De populairste activiteiten van Tegalalang

Ubud: all-inclusive tour met optionele lunch

1. Ubud: all-inclusive tour met optionele lunch

Maak een dagtour door Ubud en dompel jezelf onder in de levendige cultuur van Ubudian terwijl je de dag doorbrengt met het bezoeken van een selectie van de topattracties van Bali, waaronder een stop bij Ceking voor Tegalalang Rice Terrace, Tegenungan Waterfall, Ubud Monkey Sanctuary, kunstmarkt waar je op zoek kunt gaan naar je Bali-souvenir, en de Tirta Empul-tempel, bekend om zijn zegenende heilige lentetempel. Begin uw reis met een bezoek aan het apenbos van Ubud, het is de thuisbasis van meer dan 600 langstaart makaken die rondzwerven in hun natuurlijke habitat. Maak een beroemde selfie met aap in het apenreservaat van Ubud met de hulp van het lokale personeel. Ga vervolgens naar het noorden naar het paleis van Ubud (ook bekend als Puri Saren) en de markt van Ubud aan de overkant van de hoofdstraat van Ubud. Perfect om de Ubud-cultuur te leren kennen en een prachtige locatie om wat Bali Souvenir mee naar huis te nemen. Ga verder naar Tegalalang, beroemd om zijn prachtige natuurlijke landschap van Ceking Rice Terrace, waar je zijn oude Subak-irrigatiesysteem kunt leren kennen. Wandel door de bergkammen en leer hoe Tri Hita Karana een leidraad is voor de Balinese manier van leven. Ontdek hoe het werkt voor het Subak-systeem op Bali en maak van de gelegenheid gebruik om foto's te maken met een tropisch landschap als achtergrond. Stop bij D'Alas Restaurant of een ander alternatief restaurant dat je op je lijst hebt staan voor je lunch van de dag. Het is beschikbaar om te kopen als add-ons. Perfect restaurant in Indonesische stijl met een fantastisch landschap van de lustjungle van Ubud. Ga vervolgens oostwaarts naar Tampak Siring voor een oude tempel genaamd Tirta Empul-tempel, waar je kunt zien hoe Balinezen hun spirituele reiniging uitvoeren voordat ze gaan bidden in de Utama Mandala van de tempel. De reis naar de Tegenungan-waterval voltooid met een prachtige groene omgeving maakt het gebied erg fris. Maak een korte wandeling om dichter bij de waterval te komen en maak wat foto's voor je social media-feed van de dag.

Bali: dagtrip rijstterrassen, tempels en vulkaan in Ubud

2. Bali: dagtrip rijstterrassen, tempels en vulkaan in Ubud

Begeef je in de schilderachtige landschappen van centraal Bali tijdens een dagtour langs de rijstterrassen, tempels en actieve vulkaan van het schilderachtige centrum van het eiland. Geniet van een Indonesische lunch en meer. Na een pick-up van uw hotel door een chauffeur die uitstekende tevredenheid zal bieden, wordt u met een auto met airconditioning naar het dorp Batubulan gebracht om het centrum van handgemaakt batikweven te zien. Ga verder naar het dorp Celuk om goud- en zilversmeden aan het werk te zien. Ga vervolgens naar het huis van Bali's houtsnijwerk in Mas, en leer hoe je goed hout herkent en ermee werkt. Ga vervolgens naar het kunstenaarsdorp Batuan Ubud, voordat je het houtsnijwerk in de Batuan Trinity Temple bewondert. Ga verder naar de heilige tempel van Sebatu en de heilige bronwatertempel van Gunung Kawi. Geniet van een lunch in Kintamani, met een panoramisch uitzicht op Mt. Batur en het meer. Bezoek vervolgens het dorp Tegalalang om wat Balinese Luwak-koffie en gemberthee te proeven. Bewonder de kruidentuinen en rijstterrassen voor de afternoontea. Ga ten slotte naar het Sacred Monkey Forest dat dient om de Balinese langstaartaap (ook bekend als krabetende makaken) te beschermen. Dwaal rond op de markt van Ubud en bekijk het (koninklijke) paleis van de koning.

Best of Centraal Bali: waterval, olifantengrot & rijstvelden

3. Best of Centraal Bali: waterval, olifantengrot & rijstvelden

Nadat je in de ochtend om 08:00 uur bent opgehaald bij je hotel, reis je met een voertuig met airconditioning naar de Tegenungan-waterval. Bewonder de groene omgeving en geniet van het verfrissende water van de waterval – je kunt er namelijk ook zwemmen. Neem een duik als je wilt. Vervolgens arriveer je rond 10:30 uur in Kemenuh en ontdek je een van Bali's meest bijzondere houtbewerkers. Hier werken getalenteerde kunstenaars die zich hebben laten inspireren door hindoeïstische religies aan creatieve ontwerpen met houtsoorten zoals ebbenhout, hibiscus en teak. Kom meer te weten over hun bijzondere technieken. Ga vervolgens naar de olifantengrot, ook bekend als Goa Gajah, een 7 meter hoge grot op een klif. Bekijk de 7 meter hoge grot die gebouwd is op een klif. Bewonder de ingang met Balinese holistische dieren bekend als 'Boma'. Bekijk de prachtige hindoetempels en omliggende plantages en zie een aantal artefacten van de grot. Rond 12:00 uur is er tijd om van een lunch te genieten (tegen eigen kosten). Na de lunch gaat de tour verder naar de Tirta Empul-tempel bij Tampaksiring. Ervaar de heilige sfeer op deze plek. Bewonder de bijzondere Balinese architectuur rondom de tempels voordat je naar de Ceking-rijsterrassen in het dorp Tegalalang reist. Bekijk hier hoe de rijstvelden prachtig ontworpen zijn met plantage en kokosbomen als versieringen. Wandel rond het rijstveld voordat je rond 16:00 uur weer terugkeert naar je hotel.

Ubud: Monkey Forest Sanctuary & Jungle Swing Halve dagtour

4. Ubud: Monkey Forest Sanctuary & Jungle Swing Halve dagtour

Aan het begin van je tour word je opgehaald bij je accommodatie en rijd je door het platteland van Bali. Maak uw eerste stop bij het beroemde Ubud Monkey Forest Sanctuary, de thuisbasis van meer dan 500 langstaart makaken. Zie de apen rondzwerven in hun natuurlijke habitat. Ga vanuit het apenreservaat naar het noorden van Ubud om Kumulilir te bezoeken. Daag jezelf uit om met de 20 meter lange Jungle Swing naar de junglevallei of rijstterrassen te rijden. Geniet van het uitzicht en maak instagrambare foto's tijdens deze once-in-a-lifetime ervaring. Maak daarna kennis met de wereldberoemde Luwak-koffie van Indonesië op de koffieplantage. Lees meer over de ongebruikelijke methode om de koffie te produceren, waarbij de koffiebonen worden gegeten en ontlast door Aziatische palmcivetkatten, en vervolgens de gedeeltelijk verteerde bonen van de bosbodem verzamelen. Na het proeven van de andere koffie- en theesoorten die op de plantage zijn gemaakt, kun je ervoor kiezen om ook een Luwak-koffie te proeven. Op de terugweg naar Ubud passeer je het rijstterras van Ceking in Tegalalang om je te vergapen aan de rijstvelden die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan, een van de meest iconische bezienswaardigheden van Bali. Lees meer over het baanbrekende subak-systeem (het Balinese coöperatieve irrigatiesysteem) waar de terrassen bekend om staan. Sluit je tour af door terug te worden gebracht naar je accommodatie in Ubud. Pas uw ervaring aan met aanvullende opties van koffieproeverijen tot traditionele massage. Niet alle add-ons zijn beschikbaar voor alle opties.

Ubud: Rijstterrassen en dorpen Halve dag Fat Tire E-Bike Tour

5. Ubud: Rijstterrassen en dorpen Halve dag Fat Tire E-Bike Tour

Geniet tijdens deze e-biketour van enkele van de mooiste plekken in Ubud. Leer onderweg over de bezienswaardigheden met behulp van een lokale gids. Stop bij een rijstterras dat nog steeds het oude subak-irrigatiesysteem gebruikt dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Laat u ophalen vanuit het comfort van uw accommodatie in Ubud en ontspan tijdens de transfer naar het startpunt van uw tour. Zet je op met een helm en een goed onderhouden e-bike met dikke band. Stap aan boord en begin je fietsavontuur. Ervaar het fietsen langs weelderige velden met rijpende rijstrijst op de boerderij van Jalan Cinta (Straat van de liefde). Ga naar het dorp Tegalalang om de charme van een traditioneel dorp op het platteland van Ubud op te snuiven. Verken het dorp en ontdek hoe het dagelijks leven is voor de lokale bevolking. Maak foto's van het adembenemende rijstterras van Cekingan. Hoor over het unieke subak-irrigatiesysteem dat een kunstmatig ecosysteem creëert. Eindig met een heerlijke maaltijd in een lokaal restaurant in Ubud voordat je terugkeert naar je hotel.

Ubud: Tegalalang rijstterras fototour met schommelticket

6. Ubud: Tegalalang rijstterras fototour met schommelticket

Of je nu een gepassioneerd fotograaf bent of gewoon iemand die van natuur en avontuur houdt, laat je tijdens een rondleiding betoveren door de adembenemende schoonheid van het Tegallalang-rijstterras op Bali. Kies tussen touropties met of zonder hoteltransfers en geniet van een kaartje voor de opwindende jungle-swing. Ontmoet je gids en begin aan een mooie tocht door het terras, slingerend door de loopbruggen terwijl je de frisse lucht van het Balinese platteland inademt. Ontdek elke hoek van de rijstterrassen en laat je gids je helpen met het maken van foto's voor deze adembenemende achtergrond. Leer meer over het beroemde Subak-irrigatiesysteem, dat dateert uit de 9e eeuw, en dat de levensfilosofie van Tri Hita Karana belichaamt. Laat je begeleiden naar de jungleschommel en krijg van bovenaf het beste uitzicht op het rijstterras. Vergeet niet een foto te maken bij het iconische bord "I Love Bali". Haal het meeste uit je ervaring door ongelooflijke extra's te kopen, zoals lunch in een lokaal restaurant, Luwak-koffieproeverij, skybiking, zip-lining, 10 polaroidcamerafoto's, een 2 uur durende tour naar Ubud Monkey Forest Sanctuary met een ticket , of een ontspannende traditionele massage.

Tegallalang: toegangsbewijs voor buitenactiviteiten in Alas Harum

7. Tegallalang: toegangsbewijs voor buitenactiviteiten in Alas Harum

Ervaar schommels op de bergrand en tal van andere extreme activiteiten met dit toegangsticket voor de iconische Alas Harum-site. Kies uit uw keuze aan schommelopties en betreed een paradijs met een prachtig uitzicht op rijstterrassen. Begin je avontuur met een warm welkom van het vriendelijke personeel, dat een korte veiligheidsbriefing zal geven om je comfort en veiligheid op de schommel te garanderen. Zodra je klaar bent, maak je klaar om de lucht in te vliegen. Ga aan boord van de schommel en wees klaar met je camera terwijl je naar de rand van de schilderachtige klif vliegt. Voel de adrenalinestoot terwijl je swing heen en weer beweegt. Proef na je swing-ervaring enkele van de andere spannende buitenactiviteiten van Alas Harum, waaronder tokkelen. Leer hoe je Luwak-koffie maakt en verken de vele Instagram-waardige fotoplekken op de site. Geniet van het uitzicht vanaf het rijstterras en bewonder de glazen vloer, het vogelnest, de dansende brug en meer.

Bali: dagtocht naar Penglipuran en het bamboebos

8. Bali: dagtocht naar Penglipuran en het bamboebos

Onderweg naar het dorp Penglipuran breng je een bezoek aan de Batuan-tempel, die wordt verzorgd door de lokale bewoners. Het dorp Penglipuran is omgeven door het traditionele Balinese platteland en is onaangetast gebleven door de modernisering. Maak na je bezoek aan het dorp een wandeling door het bamboebos.  Breng vervolgens een paar uur bij de verborgen waterval van Tibumana door met het verkennen van de omliggende regenwouden, en neem een duik in de natuurlijke rotsvijvers. Bezoek vervolgens een koffieplantatie in het dorp Temen en kom meer te weten over het produceren van koffie, en probeer een aantal soorten koffie. Bezoek de heilige Tirta Empul-tempel, waar de Balinezen voor lichamelijke en spirituele genezing baden in de heilige wateren. Bekijk tot slot het rijstterras van Tegalalang in de buurt van Ubud.

Bali: Ubud Watervallen, Tempels & Rijstterrassen Tour met gids

9. Bali: Ubud Watervallen, Tempels & Rijstterrassen Tour met gids

Ontdek de beste bezienswaardigheden van Ubud tijdens deze dagtour met een lokale gids. Maximaliseer uw dag in het paradijs door een bezoek te brengen aan de beroemde watervallen, tempels en rijstterrassen van het gebied. Begin je avontuur door de verborgen watervallen van Kato Lampo en Tibumana te bewonderen. Zie het water schuimen uit de stroom van de watervallen en bewonder de weelderige omgeving. Breng vervolgens een kort bezoek aan een lokale koffieboerderij waar u verschillende soorten koffie uit Bali kunt proeven. Bezoek een heilige tempel genaamd Tirta Empul en voel de rust en spiritualiteit van de meest heilige tempel op het eiland. Na je tempelbezoek ga je naar de rijstterrassen van Tegallalang, een favoriete stopplaats voor natuurliefhebbers, waar je terrasvormige rijstvelden kunt zien. Daar krijg je ook de kans om de jungleschommel van Ubud uit te proberen, voor een panoramisch uitzicht op de schoonheid van de natuur.

Bali: Mount Batur Sunrise Trekking-ervaring met transfer

10. Bali: Mount Batur Sunrise Trekking-ervaring met transfer

Beleef een uniek avontuur met onze Mount Batur Sunrise Trekking-ervaring, compleet met handige hoteltransfers, beginnend om 01:30 uur vanuit het zuiden van Bali en om 02:30 uur vanuit Ubud. Bereid je voor om getuige te zijn van de ontzagwekkende schoonheid van een zonsopgang vanaf de top van de berg Batur, een actieve vulkaan die deel uitmaakt van het Global Geopark Network van UNESCO Begin uw reis met een comfortabele transfer vanuit uw hotel in het zuiden van Bali of Ubud, zodat u verzekerd bent van een probleemloze en plezierige start van uw trekkingervaring. Onze professionele en vriendelijke gidsen begeleiden u tijdens de reis, bieden waardevolle inzichten en garanderen uw veiligheid. Terwijl u opstijgt naar een hoogte van 1717 meter (5633 voet) boven zeeniveau, moet u erop voorbereid zijn dat u betoverd wordt door betoverende uitzichten op het omliggende landschap. Op de top kunt u genieten van een heerlijk ontbijt, bereid met behulp van de natuurlijke stoom die uit de vulkaan komt. Geniet van een dampende kop thee of koffie terwijl u het magische schouwspel van de rijzende zon aanschouwt en perfecte momenten vastlegt die bestemd zijn voor uw sociale media-feeds. Kijk hoe de lucht verandert in een palet van levendige kleuren, waardoor een werkelijk magische en onvergetelijke zonsopgang ontstaat. Bewonder het adembenemende landschap van glooiende heuvels, weelderig groen en majestueuze bergen die zich uitstrekken zover het oog reikt. Na de trektocht kun je je ervaring aanpassen met optionele activiteiten. Na een onvergetelijke dag vol avontuur brengt onze transferservice u veilig terug naar uw hotel. Verbeter uw zonsopgangswandeling op Mount Batur door deze te personaliseren met de keuze uit een bezoek aan het rijstterras van Tegalalang, Hot Spring, Jungle Swing, Bali-koffieproeverij of traditionele massage (sommige add-ons zijn alleen beschikbaar voor sommige opties).

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Tegalalang

Alle activiteiten

61 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Tegalalang

Meer zien

Veelgestelde vragen over Tegalalang

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan Tegalalang?

Andere activiteiten in Tegalalang

Wil je alle activiteiten in Tegalalang bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tegalalang

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 1.492 beoordelingen

Deze fietstocht een beetje ver van de stad is echt een aanrader en we hadden veel plezier. De gidsen zijn zeer behulpzaam en zorgen ervoor dat alle deelnemers veilig op hun bestemming aankomen. Er wordt gezorgd voor maaltijden. Je krijgt een goed inzicht in het leven van de lokale bevolking in het land. Onze gids Gustu was ook erg flexibel, aan het begin van de tour (voor het ontbijt) konden we samen door de rijstvelden lopen.

Reis was goed gepland en nog beter gemaakt door onze vermakelijke gids, Komang Putra! Hij was zeer goed geïnformeerd over de verschillende plaatsen die we bezochten en hielp ons veel met het praten met de lokale bevolking tijdens onze reis. Tussen haakjes, sla hem op als je tijdens je reis een stevige karaokesessie wilt ◡̈

Het was een bijzonder fijne ervaring, op tijd opgehaald, een vriendelijke chauffeur/gids die veel wist over de bezochte locaties en rekening hield met persoonlijke wensen!

I had a great day together with my guide budi, good explanation, took the time to take pictures of me at the hotspots and had nice stories

KOMANG RAPI was oze gids en hij was super relaxt en enthousiaste wij hadden een onvergetelijke dag bedankt.