Kies data

Tel Aviv Couleur locale & buurttours

Tel Aviv Couleur locale & buurttours: Onze meest aanbevolen

Vanuit Tel Aviv: dagexcursie Massada & Dode Zee met ophalen

1. Vanuit Tel Aviv: dagexcursie Massada & Dode Zee met ophalen

Deze excursie van een hele dag vanuit Tel Aviv neemt je mee naar de heuvels van Judea, de oevers van de Dode Zee en naar de locatie van een van de meest opmerkelijke verhalen uit de Joodse geschiedenis. Het oude versterkte paleis van Massada, gelegen op een hoog plateau, werd een toevluchtsoord voor Zeloten die stelling namen tegen de Romeinen, tot aan de massale zelfmoord van de Zeloten in 73 na Christus. De ruïnes liggen op 400 meter boven zeeniveau vervaarlijk op een plateau dat zo'n 600 bij 300 meter groot is. Het uitzicht op de Dode Zee en de Judea-woestijn vanaf het plateau is uitzonderlijk. Het is een vermoeiende klim, maar de kabelbaan die er omhoog gaat maakt 't leven een stuk makkelijker. Verken het fort, gebouwd door koning Herodes rond 37 voor Christus. Bezoek de overblijfselen van de paleizen en bekijk de mozaïekvloeren, Romeinse baden en andere vondsten. Massada was ook de thuisbasis van de oudste synagoge van Israël, maar de meest opmerkelijke werken zijn de 12 waterreservoirs, elk met een capaciteit van maximaal bijna 4000 kubieke meter. Na de rondleiding door Massada rijd je naar het mineraalstrand van de Dode Zee. Gelegen in de Jordaanse Rift vallei, tussen Jordanië en de Westelijke Jordaanoever, is het de diepst liggende locatie op aarde. De hoge concentratie zout zorgt voor een unieke ervaring, want het lijkt wel alsof je zweeft in het aquamarijnkleurige zoute zeewater. Neem een modderbad en geniet van de therapeutische krachten van de natuurlijke modder uit de Dode Zee. Je rijdt dan terug naar Tel Aviv en bekijkt de Qumeran grotten, waar de Dode Zee-boekrollen werden gevonden.

Vanuit Tel Aviv: daguitstap Jeruzalem, Dode Zee en Bethlehem

2. Vanuit Tel Aviv: daguitstap Jeruzalem, Dode Zee en Bethlehem

Ontdek de heiligste steden op aarde tijdens een rondleiding met gids vanuit Tel Aviv. Reis naar de drie hoogtepunten van Israël, waaronder Bethlehem, de Oude Stad van Jeruzalem en de Dode Zee. Geniet van veel vrije tijd om te winkelen en te zwemmen. Je begint de rondleiding in de Gouden Stad. Bezoek de Oude Stad van Jeruzalem, inclusief de Via Dolorosa en de Kerk van het Graf. Verken de plaatselijke markten, de Byzantijnse Cardo en de Westelijke Muur.  Daarna volg je een rondleiding door Bethlehem en zie je de Geboortekerk in de stad waar Jezus werd geboren. Als je niet geïnteresseerd bent in Bethlehem, heb je wat vrije tijd in Jeruzalem. In de middag reis je oostwaarts door de Judea-woestijn naar de Dode Zee, het laagste punt op aarde. Neem een bad in het therapeutische water voordat je 's avonds laat weer terugkeert naar Tel Aviv.

Vanuit Tel Aviv: Kleinschalige tour naar Jeruzalem

3. Vanuit Tel Aviv: Kleinschalige tour naar Jeruzalem

Je vertrekt vanuit Tel Aviv naar Jeruzalem en komt onderweg van alles te weten over de geschiedenis van Israël en het Joodse volk. Na ongeveer een uur rijden kom je aan op de Olijfberg, vanaf waar je het prachtige uitzicht over de oude stad van Jeruzalem en de allereerste stad, de Stad van David, kunt bewonderen. Loop naar beneden naar de Dominus Flevit-kerk en zie de honderdduizend Joodse graven in de richting van Gethsemane, de plaats van de judaskus. Hier is het tijd voor een pauze met een kopje koffie, thee of een glas vruchtensap.  Vanuit de vallei brengt de bus je terug naar de Mestpoort, vanwaar je afzakt in de richting van de Tempelberg. Tijdens de lunch kun je eventueel zelf een souvenirwinkel te bezoeken, er is geen groepsbezoek aan een souvenirwinkel gepland.  Vervolgens ga je verder naar de Joodse wijk waar je de Klaagmuur, de Romeinse Cardo, een deel van de Via Dolorosa, Golgotha, de plaats van de kruisiging, en de Heilige Grafkerk kunt zien.

Vanuit Tel Aviv: 2-daagse trip naar Petra, Jerash en Amman

4. Vanuit Tel Aviv: 2-daagse trip naar Petra, Jerash en Amman

Vroeg in de morgen word je met de bus opgehaald bij Abraham Hostel in Tel Aviv. Je rijdt door Jerusalem en gaat dan richting het noorden. Geniet van het adembenemende uitzicht op het vruchtbare land langs de Israëlische kant van de Jordaanoever. Nadat je de bij Sjeik Hoessein-brug de grens bent gepasseerd zie je het landschap langzaam veranderen in het woestijnlandschap van het noorden van Jordanië. Eerst bezoek je Jerash. Deze stad staat erom bekend een van best bewaarde Romeinse steden ter wereld te zijn. De indrukwekkende triomfboog van Hadrianus markeert de entree van straten met zuilengalerijen, theaters, tempels en een renbaan. Wanneer je door de stad loopt voelt het alsof je een reis door de tijd maakt. Ondertussen vertelt je gids spannende verhalen over het glorieuze verleden van de stad en hoe het ooit door de beroemde Alexander de Grote is bestuurd. Vervolg je weg naar de hoofdstad Amman, waar je bezienswaardigheden zoals het koninklijk paleis en de nationale moskee King Hussein passeert en een algemeen overzicht van de stad krijgt. Voordat je uit Amman vertrekt, proef je een heerlijk lokaal zoetigheid, genaamd Knafeh. Maar eerst krijg je een warm welkom in een originele bedoeïenenkamp, een diner bij een kampvuur en kun je heerlijk slapen in een comfortabele tent. De nomadische Bedoeïenen wonen al duizenden jaren in de woestijn en staan bekend om hun geweldige gastvrijheid. De volgende dag vertrek je na het ontbijt richting de UNESCO-Werelderfgoedstad Petra. Carved into the red rocks by the Nabateans some 2,000 years ago, it hasn’t lost any of its magic. Je gids leidt je door de Siq en fungeert als een toegangsgang naar de oude stad die uiteindelijk opent voor de iconische schatkamer. Vanaf hier ga je verder richting de Koninklijke Tombe, het 3000-zitplaatsen tellende amfitheater, het klooster en nog veel meer, elk een prachtig voorbeeld van perfect symmetrische Hellenistische architectuur. Geniet van een smakelijke lunch in een lokaal restaurant, zodat je tevreden terugkeert naar Tel Aviv via de Allenby grensovergang.

Tel Aviv: 3-uur durende gemakkelijke fietstocht

5. Tel Aviv: 3-uur durende gemakkelijke fietstocht

Tel Aviv heeft meer dan 100 kilometer aan fietspaden en op deze 3 uur durende activiteit op een comfortabele fiets verken je een aantal van de beste wegen in de stad. Fiets langs musea en erfgoedplaatsen, over brede promenades en langs prachtige stranden. Beleef een gemakkelijke fietstocht met veel pauzes om naar uitleg over de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te luisteren. Je verkent het Tachana Complex verkennen en het oude Treinstation van Tel Aviv voordat je de boheemse buurt Neve Tzedek binnenfietst. Bewonder het Suzanne Dellal Centrum voor Dans en Theater. Fiets over Rothschild Boulevard naar Rabin's Plein en bewonder het Ben Gurion Museum voordat je terugkeert naar de haven.

Tel Aviv: wandeltocht door de wijken Jaffa en Neve Tzedek

6. Tel Aviv: wandeltocht door de wijken Jaffa en Neve Tzedek

Begin de ochtend in Jaffa, het oudste deel van het moderne Tel Aviv, en verken de mooiste hoekjes. Je loopt door de beroemde steegjes van Jaffa, de oude haven, de vlooienmarkt en de ambachtelijke winkels. Ga verder naar de pittoreske wijk Neve Tzedek, waarschijnlijk de meest interessante in Tel Aviv, en hoor over de geschiedenis en architectuur. Deze tour is een wandeltocht van 2 uur onder leiding van een ervaren gids.

Tel Aviv: voedseltour Carmel Market

7. Tel Aviv: voedseltour Carmel Market

Ontdek de bruisende Carmel-marktplaats, gevuld met felgekleurde groenten en fruit, enkele van de meest verse producten en ingrediënten in Israël, samen met een kruidenmarkt, vers ambachtelijk gebakken goed en nog veel meer. Begin aan een rondleiding van 2 uur door dit culinaire toevluchtsoord, gevuld met internationale ingrediënten en vele kleine lokale eetgelegenheden en cafés. Geniet van het leren over de ingrediënten, recepten en geschiedenis achter de markt terwijl je enkele authentieke smaken en items van de markt proeft met een deskundige gids. Uitgelichte voorbeelden zijn: ghat en etrog-sap - een historisch Jemenitisch ingrediënt, garinim - een mix van geroosterde zaden, een populaire Israëlische snack, zaatar met lahuh - een kruidenmix uit het Midden-Oosten met een zacht Yememi-gefermenteerd brood, halva - een zoete zoetwaren gemaakt van sesamzaadjes, of dolmas - Rijst in Druzische stijl gewikkeld in wijnbladeren.

Vanuit Tel Aviv: trip Caesarea, Haifa, Acre en Rosh Hanikra

8. Vanuit Tel Aviv: trip Caesarea, Haifa, Acre en Rosh Hanikra

Vertrek vanuit Tel Aviv en reis langs de Middellandse Zeekust langs Herzliya en Netanya. Je komt aan in de stad Caesarea die werd gebouwd onder Herodes en vernoemd naar de Romeinse keizer, Caesar. Kom meer te weten over overblijfselen van de oude stad en hoe het een welvarende en luxueuze stad was. Onder de archeologische opgravingen, zie je poorten, een gracht en goed bewaarde muren en kamers. Bezoek het perfect bewaard gebleven Romeinse amfitheater dat nog steeds wordt gebruikt voor uitvoeringen door Israëlische en internationale artiesten. Ga naar een deel van wat ooit een hippodroom was en de overblijfselen van een Romeinse tempel die boven de haven stond.  Blijf doorrijden naar het noorden door Haifa, waar je de tijd neemt om de adembenemende Baha'i-schrijn en tuinen te zien. Wandel door de terrastuinen die naar beneden lopen in de berg richting de stad eronder. Zie hoe elk van de 19 terrassen barst van de kleurrijke bloemen en aangelegde ontwerpen. Bezoek vervolgens  Rosh HaNikra, het meest noordelijke punt langs de mediterrane kust van Israël. Daal af met een kabelbaan in het netwerk van kalksteengrotten gecreëerd door het constante bombardement van golven tegen de rotsen. Pauzeer op de terugweg naar het zuiden bij Acre (Akko), de grootste kruisvaardersstad van het land. Bewonder hoe de stad buitengewoon goed is bewaard en wees onder de indruk van de ongelooflijke overgebleven architectuur. Een deel van de stad heeft markten en mensen die nog in de oude gebouwen wonen. Bekijk de muren en gracht die aan het einde van de jaren 1900 door El Jazzar zijn gereconstrueerd en gerepareerd. Ontdek hoe de machtige muren ervoor zorgden dat zelfs Napoleon de stad niet kon veroveren. Zie tot slot de overblijfselen van de kruisvaarders, de gevangenis die onder Turks bewind werd gebruikt en de galg die onder het Britse mandaat werd gebruikt om joden op te hangen die de wet overtreden die de joodse immigratie naar Palestina na de Tweede Wereldoorlog beperkte.

Tel Aviv: stadstour langs street art en graffiti

9. Tel Aviv: stadstour langs street art en graffiti

Florentine en Nahalat Binyamin zijn de thuisbasis van veel populaire Israëlische graffiti- en straatartiesten, bekend over de hele wereld. Tijdens deze tour door de stad zie je verschillende vormen van graffiti en street art en leer je werk van de bekendste Israëlische straatkunstenaars te herkennen. Je verkent de wijk Florentine, een van de tien hipste buurten ter wereld. Florentine is een buurt vol unieke mensen, cafés en restaurants waar je gegarandeerd je volgende favoriete plek voor een hapje of een koud biertje kunt vinden. Ga mee met deze tour en stap de kleurrijke wereld van street art binnen. Verken de vervallen warenhuizen vol graffiti en ontdek de fascinerende stedelijke kunstscene van Tel Aviv. Deze ervaring helpt je om de hedendaagse Israëlische cultuur beter te begrijpen, en geeft je een uniek inzicht in de lifestyle van Tel Aviv.

Vanuit Tel Aviv/Jeruzalem: Jeruzalem, Bethlehem & Dode Zee

10. Vanuit Tel Aviv/Jeruzalem: Jeruzalem, Bethlehem & Dode Zee

Deze tour naar Jeruzalem, de Dode Zee en Bethlehem vanuit Tel Aviv of Jeruzalem is uniek in de manier waarop het vele hoogtepunten combineert in één dag. Begin de dag in Jeruzalem, de heiligste stad voor joden, christenen en moslims. Onze deskundige gids neemt je mee door de vier wijken en vertelt je over deze fascinerende stad. Daarna bezoeken we Bethlehem, de stad waar Jezus Christus is geboren. Je bezoekt de Geboortekerk. Later ga je verder naar de Dode Zee voor tijd om te ontspannen in de modder en te drijven in dit bijzondere water dat de mensheid al duizenden jaren verbijstert. Deze tour vanuit Tel Aviv of Jeruzalem is beschikbaar met gegarandeerde vertrektijden. Hier zie je de routebeschrijving van deze interessante tour:- 06:30 uur - Pick-up in Tel Aviv (Textile Building 2 Kaufmann Street). 07:45 uur - Pick-up in Jeruzalem (David Citadel Hotel) 08:00 uur - Een rondleiding in Jeruzalem 11:30 uur - Vertrek naar Bethlehem 12:00 uur - Tour door Bethlehem & de Geboortekerk 15:30 uur - Vrije tijd om te relaxen in de Dode Zee - (Gelieve zonnecrème, hoed, wandelschoenen, badpak en handdoek mee te brengen). 16:30 uur - Vertrek uit de Dode Zee 18:00 uur - Afzetten in Jeruzalem 19:00 uur - Afzetten in Tel Aviv NB - alle tijden van de tour naar Jeruzalem, de Dode Zee en Bethlehem zijn bij benadering.

32 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Veelgestelde vragen over Tel Aviv

Welke topattracties zijn een must-see in Tel Aviv?

De topattracties in Tel Aviv zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Tel Aviv?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Jeruzalem

Tel Aviv: wat zijn de beste dingen om te doen met kinderen?

Andere activiteiten in Tel Aviv

Wil je alle activiteiten in Tel Aviv ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tel Aviv

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 122 beoordelingen

De reisleiders in dit land zijn ongeveer de enige vriendelijke mensen die je zal tegenkomen. Zeer behulpzaam, vriendelijk, veel kennis van zaken en zeer prettig in de omgang, ze doen echt hun best om er een leuk uitje van te maken voor iedereen. Hava was great

Een fantastische rit door Tel Aviv. Mooie route met interessante locaties. Goede uitleg bij de punten. Een must aan het begin van een bezoek aan Tel Aviv.

Geweldige compacte reis met de belangrijkste plaatsen en bezienswaardigheden.

Busy program but very nice to see the major highlights in one day

De moeite waard. Extreem vermoeiend, maar geweldig en uniek.