Kies data

Tel Aviv Tuin- & parktours

Tel Aviv Tuin- & parktours: Onze meest aanbevolen

Vanuit Tel Aviv: tour met gids Masada, Ein Gedi en Dode Zee

1. Vanuit Tel Aviv: tour met gids Masada, Ein Gedi en Dode Zee

Ga mee op een tour met gids naar het fort van Masada en geniet van het weidse uitzicht op de Judea-woestijn. Reis in een comfortabel busje met airconditioning naar het natuurreservaat van Ein Gedi voordat je in het zoute water van de Dode Zee drijft. Vertrek vanuit Tel Aviv. Je rijdt door de Woestijn van Judea naar de regio van de Dode Zee, het laagste punt op aarde. De rit gaat in zuidelijke richting langs de Dode Zee en bereikt de voet van de Masada, het oude fort dat werd gebouwd in de Romeinse tijd en de beroemde locatie is van een iconisch verhaal over heldendom. Om 09:00 uur ga je de Masada op met de kabelbaan en verken je deze plek. Om 11:00 uur gaat de tocht verder naar Ein Gedi, een prachtig natuurgebied en oase, waar je een korte hike kunt maken of door de verkoelende en prachtige omgeving kunt wandelen. Na Ein Gedi ga je verder naar de Dode Zee waar je toegang hebt tot een privéstrand. Maak gebruik van de gelegenheid om in de beroemde wateren te drijven en jezelf onder te dompelen in de wereldberoemde modder. In de vroege avond keer je weer terug naar je hotel in Tel Aviv.

Jeruzalem/Tel Aviv: zonsopgang Masada, Ein Gedi & Dode Zee

2. Jeruzalem/Tel Aviv: zonsopgang Masada, Ein Gedi & Dode Zee

Na het ophalen vóór zonsopkomst vanaf ontmoetingspunten in Tel Aviv en Jeruzalem, rijd je dwars door de glooiende heuvels van de woestijn van Judea. Om 05:30 uur kom je aan bij Masada, een reeks oude vestingwerken op de bergtop die dateren uit de 1e eeuw v.Chr. Wandel naar de top van Masada en zie de zonsopgang die de omliggende valleien in rijke tinten schildert. Daarna ga je richting het natuurreservaat En Gedi, dat een verbazingwekkende 1.416 hectare beslaat. Het reservaat is een enorme oase in de woestijn, het omvat uitgestrekte beken en rivieren die uit indrukwekkende watervallen stromen. Wandel door het bergachtige terrein en bewonder het weelderige groen in het hart van de woestijn. Om de tour mooi af te sluiten, ga je naar de Dode Zee, waar je 1,5 uur tijd hebt om te ontspannen. Smeer jezelf in met de iconische zwarte modder, beroemd om zijn herstellende eigenschappen, en drijf in het zeer zoute water. Nadat je een tijdje op het laagste punt op aarde hebt doorgebracht, keer je terug naar Tel Aviv en Jeruzalem.

Jeruzalem/Tel Aviv: dagtour Masada, Ein Gedi en Dode Zee

3. Jeruzalem/Tel Aviv: dagtour Masada, Ein Gedi en Dode Zee

Nadat je bent opgehaald uit Tel Aviv of Jeruzalem, begeef je je naar Masada On. Dit gebied is een afgelegen klif in het hart van de woestijn, een hoog plateau met uitzicht op de Dode Zee en het ongetemde landschap van de woestijn van Judea. Terwijl je in dit gebied bent, leer je hoe er ooit een prachtig paleis stond. Je gaat dan op weg naar Ein Gedi, een prachtig natuurreservaat met verschillende natuurlijke wonderen. U zult David Waterfall tegenkomen, een waterval die het hele jaar door geopend is langs de loop van de David Stream, die toegankelijk is via een wandelpad. U zult ook Arugot Stream ontdekken, een wandelpad voor wandelaars dat langs de lengte van de beek loopt en het hele jaar door stroomt. Vervolgens verken je de En Gedi-bron, die oprijst uit de berghelling en overvloedige vegetatie ondersteunt. Tegen de lente ontdekt u ook de overblijfselen van een oude korenmolen. Vervolgens kom je de Dodim-grot tegen, een kleine en intieme grot aan het begin van de David-waterval, voordat je uiteindelijk de Chalcolithische tempel verkent. Na wat vrije tijd voor ontspanning in de Dode Zee, keert u terug naar uw vertrekpunt.

Vanuit Tel Aviv: zonsopkomst in Masada, Ein Gedi en Dode Zee

4. Vanuit Tel Aviv: zonsopkomst in Masada, Ein Gedi en Dode Zee

Je wordt vroeg in de ochtend om 02:00 uur opgehaald vanuit Tel Aviv. Je reist naar Masada waar je om 05:30 uur aankomt en begint aan je wandeling naar de top. Geniet onderweg naar de top van de buitengewone zonsopgang in de woestijn die alleen op het juiste moment op de juiste plaats te zien is. Eenmaal op de top krijg je de gelegenheid om de omgeving te verkennen. Na weer te zijn afgedaald reis je naar het natuurreservaat Ein Gedi. Je arriveert om 08:00 uur bij het natuurreservaat Ein Gedi. Bezoek het reservaat om de flora en fauna van de woestijn in de prachtige, groene oase van Ein Gedi te bekijken. Om 10:00 uur zet je de reis naar de Dode Zee voort. Na aankomst bij de Dode Zee, het laagste punt op aarde, kun je genieten van het baden en drijven in het therapeutische water. Na rond te hebben gedreven en jezelf met modder te hebben ingesmeerd brengt je chauffeur je weer terug naar Tel Aviv. Rond 14:00 uur arriveer je weer in Tel Aviv.

Jeruzalem: rondleiding oude en nieuwe stad vanuit Tel Aviv

5. Jeruzalem: rondleiding oude en nieuwe stad vanuit Tel Aviv

Tijdens deze dag verken je de heiligste steden, spiritueel heiligdom voor de 3 grote religies van de westerse wereld; Jodendom, christendom en islam. De oude stad is al ruim 4 millennia oud en zit zo vol met bijzondere plekken dat ze bezoekers trekt, ongeacht hun spirituele overtuigingen. Je vertrekt met een uitgebreid overzicht van de stad, nadat je door de wijken van de oude stad bent gelopen. Daarna ga je verder naar het aangrijpende Holocaust Museum voor het laatste deel van de dag. Je begint bij de Olijfberg om te genieten van panoramisch uitzicht over de stoffige stad aan de voet van de berg. Ga vervolgens de oude stad in en bezichtig de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de Klaagmuur, de Tempelberg en de Rotskoepel. Je loopt door de Joodse en Armeense wijken en de onlangs gerestaureerde Romeinse weg van The Cardo, zichtbaar in de Joodse wijk. Bezoek de bazaar om bij de Westmuur te komen en ga over de Via Dolorosa verder naar de Heilig Grafkerk, die ook bekend staat als de Verrijzeniskerk en gezien wordt als de plaats waar Jezus begraven is en opgestaan. Wandel de berg Zion op. Op zaterdag bezoek je de hal van het Laatste Avondmaal en het Graf van David. Vervolgens ga je met de auto naar de nieuwe stad en breng je wat tijd door in het Yad Vashem Holocaust Museum. Dit uitgestrekte complex bestaat uit verschillende gedeeltes, maar het is het museum dat sinds de opening in 2005 duizenden bezoekers trekt. Het mooie gebouw staat in schril contrast met het verschrikkelijke verhaal dat binnen wordt verteld. Je zult ook de Herdenkingshal en de Hal van Namen willen zien voor je terugreis naar Tel Aviv.

Van Eilat, Jeruzalem, Tel Aviv: Petra & Wadi Rum 3-daagse tour

6. Van Eilat, Jeruzalem, Tel Aviv: Petra & Wadi Rum 3-daagse tour

Dag 1: Begin je tour vanuit Jeruzalem, Tel Aviv of Eilat, afhankelijk van de geselecteerde optie. Steek de grens over naar Jordanië en reis naar de havenstad Aqaba. Geniet van wat tijd om te ontspannen in de stad, voordat je doorgaat naar Wadi Rum. Kom aan in de bedoeïenencamping in Wadi Rum en geniet van de nieuwe omgeving en het mooie uitzicht. Eenmaal gesetteld op de camping, ga je 's middags op jeepsafari als de zon ondergaat en de lucht koeler wordt. Geniet van een overnachting in het kamp waar je je tegoed doet aan een authentieke Jordaanse maaltijd voor het diner. Dag 2: Terwijl de zon 's ochtends opkomt, geniet je van het ontbijt en het uitzicht voordat je naar Petra reist. Volg bij aankomst een rondleiding door deze iconische plek en krijg een dieper inzicht in de geschiedenis van de oude Nabateese stad. Bekijk de belangrijkste bouwwerken van de site, waaronder de beroemde schatkamer, de Khazneh. Overnacht in een hotel in Petra. Dag 3: Vertrek 's ochtends vanuit Wadi Rum en verken Petra in je eigen tempo. Bezoek sites van de vorige dag opnieuw of ontdek nieuwe. Wandel naar het klooster en verken enkele minder bezochte delen van het complex. Na de laatste dag sightseeing reist u terug naar de grens en keert u terug naar uw oorspronkelijke startpunt.

Vanuit Tel Aviv: Kleinschalige tour naar Jeruzalem

7. Vanuit Tel Aviv: Kleinschalige tour naar Jeruzalem

Je vertrekt vanuit Tel Aviv naar Jeruzalem en komt onderweg van alles te weten over de geschiedenis van Israël en het Joodse volk. Na ongeveer een uur rijden kom je aan op de Olijfberg, vanaf waar je het prachtige uitzicht over de oude stad van Jeruzalem en de allereerste stad, de Stad van David, kunt bewonderen. Loop naar beneden naar de Dominus Flevit-kerk en zie de honderdduizend Joodse graven in de richting van Gethsemane, de plaats van de judaskus. Hier is het tijd voor een pauze met een kopje koffie, thee of een glas vruchtensap.  Vanuit de vallei brengt de bus je terug naar de Mestpoort, vanwaar je afzakt in de richting van de Tempelberg. Tijdens de lunch kun je eventueel zelf een souvenirwinkel te bezoeken, er is geen groepsbezoek aan een souvenirwinkel gepland.  Vervolgens ga je verder naar de Joodse wijk waar je de Klaagmuur, de Romeinse Cardo, een deel van de Via Dolorosa, Golgotha, de plaats van de kruisiging, en de Heilige Grafkerk kunt zien.

Dagtrip naar Caesarea, Haifa en Akko vanuit Jeruzalem

8. Dagtrip naar Caesarea, Haifa en Akko vanuit Jeruzalem

Deze dagtour neemt je mee naar de juweeltjes van de westkust van Israël. Vertrekkend vanuit Jeruzalem in een bus met airconditioning om deel te nemen aan de tour in Tel Aviv. Ga langs de kust, via Tel Aviv, naar de oude Romeinse hoofdstad Caesarea. De prachtige haven ligt ongeveer halverwege tussen Haifa en Tel Aviv en heeft een lange en bijzondere geschiedenis. Ontwikkeld van een bescheiden Fenicische haven door koning Herodes tot een van de grootste steden van Palestina, overleefde het tot de 13e eeuw toen de Baybars van Egypte het verwoestten. De ruïnes zijn indrukwekkend en omvatten een machtig aquaduct en een van de grootste amfitheaters uit de Romeinse tijd. Maak een ontspannen wandeling langs de archeologische opgravingen voordat je verder gaat langs de kust naar Haifa. De derde stad van Israël biedt een panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee en de stad zelf vanaf een van de belangrijkste locaties, de Baha'i-tuinen in het Baha'i World Center. Een UNESCO-werelderfgoedlocatie, u krijgt uw fotomoment en geniet van het uitzicht voordat u doorgaat naar Rosh Hanikra. Verken de kalksteengrotten van Rosh Hanikra aan de grens met Libanon. Bekijk de prachtige witte krijtrotsen met uitzicht op zee. ga verder naar Acre aan het noordelijke uiteinde van de baai van Haifa. Een van de oudste continu bewoonde locaties in West-Galilea, het verhaal van de stad is even fascinerend als lang, en je hebt tijd om door straten te dwalen die de voetstappen van Grieken, Byzantijnen, Arabische kruisvaarders, Ottomanen en Britten hebben gezien. De oude stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en beschikt over enorme stadsmuren, een charmante haven, een oosterse markt en de glorieuze Jezzar Pasha-moskee, waar een enkele haar uit de baard van de profeet Mohammed wordt bewaard. U keert langs de kust terug naar uw hotels.

Vanuit Jeruzalem: tour naar Masada, Ein Gedi en de Dode Zee

9. Vanuit Jeruzalem: tour naar Masada, Ein Gedi en de Dode Zee

Rijd vanuit de Oude Stad van Jeruzalem naar het zuiden van Israël voor een schitterende dag in de natuur. Je wandelt in de koele duisternis naar de top van het oude woestijnfort Masada voordat je kunt baden in de helende, zoute wateren van de Dode Zee. Je begint de dag met een spectaculaire zonsopgang boven het Moabgebergte en de Judeanwoestijn. Kom op de top van de berg meer te weten over de geschiedenis van een van de grootste Joodse symbolen van hoop en trots. Je beklimt het bergfort en daalt af over het beroemde slangenpad. Ga dan verder naar het echte hoogtepunt van de excursie, een wandeling door het prachtige natuurgebied Ein Gedi met zijn natuurlijke bronnen, watervallen en verbazingwekkende woestijnplanten en dieren in het wild. Na de lange wandeling ben je klaar om je vermoeide voeten te laten rusten en moeiteloos in het genezende water van de Dode Zee te drijven of een bad te nemen in de therapeutische modder op de laagste plek op aarde: een werkelijk unieke ervaring die je ontspannen en gesterkt achterlaat. Helemaal opgefrist en behandeld ben je klaar voor de terugrit naar Jeruzalem.

Tel Aviv: ballonvlucht van 15 minuten

10. Tel Aviv: ballonvlucht van 15 minuten

Voor de eerste keer in Israël kun je een onvergetelijke romantische of familie-ervaring beleven: zweven over Tel Aviv in een luchtballon. Dit is een must voor familievakanties of verjaardagscadeau's, en een bijzondere plek om een huwelijksaanzoek te doen. Het is ook een geweldige optie voor sociale gelegenheden, want het team doet zijn uiterste best om je evenement uniek en onvergetelijk te maken. De ballon is gelegen in Hayarkon Park, het grootste stadspark in Israël en een van de grootste in de wereld. Je stapt de ballon in en stijgt op tot een hoogte van 120 meter. Dan zweef je 15 minuten met uitzicht op Tel Aviv, de nabijgelegen bergen en de zee. Tijdens de vlucht zal je piloot uitleggen wat je ziet, en hij beantwoordt alle vragen die je hebt over de ballon. De ballon is in Israël geregistreerd als een vliegtuig met veiligheidscertificeringen die door de Civil Aviation Authority worden uitgegeven. De maximale hoogte is ongeveer 100 meter, en het maximum aantal passagiers is 30. De duur van je vlucht vanaf het opstijgen tot het landen is ongeveer 15 minuten.

25 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Veelgestelde vragen over Tel Aviv

Welke topattracties zijn een must-see in Tel Aviv?

De topattracties in Tel Aviv zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Tel Aviv?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Jeruzalem

Tel Aviv: wat zijn de beste dingen om te doen met kinderen?

Andere activiteiten in Tel Aviv

Wil je alle activiteiten in Tel Aviv ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tel Aviv

Gemiddelde beoordeling

3.8 / 5

gebaseerd op 10 beoordelingen

Goedemorgen, geweldige ervaring. Vertrek om 3 uur allemaal op tijd. Ik benadruk niet door iedereen. Je moet wel geneigd zijn om richting het fort van masada te klimmen. De inspanning, ongeveer 50 minuten klimmen, is het schouwspel van de dageraad waard, vergezeld van de verhalen van onze gids Envid. Zeer goed, snel en accuraat. Daarna zijn we naar het En Gedi natuurpark gegaan. Ik raad de voorlaatste waterval aan. Laatste stop is een duik in de dode zee. Ik raad deze zonsopgangstour ten zeerste aan omdat je niet veel mensen ontmoet en alles bij een acceptabele temperatuur kunt ervaren. Comfortabele schoenen. Kostuum. Terug rond 14.00 uur Uitstekende gids. Shumacher-chauffeur die ik ten zeerste aanbeveel?

Ballonvaren vindt plaats in Jarkon Afek N.Park, je kunt de ballon al van ver zien. Het was echter niet zo eenvoudig om er te komen - vooral als je de weg niet kent in een vreemde stad en er geen straatnaam wordt genoemd. De rit was geweldig, net als de hele bemanning daar. Alle vragen zijn beantwoord, erg genoten.

Fantastic driver who explains everything with great enthusiasm and takes care of everything with joy. There is more than enough time at each place (masada, ein gedi and dead sea) to explore by yourself, to enjoy and to take pictures, absolutely no rush. A beautiful day and very relaxed. It was amazing!

Une très belle activité qui débute avec une belle marche avant le lever du soleil. Nous avions assez de temps pour chaque activité et la journée était éprouvante. Een eerlijk absolument si vous êtes dans la région!

Het was een geweldige reis. We vonden het alleen jammer dat we zo weinig op de afzonderlijke plaatsen verbleven. We hadden graag op elke locatie meer tijd genomen om er meer van te genieten.