Kies data

Tel Aviv Archeologie

Tel Aviv Archeologie: Onze meest aanbevolen

Vanuit Tel Aviv: dagexcursie Massada & Dode Zee met ophalen

1. Vanuit Tel Aviv: dagexcursie Massada & Dode Zee met ophalen

Deze excursie van een hele dag vanuit Tel Aviv neemt je mee naar de heuvels van Judea, de oevers van de Dode Zee en naar de locatie van een van de meest opmerkelijke verhalen uit de Joodse geschiedenis. Het oude versterkte paleis van Massada, gelegen op een hoog plateau, werd een toevluchtsoord voor Zeloten die stelling namen tegen de Romeinen, tot aan de massale zelfmoord van de Zeloten in 73 na Christus. De ruïnes liggen op 400 meter boven zeeniveau vervaarlijk op een plateau dat zo'n 600 bij 300 meter groot is. Het uitzicht op de Dode Zee en de Judea-woestijn vanaf het plateau is uitzonderlijk. Het is een vermoeiende klim, maar de kabelbaan die er omhoog gaat maakt 't leven een stuk makkelijker. Verken het fort, gebouwd door koning Herodes rond 37 voor Christus. Bezoek de overblijfselen van de paleizen en bekijk de mozaïekvloeren, Romeinse baden en andere vondsten. Massada was ook de thuisbasis van de oudste synagoge van Israël, maar de meest opmerkelijke werken zijn de 12 waterreservoirs, elk met een capaciteit van maximaal bijna 4000 kubieke meter. Na de rondleiding door Massada rijd je naar het mineraalstrand van de Dode Zee. Gelegen in de Jordaanse Rift vallei, tussen Jordanië en de Westelijke Jordaanoever, is het de diepst liggende locatie op aarde. De hoge concentratie zout zorgt voor een unieke ervaring, want het lijkt wel alsof je zweeft in het aquamarijnkleurige zoute zeewater. Neem een modderbad en geniet van de therapeutische krachten van de natuurlijke modder uit de Dode Zee. Je rijdt dan terug naar Tel Aviv en bekijkt de Qumeran grotten, waar de Dode Zee-boekrollen werden gevonden.

Vanuit Tel Aviv: tour met gids Masada, Ein Gedi en Dode Zee

2. Vanuit Tel Aviv: tour met gids Masada, Ein Gedi en Dode Zee

Ga mee op een tour met gids naar het fort van Masada en geniet van het weidse uitzicht op de Judea-woestijn. Reis in een comfortabel busje met airconditioning naar het natuurreservaat van Ein Gedi voordat je in het zoute water van de Dode Zee drijft. Vertrek vanuit Tel Aviv. Je rijdt door de Woestijn van Judea naar de regio van de Dode Zee, het laagste punt op aarde. De rit gaat in zuidelijke richting langs de Dode Zee en bereikt de voet van de Masada, het oude fort dat werd gebouwd in de Romeinse tijd en de beroemde locatie is van een iconisch verhaal over heldendom. Om 09:00 uur ga je de Masada op met de kabelbaan en verken je deze plek. Om 11:00 uur gaat de tocht verder naar Ein Gedi, een prachtig natuurgebied en oase, waar je een korte hike kunt maken of door de verkoelende en prachtige omgeving kunt wandelen. Na Ein Gedi ga je verder naar de Dode Zee waar je toegang hebt tot een privéstrand. Maak gebruik van de gelegenheid om in de beroemde wateren te drijven en jezelf onder te dompelen in de wereldberoemde modder. In de vroege avond keer je weer terug naar je hotel in Tel Aviv.

Vanuit Tel Aviv: daguitstap naar Caesarea, Haifa en Akko

3. Vanuit Tel Aviv: daguitstap naar Caesarea, Haifa en Akko

Breng een dag door met het verkennen van de mooie Mediterraanse kust van Israël tijdens deze dagvullende uitstap die vertrekt vanuit Tel Aviv, Herzliya en Netanja. Een deskundige gids neemt je mee de bus met airconditioning in naar oude steden en monumenten langs de kust. Om mee te beginnen ga je met je gids op ontdekkingstocht in de prachtige havenstad Caesarea. Deze oude Romeinse stad bevat imposante Romeinse ruïnes, waaronder één van de grootste amfitheaters die in de Romeinse periode gebouwd zijn. Vervolgens reis je naar Haifa om de Tuinen van Baha'í te bezoeken. De Tuinen van Baha'í bevatten schitterende terrassen en zijn één van de belangrijkste attracties van Israël. Je gids zorgt ervoor dat je de kans krijgt om de mooie UNESCO-Werelderfgoedtuinen te fotograferen en neemt je daarna mee naar Rosh Hanikra. Bij Rosh Hanikra verken je de kalkstenen grotten van het gebied. Je vindt er ook prachtige witte kalkkliffen die uitkijken over de Middellandse Zee. Vanaf de kliffen kijk je over de grens naar Libanon, waarna je verder reist naar Akko, in het noorden. De oude stad van Akko staat ook op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en bevat imposante stadsmuren, een charmante haven en een oosterse bazaar. De gids vertelt in detail over de fascinerende geschiedenis van de oude stad terwijl je door de historische straatjes wandelt die ooit bekend waren bij Grieken, Byzantijnen en Ottomanen. 

Jeruzalem/Tel Aviv: dagtour Masada, Ein Gedi en Dode Zee

4. Jeruzalem/Tel Aviv: dagtour Masada, Ein Gedi en Dode Zee

Nadat je bent opgehaald uit Tel Aviv of Jeruzalem, begeef je je naar Masada On. Dit gebied is een afgelegen klif in het hart van de woestijn, een hoog plateau met uitzicht op de Dode Zee en het ongetemde landschap van de woestijn van Judea. Terwijl je in dit gebied bent, leer je hoe er ooit een prachtig paleis stond. Je gaat dan op weg naar Ein Gedi, een prachtig natuurreservaat met verschillende natuurlijke wonderen. U zult David Waterfall tegenkomen, een waterval die het hele jaar door geopend is langs de loop van de David Stream, die toegankelijk is via een wandelpad. U zult ook Arugot Stream ontdekken, een wandelpad voor wandelaars dat langs de lengte van de beek loopt en het hele jaar door stroomt. Vervolgens verken je de En Gedi-bron, die oprijst uit de berghelling en overvloedige vegetatie ondersteunt. Tegen de lente ontdekt u ook de overblijfselen van een oude korenmolen. Vervolgens kom je de Dodim-grot tegen, een kleine en intieme grot aan het begin van de David-waterval, voordat je uiteindelijk de Chalcolithische tempel verkent. Na wat vrije tijd voor ontspanning in de Dode Zee, keert u terug naar uw vertrekpunt.

Van Tel Aviv: dagexcursie naar Petra met retourvluchten

5. Van Tel Aviv: dagexcursie naar Petra met retourvluchten

Verken de iconische archeologische vindplaats van Petra tijdens een dagexcursie met gids vanuit Tel Aviv. Ga door de schilderachtige bergen en bekijk de 7 nieuwe wereldwonderen, het woestijnlandschap van Wadi Ram en meer met een optionele paardrijtocht. Kom aan op Ben Guiron Airport in Tel Aviv voor uw vlucht naar Roman Airport in Eilat, waar uw chauffeur u ophaalt. Rijd vanaf daar naar de Arava-grens en ga om 08:45 uur door de grenscontrole en douane. Stap aan de Jordaanse kant van de grens over op een auto/busje/bus met airconditioning en rijd richting Petra. Geniet van je reis op een uitgestrekte en comfortabele snelweg. Nadat je langs een prachtige schilderachtige route op de berghelling hebt gereisd, arriveer je op de historische plek van Petra en zie je waarom het is uitgeroepen tot een van de 7 nieuwe wereldwonderen. Begin uw rondleiding op de site bij de ingang. Inbegrepen in uw arrangement is een optionele paardrijtocht voor de eerste 200 meter van de route. (Het is verplicht om de vervoerder een fooi te geven, naar eigen goeddunken tussen de $ 2 en 5.) Geniet van een lunch in een authentiek lokaal restaurant (op eigen kosten). Verlaat dan Petra, stop bij een paar observatiepunten en geniet van het prachtige woestijnlandschap van Wadi Ram op de terugweg naar de grens. Laat u afzetten bij het centrale busstation van Eilat met voldoende tijd om de shuttle naar de Ramon Airport te nemen voor uw vlucht terug naar Ben Guiron in Tel Aviv.

Vanuit Tel Aviv: zonsopkomst in Masada, Ein Gedi en Dode Zee

6. Vanuit Tel Aviv: zonsopkomst in Masada, Ein Gedi en Dode Zee

Je wordt vroeg in de ochtend om 02:00 uur opgehaald vanuit Tel Aviv. Je reist naar Masada waar je om 05:30 uur aankomt en begint aan je wandeling naar de top. Geniet onderweg naar de top van de buitengewone zonsopgang in de woestijn die alleen op het juiste moment op de juiste plaats te zien is. Eenmaal op de top krijg je de gelegenheid om de omgeving te verkennen. Na weer te zijn afgedaald reis je naar het natuurreservaat Ein Gedi. Je arriveert om 08:00 uur bij het natuurreservaat Ein Gedi. Bezoek het reservaat om de flora en fauna van de woestijn in de prachtige, groene oase van Ein Gedi te bekijken. Om 10:00 uur zet je de reis naar de Dode Zee voort. Na aankomst bij de Dode Zee, het laagste punt op aarde, kun je genieten van het baden en drijven in het therapeutische water. Na rond te hebben gedreven en jezelf met modder te hebben ingesmeerd brengt je chauffeur je weer terug naar Tel Aviv. Rond 14:00 uur arriveer je weer in Tel Aviv.

Vanuit Jeruzalem: tour naar Masada, Ein Gedi en de Dode Zee

7. Vanuit Jeruzalem: tour naar Masada, Ein Gedi en de Dode Zee

Je begint de dagtocht met een rit door de woestijn van Judea naar de Dode Zee-regio. Je stopt aan de voet van de berg Masada, het oeroude fort gebouwd in de Romeinse tijd. Tegen betaling van een toeslag kun je met een kabelbaan naar de top van de Masada en de omgeving in je eigen tempo verkennen. Vervolgens ga je door naar Ein Gedi, een natuurreservaat en oase waar je een korte wandeling kunt maken. De volgende stop op de route is een privéstrand en spa aan de Dode Zee. Drijf op het geneeskrachtige water en dompel jezelf onder in de therapeutische modder.

Jeruzalem/Tel Aviv: zonsopgang Masada, Ein Gedi & Dode Zee

8. Jeruzalem/Tel Aviv: zonsopgang Masada, Ein Gedi & Dode Zee

Na het ophalen vóór zonsopkomst vanaf ontmoetingspunten in Tel Aviv en Jeruzalem, rijd je dwars door de glooiende heuvels van de woestijn van Judea. Om 05:30 uur kom je aan bij Masada, een reeks oude vestingwerken op de bergtop die dateren uit de 1e eeuw v.Chr. Wandel naar de top van Masada en zie de zonsopgang die de omliggende valleien in rijke tinten schildert. Daarna ga je richting het natuurreservaat En Gedi, dat een verbazingwekkende 1.416 hectare beslaat. Het reservaat is een enorme oase in de woestijn, het omvat uitgestrekte beken en rivieren die uit indrukwekkende watervallen stromen. Wandel door het bergachtige terrein en bewonder het weelderige groen in het hart van de woestijn. Om de tour mooi af te sluiten, ga je naar de Dode Zee, waar je 1,5 uur tijd hebt om te ontspannen. Smeer jezelf in met de iconische zwarte modder, beroemd om zijn herstellende eigenschappen, en drijf in het zeer zoute water. Nadat je een tijdje op het laagste punt op aarde hebt doorgebracht, keer je terug naar Tel Aviv en Jeruzalem.

Vanuit Tel Aviv: dagtrip Masada, Ein Gedi en Dode Zee

9. Vanuit Tel Aviv: dagtrip Masada, Ein Gedi en Dode Zee

Wordt om 6.30 uur afgehaald bij het Abraham Hostel in Tel Aviv. Rij naar Masada, een vesting op de klif. Dit is een van de vroegste Joodse symbolen van hoop. Het is waar 96 Joodse rebellen het fort tegen de Romeinen hielden gedurende 2 jaar alvorens de vrijheid van dood te kiezen gedurende een leven van slavernij. Berijd de kabelbaan naar de top van de kliffen om het geweldige landschap in je op te nemen. Daarna kunt u genieten van een wandeling door het prachtige natuurgebied Ein Gedi. Ontdek de bronnen, tuimelende watervallen en ongewone planten en dieren in het wild. Trakteer je vermoeide voeten op een duik in de Dode Zee. Zwaai moeiteloos en voel al je problemen wegglippen. Het wordt sterk aanbevolen om jezelf onder te dompelen in de therapeutische modder. Eenmaal opgeknapt, geïnformeerd en versterkt, wordt teruggereden naar Tel Aviv waar de tour om ongeveer 17:00 uur eindigt.

Van Eilat, Jeruzalem, Tel Aviv: Petra & Wadi Rum 3-daagse tour

10. Van Eilat, Jeruzalem, Tel Aviv: Petra & Wadi Rum 3-daagse tour

Dag 1: Begin je tour vanuit Jeruzalem, Tel Aviv of Eilat, afhankelijk van de geselecteerde optie. Steek de grens over naar Jordanië en reis naar de havenstad Aqaba. Geniet van wat tijd om te ontspannen in de stad, voordat je doorgaat naar Wadi Rum. Kom aan in de bedoeïenencamping in Wadi Rum en geniet van de nieuwe omgeving en het mooie uitzicht. Eenmaal gesetteld op de camping, ga je 's middags op jeepsafari als de zon ondergaat en de lucht koeler wordt. Geniet van een overnachting in het kamp waar je je tegoed doet aan een authentieke Jordaanse maaltijd voor het diner. Dag 2: Terwijl de zon 's ochtends opkomt, geniet je van het ontbijt en het uitzicht voordat je naar Petra reist. Volg bij aankomst een rondleiding door deze iconische plek en krijg een dieper inzicht in de geschiedenis van de oude Nabatese stad. Bekijk de belangrijkste bouwwerken van de site, waaronder de beroemde schatkamer, de Khazneh. Overnacht in een hotel in Petra. Dag 3: Vertrek 's ochtends vanuit Wadi Rum en verken Petra in je eigen tempo. Bezoek sites van de vorige dag opnieuw of ontdek nieuwe. Wandel naar het klooster en verken enkele minder bezochte delen van het complex. Na de laatste dag sightseeing reist u terug naar de grens en keert u terug naar uw oorspronkelijke startpunt.

  • Dagtochten
  • Meerdaagse tours
  • Privétours
  • Avonturen
  • Wateractiviteiten
43 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Veelgestelde vragen over Tel Aviv

Welke topattracties zijn een must-see in Tel Aviv?

De topattracties in Tel Aviv zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Tel Aviv?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Jeruzalem

Tel Aviv: wat zijn de beste dingen om te doen met kinderen?

Tel Aviv: wat zijn de beste deals en kortingen op activiteiten?

Overzicht activiteiten in Tel Aviv

Wil je alle activiteiten in Tel Aviv ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tel Aviv

Gemiddelde beoordeling

4.0 / 5

gebaseerd op 735 beoordelingen

Super de moeite waard, het was ongelooflijk, we verlieten Tel Aviv om 2 uur 's nachts, we kwamen om 6.30 uur aan bij de grens, maar het duurt even voordat iedereen zijn visum heeft. Ik geloof dat we om bijna 11.00 uur de grens verlieten en om 14.30 uur in Petra aankwamen. Ik was een beetje bang van Tel Aviv naar de grens, de chauffeur rende veel en nam enkele zeer gevaarlijke bochten, ik denk dat het de eerste keer was dat de chauffeur die route nam.

De reisleiders in dit land zijn ongeveer de enige vriendelijke mensen die je zal tegenkomen. Zeer behulpzaam, vriendelijk, veel kennis van zaken en zeer prettig in de omgang, ze doen echt hun best om er een leuk uitje van te maken voor iedereen. Hava was great

Allemaal fantastisch: mooie en voorbereide gids, zorgvuldige en nauwkeurige overdracht. Ook de duur van de verschillende stops is uitstekend

Super goed. De beste wandeling die we vanuit Jeruzalem hebben gemaakt. We hielden van alle plaatsen die we bezochten. Het is het 100% waard.

Geweldige tour ... onze gids in het Spaans was zeer attent en attent over alles ... aanbevolen