Tel Aviv Religieuze & spirituele activiteiten

Tel Aviv Religieuze & spirituele activiteiten: Onze meest aanbevolen

Vanuit Tel Aviv: dagtour naar Jeruzalem en Bethlehem

1. Vanuit Tel Aviv: dagtour naar Jeruzalem en Bethlehem

Tijdens deze dagexcursie door het Heilige Land kun je van je hotel in Tel Aviv genieten in een comfortabele bus met airconditioning en langs de snelweg nr. 1 naar Jeruzalem reizen. Je wordt de hele dag door vergezeld door een deskundige, professionele gids. Je bewondert een panoramisch overzicht vanaf de berg Scopus, met uitzicht op de nieuwe stad van Jeruzalem en de Tempelberg Esplanade van de oude stad. Tijdens je reis door de Kidronvallei profiteer je van het uitzicht op de tuin van Gethsemane en de muren van de stad. Bij het bereiken van de Armeense wijk kom je via de plaatselijke bazaar het westelijke of Klaagmuur plein binnen. Je ziet de christelijke wijk en de staties van het kruis, ook bekend als de Via Dolorosa. Bezoek de kerk van het Heilig Graf, die wordt beschouwd als de plaats van de kruisiging van Jezus. Je loopt ook langs de 1700 jaar oude Byzantijnse Cardo, de hoofdstraat, en ziet de gerenoveerde Joodse wijk. Transfer naar Bethlehem (Palestijnse gids en voertuig). Bethlehem, wat Stad van het Brood betekent, was de geboorteplaats van Jezus volgens de christelijke traditie. Je rit naar Bethlehem neemt je mee via de Geboortecirkel. Bezoek de Geboortekerk en ook de grot waar Jezus werd geboren. Je ziet het Mangerplein, waar Jezus werd geplaatst na zijn geboorte. Voordat je de rondleiding eindigt, bezoek je St. Catharine - een rooms-katholieke kerk. Je geniet van een overzicht van de Shepherd's Fields op de terugweg naar Tel Aviv.

Tel Aviv: dagtocht oude stad Jeruzalem & Dode Zee met gids

2. Tel Aviv: dagtocht oude stad Jeruzalem & Dode Zee met gids

Tijdens deze dagexcursie vanuit Tel Aviv verken je de heilige stad Jeruzalem, het spirituele heiligdom voor 3 grote wereldreligies - het jodendom, het christendom en de islam. De oude stad heeft een ruim 4 millennia oude geschiedenis, is vol bezienswaardigheden en trekt bezoekers ongeacht hun religieuze of spirituele achtergrond. Tijdens de excursie zie je enkele van de meest heilige plaatsen van de stad, waaronder de Olijfberg, de Via Dolorosa, de Klaagmuur en meer. Je wordt 's ochtends bij je hotel opgehaald voor de rit naar Jeruzalem en de Olijfberg, een van de hoogste punten van de stad, waar je kunt genieten van een panoramisch uitzicht over de bezienswaardigheden in de stad. Reis langs de Kidronvallei naar Getsemane en de muren van de oude stad. Je betreedt het plein voor de Klaagmuur via de Armeense wijk en wandelt door de bazaar naar de christelijke wijk. Je ziet de kruiswegstaties langs de Via Dolorosa en de Heilig Grafkerk, de plek waar de kruisiging van Christus plaatsvond. Loop langs de 1700 jaar oude Byzantijnse hoofdstraat, de onlangs gerestaureerde Romeinse weg van de Cardo en de herstelde Joodse wijk. Ervaar de magische sfeer van deze heilige stad, voordat je afdaalt door de heuvels van Judea naar de kust van de Dode Zee. De rit naar de Dode Zee is zonder gids, maar als je eenmaal bent aangekomen op de laagste plek op aarde kun je zwemmen, dobberen of genieten van een modderbad en profiteren van de rijke mineralen waarom de Dode Zee bekendstaat. Je wordt teruggebracht naar Tel Aviv voor het einde van je excursie.

Vanuit Tel Aviv: Jordaan, Nazareth en Meer van Tiberias

3. Vanuit Tel Aviv: Jordaan, Nazareth en Meer van Tiberias

Je wordt opgehaald bij je hotel in Tel Aviv, Herzliya, Netanya of Bat Yam, en begint je trip met een rit naar Nazareth. Hoor verhalen over de stad en zijn belangrijke rol in het christelijk geloof - hier stond het ouderlijk huis van Jezus. Zie de Kerk van de Aankondiging, waar de engel Gabriël de Maagd Maria bezocht, en de Sint-Jozefkerk, die vermoedelijk staat op de plek waar ooit Jozefs timmerwerkplaats stond. Vervolgens ga je verder naar het dorp Kafer Kana, de plek waar Jezus water in wijn veranderde, waarna je bij het Meer van Tiberias aankomt, het grootste zoetwatermeer van Israël. Passeer de Kerk van de Vermenigvuldiging en verken Kafarnaüm aan de oevers van de zee. Bekijk de ruïnes van de synagoge die stond waar Jezus onderwees en zie de moderne kerk boven het huis van Petrus, waar Jezus een poos zou hebben vertoefd.  Via de stad Tiberias kom je in Yardenit, een heilige doopplek aan de rivier de Jordaan. Geniet van deze idyllische plek en het prachtige uitzicht op de Taborberg, bij christenen bekend als de berg van de Transfiguratie, voordat je weer terugkeert naar Tel Aviv.

Vanuit Tel Aviv: dagtrip Westelijke Jordaanoever

4. Vanuit Tel Aviv: dagtrip Westelijke Jordaanoever

Maak een uitgebreide dagtocht door de westelijke oever van de rivier de Jordaan om de rijke geschiedenis achter deze regio te ontdekken. Je vertrekt om 06:30 uur uit Tel Aviv en komt na een uur aan op de Westelijke Jordaanoever  waar je je gids ontmoet. Je begint bij de oude doopplaats Qasr el Yahud aan de oevers van de rivier de Jordaan, waar je de marmeren trappen die naar de rivier leiden kunt bezoeken, waarvan gezegd wordt dat het de plek is waar Jezus werd gedoopt. Om 08:45 ga je verder naar de stad Jericho zelf, de oudste stad ter wereld, waar je de ruïnes van het oude Jericho bezoekt en de nabijgelegen berg der verleidingen in de aangrenzende heuvels ziet. Je rijdt om 10:15 door naar Ramallah, waar je door de straten van deze moderne stad loopt en het leven in de grote stad op de Westelijke Jordaanoever ziet. De excursie gaat verder naar het Manaraplein, het bloeiende commerciële district, en je bezoekt de tombe van Yasser Arafat. Rond 13:00 uur is het lunchtijd en daarna vertrek je rond 14:30 uur voor een tocht door Bethlehem. In Bethlehem bezoek je de Geboortekerk en je eindigt met een bezoek aan de scheidingsmuur. Je keert rond 18:00 uur weer terug naar je hotel in Tel Aviv.

Vanuit Jeruzalem: Nazareth, de stad & het Meer van Tiberias

5. Vanuit Jeruzalem: Nazareth, de stad & het Meer van Tiberias

Verken een aantal van de belangrijkste heilige plekken in Israël tijdens deze dagvullende excursie per bus vanuit Jeruzalem. De uitstap van 12 uur begint 's ochtends vroeg in de stad en brengt je langs de schilderachtige kust via Tel Aviv en de Vlakte van Jizreël naar Nazareth. Bezoek na aankomst in Nazareth de Sint-Josefkerk en de Basiliek van de Aankondiging. De Basiliek van de Aankondiging is de grootste Rooms-Katholieke kerk in het Midden-Oosten en wordt traditioneel beschouwd als de plaats van de aankondiging van de geboorte van Jezus aan de maagd Maria. De architect Giovanni Muzio bouwde de opvallende nieuwe basiliek in de jaren 60 van de twintigste eeuw. Vervolg je tocht via Kfar Kana om de Berg van de Zaligsprekingen en de Broodvermenigvuldigingskerk in Tabgha te bekijken. Maak gebruik van de pauze om het Meer van Tiberias vanaf de noordwestelijke oever te bekijken en ga daarna door naar de nabijgelegen ruïne van de oude synagoge van Kafarnaüm. Bezoek Tiberias, dat aan de westelijke oever van het Meer van Tiberias ligt en dat samen met Jeruzalem, Hebron en Safed tot de 4 heilige steden van het jodendom behoort. Rijd naar de rivier de Jordaan bij Jardenit, waar deelnemers er voor kunnen kiezen om gedoopt te worden. Rijd via een schilderachtige route terug naar Jeruzalem, waarbij je onderweg uitzicht krijgt op de Taborberg, waar de transfiguratie plaatsvond.

Jeruzalem: rondleiding oude en nieuwe stad vanuit Tel Aviv

6. Jeruzalem: rondleiding oude en nieuwe stad vanuit Tel Aviv

Tijdens deze dag verken je de heiligste steden, spiritueel heiligdom voor de 3 grote religies van de westerse wereld; Jodendom, christendom en islam. De oude stad is al ruim 4 millennia oud en zit zo vol met bijzondere plekken dat ze bezoekers trekt, ongeacht hun spirituele overtuigingen. Je vertrekt met een uitgebreid overzicht van de stad, nadat je door de wijken van de oude stad bent gelopen. Daarna ga je verder naar het aangrijpende Holocaust Museum voor het laatste deel van de dag. Je begint bij de Olijfberg om te genieten van panoramisch uitzicht over de stoffige stad aan de voet van de berg. Ga vervolgens de oude stad in en bezichtig de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de Klaagmuur, de Tempelberg en de Rotskoepel. Je loopt door de Joodse en Armeense wijken en de onlangs gerestaureerde Romeinse weg van The Cardo, zichtbaar in de Joodse wijk. Bezoek de bazaar om bij de Westmuur te komen en ga over de Via Dolorosa verder naar de Heilig Grafkerk, die ook bekend staat als de Verrijzeniskerk en gezien wordt als de plaats waar Jezus begraven is en opgestaan. Wandel de berg Zion op. Op zaterdag bezoek je de hal van het Laatste Avondmaal en het Graf van David. Vervolgens ga je met de auto naar de nieuwe stad en breng je wat tijd door in het Yad Vashem Holocaust Museum. Dit uitgestrekte complex bestaat uit verschillende gedeeltes, maar het is het museum dat sinds de opening in 2005 duizenden bezoekers trekt. Het mooie gebouw staat in schril contrast met het verschrikkelijke verhaal dat binnen wordt verteld. Je zult ook de Herdenkingshal en de Hal van Namen willen zien voor je terugreis naar Tel Aviv.

Van Tel Aviv: Bethlehem, Jericho en Qasr al-Yahud Tour

7. Van Tel Aviv: Bethlehem, Jericho en Qasr al-Yahud Tour

Als je naar de woestijn van Judea gaat, zie je onderweg de herberg van de barmhartige Samaritaan. Kijk uit over het opmerkelijke maanlandschap van de adembenemende woestijn van Judea. Ga dan verder naar Jericho, de oudste stad ter wereld. Stop bij Zacheus Sycamore om de oudste Sycamore-boom te zien, die Zacheus beklom om Jezus te spotten. Bezoek de heuvel van het oude Jericho, waar 25 oude steden werden blootgelegd. Jericho, gesticht in 8000 voor Christus, is ook de oudste Joodse nederzetting en werd in 1200 voor Christus ingenomen door Jozua en Israël. Stop voor een overzicht van de berg Temptation, waar Satan probeerde Jezus te verleiden en een overzicht te krijgen van de oase van Jericho en de bron van Elisa. Ga vervolgens terug naar de Judese bergen en de stad Bethlehem, de geboorteplaats van koning David, en letterlijk vertaald als "City of Bread", vanwege de tarweoogst die in de regio groeide. Volgens de christelijke traditie is het de geboorteplaats van Jezus en ongetwijfeld een van 's werelds belangrijkste bijbelse plaatsen. Bezoek de Geboortekerk en de grot waar Jezus werd geboren. Zie ook Manger Square, waar Jezus na zijn geboorte werd geplaatst. Verken de Griekse en de katholieke kerk. Ga verder met een overzicht van Shepherd's Fields. Met retourtransfers vanuit Tel Aviv en de diensten van een Engelssprekende gids, is dit een essentiële rondleiding door de bijbelse locaties en biedt fantastische panorama's terwijl u rijdt.

Vanuit Jeruzalem: trip van halve dag naar Bethlehem

8. Vanuit Jeruzalem: trip van halve dag naar Bethlehem

Deze excursie van een halve dag brengt je naar het hart van het bijbelse kerstverhaal. Je rijdt naar Bethlehem en bezoekt daar de Geboortekerk, een van de oudste continu werkende kerken ter wereld. Deze stad aan de Westelijke Jordaanoever is sterk afhankelijk van toerisme en trekt elk jaar duizenden bedegangers die bijvoorbeeld het Kribbeplein bezoeken. Bethlehem is de geboorteplaats van Koning David en betekent letterlijk 'Stad van het Brood', vanwege de tarwe die in de regio groeide. Volgens de christelijke overlevering is dit de geboorteplek van Jezus. Je bezoekt de Geboortekerk en ook de grot waar Jezus werd geboren. Daarna ga je naar het Kribbeplein, waar Jezus na z'n geboorte in z'n kribbe werd gelegd. Vandaag de dag huist dit plein ook de Omarmoskee, een belangrijke plek voor de vele moslims die in de stad wonen. Je verkent zowel de Griekse als de katholieke kerk. Voordat je naar Jeruzalem terugreist, werp je ook een blik op de herdersvelden en je bezoekt de kerk. Deze excursie eindigt om ongeveer 13:30 uur voor het David Citadel Hotel in Jeruzalem.

Jeruzalem en Bethlehem Volledige dagtour vanuit Tel Aviv

9. Jeruzalem en Bethlehem Volledige dagtour vanuit Tel Aviv

Deze dagtour neemt je mee naar de heiligste van alle heilige steden, een spiritueel heiligdom voor de 3 grote religies van de westerse wereld, het jodendom, het christendom en de islam. De oude stad dateert van meer dan 4 millennia en zit zo vol met bezienswaardigheden dat het bezoekers van over de hele wereld trekt, ongeacht hun spirituele neigingen. Je reist met een door de overheid erkende gids in comfortabele voertuigen met airconditioning, hoewel er wat gewandeld zal worden, dus bereid je voor. Je stopt bij de Olijfberg om te genieten van een panoramisch uitzicht over de stoffige stad beneden. Betreed de oude stad en bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de Klaagmuur, de Tempelberg en de Rotskoepel. Loop door de Joodse en Armeense wijk en de onlangs gerestaureerde Romeinse weg van The Cardo, zichtbaar op de Joodse wijkstraat. Ga door de bazaar naar de Westelijke Muur, of Kotel, en ga verder langs de Via Dolorosa om de Heilig Grafkerk te bezoeken, ook bekend als de Kerk van de Wederopstanding en waarvan wordt gezegd dat het de plaats is waar Jezus is begraven en is herrezen. Een essentieel bedevaartsoord voor christenen sinds ten minste de 4e eeuw, wat je ook gelooft, de sfeer is fascinerend. Als je Jeruzalem achter je laat, rijd je naar Bethlehem om een overzicht te krijgen van Shepherds' Field en om de Geboortekerk te bezoeken, een van de oudste continu werkende kerken ter wereld. Gelegen op de Westelijke Jordaanoever in Palestina, is de stad sterk afhankelijk van het toerisme en duizenden komen elk jaar om te aanbidden of gewoon te kijken op het Manger's Square waar Jezus zou zijn geboren. Het plein is nu autovrij en wordt omringd door straten die naar de Heer zijn genoemd, waaronder Star Street en Nativity Street. Het is ook de thuisbasis van de enige moskee van de stad en het Palestijnse Vredescentrum. Neem even de tijd om na te denken of ga langs bij een van de handwerkwinkels, voordat u terugkeert naar Tel Aviv, Netanya of Herzliy.

Tel Aviv: straatkunst en graffititour

10. Tel Aviv: straatkunst en graffititour

Tel Aviv is een rijzende ster in de internationale street art en graffiti scene. Deze tour neemt je mee door enkele van de straten en steegjes waar deze opwindende stedelijke scène zich ontvouwt. Je krijgt enkele van de beste straatkunstwerken en graffiti te zien die de muren van deze openbare ruimte bedekken. Leer meer over de geschiedenis van graffiti, bespreek filosofische, psychologische en economische aspecten van stedelijke kunst. Krijg inzicht in de verschillende stijlen van deze constant veranderende kunstvorm die ons dagelijks leven infiltreert. Doe mee met deze tour en leer de taal van de straten. Deze tour is beschikbaar in twee routes: Florentijnse wijk - Het centrum van Tel-Aviviaanse graffiti. Nachlat Binyamin - Een openluchtstraatgalerij.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Wateractiviteiten
  • Meerdaagse tours
53 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 4

Veelgestelde vragen over Tel Aviv

Welke topattracties zijn een must-see in Tel Aviv?

De topattracties in Tel Aviv zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Tel Aviv?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Jeruzalem

Tel Aviv: wat zijn de beste dingen om te doen met kinderen?

Sitemap Tel Aviv

Wil je alle activiteiten in Tel Aviv ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tel Aviv

Gemiddelde beoordeling

4.0 / 5

gebaseerd op 1.663 beoordelingen

geweldige tour .. geleverd zoals beloofd! Enige negatieve (-) deel was dat we in Jeruzalem geen vrije tijd kregen om souvenirs te kopen enz. We werden naar een souvenirwinkel in Bethlehem gebracht, maar het was een kleine winkel zonder de kwaliteit en kwantiteit van de winkels in Jeruzalem.

Zeer goed gestructureerde en georganiseerde tour. Bussen en gidsen wisselden tussendoor, alles verliep vlot. Voldoende pauzes en tijd voor foto's en andere dingen - ik heb er als soloreiziger van kunnen genieten en voelde me altijd op mijn gemak.

Our gide Itamar was a friendly guide who gave us a lot of information about the places we visited. He wasn't in a rush and gave us enough of time to walk around at the different sights. We really enjoyed this tour and can definitely recommend.

Ontzettend tevreden over alles. De gids (en) waren erg goed en zeer betrokken tijdens de tour. Onze medereizigers hebben bijgedragen aan een onvergetelijke dag!

Uitstekende reis! De gids Avishy is zeer deskundig, erg grappig. Ik heb een heerlijke dag gehad. Helemaal aanbevelen!