentencampagne 'Pago chi non Paga' (ik betaal wie niet betaalt). Lees meer over hoe deze campagne wordt gepromoot door Addiopizzo om diegenen te steunen die hebben besloten in opstand te komen tegen de maffia. Beëindig de tour bij Antica Focacceria San Francesco, een van de oudste restaurants in Palermo, beroemd om zijn smakelijke straatvoedsel. Ontdek hoe de eigenaren de moed hadden om zich uit te spreken tegen afpersing. Lunch is niet inbegrepen, maar als u besluit te blijven, kunt u enkele specialiteiten proeven, zoals "pane con la Milza" (sandwich gevuld met rundermilt en ricottakaas), "Arancine" (rijstballen). Heb de mogelijkheid om wat "Panelle" (kikkererwtenbeignets), "Anelletti al Forno" (gebakken ringvormige pasta), "Involtini di Melanzane" (auberginebroodjes), "Sarde a Beccafico" (sardinebroodjes) en of een aantal beroemde Cannoli.

Palermo: rondleiding door het Teatro Massimo

3. Palermo: rondleiding door het Teatro Massimo

Maak kennis met het beroemde operagebouw van Palermo tijdens deze rondleiding van 30 minuten. Verken het prachtige auditorium en andere ruimtes in het op twee na grootste operahuis van Europa. Je begint je rondleiding in de foyer. Bewonder de sculpturen en met brons versierde kandelaars op deze weelderige plek. Ga vervolgens naar het auditorium en geniet van het gouden stucwerk, de houten versieringen en elementen in fluweel en glas. Bezoek het podium en kijk wat er nodig is om de enscenering van een opera mogelijk te maken. Bewonder de prachtige koninklijke loge, evenals andere gebieden zoals het wapenschild en de Pompeiaanse Kamers. Leer fascinerende feiten over het operagebouw en geniet van een adembenemend uitzicht op Palermo vanaf het dak van het gebouw.

Palermo: wandeltocht door het centrum en de monumenten

4. Palermo: wandeltocht door het centrum en de monumenten

Krijg een gevoel voor de rijke geschiedenis, cultuur en architectuur van het centrum van Palermo tijdens een begeleide wandeling van 3 uur. Je gids neemt je mee naar Normandische Sicilië-kerken en prachtige paleizen, via bruisende stadspleinen en beroemde oude straatmarkten. Ga eerst naar het Teatro Massimo en leer meer over het grootste operahuis van Italië, bekend om zijn perfecte akoestiek. Bezoek dan de prachtige kathedraal van Palermo, daterend uit de 12e eeuw en onderdeel van de Unesco-lijst van werelderfgoederen. Bekijk de kerk van de Gesù, een van de belangrijkste barokke kerken in Palermo, evenals het Praetoriaanse paleis, een opmerkelijk paleis uit de 15e eeuw. Ga verder naar Pretoria Square, door de lokale bevolking aangeduid als het "plein van schaamte" vanwege de naaktheid van de fonteinbeelden. Je bezoekt ook het nabijgelegen Bellini-plein, waar je de kerk van San Cataldo en de Martorana-kerk, nog twee Normandische kerken uit het Sicilië-tijdperk en UNESCO-werelderfgoedlocaties zult zien. Onderweg leidt je gids je door de beroemde Capo-straatmarkten. Bekijk de levendige taferelen en de veelheid aan geuren, textiel en kleurrijke gerechten terwijl je tussen de kraampjes slingert. Je kunt ook enkele van de populaire straatvoedsel van de stad kopen en proeven, waaronder: panelle, crocché, sfincione en arancina De tour eindigt in het exacte centrum van het historische Palermo, het barokke Villena-plein, ook wel bekend als Quattro Canti (Four Corners). Het werd gebouwd in het begin van de 17e eeuw op de kruising van de twee meest prominente straten in Palermo: Corso Vittorio Emanuele en Via Maqueda.

Palermo: proeverij van streetfood en lokale markt

5. Palermo: proeverij van streetfood en lokale markt

Ontdek de belangrijkste markten en steegjes in het centrum van Palermo met een lokale voedselexpert. Ga verder dan de bekende toeristische trekpleisters en ontdek al smullend locaties die geliefd zijn bij de lokale bevolking. Overal kun je arancini vinden, maar er is maar 1 plek waar het recept van 1000 jaar geleden nog wordt gebruikt - en die plek ga jij bezoeken. Je gidsen kiezen verschillende soorten traditioneel streetfood voor je uit. Geniet van veggie beignets, zachte ravazzata met spinazie en een uitdagend broodje slachtafval. Alle tours eindigen met een seizoensgebonden dessert. Je eet genoeg om niet te hoeven lunchen. Je gaat geheime steegjes in, waar je kunt praten met mensen die op straat eten verkopen en andere kleurrijke figuren. Je gaat naar de oudste kroeg in het centrum en kunt een drankje drinken met de Palermitanen. Tijdens de kleine groepstour kun je communiceren met je lokale gids en de beste tips verzamelen om als een local van de stad te genieten. Dit is echt een authentieke straatervaring. Lokale gidsen bespreken naast de keuken vele andere onderwerpen om je de echte geest van Palermo te laten voelen.

Palermo: wandeltocht door kunst en architectuur

6. Palermo: wandeltocht door kunst en architectuur

Ontdek de historische monumenten van Palermo tijdens een tour met een kleine groep van een halve dag en ontdek de fascinerende geschiedenis van de stad, van de geboorte onder de Feniciërs via de Romeinse Republiek en het Byzantijnse rijk tot de moderne tijd. Wandel door de kronkelende straatjes van de Politeama sestiere (district) om iconische gebouwen te zien zoals het Teatro Politeama en Teatro Massimo, een van de grootste operahuizen in Europa. Leer over het Arabisch-Normandische tijdperk en religieuze riten op locaties zoals de 12e-eeuwse Cappella Palatina (Palatijnse kapel) in het Palazzo Reale. Kijk verbaasd naar de prachtige façade van de kathedraal van Palermo, gekenmerkt door verschillende architecturale stijlen, van de gotiek tot de vroege renaissance en barok. Leer meer over de verborgen schatten van het historische centrum en hoor geweldige verhalen die je meenemen op een reis door de tijd.

Palermo: Street Food Tour met kleine groepen

7. Palermo: Street Food Tour met kleine groepen

Ontmoet je lokale gids in het hoofdoperahuis en leer de andere reizigers kennen. Je loopt dan door de straten voordat je een welkomstgroet krijgt. Geniet van een glas verse Siciliaanse wijn en een aantal interessante hapjes die je normaal niet op toeristische plaatsen zult vinden. Tijdens deze tour leer je het echte Palermo, zijn eten, zijn mensen en zijn geheimen kennen. Leer meer over de Siciliaanse levensstijl terwijl je naar de oude haven van Palermo wandelt. Stop bij straatkraampjes in het hart van Vucciria en proef de beste hapjes die door uw gids zijn geselecteerd. Je zult de beroemde miltsandwich proberen en enkele interessante feiten over de oorsprong ervan horen. De kleine groep zorgt voor gemakkelijke interactie met je gids en de rest van de groep. Je gids laat je vervolgens verborgen plekjes zien en bespreekt tijdens de wandeling verschillende onderwerpen, van geschiedenis tot kunst tot sociale kwesties. Voel je vrij om je gids te vragen wat je maar wilt. De wandeling eindigt in de oude haven van Palermo voor een laatste zoete traktatie, een brioche met ijs. Dit zal het gedenkwaardige einde van de tour zijn en je laatste kans om wat tips te krijgen om je te helpen zoveel mogelijk van de rest van je verblijf te genieten.

Palermo: hoogtepunten van de stad Zelfgeleide speurtocht en rondleiding

8. Palermo: hoogtepunten van de stad Zelfgeleide speurtocht en rondleiding

Leer Palermo in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtochtwandeling die op je telefoon wordt gespeeld. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste attracties van de stad en ontgrendel interessante feiten. Na het downloaden van de speurtocht op uw mobiele apparaat (via een link en inloggegevens die u bij het boeken hebt ontvangen), gebruikt u de mobiele app en geïntegreerde kaarten om 10 van de belangrijkste attracties van Palermo te voet te bereiken. In de historische stad Palermo bezoekt u eerst het prachtige Koninklijk Paleis en de Palatijnse Kapel. Dan het unieke Normandische paleis en dan de onvervangbare Cattedrale di Palermo. Deze prachtige route gaat verder naar de Chiesa del Gesù. Als vijfde halte vind je de Santa Maria dell'Ammiraglio. Terwijl u uw wandeling door de stad voortzet, vindt u het interessante Piazza Pretoria. Uiteraard mocht de Quattro Canti niet ontbreken op deze tour. Daarnaast zult u ook de kerk van Sint Domenico bewonderen. De voorlaatste bestemming is het benijdenswaardige Regionaal Archeologisch Museum Antonio Salinas. Terwijl de kers op de taart van deze unieke tour niet anders kon zijn dan het Massimo Theater.

Palermo: vintage Fiat 500-sightseeingtour

9. Palermo: vintage Fiat 500-sightseeingtour

Ontdek de bezienswaardigheden van Palermo in stijl tijdens deze tour in een vintage Fiat 500. Leer meer over het voertuig en ga vervolgens op pad om historische bezienswaardigheden, lokale markten, stranden en karakteristieke buurten te bekijken. Rijd langs de kust en maak stops om te voet op verkenning te gaan. Nadat je je gids voor de dag hebt ontmoet, werk je samen om een aangepaste rondleiding te plannen. Leer voor je begint alle technische specificaties van de auto waarin je gaat rijden. Nadat je de Fiat 500 hebt leren kennen, stap je in en begin je aan je avontuur in Palermo. Rijd rond door het historisch museum van de stad. Zie Quattro Canti, de kathedraal en Teatro Massimo. Maak een wandeling over de drie historische markten (Ballarò, Vucciria en Capo). Vervolg de tour rond de kust via de oude haven van La Cala naar het strand van Mondello. Je kunt ook kiezen voor een bezoek aan de Normandische kathedraal van Monreale (toegangskaartjes niet inbegrepen). Tijdens de tour kun je een stop maken om wat van Palermo's beroemde straatvoedsel te proeven of een souvenir te kopen dat met de hand is gemaakt in Palermo (kosten niet inbegrepen). Dompel jezelf onder in alle geluiden, kleuren en verschillende buurten van de stad, waardoor je een authentiek avontuur te midden van de lokale bevolking beleeft. Verrijk jouw dag in Palermo door extra ervaringen toe te voegen. Kies voor een aperitivo-ervaring bij zonsondergang of bekijk de stad vanuit de lucht tijdens een vlucht met de old piper.

Palermo: wandeltocht door het historische centrum met uitzicht op het dak

10. Palermo: wandeltocht door het historische centrum met uitzicht op het dak

Ontdek Palermo van bovenaf tijdens een begeleide wandeling. Geniet van de topattracties van de stad, waaronder pittoreske pleinen, grote kerken en de kathedraal van Palermo. Verken de daken om de stad van bovenaf te zien. Leer meer over de geschiedenis van Palermo en de Siciliaanse traditie van bakken in kloosters. Ontmoet je gids bij de ingang van Piazza San Domenico, voordat je langs de Corso Vittorio Emanuele gaat, waar je vele architecturale juweeltjes kunt bewonderen, waaronder de indrukwekkende kathedraal van Palermo met zijn mix van stijlen. Ga vervolgens naar Piazza Bellini en de rooms-katholieke kerk van Sint-Catharina van Alexandrië. Bewonder de renaissance-, barok- en rococo-kenmerken. Ontdek de bakwortels van dit voormalige klooster in de Dolceria, een project gericht op het herontdekken van de oude Siciliaanse traditie van bakken in kloosters. Krijg vervolgens een geheel nieuw perspectief op Palermo door naar het dak van het klooster van Sint-Catharina van Alexandrië te klimmen, waar u een adembenemend uitzicht over de stad kunt bewonderen. Geniet van bovenaf van de schoonheid van de koepel van de barokke kerk Chiesa del Santissimo Salvatore en de kathedraal. Bezoek ten slotte het betoverende Piazza Pretoria, ook wel bekend als het plein van de schaamte , midden in het historische centrum van Palermo. Bewonder de majestueuze marmeren fontein met zestien naaktbeelden van nimfen, mensen, zeemeerminnen en saters. Beëindig uw tour vervolgens op het ontmoetingspunt.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Andere belevingen
  • Hop on, hop off-tours
17 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Sitemap Teatro Massimo

Wil je alle activiteiten in Teatro Massimo ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Teatro Massimo

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 1.037 beoordelingen

Super praktisch, maakt een vereenvoudigd bezoek aan Palermo mogelijk met uitzicht op prachtige monumenten en duidelijke uitleg. Mogelijkheid om op meerdere plaatsen te stoppen, weer de bus nemen…….. geweldig.

Ik raad deze activiteit echt aan. 3 uur is een perfecte tijd, we hebben verschillende lokale gerechten geproefd, in een goede sfeer, zowel de groep toeristen als onze gids die geweldig was!

Geweldige tour om te doen als je maar voor korte tijd in Paler bent. We hebben dit gedaan met 4 tieners en iedereen heeft genoten. Waar voor je geld

Het is een ervaring om het goed georganiseerd te doen, je kunt een goede kennis van de stad krijgen ten zeerste aanbevolen

Gevuld met verhalen met 2 complementaire circuits om alles over Palermo te weten!