Kies data
Tel Aviv

Couleur locale & buurttours

Tel Aviv Couleur locale & buurttours: Onze meest aanbevolen

Tel Aviv: wandeltocht door de wijken Jaffa en Neve Tzedek

1. Tel Aviv: wandeltocht door de wijken Jaffa en Neve Tzedek

Begin de ochtend in Jaffa, het oudste deel van het moderne Tel Aviv, en verken de mooiste hoekjes. Je loopt door de beroemde steegjes van Jaffa, de oude haven, de vlooienmarkt en de ambachtelijke winkels. Ga verder naar de pittoreske wijk Neve Tzedek, waarschijnlijk de meest interessante in Tel Aviv, en hoor over de geschiedenis en architectuur. Deze tour is een wandeltocht van 2 uur onder leiding van een ervaren gids.

Vanuit Tel Aviv: dagtrip Westelijke Jordaanoever

2. Vanuit Tel Aviv: dagtrip Westelijke Jordaanoever

Maak een uitgebreide dagtocht door de westelijke oever van de rivier de Jordaan om de rijke geschiedenis achter deze regio te ontdekken. Je vertrekt om 06:30 uur uit Tel Aviv en komt na een uur aan op de Westelijke Jordaanoever  waar je je gids ontmoet. Je begint bij de oude doopplaats Qasr el Yahud aan de oevers van de rivier de Jordaan, waar je de marmeren trappen die naar de rivier leiden kunt bezoeken, waarvan gezegd wordt dat het de plek is waar Jezus werd gedoopt. Om 08:45 ga je verder naar de stad Jericho zelf, de oudste stad ter wereld, waar je de ruïnes van het oude Jericho bezoekt en de nabijgelegen berg der verleidingen in de aangrenzende heuvels ziet. Je rijdt om 10:15 door naar Ramallah, waar je door de straten van deze moderne stad loopt en het leven in de grote stad op de Westelijke Jordaanoever ziet. De excursie gaat verder naar het Manaraplein, het bloeiende commerciële district, en je bezoekt de tombe van Yasser Arafat. Rond 13:00 uur is het lunchtijd en daarna vertrek je rond 14:30 uur voor een tocht door Bethlehem. In Bethlehem bezoek je de Geboortekerk en je eindigt met een bezoek aan de scheidingsmuur. Je keert rond 18:00 uur weer terug naar je hotel in Tel Aviv.

Tel Aviv: 3-uur durende gemakkelijke fietstocht

3. Tel Aviv: 3-uur durende gemakkelijke fietstocht

Tel Aviv heeft meer dan 100 kilometer aan fietspaden en op deze 3-uur durende activiteit op een comfortabele fiets zul je een aantal van de beste wegen in de stad verkennen. Fiets langs musea en erfgoedplaatsen, over brede promenades en langs prachtige stranden. Beleef een gemakkelijke fietstocht met veel pauzes om naar uitleg over de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te luisteren. Je zult het Tachana Complex verkennen, het oude Treinstation van Tel Aviv, voordat je de boheemse buurt Neve Tzedek binnenfietst. Bewonder het Suzanne Dellal Centrum voor Dans en Theater. Fiets over Rothschild Boulevard naar Rabin's Plein en bewonder het Ben Gurion Museum voordat je terugkeert naar de haven.

Vanuit Tel Aviv/Jeruzalem: Jeruzalem, Bethlehem & Dode Zee

4. Vanuit Tel Aviv/Jeruzalem: Jeruzalem, Bethlehem & Dode Zee

Deze tour naar Jeruzalem, de Dode Zee en Bethlehem vanuit Tel Aviv of Jeruzalem is uniek in de manier waarop het vele hoogtepunten combineert in één dag. Begin de dag in Jeruzalem, de heiligste stad voor joden, christenen en moslims. Onze deskundige gids neemt je mee door de vier wijken en vertelt je over deze fascinerende stad. Daarna bezoeken we Bethlehem, de stad waar Jezus Christus is geboren. Je bezoekt de Geboortekerk. Later ga je verder naar de Dode Zee voor tijd om te ontspannen in de modder en te drijven in dit bijzondere water dat de mensheid al duizenden jaren verbijstert. Deze tour vanuit Tel Aviv of Jeruzalem is beschikbaar met gegarandeerde vertrektijden. Hier zie je de routebeschrijving van deze interessante tour:- 06:30 uur - Pick-up in Tel Aviv (Textile Building 2 Kaufmann Street). 07:45 uur - Pick-up in Jeruzalem (David Citadel Hotel) 08:00 uur - Een rondleiding in Jeruzalem 11:30 uur - Vertrek naar Bethlehem 12:00 uur - Tour door Bethlehem & de Geboortekerk 15:30 uur - Vrije tijd om te relaxen in de Dode Zee - (Gelieve zonnecrème, hoed, wandelschoenen, badpak en handdoek mee te brengen). 16:30 uur - Vertrek uit de Dode Zee 18:00 uur - Afzetten in Jeruzalem 19:00 uur - Afzetten in Tel Aviv NB - alle tijden van de tour naar Jeruzalem, de Dode Zee en Bethlehem zijn bij benadering.

Vanuit Tel Aviv: halfdaagse rondleiding Oud Jeruzalem

5. Vanuit Tel Aviv: halfdaagse rondleiding Oud Jeruzalem

Je wordt opgehaald bij je hotel in Tel Aviv en naar de oude stad Jeruzalem gebracht. Je gaat eerst naar de Olijfberg waar je een panoramisch uitzicht hebt over de heilige stad Jeruzalem. Dan ga je via een bochtige weg het Kidrondal in waar je de Tuin van Getsemane, de Kerk van Alle Naties, en de oude graftombes van Absalom en Josafat, Benei Hezir en Zacharia ziet. Dan ga je de oude stad binnen via de Sionspoort richting de Armeense Wijk en ga je door richting de Byzantijnse Cardo. Daarna ga je naar de Joodse Wijk waar je de Klaagmuur bereikt, de heiligste plek van het Joodse geloof. Je loopt verder over de Via Dolorosa waar Jezus richting zijn kruisiging liep. Onderweg stop je bij diverse Kruiswegen en daarna ga je naar de Heilige Grafkerk. Je rondleiding eindigt met een wandeling over de drukke markten van de oude stad waar je unieke souvenirs uit de heilige stad kunt kopen.

Vanuit Tel Aviv: 3-daagse trip met gids Petra en Wadi Rum

6. Vanuit Tel Aviv: 3-daagse trip met gids Petra en Wadi Rum

Je drie avontuurlijke dagen beginnen in de vroege ochtend in Abraham Hostel Tel Aviv. Rij door de vruchtbare Jordaanvallei naar de grensovergang Sheikh Hussein in het noorden. Je eerste halte is Jerash, één van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld. Reis door de tijd terwijl je door de gewelfde straten achter de indrukwekkende boog van Hadrianus loopt en ontdek de prachtige mix van Grieks-Romeinse architectuur met 4000 jaar mediterrane geschiedenis. Na de lunch in een lokaal restaurant, ga je naar de hoofdstad. De heuveltop Citadel is de perfecte plek om meer te wete te komen over Amman's culturele belang en bewogen verleden, met paleizen, een museum en de Tempel van Hercules,  met een panoramisch uitzicht over de stad. Als de avond valt, rijd je naar een bedoeïenenkamp in de buurt van Petra. Geniet van een traditioneel diner, ervaar de authentieke Bedoeïenengastvrijheid onder de heldere hemel en luister naar lokale muziek, voordat je uitrust in het comfortabele bed van je tent. Na het ontbijt verken je voor een hele dag Petra. Het indrukwekkende hoogtepunt van deze reis is het wereldwonder dat ongeveer 2000 jaar geleden in de rode steen werd uitgehouwen door de Nabateeërs, toen het een belangrijk kruispunt was van oude beschavingen. Laat je gids de complexe geschiedenis van Petra uitleggen, gevolgd door lunch in een lokaal restaurant. In de middag verken je de sites zelf, elk is een prachtig voorbeeld van perfect symmetrische Hellenistische architectuur, voordat je terugkeert voor het diner en nog een nacht in het Bedoeïenenkamp doorbrengt. De laatste dag begint met een spannende rit door het prachtige en vrijwel ongerepte woestijnlandschap van Wadi Rum. Een 4x4 jeep neemt je mee naar prachtige bezienswaardigheden en uitzichtpunten, langs torenhoge kliffen van verweerde stenen en woestijndieren. Na de lunch in een lokaal restaurant, ga je naar de Allenby Bridge-grensovergang en kom je tegen de late avond terug in Tel Aviv.

Vanuit Tel Aviv: daguitstap Jeruzalem, Dode Zee en Bethlehem

7. Vanuit Tel Aviv: daguitstap Jeruzalem, Dode Zee en Bethlehem

Vertrek om 06:30 vanuit Tel Aviv naar vier hoogtepunten van Israël. Je begint de rondleiding in de Gouden Stad. Bezoek het oude gedeelte van Jeruzalem, waaronder de Via Dolorosa en de Heilig Grafkerk, loop over lokale markten, de Byzantijnse Cardo en de Klaagmuur.  Daarna neem je deel aan een  rondleiding door Bethlehem en de Geboortekerk zien in de stad waar Jezus werd geboren. Als je niet geïnteresseerd bent in Bethlehem, heb je wat vrije tijd in Jeruzalem. s Middags rijd je richting het oosten door de woestijn van Judea. Hier kom je langs de herberg van de barmhartige Samaritaan en stop je bij de doopplaats Qasr al Yehud. Daarna rijd je naar de Dode Zee, het laagste punt op aarde, en kun je zwemmen en drijven in het therapeutische water.Om 16:30 uur verlaat je de Dode Zee en ga je weer naar Tel Aviv. Hier kom je ongeveer rond 19:00 uur aan.

Vanuit Tel Aviv: Kleinschalige tour naar Jeruzalem

8. Vanuit Tel Aviv: Kleinschalige tour naar Jeruzalem

Je vertrekt vanuit Tel Aviv naar Jeruzalem en komt onderweg van alles te weten over de geschiedenis van Israël en het Joodse volk. Na ongeveer een uur rijden kom je aan op de Olijfberg, vanaf waar je het prachtige uitzicht over de oude stad van Jeruzalem en de allereerste stad, de Stad van David, kunt bewonderen. Loop naar beneden naar de Dominus Flevit-kerk en zie de honderdduizend Joodse graven in de richting van Gethsemane, de plaats van de judaskus. Hier is het tijd voor een pauze met een kopje koffie, thee of een glas vruchtensap.  Vanuit de vallei brengt de bus je terug naar de Mestpoort, vanwaar je afzakt in de richting van de Tempelberg. Tijdens de lunch kun je eventueel zelf een souvenirwinkel te bezoeken, er is geen groepsbezoek aan een souvenirwinkel gepland.  Vervolgens ga je verder naar de Joodse wijk waar je de Klaagmuur, de Romeinse Cardo, een deel van de Via Dolorosa, Golgotha, de plaats van de kruisiging, en de Heilige Grafkerk kunt zien.

2-daagse historische Petra-tour vanuit Tel Aviv

9. 2-daagse historische Petra-tour vanuit Tel Aviv

Met meer dan 2000 jaar oud is Jordan's Petra een van 's werelds meest verbluffende locaties. Het was ooit de thuisbasis van 20.000 Nabateeërs en beschikt over eeuwenoude technische hoogstandjes om water te verzamelen, dat vervolgens werd verkocht aan kooplieden, caravans en andere reizigers die zich een weg door de woestijn baanden. Geïnspireerd door de Romeinse architectuur creëerden de Nabateeërs prachtige gevels, tempels en standbeelden die vandaag de dag kunnen worden bezocht. De site wordt beschouwd als een van de nieuwe zeven wereldwonderen. Deze tweedaagse tour door Petra is inclusief een vlucht van Tel Aviv naar Eilat. Bij aankomst op Ramon Airport dient u telefonisch bereikbaar te zijn. Je wordt opgehaald en over de grens naar Petra gebracht, waar je je tour begint. Op de eerste dag geniet je van een lunch in een lokaal restaurant en breng je de nacht door in het nabijgelegen Wadi Musa. 's Avonds heb je de mogelijkheid om Petra 's nachts te verkennen (niet inbegrepen). Op de tweede dag vervolgt u uw rondleiding door de site, waaronder de Schatkamer en het Romeinse amfitheater. U zult ook genieten van een rondleiding over een lokale markt voordat u terugkeert over de grens voor uw terugvlucht naar Tel Aviv.

Van Tel Aviv: Jeruzalem-dagtour met gids

10. Van Tel Aviv: Jeruzalem-dagtour met gids

Doe mee met deze rondleiding in Jeruzalem, bekend als het Heilige Land. Wandel door de oude stad en ontdek verborgen juweeltjes die om elke hoek verschijnen. Bezoek de Westelijke Muur, de Tempelberg en de Heilig Grafkerk. Begin uw reis met een pick-up, leun achterover en ontspan terwijl u naar Jaffa Gate rijdt. Je gids vertelt interessante feiten terwijl je voorbij rijdt. Passeer de overblijfselen van de Romeinse Cardo in het oude hart van de stad en bekijk de Hurva-synagoge. Geniet van een schilderachtig uitzicht vanaf het uitkijkpunt en bekijk enkele van 's werelds belangrijkste religieuze bezienswaardigheden. Kijk uit over de Tempelberg, de Rotskoepel, de Al Aqsa-moskee en de beroemde Olijfberg op de achtergrond. Vanaf hier ga je verder naar de duizenden jaren oude Westelijke Muur, loop je langs de Via Dolorosa en breng je een bezoek aan de Heilig Grafkerk voordat je de exotische geuren en schatten van de levendige Old City Bazaar ontdekt. Je laatste stop van de dag is op de Mahane Yehuda-markt, die vol staat met kleurrijke verkopers die eten, kleding, groenten en fruit verkopen. Je hebt wat tijd om te lunchen als je wilt. Zorg ervoor dat je foto's maakt van deze kleurrijke markt die vol staat met muurschilderingen en coole straatkunst. Rond uw reis af met een transfer terug naar Tel Aviv in de middag.

Veelgestelde vragen over Couleur locale & buurttours in Tel Aviv

Welke andere activiteiten dan Couleur locale & buurttours zijn de moeite waard in Tel Aviv?

Andere onmisbare dingen om te doen in Tel Aviv:

Welke Couleur locale & buurttours in Tel Aviv nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Sitemap Tel Aviv

Wil je alle activiteiten in Tel Aviv ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tel Aviv

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 122 beoordelingen

Het was een geweldige ervaring! De reis is het elke cent waard. Alles was goed georganiseerd, ze waren op tijd bij de pick-up en we verlieten Tel Aviv op de geplande tijd. We hadden de hele dag 3 gidsen! Eerste van Tel Aviv naar Jeruzalem, tweede (Allan) in Jeruzalem en één dame in Bethlehem! De eerste 2 waren uitstekend, vooral Allan! Hij is zeer deskundig, grappig en slim! Hij nam ons mee in een verhaal van Jeruzalem 500 - 2000 jaar geleden! De plaatsen die we zagen zijn ook erg interessant en vol geschiedenis en spiritualiteit! Als ik minpuntjes van de reis zou moeten aangeven, zou dat het feit zijn dat de tijd in Bethleem erg kort was, de gids (dame) hoewel ze aardig en vol goede bedoelingen was, geen goed Engels sprak en leek in een hectische haast. Een ander minpunt is ook dat het feit dat je veel te zien hebt voor één dag, je het gevoel geeft dat je altijd tussen doelen door rent.

Dit bezoek is een must om de Israëlisch-Palestijnse situatie beter te begrijpen. Het is zoveel rijker dan Bethlehem op een halve dag van Jeruzalem te zien. Onze gids was goed geïnformeerd en openhartig. Het zien van "de muur" is adembenemend (stop bij de Banksy-museumwinkel terwijl je daar bent). De bijbelse sites zijn prima en naar mijn mening bleek in vergelijking met rijden door het platteland, de bedoeïenen zien en een idee krijgen van hoe verschillend de omstandigheden op de grond zijn. Ik was bang dat de tour uitbuiting zou voelen, zoals het bezoeken van de reservaten van indianen in de VS, maar zo was het helemaal niet. Ik ben zo blij dat ik het gedaan heb. Kanttekening, de temperatuur was veel koeler dan in Tel Aviv, dus controleer de voorspelling en plan dienovereenkomstig.

De palestijnse( griek-orthodox) gids kon ons veel vertellen over de geschiedenis, politiek, eigen persoonlijke ervaringen als Palestijn en bijbelse historie van/in dit gebied op de Westbank. In Ramallah nog lekker ijs en falafel gegeten. Lunch in Bethlehem was zeer goed. Kon ook vegan als je wou. Geen wachtrij bij de geboorteplek van Jezus. Het verhaal over Jericho was interessant, maar de plek zelf iets minder. Er zou in de buurt een hele mooie unieke mozaiekvloer zijn, die meer de moeite waard zou zijn om te bezoeken. Voetjes in de Jordaan en er was de mogelijkheid om in Bethlehem, bij de "muur" een museum te bezoeken over de Palestijnse geschiedenis. Al met al zeer tevreden.

Zeer mooie dag, zeer goede maaltijd, en de gids, Tamer, zeer professioneel, die in staat was om antwoorden te geven op onze vragen, de sfeer en vooral goed zorgzaam. Dit is een reis die ik ten zeerste aanbeveel!

Aangrijpend en fantastisch goede ervaring die een dieper inzicht geeft in Palestina en de situatie daar. Onze gids was boeiend en beantwoordde al onze vragen.