Tel Aviv Kerken & kathedralen

Tel Aviv Kerken & kathedralen: Onze meest aanbevolen

Vanuit Tel Aviv: Jordaan, Nazareth en Meer van Tiberias

1. Vanuit Tel Aviv: Jordaan, Nazareth en Meer van Tiberias

Je wordt opgehaald bij je hotel in Tel Aviv, Herzliya, Netanya of Bat Yam, en begint je trip met een rit naar Nazareth. Hoor verhalen over de stad en zijn belangrijke rol in het christelijk geloof - hier stond het ouderlijk huis van Jezus. Zie de Kerk van de Aankondiging, waar de engel Gabriël de Maagd Maria bezocht, en de Sint-Jozefkerk, die vermoedelijk staat op de plek waar ooit Jozefs timmerwerkplaats stond. Vervolgens ga je verder naar het dorp Kafer Kana, de plek waar Jezus water in wijn veranderde, waarna je bij het Meer van Tiberias aankomt, het grootste zoetwatermeer van Israël. Passeer de Kerk van de Vermenigvuldiging en verken Kafarnaüm aan de oevers van de zee. Bekijk de ruïnes van de synagoge die stond waar Jezus onderwees en zie de moderne kerk boven het huis van Petrus, waar Jezus een poos zou hebben vertoefd.  Via de stad Tiberias kom je in Yardenit, een heilige doopplek aan de rivier de Jordaan. Geniet van deze idyllische plek en het prachtige uitzicht op de Taborberg, bij christenen bekend als de berg van de Transfiguratie, voordat je weer terugkeert naar Tel Aviv.

Vanuit Tel Aviv: dagtrip Westelijke Jordaanoever

2. Vanuit Tel Aviv: dagtrip Westelijke Jordaanoever

Maak een uitgebreide dagtocht door de westelijke oever van de rivier de Jordaan om de rijke geschiedenis achter deze regio te ontdekken. Je vertrekt om 06:30 uur uit Tel Aviv en komt na een uur aan op de Westelijke Jordaanoever  waar je je gids ontmoet. Je begint bij de oude doopplaats Qasr el Yahud aan de oevers van de rivier de Jordaan, waar je de marmeren trappen die naar de rivier leiden kunt bezoeken, waarvan gezegd wordt dat het de plek is waar Jezus werd gedoopt. Om 08:45 ga je verder naar de stad Jericho zelf, de oudste stad ter wereld, waar je de ruïnes van het oude Jericho bezoekt en de nabijgelegen berg der verleidingen in de aangrenzende heuvels ziet. Je rijdt om 10:15 door naar Ramallah, waar je door de straten van deze moderne stad loopt en het leven in de grote stad op de Westelijke Jordaanoever ziet. De excursie gaat verder naar het Manaraplein, het bloeiende commerciële district, en je bezoekt de tombe van Yasser Arafat. Rond 13:00 uur is het lunchtijd en daarna vertrek je rond 14:30 uur voor een tocht door Bethlehem. In Bethlehem bezoek je de Geboortekerk en je eindigt met een bezoek aan de scheidingsmuur. Je keert rond 18:00 uur weer terug naar je hotel in Tel Aviv.

Vanuit Tel Aviv: Kleinschalige tour naar Jeruzalem

3. Vanuit Tel Aviv: Kleinschalige tour naar Jeruzalem

Je vertrekt vanuit Tel Aviv naar Jeruzalem en komt onderweg van alles te weten over de geschiedenis van Israël en het Joodse volk. Na ongeveer een uur rijden kom je aan op de Olijfberg, vanaf waar je het prachtige uitzicht over de oude stad van Jeruzalem en de allereerste stad, de Stad van David, kunt bewonderen. Loop naar beneden naar de Dominus Flevit-kerk en zie de honderdduizend Joodse graven in de richting van Gethsemane, de plaats van de judaskus. Hier is het tijd voor een pauze met een kopje koffie, thee of een glas vruchtensap.  Vanuit de vallei brengt de bus je terug naar de Mestpoort, vanwaar je afzakt in de richting van de Tempelberg. Tijdens de lunch kun je eventueel zelf een souvenirwinkel te bezoeken, er is geen groepsbezoek aan een souvenirwinkel gepland.  Vervolgens ga je verder naar de Joodse wijk waar je de Klaagmuur, de Romeinse Cardo, een deel van de Via Dolorosa, Golgotha, de plaats van de kruisiging, en de Heilige Grafkerk kunt zien.

Vanuit Tel Aviv: halfdaagse rondleiding Oud Jeruzalem

4. Vanuit Tel Aviv: halfdaagse rondleiding Oud Jeruzalem

Je wordt opgehaald bij je hotel in Tel Aviv en naar de oude stad Jeruzalem gebracht. Je gaat eerst naar de Olijfberg waar je een panoramisch uitzicht hebt over de heilige stad Jeruzalem. Dan ga je via een bochtige weg het Kidrondal in waar je de Tuin van Getsemane, de Kerk van Alle Naties, en de oude graftombes van Absalom en Josafat, Benei Hezir en Zacharia ziet. Dan ga je de oude stad binnen via de Sionspoort richting de Armeense Wijk en ga je door richting de Byzantijnse Cardo. Daarna ga je naar de Joodse Wijk waar je de Klaagmuur bereikt, de heiligste plek van het Joodse geloof. Je loopt verder over de Via Dolorosa waar Jezus richting zijn kruisiging liep. Onderweg stop je bij diverse Kruiswegen en daarna ga je naar de Heilige Grafkerk. Je rondleiding eindigt met een wandeling over de drukke markten van de oude stad waar je unieke souvenirs uit de heilige stad kunt kopen.

Van Tel Aviv of Jeruzalem: Galilee, Nazareth en More Tour

5. Van Tel Aviv of Jeruzalem: Galilee, Nazareth en More Tour

Begin uw dag met ophalen vanuit Tel Aviv of Jeruzalem. Bezoek Nazareth en de indrukwekkende basiliek van Annunciatie voor een rondleiding door de kerk en de oude stad van Nazaret. Ga verder naar de Zee van Galilea en passeer Cana, de plaats van Jezus 'eerste wonder van het veranderen van water in wijn. Bezoek het oude Capernaum, gelegen aan de voet van de berg der zaligsprekingen en zie de kerk van vermenigvuldigingen. Bezoek ten slotte de doopplaats Yardenit aan de zuidpunt van de Zee van Galilea, een van de mogelijke plaatsen van Jezus 'doopsel. Verken deze levendige site die jaarlijks honderdduizenden pelgrims verwelkomt die naar de wateren van de rivier de Jordaan komen. Keer terug naar Tel Aviv of Jeruzalem met een reeks onvergetelijke herinneringen en prachtige indrukken.

Van Tel Aviv: privétour Jeruzalem en Bethlehem

6. Van Tel Aviv: privétour Jeruzalem en Bethlehem

Je privétour naar Jeruzalem en Bethlehem begint bij de Olijfberg en daalt af naar de tuin van Getsemane, de kerk van alle naties, en vervolgens naar de Kidron-vallei. Bezoek de Dormition-kerk op de berg Sion en het Coenaculum. Betreed de oude stad door de Zion-poort en loop door de Armeense wijk naar de Byzantijnse Cardo en vervolgens naar de Kotel of Westelijke Muur. Volg vervolgens de kruisweg naar de Heilig Grafkerk voordat u geniet van de markten in de oude stad. Bij aankomst in Bethlehem stap je over op een lokale gids en loop je over het Manger-plein naar de Geboortekerk met zijn grot en altaar gewijd aan de drie wijze mannen. Passeer de kleine Armeense kapel der koningen en ga naar de kruisvaarderskerk. Stop ten slotte bij het herdersveld om de tentvormige kapel en de panelen te zien die het leven van Jezus weergeven.

Van Tel Aviv: Jeruzalem oude en nieuwe stadstour

7. Van Tel Aviv: Jeruzalem oude en nieuwe stadstour

Duik diep in de complexe geschiedenis van Jeruzalem en leer over de religieuze en culturele betekenis ervan tijdens deze stimulerende tour onder leiding van een professionele gids. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Tel Aviv, rijd je naar de Olijfberg om te genieten van een panoramisch uitzicht over Jeruzalem. Hier zal je gids je kennis laten maken met enkele feiten en verhalen achter de stad. Stop bij de berg Sion om het graf van koning David, de kamer van het laatste avondmaal en de Dormition-abdij te bezoeken. Betreed de oude stad en dwaal door de kronkelende Armeense en Joodse wijken en bereik de onlangs opgegraven Cardo-de Romeinse weg. Bekijk de Joodse Klaagmuur en hoor verhalen en mythen die verband houden met dit monument. Bezoek de Kotel en ga verder naar de christelijke wijk. Loop langs de Via Dolorosa en bezoek de Heilig Grafkerk. Dit is een geweldige kans om zo'n beroemd architectonisch werk te bezoeken. Ga daarna verder naar de Nieuwe Stad en bezoek Yad Vashem - het gedenkteken voor de Holocaust. Betaal hier je respect en breng wat tijd door met nadenken. Op zaterdagen en Joodse feestdagen rijdt u in plaats van Yad Vashem naar Ein Karem, van oudsher bekend als de geboorteplaats van Johannes de Doper; Geniet van een wandeling in het pittoreske dorpje, stop bij de bron van Maria en blijf de kerk van Sint Johannes de Doper bezoeken.

Van Tel Aviv: halve dag historische rondleiding door Bethlehem

8. Van Tel Aviv: halve dag historische rondleiding door Bethlehem

Reis naar het hart van het bijbelse verhaal van de geboorte van Christus tijdens deze begeleide excursie van een halve dag vanuit Tel Aviv. Rijd naar Bethlehem om inzicht te krijgen in Shepherds' Field en bezoek de Geboortekerk, een van de oudste continu werkende kerken ter wereld. De stad, gelegen op de Westelijke Jordaanoever, is de geboorteplaats van koning David en betekent "Stad van het brood" als resultaat van de tarweoogst die in de regio groeide. Breng een bezoek aan de Geboortekerk en de grot waar Maria volgens de christelijke traditie het leven schonk aan Jezus. Ga verder naar Manger Square, de thuisbasis van de moskee van Omar, een belangrijke plek voor de vele moslims die in de stad wonen. Verken Shepherds' Field door het minder bekende Grieks-orthodoxe klooster te zien. Bezoek vervolgens de rooms-katholieke Shepherds' Field-kapel waar engelen voor het eerst de geboorte van Christus aankondigden. Na een overzicht van het bedevaartscentrum te hebben gekregen, sluit u de tour in Jeruzalem af.

Van Tel Aviv: Bijbelse dagtour door Jeruzalem

9. Van Tel Aviv: Bijbelse dagtour door Jeruzalem

Begin je rondreis door het bijbelse Jeruzalem met een vogelperspectief over de stad vanaf de Olijfberg. Vanaf hier kunt u voorbij de oude stadsmuren naar de Tempelberg en de Rotskoepel kijken. Rij vervolgens de berg af en passeer een oude Joodse begraafplaats, de Bijbelse tuin van Gethsemane, de prachtige kerk van alle naties en de Kidron-vallei waar monumentale Joodse graven al eeuwen staan. Als je de oude stad nadert, passeer je de Dormition-kerk en kom je aan op de berg Sion. Bezoek in Jeruzalem de Zaal van het Laatste Avondmaal waar Christus met zijn apostelen at aan de vooravond van zijn kruisiging. Deze kamer wordt ook de Bovenkamer genoemd, omdat deze op een verdieping boven het terrein van King David's Tomb ligt. Ga vervolgens de Armeense wijk van de oude stad binnen via de Zion Gate en passeer de Armeense kerk van St. James. Je gids zal je vertellen over de fascinerende Armeense cultuur, voordat je verdergaat naar de Joodse wijk. Hier pauzeert de tour bij de Byzantijnse tijdperk Cardo. Deze uitgegraven, 1500 jaar oude straat was ooit de belangrijkste verkeersader van Jeruzalem. In de Joodse wijk stop je om de heilige westelijke muur te zien. Als het laatst overgebleven deel van de Tweede Joodse Tempel, is de Westelijke Muur het heiligste Joodse monument ter wereld. Hier sluit je je aan bij anderen die een gebedenbriefje in de spleten van de oude muur plaatsen. Herhaal dan de koers die Jezus volgde terwijl hij zijn kruis naar Golgotha langs de Via Dolorosa droeg. Je komt aan bij het heilige Heilige Graf. Deze kerk uit de 4e eeuw bevat de laatste paar kruiswegen, waaronder Golgotha, waar Jezus werd gekruisigd en zijn graf. De enorme structuur wordt gedeeld door verschillende christelijke denominaties en heeft meer dan 30 kapellen. Sluit je tour vervolgens af met een kleine winkeltherapie in de traditionele bazaar van de oude stad voordat je teruggaat naar je hotel.

Van Tel Aviv: Jeruzalem-dagtour

10. Van Tel Aviv: Jeruzalem-dagtour

Begin met een ophaalservice vanaf een centraal gelegen ophaalpunt in Tel Aviv en rijd naar Jeruzalem. Uw reis begint met een rondleiding door de oude stad, het hart en de ziel van het oude Jeruzalem. Bezoek de Armeense, christelijke, Arabische en joodse wijken en geniet van de unieke sfeer van een stad die heilig is voor christenen, joden en moslims. Bezoek de Westelijke Muur en zie de Tempelberg, verken de kerk van het Heilig Graf en loop een deel van de Via Dolorosa terwijl je gids de verhalen en de geschiedenis van vroeger uit Jeruzalem deelt. Na je rondleiding door de oude stad heb je een korte pauze om over je indrukken na te denken voordat je verder gaat naar de moderne stad buiten de muren. Verken beroemde bezienswaardigheden zoals de windmolen van Montefiore, het YMCA-gebouw en de geheime tuin, het majestueuze King David Hotel en de Russische compound. Loop over de voetgangersboulevard Nachalat Shiva en krijg een glimp van Jeruzalem van vandaag en wrijf met de lokale bevolking over de bruisende Machane Yehuda-markt, de enige plaats waar heden en verleden, seculier en religieus, lokaal en reiziger allemaal samenkomen. Na een volledige dag loop je terug naar je ontmoetingspunt met je gids en sluit je je tour af met een terugreis naar Tel Aviv nadat je onvergetelijke herinneringen hebt opgedaan.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Avonturen
20 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Tel Aviv

Welke topattracties zijn een must-see in Tel Aviv?

De topattracties in Tel Aviv zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Tel Aviv?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Jeruzalem

Tel Aviv: wat zijn de beste dingen om te doen met kinderen?

Sitemap Tel Aviv

Wil je alle activiteiten in Tel Aviv ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tel Aviv

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 490 beoordelingen

Het was perfect en zeer goed georganiseerd. De organisatie was op zoek naar de beste plek om naar ons toe te gaan en hij hoefde niet in de weg te wisselen (dit gebeurt bij veel tours). Pur-gids, itamar, vertelde ons veel over de geschiedenis van Israël op weg naar Jeruzalem. Ook in de stad was hij altijd op zoek naar de VS, de kleine groep is perfect. We hadden genoeg tijd voor alle belangrijke dingen en hij legde alles uit en liet ons ook foto's zien waar de stad in het verleden naar had gekeken. Hij had op het juiste moment stops geregeld voor een pauze. Ook de chauffeur, Toni, was erg behulpzaam. Toen we teruggingen, probeerde hij voor iedereen de beste plek te vinden om uit te stappen, omdat sommigen de bus op een ander station wilden verlaten dan ze instapten. Ik denk dat de beste tour die ik heb gemaakt?

Goed begeleide reis door 2 oudere mannen in een moderne minibus. Tijdens de reis werd er veel verteld over onze verblijfplaats en het land. Het verblijf op de afzonderlijke stations was relatief kort, maar voor ons voldoende. Het eten (visfilet) in restaurant St. Peters was echt geweldig. Saladebuffet, een van de drie hoofdgerechten en koffie voor slechts 80 sikkels. Aan het einde van de reis probeerden de twee gidsen zelfs een gratis taxi voor ons te regelen, zodat we vanaf de centrale bushalte veilig terug konden naar onze accommodatie. Sterk aanbevolen!

Hele indrukwekkende dag

Een ontzettend indrukwekkende dag gehad. Kleine gezellige groep en gids die perfect Engels sprak en precies genoeg vertelde over waar we kwamen. Overal genoeg tijd gehad, geen haast. Ik zou ‘t iedereen aanraden!

Tour en gids heel goed. Aanbeveling voor de organisatie om de lunch inclusief te maken voor het bedrag wat je moest betalen.

Ik werd stipt op tijd opgehaald, alles was prachtig georganiseerd en onze chauffeur / gids was erg aardig en informatief.