Kies data
Tel Aviv

Culinair & nachtleven

Tel Aviv Culinair & nachtleven: Onze meest aanbevolen

Van Tel Aviv: dagexcursie naar Petra met retourvluchten

1. Van Tel Aviv: dagexcursie naar Petra met retourvluchten

Aankomst op Ben Guiron Airport in Tel Aviv 1 uur voor uw vlucht van 06:40 uur. Een uur later arriveert u op Roman Airport in Eilat, waar uw chauffeur u ophaalt. Vanaf daar rijd je naar de grens met Arava en ga je om 8.45 uur door de grenscontrole en de douane, wat tot 1 uur kan duren. Stap aan de Jordaanse kant van de grens over op een auto/busje/bus met airconditioning en rijd richting Petra. De transporttijd is ongeveer 2,5 uur op een uitgestrekte en comfortabele snelweg. Na een prachtige schilderachtige route op de berghelling te hebben gereisd, arriveer je op de historische plek van Petra en zie je waarom het een van de 7 nieuwe wereldwonderen is genoemd. Begin om 11.30 uur met je rondleiding door de site bij de ingang. Inbegrepen in uw pakket is een optionele paardrijtocht voor de eerste 200 meter van de route. (Het is vereist om de koerier een fooi te geven, naar eigen goeddunken tussen $ 2-5.) Geniet om 15.30 uur van een lunch in een authentiek lokaal restaurant. Verlaat Petra om 16.30 uur, stop bij een paar observatiepunten en geniet op de terugweg naar de grens van het prachtige woestijnlandschap van Wadi Ram. Laat je om 19:00 uur afzetten bij het centrale busstation van Eilat, met voldoende tijd om de shuttle naar de luchthaven Ramon te nemen voor je vlucht van 20:55 uur naar Ben Guiron in Tel Aviv.

Vanuit Tel Aviv: dagtrip Westelijke Jordaanoever

2. Vanuit Tel Aviv: dagtrip Westelijke Jordaanoever

Maak een uitgebreide dagtocht door de westelijke oever van de rivier de Jordaan om de rijke geschiedenis achter deze regio te ontdekken. Je vertrekt om 06:30 uur uit Tel Aviv en komt na een uur aan op de Westelijke Jordaanoever  waar je je gids ontmoet. Je begint bij de oude doopplaats Qasr el Yahud aan de oevers van de rivier de Jordaan, waar je de marmeren trappen die naar de rivier leiden kunt bezoeken, waarvan gezegd wordt dat het de plek is waar Jezus werd gedoopt. Om 08:45 ga je verder naar de stad Jericho zelf, de oudste stad ter wereld, waar je de ruïnes van het oude Jericho bezoekt en de nabijgelegen berg der verleidingen in de aangrenzende heuvels ziet. Je rijdt om 10:15 door naar Ramallah, waar je door de straten van deze moderne stad loopt en het leven in de grote stad op de Westelijke Jordaanoever ziet. De excursie gaat verder naar het Manaraplein, het bloeiende commerciële district, en je bezoekt de tombe van Yasser Arafat. Rond 13:00 uur is het lunchtijd en daarna vertrek je rond 14:30 uur voor een tocht door Bethlehem. In Bethlehem bezoek je de Geboortekerk en je eindigt met een bezoek aan de scheidingsmuur. Je keert rond 18:00 uur weer terug naar je hotel in Tel Aviv.

Vanuit Tel Aviv: 2-daagse trip naar Petra, Jerash en Amman

3. Vanuit Tel Aviv: 2-daagse trip naar Petra, Jerash en Amman

Vroeg in de morgen word je met de bus opgehaald bij Abraham Hostel in Tel Aviv. Je rijdt door Jerusalem en gaat dan richting het noorden. Geniet van het adembenemende uitzicht op het vruchtbare land langs de Israëlische kant van de Jordaanoever. Nadat je de bij Sjeik Hoessein-brug de grens bent gepasseerd zie je het landschap langzaam veranderen in het woestijnlandschap van het noorden van Jordanië. Eerst bezoek je Jerash. Deze stad staat erom bekend een van best bewaarde Romeinse steden ter wereld te zijn. De indrukwekkende triomfboog van Hadrianus markeert de entree van straten met zuilengalerijen, theaters, tempels en een renbaan. Wanneer je door de stad loopt voelt het alsof je een reis door de tijd maakt. Ondertussen vertelt je gids spannende verhalen over het glorieuze verleden van de stad en hoe het ooit door de beroemde Alexander de Grote is bestuurd. Vervolg je weg naar de hoofdstad Amman, waar je bezienswaardigheden zoals het koninklijk paleis en de nationale moskee King Hussein passeert en een algemeen overzicht van de stad krijgt. Voordat je uit Amman vertrekt, proef je een heerlijk lokaal zoetigheid, genaamd Knafeh. Maar eerst krijg je een warm welkom in een originele bedoeïenenkamp, een diner bij een kampvuur en kun je heerlijk slapen in een comfortabele tent. De nomadische Bedoeïenen wonen al duizenden jaren in de woestijn en staan bekend om hun geweldige gastvrijheid. De volgende dag vertrek je na het ontbijt richting de UNESCO-Werelderfgoedstad Petra. Carved into the red rocks by the Nabateans some 2,000 years ago, it hasn’t lost any of its magic. Je gids leidt je door de Siq en fungeert als een toegangsgang naar de oude stad die uiteindelijk opent voor de iconische schatkamer. Vanaf hier ga je verder richting de Koninklijke Tombe, het 3000-zitplaatsen tellende amfitheater, het klooster en nog veel meer, elk een prachtig voorbeeld van perfect symmetrische Hellenistische architectuur. Geniet van een smakelijke lunch in een lokaal restaurant, zodat je tevreden terugkeert naar Tel Aviv via de Allenby grensovergang.

Tel Aviv: hoogtepunten en Jaffa-wandeltocht

4. Tel Aviv: hoogtepunten en Jaffa-wandeltocht

Leer meer over de geschiedenis, cultuur en kunst van Tel Aviv tijdens een wandeltocht met een lokale gids. Slenter door de vlooienmarkt van Old Jaffa, spot prachtige straatkunst in de wijk Florentin en probeer de lokale gerechten op de Carmel Market. Loop door Old Jaffa, met zijn vlooienmarkt, kunstgalerijen en iconische steegjes. Ga verder naar de beroemde wijk Neve Tzedek en bewonder de diverse gebouwen en architectuur in Tel Aviv. Leer meer over zowel het verleden als de toekomst van het stadsbeeld van Tel Aviv terwijl je de gebieden verkent. Vervolgens verken je de Carmel Market, een overvloed aan smaken, geuren, geluiden en bezienswaardigheden boordevol verse, lokale ingrediënten. Bewonder de kleuren van vers fruit en groenten hoog opgestapeld, levendige kruiden, ambachtelijk gebakken goederen, lokale vleeswaren en kazen, olijven en zoetigheden. De markt is het hart van de stad en bruist van de energie. Geniet onderweg van verschillende voedselmonsters, waaronder Dolmas - een rijst in Druzische stijl gewikkeld in wijnbladeren, Ghat en etrogsap - een lokaal ingrediënt met een geschiedenis, Garinim - een mix van geroosterde zaden, een populaire Israëlische snack, Zaatar met Lahuh - een midden Oosterse kruidenmelange met een zacht Yemei gefermenteerd brood, Halva - een zoete zoetwaren gemaakt van sesamzaad, en een seizoensgebonden marktartikel. (Artikelen kunnen worden gewijzigd op basis van beschikbaarheid/seizoensgebondenheid). Daarna gaat u verder naar de zuidelijke wijk Florentin van Tel Aviv, een graffiti- en straatkunstparadijs vol met vele kunstwerken, zowel groot als klein. Het kunstwerk vertelt een verhaal, vaak met historische en culturele relevantie. Krijg een dieper inzicht en bewustzijn van de subcultuur in Tel Aviv en het belang van de straatkunstscene. Waar mogelijk hebben we rechtstreeks samengewerkt met de lokale straatartiesten om accurate informatie en ondersteuning van hun werk te promoten. Na de tour zullen we informatie verstrekken over kunstenaars wiens werk tijdens de tour is gezien, met sociale media-informatie en waar mogelijk mogelijkheden om werk rechtstreeks van de kunstenaars te kopen.

2-daagse historische Petra-tour vanuit Tel Aviv

5. 2-daagse historische Petra-tour vanuit Tel Aviv

Met meer dan 2000 jaar oud is Jordan's Petra een van 's werelds meest verbluffende locaties. Het was ooit de thuisbasis van 20.000 Nabateeërs en beschikt over eeuwenoude technische hoogstandjes om water te verzamelen, dat vervolgens werd verkocht aan kooplieden, caravans en andere reizigers die zich een weg door de woestijn baanden. Geïnspireerd door de Romeinse architectuur creëerden de Nabateeërs prachtige gevels, tempels en standbeelden die vandaag de dag kunnen worden bezocht. De site wordt beschouwd als een van de nieuwe zeven wereldwonderen. Deze tweedaagse tour door Petra is inclusief een vlucht van Tel Aviv naar Eilat. Bij aankomst op Ramon Airport dient u telefonisch bereikbaar te zijn. Je wordt opgehaald en over de grens naar Petra gebracht, waar je je tour begint. Op de eerste dag geniet je van een lunch in een lokaal restaurant en breng je de nacht door in het nabijgelegen Wadi Musa. 's Avonds heb je de mogelijkheid om Petra 's nachts te verkennen (niet inbegrepen). Op de tweede dag vervolgt u uw rondleiding door de site, waaronder de Schatkamer en het Romeinse amfitheater. U zult ook genieten van een rondleiding over een lokale markt voordat u terugkeert over de grens voor uw terugvlucht naar Tel Aviv.

Tel Aviv: 2 uur durende Levinsky-markttour met volledige lunch

6. Tel Aviv: 2 uur durende Levinsky-markttour met volledige lunch

Begin aan een kleurrijke en smakelijke tour rond de Levinsky-markt. De Levinsky-markt werd gebouwd als handelscentrum voor de inwoners van de nieuwe stad Tel Aviv, trok Bulgaarse, Bucharaanse, Perzische, Balkan-, Poolse en Noord-Afrikaanse nieuwkomers aan en creëerde zo de rijke en unieke mix van kruiden en lekkernijen die deel uitmaken van de markt zoals die nu bekend is. In de loop der jaren is Levinsky Market veranderd van een kruidengroothandelscentrum in een levendige, bruisende markt met hoogwaardige winkels en restaurants met een verscheidenheid aan smaken en culturen. Sluit je aan bij een lokale gids om de markt te verkennen en verschillende delicatessen te proeven.

Tel Aviv: kroegentocht met 4 haltes en gratis shots

7. Tel Aviv: kroegentocht met 4 haltes en gratis shots

Sluit je aan bij andere feestgezinde reizigers en bezoek de meest opwindende plekken in Tel Aviv terwijl je een 5-uur durende rondleiding door het nachtleven van de stad maakt. Ontdek in de meest kosmopolitische bestemming van Israël enkele van de meest trendy locaties, samen met lokale trefpunten, te beginnen met 1 gratis biertje op het ontmoetingspunt, waar je je mededrinkers kunt ontmoeten en je kunt mengen met de lokale bevolking. Ga naar verborgen, ondergrondse plekken die alleen de lokale bevolking kent. Vertrek elke donderdag en zaterdag vanuit het Hayarkon-hostel aan Hayarkon Street en volg je gids de nacht in, richting de felle lichten. Stop op 4 verschillende locaties, die elk hun eigen muziekstijl spelen, en krijg VIP-toegang en een gratis shot bij elke bar.

Vanuit Tel Aviv: 3-daagse trip met gids Petra en Wadi Rum

8. Vanuit Tel Aviv: 3-daagse trip met gids Petra en Wadi Rum

Je drie avontuurlijke dagen beginnen in de vroege ochtend in Abraham Hostel Tel Aviv. Rij door de vruchtbare Jordaanvallei naar de grensovergang Sheikh Hussein in het noorden. Je eerste halte is Jerash, één van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld. Reis door de tijd terwijl je door de gewelfde straten achter de indrukwekkende boog van Hadrianus loopt en ontdek de prachtige mix van Grieks-Romeinse architectuur met 4000 jaar mediterrane geschiedenis. Na de lunch in een lokaal restaurant, ga je naar de hoofdstad. De heuveltop Citadel is de perfecte plek om meer te wete te komen over Amman's culturele belang en bewogen verleden, met paleizen, een museum en de Tempel van Hercules,  met een panoramisch uitzicht over de stad. Als de avond valt, rijd je naar een bedoeïenenkamp in de buurt van Petra. Geniet van een traditioneel diner, ervaar de authentieke Bedoeïenengastvrijheid onder de heldere hemel en luister naar lokale muziek, voordat je uitrust in het comfortabele bed van je tent. Na het ontbijt verken je voor een hele dag Petra. Het indrukwekkende hoogtepunt van deze reis is het wereldwonder dat ongeveer 2000 jaar geleden in de rode steen werd uitgehouwen door de Nabateeërs, toen het een belangrijk kruispunt was van oude beschavingen. Laat je gids de complexe geschiedenis van Petra uitleggen, gevolgd door lunch in een lokaal restaurant. In de middag verken je de sites zelf, elk is een prachtig voorbeeld van perfect symmetrische Hellenistische architectuur, voordat je terugkeert voor het diner en nog een nacht in het Bedoeïenenkamp doorbrengt. De laatste dag begint met een spannende rit door het prachtige en vrijwel ongerepte woestijnlandschap van Wadi Rum. Een 4x4 jeep neemt je mee naar prachtige bezienswaardigheden en uitzichtpunten, langs torenhoge kliffen van verweerde stenen en woestijndieren. Na de lunch in een lokaal restaurant, ga je naar de Allenby Bridge-grensovergang en kom je tegen de late avond terug in Tel Aviv.

Tel Aviv: Vegan Food & History Tour in het Engels met proeverijen

9. Tel Aviv: Vegan Food & History Tour in het Engels met proeverijen

Tel Aviv is herhaaldelijk uitgeroepen tot de nummer één veganistische culinaire bestemming ter wereld. Waar traditionele veganistische en vegetarische gerechten innovatieve jonge chef-koks ontmoeten om een werkelijk unieke culinaire ervaring te bieden, een uniek avontuur voor fijnproevers. Geschikt voor iedereen, of je nu veganist bent of niet. Tussen de happen door praat je over de filosofie en geschiedenis van veganisme, doorbreek je alle mythes eromheen en leer je over gezonde voeding. Doe mee met deze tour en probeer de grote verscheidenheid aan veganistisch eten die deze geweldige stad te bieden heeft. Zorg ervoor dat je honger hebt.

Tel Aviv: 2 uur durende Carmel Market Tour in het Engels met lunch

10. Tel Aviv: 2 uur durende Carmel Market Tour in het Engels met lunch

De Carmel-markt biedt een fascinerende verscheidenheid aan culinaire rijkdommen, kleurrijke kruiden en intrigerende karakters. Deze Carmel-marktproeverij laat je kennismaken met de smaken en geuren van het oude Tel Aviv, evenals de energieke en bruisende sfeer van de centrale markt van de stad. Doe mee met deze tour en hoor fantastische verhalen over de geschiedenis van de markt. Bezoek verborgen steegjes, speciaalzaken, probeer de oosterse keuken en koop uniek handwerk. Kom en ervaar de magie van deze authentieke markt vanuit het oogpunt van een local.

Veelgestelde vragen over Culinair & nachtleven in Tel Aviv

Welke andere activiteiten dan Culinair & nachtleven zijn de moeite waard in Tel Aviv?

Andere onmisbare dingen om te doen in Tel Aviv:

Welke Culinair & nachtleven in Tel Aviv nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Sitemap Tel Aviv

Wil je alle activiteiten in Tel Aviv ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tel Aviv

Dit bezoek is een must om de Israëlisch-Palestijnse situatie beter te begrijpen. Het is zoveel rijker dan Bethlehem op een halve dag van Jeruzalem te zien. Onze gids was goed geïnformeerd en openhartig. Het zien van "de muur" is adembenemend (stop bij de Banksy-museumwinkel terwijl je daar bent). De bijbelse sites zijn prima en naar mijn mening bleek in vergelijking met rijden door het platteland, de bedoeïenen zien en een idee krijgen van hoe verschillend de omstandigheden op de grond zijn. Ik was bang dat de tour uitbuiting zou voelen, zoals het bezoeken van de reservaten van indianen in de VS, maar zo was het helemaal niet. Ik ben zo blij dat ik het gedaan heb. Kanttekening, de temperatuur was veel koeler dan in Tel Aviv, dus controleer de voorspelling en plan dienovereenkomstig.

De palestijnse( griek-orthodox) gids kon ons veel vertellen over de geschiedenis, politiek, eigen persoonlijke ervaringen als Palestijn en bijbelse historie van/in dit gebied op de Westbank. In Ramallah nog lekker ijs en falafel gegeten. Lunch in Bethlehem was zeer goed. Kon ook vegan als je wou. Geen wachtrij bij de geboorteplek van Jezus. Het verhaal over Jericho was interessant, maar de plek zelf iets minder. Er zou in de buurt een hele mooie unieke mozaiekvloer zijn, die meer de moeite waard zou zijn om te bezoeken. Voetjes in de Jordaan en er was de mogelijkheid om in Bethlehem, bij de "muur" een museum te bezoeken over de Palestijnse geschiedenis. Al met al zeer tevreden.

Zeer mooie dag, zeer goede maaltijd, en de gids, Tamer, zeer professioneel, die in staat was om antwoorden te geven op onze vragen, de sfeer en vooral goed zorgzaam. Dit is een reis die ik ten zeerste aanbeveel!

Aangrijpend en fantastisch goede ervaring die een dieper inzicht geeft in Palestina en de situatie daar. Onze gids was boeiend en beantwoordde al onze vragen.

Zal je zeker de volgende keer gebruiken voor een nieuwe reis in het gebied. Uitstekende gids en alles verliep soepel.