Tel Aviv
Activiteiten

Activiteiten
189 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Nu op reis? Bekijk welke activiteiten nog beschikbaar zijn

Tel Aviv Activiteiten: onze aanbevelingen

Vanuit Tel Aviv: Dagtocht Jeruzalem en Bethlehem met gids

1. Vanuit Tel Aviv: Dagtocht Jeruzalem en Bethlehem met gids

Tijdens deze dagtour door het Heilige Land wordt u opgehaald bij uw hotel in Tel Aviv in een comfortabele bus met airconditioning en reist u langs snelweg nr. 1 naar Jeruzalem. Je wordt de hele dag begeleid door een deskundige, professionele gids. Je zult genieten van een panoramisch overzicht vanaf de berg Scopus, met uitzicht op de nieuwe stad Jeruzalem en de Tempelberg Esplanade van de oude stad. Terwijl je door de Kidron-vallei reist, kun je genieten van het uitzicht op de Tuin van Gethsemane en de muren van de stad. Bij het bereiken van de Armeense wijk komt u via de plaatselijke bazaar op het Westelijke of Klaagmuurplein. Bekijk de christelijke wijk en de kruisweg, ook bekend als de Via Dolorosa. Bezoek de Heilig Grafkerk, die wordt beschouwd als de plaats van de kruisiging van Jezus. Je loopt ook langs de 1700 jaar oude Byzantijnse Cardo, de hoofdstraat, en ziet de gerenoveerde Joodse wijk. Transfer naar Bethlehem (Palestijnse gids en voertuig). Bethlehem, wat "stad van het brood" betekent, was volgens de christelijke traditie de geboorteplaats van Jezus. Je rit naar Bethlehem brengt je via de Geboortecirkel. Bezoek de Geboortekerk en ook de grot waar Jezus werd geboren. Je ziet Manger Square, waar Jezus na zijn geboorte werd geplaatst. Voordat je de tour voltooit, bezoek je St' Catharine - een rooms-katholieke kerk. U zult genieten van een overzicht van de Shepherd's Fields op de terugreis naar Tel Aviv.

Vanuit Tel Aviv: dagexcursie Massada & Dode Zee met ophalen

2. Vanuit Tel Aviv: dagexcursie Massada & Dode Zee met ophalen

Begin aan een dagtour met gids van Tel Aviv naar de heuvels van Judea en de oevers van de Dode Zee met de bus. Bezoek het oude paleis van Masada, maak een ritje met een kabelbaan en bewonder de Qumran-grotten op je terugrit. Het oude versterkte paleis van Masada, gelegen op een hoog plateau, werd een toevluchtsoord voor Zeloten die stelling namen tegen de Romeinen, tot de massale zelfmoord van de fanatici in 73 na Christus. De ruïnes liggen gevaarlijk op een plateau zo'n 400 meter boven de zeespiegel en zijn 2.000 meter lang en 1.000 meter breed. Ze bieden een buitengewoon uitzicht op de Dode Zee en de woestijn van Judea. Het is een vermoeiende klim, maar we zullen met de kabelbaan omhoog gaan om het leven gemakkelijker te maken. Verken het fort dat rond 37 voor Christus door koning Herodes werd gebouwd. Bezoek de overblijfselen van de paleizen en bekijk mozaïekvloeren, Romeinse baden en andere vondsten. Masada was ook de thuisbasis van de oudste synagoge in Israël, maar een van de meest opmerkelijke kenmerken zijn de 12 waterreservoirs, elk met een capaciteit van maximaal 140.000 kubieke voet. Na de rondleiding door Masada rijd je naar het minerale strand van de Dode Zee in de Jordaan Riftvallei, tussen Jordanië en de Westelijke Jordaanoever. Het is de laagste plek op aarde en de hoge zoutdichtheid zorgt voor een unieke ervaring terwijl je drijft op het prachtige aquamarijn oppervlak. Neem een modderbad en profiteer van de therapeutische eigenschappen van de natuurlijke modder uit de Dode Zee. Je rijdt dan terug naar Tel Aviv, met onderweg uitzicht op de Qumran-grot, waar de Dode Zee-rollen werden gevonden.

Van Tel Aviv: begeleide dagtocht naar Nazareth en het Meer van Galilea

3. Van Tel Aviv: begeleide dagtocht naar Nazareth en het Meer van Galilea

Bekijk de beroemde bezienswaardigheden van Israël tijdens een dagtour vanuit Tel Aviv. Bezoek Nazareth, Kafarnaüm, het Meer van Galilea en meer. Profiteer van het ophalen en inleveren van het hotel in een bus met airconditioning. Neem deel aan een doopdienst op de rivier de Jordaan en bekijk de kerk van St. Joseph's Carpentry. Je reis begint met een reis langs de schilderachtige kustvlakte van Israël via de vlakte van Armageddon naar Nazareth. Bezoek in Nazareth de Kerk van de Aankondiging en de kerk van St. Joseph's timmerwerk. Als je verder reist, zie je de Berg der Zaligsprekingen en de Kerk van de Vermenigvuldiging van Broden en Vissen in Tabgha. Sta versteld van het beroemde Meer van Galilea en de ruïnes van de oude synagoge van Kafarnaüm en de stad van Christus. Bezoek ten slotte, met uitzicht op Tiberias, de doopplaats aan de rivier de Jordaan, waar u een doopdienst kunt houden. Keer terug naar Tel Aviv met uitzicht op de berg Tabor, de plaats van transfiguratie.

Jerusalem/Tel Aviv: rondleiding Bethlehem, Jericho en de rivier de Jordaan

4. Jerusalem/Tel Aviv: rondleiding Bethlehem, Jericho en de rivier de Jordaan

Nadat je bent opgehaald uit Tel Aviv of Jeruzalem, afhankelijk van je boekingsoptie, reis je naar Bethlehem waar je je gids ontmoet voordat je naar de oude stad van Bethlehem gaat. Geniet van een bezichtiging met gids van de Geboortekerk. Vervolg je rondleiding met een bezoek aan de Melkgrotkerk voordat je doorrijdt naar de stad van de herders, Bayt Sahur, waar je de Kapel van het Herdersveld bezoekt voordat je een olijfhoutfabriek bezoekt waar je ambachtslieden houten sculpturen ziet maken. Reis vervolgens door de prachtige Judea woestijn naar het laagste punt op aarde. Je hebt de kans om te stoppen en foto's te maken op het zeeniveau in de woestijn met uitzicht op de oudste continu bewoonde stad ter wereld, Jericho. Rijd Jericho binnen waar je enkele van de beroemde bezienswaardigheden van de stad zult zien, waaronder de boom van Zaccheus die in de bijbel wordt genoemd. Route in detail - Beste rondreis door Bethlehem, Jericho en de Jordaan Verken Bethlehem gedurende 4-5 uur, te beginnen om ongeveer 8:30 in Bethlehem Herdersveld (30 minuten): Bezoek een charmante plek waar het kerstverhaal zich afspeelde. Melkgrot kerk (10 minuten): Ervaar rust en vrede in deze spirituele kerk. Geboortekerk (60 Minuten): Leer meer over de geschiedenis van Bethlehem op deze belangrijke plek. Opmerking: Grotbezoeken zijn mogelijk niet mogelijk tenzij de optie voor kleine groepen is geboekt. Zuluf Olive Wood Factory & Community Store (25 minuten): Bekijk bekwame ambachtslieden aan het werk en koop handgemaakte artikelen, Geen lunchpauzes: Geniet van gemakkelijke falafel en kip shawarma broodjes om mee te nemen. Jericho en verder Stop op zeeniveau (5 minuten): Neem even de tijd om de betekenis van deze locatie op zeeniveau te waarderen. Sint-Gerasimosklooster (15 minuten): Ontdek de geschiedenis van het Sint Gerasimousklooster in Jericho. Jordaan (30 minuten): Reflecteer bij de Jordaan, een plek met een diepe Bijbelse betekenis. Hisham Paleis (30 Minuten): Verken Hisham Palace, waar oude architectuur verhalen uit het verleden vertelt. Oude Stad van Jericho (30 minuten): Stap terug in de tijd als je de oude verhalen van de Oude Stad van Jericho verkent. De plataan (5 minuten): Bekijk de plataan die verbonden is met het verhaal van Zacheüs uit de Bijbel. Elijah Bron (5 Minuten): Geniet van de vredige Elijah Spring, een oase van rust in het woestijnlandschap.

Vanuit Jeruzalem/Tel Aviv: Dagtour Bethlehem en Dode Zee

5. Vanuit Jeruzalem/Tel Aviv: Dagtour Bethlehem en Dode Zee

Ontdek de beroemde oude stad Bethlemen en de Dode Zee tijdens een begeleide dagtrip vanuit Jeruzalem. Zwem in de Dode Zee, bezoek een olijfhoutfabriek en bekijk de beroemde Geboortekerk. Nadat je bent opgehaald in Jeruzalem, rijd je naar Bethlehem om je gids te ontmoeten voordat je naar de oude stad van Bethlehem gaat. Begin met een geleid bezoek aan de Geboortekerk. Bezoek vervolgens, als de beschikbaarheid het toelaat, de Geboortester en de Grot van St. Hiëronymus. Ga vanaf daar naar de Melkgrotkerk, waar wordt aangenomen dat de Heilige Familie een toevluchtsoord heeft gevonden voor het bloedbad van de onschuldigen voordat ze naar Egypte konden vluchten. Rijd vervolgens naar de stad van de herders, Bayt Sahur. Geniet in Bayt Sahurt van een geleid bezoek aan de kapel van The Shepherd's Field, de kerk waar de engelen voor het eerst aan de herders verschenen om de geboorte van Jezus Christus aan te kondigen. Vervolg uw reis met een bezoek aan een olijfhoutfabriek en kijk hoe de ambachtslieden houten sculpturen maken. Ga verder door de woestijn van Judea om het laagste punt op aarde te bereiken. Stap uit en maak foto's op zeeniveau in de woestijn. Ga verder naar de Dode Zee om de rest van de dag te genieten, drijvend in het rijke water of ontspannen op het strand.

Van Tel Aviv: dagtrip Caesarea, Haifa en Akko

6. Van Tel Aviv: dagtrip Caesarea, Haifa en Akko

Breng een dag door met het verkennen van de prachtige Middellandse Zeekust van Israël tijdens deze dagtour die vertrekt vanuit Tel Aviv, Herzliya en Netanya. Laat een deskundige gids je meenemen in een klimaatgestuurde bus om oude steden en monumenten langs de kust te bezoeken. Begin met het ontdekken van de havenstad Caesarea. Wees getuige van een oude Romeinse stad vol ruïnes, waaronder een van de grootste amfitheaters gebouwd in de Romeinse tijd. Reis vervolgens naar Haifa om de Baha'i-tuinen te bezoeken. Tour door de Baha'i-tuinen met hun prachtige terrassen, bekend als een van de topattracties van Israël. Maak van de gelegenheid gebruik om de door UNESCO beschermde tuinen te fotograferen voordat u doorgaat naar Rosh Hanikra. Eenmaal daar, verken de kalkstenen grotten van het gebied en de witte krijtrotsen die uitkijken over de Middellandse Zee. Kijk vanaf de kliffen over de grens naar Libanon voordat je verder gaat naar Akko, in het noorden. Sluit uw ervaring af in de oude stad van Acra, een UNESCO-werelderfgoed, bewonder de indrukwekkende stadsmuren, charmante haven en oosterse bazaar. Leer meer over de fascinerende geschiedenis van de oude stad vanuit je gids terwijl je door historische straten dwaalt die bekend zijn bij de Grieken, Byzantijnen en Ottomanen.

Vanuit Tel Aviv: daguitstap Jeruzalem, Dode Zee en Bethlehem

7. Vanuit Tel Aviv: daguitstap Jeruzalem, Dode Zee en Bethlehem

Ontdek de heiligste steden op aarde tijdens een rondleiding met gids vanuit Tel Aviv. Reis naar de drie hoogtepunten van Israël, waaronder Bethlehem, de Oude Stad van Jeruzalem en de Dode Zee. Geniet van veel vrije tijd om te winkelen en te zwemmen. Je begint de rondleiding in de Gouden Stad. Bezoek de Oude Stad van Jeruzalem, inclusief de Via Dolorosa en de Kerk van het Graf. Verken de plaatselijke markten, de Byzantijnse Cardo en de Westelijke Muur.  Daarna volg je een rondleiding door Bethlehem en zie je de Geboortekerk in de stad waar Jezus werd geboren. Als je niet geïnteresseerd bent in Bethlehem, heb je wat vrije tijd in Jeruzalem. In de middag reis je oostwaarts door de Judea-woestijn naar de Dode Zee, het laagste punt op aarde. Neem een bad in het therapeutische water voordat je 's avonds laat weer terugkeert naar Tel Aviv.

Tel Aviv: dagtocht oude stad Jeruzalem & Dode Zee met gids

8. Tel Aviv: dagtocht oude stad Jeruzalem & Dode Zee met gids

Verken Jeruzalem tijdens deze bustour van een hele dag vanuit Tel Aviv. Ervaar het spirituele heiligdom van de 3 grote religies van de westerse wereld terwijl je bezienswaardigheden ziet zoals de Olijfberg, de Tuin van Gethsemane en de Armeense wijk. Bekijk tijdens de rondleiding enkele van de heiligste plaatsen van de stad, waaronder de Olijfberg, de Via Dolorosa, de westelijke Muur en meer. Je wordt 's ochtends opgehaald bij je hotel voor de rit naar Jeruzalem en de Olijfberg, een van de hoogste toppen in de stad. Geniet van een panoramisch overzicht van de onderstaande bezienswaardigheden. Reis langs de Kidron-vallei naar de Hof van Gethsemane en de muren van de oude stad. Betreed het Westelijke Muurplein via de Armeense wijk en wandel door de bazaar naar de christelijke wijk. Bekijk de kruiswegstaties aan de Via Dolorosa en de kerk van het Heilig Graf, de plaats van de kruisiging. Loop langs de 1700 jaar oude Byzantijnse hoofdstraat, de onlangs gerestaureerde Romeinse weg van The Cardo en de gerenoveerde Joodse wijk. Geniet van de magische sfeer van deze meest heilige stad voordat je afdaalt door de heuvels van Judea naar de oever van de Dode Zee . De rit naar de Dode Zee is zonder gids, maar als je eenmaal bent aangekomen op de laagste plek op aarde, zwem, drijven, of genieten van een modderbad om te profiteren van de rijke mineralen waar de natuurlijke Dode Zee bekend om staat. Vervoer terug naar Tel Aviv voor het einde van uw rondreis.

Vanuit Tel Aviv: tour met Masada zonsopkomst, Ein Gedi en Dode Zee

9. Vanuit Tel Aviv: tour met Masada zonsopkomst, Ein Gedi en Dode Zee

Nadat je voor zonsopgang bent vertrokken vanuit Tel Aviv, rijd je door de glooiende heuvels van de woestijn van Judea. Om 05:30 uur kom je aan bij Masada, een reeks oude vestingwerken op een bergtop die dateren uit de eerste eeuw voor Christus. Wandel naar de top om de zonsopgang vanaf daar te bekijken en de rijke kleurschakeringen van de omliggende valleien te bewonderen. Ga verder naar het natuurreservaat Ein Gedi, met een oppervlakte van maar liefst 3.500 hectare. Het reservaat is een enorme oase in de woestijn, met uitgestrekte beken en rivieren die uit indrukwekkende watervallen stromen. Wandel over het bergachtige terrein en bewonder het weelderige groen in het hart van de woestijn. Als klap op de vuurpijl ga je vervolgens door naar de Dode Zee, waar je 1,5 uur de tijd hebt om te ontspannen. Smeer jezelf in met de iconische zwarte modder, beroemd om zijn herstellende eigenschappen, en drijf in het extreem zoute water. Nadat je een tijdje op het laagste punt op aarde hebt doorgebracht, keer je weer terug naar Tel Aviv.

Vanuit Tel Aviv: tour met gids Masada, Ein Gedi en Dode Zee

10. Vanuit Tel Aviv: tour met gids Masada, Ein Gedi en Dode Zee

Ga mee op een tour met gids naar het fort van Masada en geniet van het weidse uitzicht op de Judea-woestijn. Reis in een comfortabel busje met airconditioning naar het natuurreservaat van Ein Gedi voordat je in het zoute water van de Dode Zee drijft. Vertrek vanuit Tel Aviv. Je rijdt door de Woestijn van Judea naar de regio van de Dode Zee, het laagste punt op aarde. De rit gaat in zuidelijke richting langs de Dode Zee en bereikt de voet van de Masada, het oude fort dat werd gebouwd in de Romeinse tijd en de beroemde locatie is van een iconisch verhaal over heldendom. Om 09:00 uur ga je de Masada op met de kabelbaan en verken je deze plek. Om 11:00 uur gaat de tocht verder naar Ein Gedi, een prachtig natuurgebied en oase, waar je een korte hike kunt maken of door de verkoelende en prachtige omgeving kunt wandelen. Na Ein Gedi ga je verder naar de Dode Zee waar je toegang hebt tot een privéstrand. Maak gebruik van de gelegenheid om in de beroemde wateren te drijven en jezelf onder te dompelen in de wereldberoemde modder. In de vroege avond keer je weer terug naar je hotel in Tel Aviv.

Tel Aviv

Tel Aviv

Andere activiteiten in Tel Aviv

Wil je alle activiteiten in Tel Aviv bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tel Aviv

Een uitstekende tour door de Dode Zee en Jeruzalem. Voor elk van de hoogtepunten werd voldoende tijd gegeven. We kwamen aan op een feestdag voor de Heilig Grafkerk, dus de wachttijden waren belachelijk om de Aedicula te bezoeken. De lunch was voldoende, zij het een beetje prijzig, maar het uitzicht was erg mooi. Het enige wat ik niet leuk vond, was het vooraf afgesproken winkelbezoek in de Christelijke wijk... de prijzen waren belachelijk en door de winkeliers leek het alsof we de deal van de eeuw kregen... verre van dat. Bovendien waren alle prijzen in USD. Al met al een uitstekende tour en de moeite waard om te boeken voor een snel dagbezoek aan Jeruzalem.

Elias was een absoluut fantastische gids. Zijn verklaringen waren informatief en feitelijk. Hij maakte duidelijk wat folklore is, wat bijbels is en wat archeologisch/historisch gegrond is. Hij was ook onderhoudend. Laten we hopen dat de wereld weer tot rust komt en anderen snel weer van zijn tour kunnen profiteren.

De reis verliep uitstekend en de toeristische gids was zo behulpzaam. Ik zou deze tour aanbevelen aan iedereen die niet zoveel tijd in Israël heeft, zodat je meerdere plaatsen op één dag kunt zien

De waarheid is dat het heel goed georganiseerd is! We hebben enorm genoten van de reis naar Belen en de excursie naar de Dode Zee was een onvergetelijke ervaring.

De gids en de buschauffeur waren geweldig en we voelden ons heel goed verzorgd in deze turbulente situatie. Grote lof!