Dagtour noordelijk Lanzarote

Product ID: 33279

Vanaf € 38 per persoon

Tour boeken
Belangrijke Informatie
Duur
8 uur
Elektronische voucher toegestaan
Afgedrukte voucher geaccepteerd
Directe bevestiging
Live gids
Duits

Ophaalservice

Als je wordt opgehaald bij jouw hotel, wacht buiten de ingang van jouw hotel.

Datum en deelnemers kiezen:

Laden...

Wat ga je doen
 • Ontdek het noorden van Lanzarote met zijn fascinerende grotten en prachtige uitzichten
 • Bewonder het fascinerend thuis van de artiest Cesar Manrique, dat geïntegreerd is in een vulkanische rots
 • Bekijk het Monumento al Campensino dat Cesar Manrique gemaakt heeft van watertanks van oude vissersboten
 • Beleef de prachtige oase LagOmar, het voormalige thuis van Omar Sharif
Overzicht
Ontdek Lanzarote's indrukwekkende Noorden met vele fantastische uitzichtspunten. Tijdens deze dagtour beijk je de vallei met de duizend palmbomen, de indrukwekkende Jameos del Agua grotten, de oasis van LagOmar en de Fundacion Cesar Manrique.
Wat te verwachten
Deze uitdagende tour door het noordelijke deel van Lanzarote begint met een bezoek aan het Monumento al Campensino. Ontworpen door Cesar Manrique vind je het monument in het cetrum van Lanzarote. Het is voornamelijk een klein museum dat gewijd is aan de hard werkende landelijke bevolking en het presenteert de traditionele kunsten van de Canarische eilanden. Gesitueerd aan de voet van de lavaheuvels vind je hier ook een kleine bodega met tapas, maar ook een indrukwekkend ontworpen restarant.

Ga vervolgens naar het meest ongebruikelijke huis op het eiland: LagOmar, het voormalige thuis van Omar Sharif. LagOmar werd gemaakt van dezelfde rots waardoor het omringd wordt – een vulkanische groeve met een natuurlijk doolhof en grotten, gevormd door de lava die omlaag stroomde vanuit de hoger gelegen vulkaan.

Rijd door het pitoreske dorpje Haria dat gesitueerd is in het hart van de vallei met de duizend palmbomen. Dit gebied is een unieke groene oase tussen de indrukwekkende rotsen en de hellingen van Famara Massif. Ga verder over een slingerende weg naar het hoogste punt van de Massif om van de uitzichten over Haria te genieten, de vallei met de duizend palmbomen en de noord-oostelijke kustlijn met zijn pittoreske dorpjes. Aan de voet van de vulkaan Monte Corona kun je een aloe vera plantage bezoeken om meer te weten te komen over deze plant op het eiland.

Jameos del Agua is een van de meest prachtige plekken op Lanzarote. Cesar Manrique ontwierp dit deel van de grotten op een artistieke en architectonische manier. Hier vind je ook een cafetaria in een prachtig opgesmukte ambiance, een concerthal, een zwembad en een klein meer dat direct toegang geeft tot de zee. Kleine witte, blinde krabben leven in dit meer, je kunt ze met eigen ogen zien. Deze krabben worden normaliter gevonden in de diepe zee, meer dan 2000 meter onder water.

Op de terugweg breng je een bezoek aan een ander hoogtepunt van het eiland: de Fundacion Cesar Manrique. Dit is te vinden op de voormalige verblijfsplek van de kunstenaar Tahiche. Hier vind je niet alleen een deel van het artistieke werk van Cesar Manrique maar hier krijg je ook een impressie van hoe hij te werk ging. Wat echter het meest bijzonder is, is de architectuur. Een groot deel van het complex is te vinden aan de voet van de langste lavastroom van de Canarische eilanden, met ongewone structuren die normaliter niet gevonden worden in huizen. De lava stroomt door de eigendommen en gaat door de muren en de vloeren. Dit verrast bezoekers en laat ook de creatieve eigenschappen van Manrique zien, wiens leven en werk het eiland gevormd hebben.

Tussen 18:00 uur en 19:00 uur ga je terug naar jouw hotel of terug naar het startpunt.
Inbegrepen
 • Toegang tot LagOmar
 • Toegang tot Jameos del Agua
 • Een bezoek aan een Aloe Vera plantage
 • Kans om de Fundacion Cesar Manrique te bezoeken
 • Tour met gids
 • Reisverzekering
 • Transport met coach met air-conditioning
Niet inbegrepen
 • Toegang tot het Fundacion Cesar Manrique (optioneel EUR 8)
 • Persoonlijke uitgaven
Trefpunt

Als je niet wordt opgehaald bij jouw hotel, ontmoet de tourgids dan bij de dichtsbijzijnde bushalte. (Openen in Google Maps)

Vanaf € 38 per persoon

Tour boeken
Onze belofte aan jou
 • Direct boeken met gegarandeerde plekken
 • Altijd beste prijs garantie
De meningen van andere bezoekers (20 Beoordelingen)

Georganiseerd door

Low Cost Tours Europe

Product ID: 33279