Kies data
Tel Aviv

Musea & tentoonstellingen

Tel Aviv Musea & tentoonstellingen: Onze meest aanbevolen

Van Tel Aviv: Magdala, Berg der Zaligsprekingen en Cana Tour

1. Van Tel Aviv: Magdala, Berg der Zaligsprekingen en Cana Tour

Deze eendaagse tour neemt je mee van Tel Aviv naar het prachtige groene landschap van Noord-Israël, waar Jezus zijn bediening doorbracht van het prediken van dorp naar dorp. De tour begint met een rit langs de kust en door de landerijen van Israël die aankomen bij de eerste stop van de dag - Magdala. Bekijk in Magdala de archeologische vindplaats van een oud vissersdorp waarvan men aanneemt dat het tijdens het Bijbelse tijdperk werd bewoond. Een andere opmerkelijke ontdekking in Magdala is een synagoge uit de Tweede Tempelperiode. Een munt uit 29AD werd ontdekt in deze synagoge en bewees dat deze in gebruik was tijdens het leven van Jezus en waarschijnlijk een van de synagogen was geweest waar Jezus predikte tijdens zijn bediening. Alle vier de evangeliën vermelden Maria Magdalena (Maria uit Magdala) waarvan wordt aangenomen dat ze hier in Magdala is geboren of getogen. Na een korte rit naar het noorden richting de westelijke oever van het meer van Galilea, bereikt de tour Ginosar. De tour bezoekt het Beit Yigal Allon Museum, waar u een vissersboot uit de 1e eeuw kunt zien die werd ontdekt in het Meer van Galilea. De boot is met koolstof gedateerd uit 100BC-70AD. Tijdens Jezus 'leven is het waarschijnlijk dat hij Ginosar zou hebben bezocht en wellicht met de vissers had gesproken of zelfs op het water was gegaan in deze of een soortgelijke vissersboot. Verder noordwaarts rond het Meer van Galilea bereikt de tour de berg der zaligsprekingen. Deze pittoreske heuvel met uitzicht op de Zee van Galilea werd genoemd in Mattheüs 5-7 en Luke 6 als de plaats van de Bergrede. Al in het Byzantijnse tijdperk hadden christenen deze plek met de preek geïdentificeerd en een kerk gebouwd aan de voet van de heuvel om de bijbelse gebeurtenis te herdenken. Vandaag de dag siert een magnifieke katholieke kapel uit 1939 de top van de berg. De kapel werd ontworpen door Antonio Barluzzi en heeft elegante bogen rond de portiek plus een indrukwekkende koepel. Als je op de berg staat, kun je je voorstellen dat Jezus de massa predikt: "Zalig zijn de armen ..." In 2000 hield paus Johannes Paulus II een mis op de berg der zaligsprekingen, bijgewoond door 100.000 aanbidders. De volgende christelijke site bezocht tijdens de tour is Kfar Kanna of Cana, die in de Bijbel wordt genoemd als de plaats van Jezus 'eerste wonder. Jezus woonde een bruiloft bij toen de wijn op was en hij nam 6 stenen potten gevuld met water en veranderde het water in wijn. In Cana kun je de Bruiloftskerk bezoeken die deze bijbelse gebeurtenis herdenkt. Er is een kerkmuseum met opgegraven artefacten en binnen de kerk is een Byzantijns mozaïek uit de 5e en 6e eeuw. Na het zien van de locaties waar Jezus zijn bediening doorbracht in Galilea en Lower Galilee, neemt de tour je mee naar het zuiden terug naar je hotel in centraal Israël.

Van Tel Aviv: Bijbelse dagtour door Jeruzalem

2. Van Tel Aviv: Bijbelse dagtour door Jeruzalem

Begin je rondreis door het bijbelse Jeruzalem met een vogelperspectief over de stad vanaf de Olijfberg. Vanaf hier kunt u voorbij de oude stadsmuren naar de Tempelberg en de Rotskoepel kijken. Rij vervolgens de berg af en passeer een oude Joodse begraafplaats, de Bijbelse tuin van Gethsemane, de prachtige kerk van alle naties en de Kidron-vallei waar monumentale Joodse graven al eeuwen staan. Als je de oude stad nadert, passeer je de Dormition-kerk en kom je aan op de berg Sion. Bezoek in Jeruzalem de Zaal van het Laatste Avondmaal waar Christus met zijn apostelen at aan de vooravond van zijn kruisiging. Deze kamer wordt ook de Bovenkamer genoemd, omdat deze op een verdieping boven het terrein van King David's Tomb ligt. Ga vervolgens de Armeense wijk van de oude stad binnen via de Zion Gate en passeer de Armeense kerk van St. James. Je gids zal je vertellen over de fascinerende Armeense cultuur, voordat je verdergaat naar de Joodse wijk. Hier pauzeert de tour bij de Byzantijnse tijdperk Cardo. Deze uitgegraven, 1500 jaar oude straat was ooit de belangrijkste verkeersader van Jeruzalem. In de Joodse wijk stop je om de heilige westelijke muur te zien. Als het laatst overgebleven deel van de Tweede Joodse Tempel, is de Westelijke Muur het heiligste Joodse monument ter wereld. Hier sluit je je aan bij anderen die een gebedenbriefje in de spleten van de oude muur plaatsen. Herhaal dan de koers die Jezus volgde terwijl hij zijn kruis naar Golgotha langs de Via Dolorosa droeg. Je komt aan bij het heilige Heilige Graf. Deze kerk uit de 4e eeuw bevat de laatste paar kruiswegen, waaronder Golgotha, waar Jezus werd gekruisigd en zijn graf. De enorme structuur wordt gedeeld door verschillende christelijke denominaties en heeft meer dan 30 kapellen. Sluit je tour vervolgens af met een kleine winkeltherapie in de traditionele bazaar van de oude stad voordat je teruggaat naar je hotel.

Van Tel Aviv: privétour met hoogtepunten van Jeruzalem

3. Van Tel Aviv: privétour met hoogtepunten van Jeruzalem

Bezoek een aantal heilige en belangrijke plaatsen voor zowel het christendom als het jodendom tijdens een privétour door Jeruzalem. Reis in het comfort van een minibus met airconditioning tussen locaties en leer over elke site van uw lokale gids. Het beste van alles is dat u uw tour aan uw voorkeuren kunt aanpassen. Begin met een pick-up van je hotel in Tel Aviv. Ga dan naar je eerste stop: de Olijfberg. Bewonder het weidse uitzicht op aardekleurige huizen en schaarse groene bomen onder je voordat je afdaalt naar de Kerk van Doodsangst en de Tuinen van Gethsemane. Ga vervolgens de Oude Stad binnen via de beroemde Mestpoort, die staat voor de behoefte aan lichamelijke en geestelijke reiniging. Stop dan bij de Westelijke Muur, de meest heilige plaats voor Joden vandaag, voordat je de kruisvaarderskerk van St. Anne en de ruïnes van de Pool van Bethesda bezoekt. Loop over de beroemde Via Dolorosa en volg het pad van Jezus naar de Heilig Grafkerk, de plaats waar hij werd gekruisigd. Vervolg je tour om wat tijd door te brengen op de markten en langs de Byzantijnse Cardo, de hoofdstraat in oude Romeinse steden, voordat je de oude stad verlaat via de Zionpoort. Loop rond de berg Sion en het graf van koning David, evenals de kamer van het laatste avondmaal. Als de tijd het toelaat, bezoek dan de kerk van Peter Gallicantu en de Garden Tomb voordat je terugkeert naar je hotel in Tel Aviv.

Privétour door Tel Aviv en het oude Jaffa

4. Privétour door Tel Aviv en het oude Jaffa

Maak kennis met Tel Aviv en Old Jaffa tijdens een privétour van 4 uur met een deskundige kunsthistorische gids. De tour begint in het 4000 jaar oude Jaffa, een ouderwetse haven die dateert uit de Fenicische, Romeinse en kruisvaarderstijd. Verken de archeologische ruïnes en kronkelende steegjes. Bewonder de Bauhaus-architectuur die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat aan de Rothschild Boulevard en omgeving. Langs de boulevard zie je de Independence Hall waar de staat Israël werd uitgeroepen. Verken de talrijke musea in Noord-Tel Aviv, waaronder het Diaspora Museum, het Rabin Museum en het Tel Aviv Museum of Art. Als je eenmaal je weg naar het zuiden van de stad hebt gevonden, zal je gids de rijke bijbelse geschiedenis van het gebied uitleggen. Het is de oude haven van het Heilige Land en de locatie waar Jona en de walvis voorkwamen. Dwaal door de straten en geniet van de markt tijdens je aangepaste tour door Tel Aviv. Op minder dan een uur rijden van Tel Aviv zijn tal van andere plaatsen om te bezoeken, waaronder Neot Kedumim, Latrun en Mini Israel (met voorafgaande kennisgeving).

Van Tel Aviv: Nazareth, Galilee & the Sea of Galilee Tour

5. Van Tel Aviv: Nazareth, Galilee & the Sea of Galilee Tour

Tijdens deze tour bezoekt u belangrijke heilige plaatsen voor de christenen in het Galilea-gebergte waar Christus het grootste deel van zijn leven op aarde heeft doorgebracht. Rijd door Galilea om Nazareth te bezoeken, een relatief kleine stad die de bakermat is van het christendom waar de Maagd Maria en Jezus Christus woonden. Een van de eerste haltes is de kerk van de aankondiging, de traditionele plek van het huis van Maria. Ga daarna naar de St. Joseph Church, gebouwd op de locatie van de timmerwerkplaats van Joseph, vader van Jezus. Na het verlaten van Nazareth, maak een korte stop in Kfar Cana waar Jezus zijn eerste wonder verrichtte door water in wijn te veranderen. Ga dan verder naar de kerk in Tabgha, de plaats van het wonder van de vermenigvuldiging van broden en vissen. Maak een korte wandeling langs de promenade Tabha-Capernaum naar 'Mensa Christi', de locatie van de gebeurtenissen die in de evangeliën worden beschreven. Het was daar dat Jezus het ontbijt voor de discipelen kookte, het wonderbaarlijke vangen van vis plaatsvond en de verzoening van Petrus. Ga verder van Tabgha naar Capernaum, een overblijfsel van de ooit bloeiende Joodse gemeenschap uit de 2e eeuw en waar Jezus zijn bediening begon. Bekijk de oude synagoge en het huis van St. Peter. Rijd ten slotte door de stad Tiberias naar Yardenit en ervaar de spiritualiteit en pastorale schoonheid van de wateren van de rivier de Jordaan, waarin Jezus werd gedoopt door Johannes de Doper.

Veelgestelde vragen over Musea & tentoonstellingen in Tel Aviv

Welke andere activiteiten dan Musea & tentoonstellingen zijn de moeite waard in Tel Aviv?

Andere onmisbare dingen om te doen in Tel Aviv:

Welke Musea & tentoonstellingen in Tel Aviv nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Sitemap Tel Aviv

Wil je alle activiteiten in Tel Aviv ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.