Tel Aviv UNESCO-locaties

Tel Aviv UNESCO-locaties: Onze meest aanbevolen

Jeruzalem/Tel Aviv: Masada, Ein Gedi en Dode Zee-dagtour

1. Jeruzalem/Tel Aviv: Masada, Ein Gedi en Dode Zee-dagtour

Nadat je bent opgehaald uit Tel Aviv of Jeruzalem, ga je naar Masada On. Dit gebied is een geïsoleerde klif in het hart van de woestijn, een hoog plateau met uitzicht op de Dode Zee en het ongetemde landschap van de Judese woestijn. Terwijl je in dit gebied bent, leer je hoe er ooit een prachtig paleis stond. Je gaat dan richting Ein Gedi, een prachtig natuurreservaat dat verschillende natuurlijke wonderen herbergt. Je zult de David-waterval tegenkomen, een waterval die het hele jaar door langs de loop van de David-stroom loopt en die toegankelijk is via een wandelpad. U zult ook Arugot Stream ontdekken, een wandelpad voor wandelaars dat langs de beek loopt en het hele jaar door stroomt. Vervolgens verken je de En Gedi-bron, die oprijst uit de berghelling en overvloedige vegetatie in stand houdt. Tegen de lente ontdekt u ook de overblijfselen van een oude korenmolen. Vervolgens kom je de Dodim-grot tegen, een kleine en intieme grot aan het hoofd van de David-waterval, voordat je eindelijk de Chalcolithische tempel gaat verkennen. Na wat vrije tijd voor ontspanning in de Dode Zee, keert u terug naar uw vertrekpunt.

Jeruzalem/Tel Aviv: zonsopgang Masada, Ein Gedi & Dode Zee

2. Jeruzalem/Tel Aviv: zonsopgang Masada, Ein Gedi & Dode Zee

Na het ophalen vóór zonsopkomst vanaf ontmoetingspunten in Tel Aviv en Jeruzalem, rijd je dwars door de glooiende heuvels van de woestijn van Judea. Om 05:30 uur kom je aan bij Masada, een reeks oude vestingwerken op de bergtop die dateren uit de 1e eeuw v.Chr. Wandel naar de top van Masada en zie de zonsopgang die de omliggende valleien in rijke tinten schildert. Daarna ga je richting het natuurreservaat En Gedi, dat een verbazingwekkende 1.416 hectare beslaat. Het reservaat is een enorme oase in de woestijn, het omvat uitgestrekte beken en rivieren die uit indrukwekkende watervallen stromen. Wandel door het bergachtige terrein en bewonder het weelderige groen in het hart van de woestijn. Om de tour mooi af te sluiten, ga je naar de Dode Zee, waar je 1,5 uur tijd hebt om te ontspannen. Smeer jezelf in met de iconische zwarte modder, beroemd om zijn herstellende eigenschappen, en drijf in het zeer zoute water. Nadat je een tijdje op het laagste punt op aarde hebt doorgebracht, keer je terug naar Tel Aviv en Jeruzalem.

Vanuit Tel Aviv: begeleide dagtrip Petra met vervoer

3. Vanuit Tel Aviv: begeleide dagtrip Petra met vervoer

Ontmoet je gids bij het centrale vertrekpunt in Tel Aviv. Begin je reis om 03:00 uur, zodat je vroeg genoeg in Petra aankomt om te genieten van een volledige dag sightseeing. Reis naar de grens Arava. Aan de grens helpt je gids je Jordanië binnen te komen. Rijd vanaf de grens naar Petra in een comfortabel voertuig met airconditioning. Je ontspant tijdens de rit over de enorme snelweg die bekend staat als de 'woestijnweg'. Reis over een schilderachtige bergroute langs de berghelling. Kom om ongeveer 11:30 uur aan in Petra en volg een rondleiding door dit UNESCO-Werelderfgoed en één van de 7 wereldwonderen. Verken de zandstenen stad gebouwd in de 3e eeuw door de Nabateeërs. Ontdek de paleizen, tempels, graven, bergingen en stallen die allemaal in de zachte stenen rotsen zijn uitgehouwen. Bewonder de pilaren in Griekse stijl van de Schatkist - een meesterwerk van metselwerk. Loop door de graven die bekend staan als de straat met gevels. Bezoek het theater met 7000 zitplaatsen.   Reis terug naar Aqaba om 16:30 uur. Je pauzeert onderweg bij observatiepunten en bewonder het prachtige landschap van Wadi Rum. Om 19:30 uur keer je terug naar Israël.

Vanuit Jeruzalem: tour naar Masada, Ein Gedi en de Dode Zee

4. Vanuit Jeruzalem: tour naar Masada, Ein Gedi en de Dode Zee

Je begint de dagtocht met een rit door de woestijn van Judea naar de Dode Zee-regio. Je stopt aan de voet van de berg Masada, het oeroude fort gebouwd in de Romeinse tijd. Tegen betaling van een toeslag kun je met een kabelbaan naar de top van de Masada en de omgeving in je eigen tempo verkennen. Vervolgens ga je door naar Ein Gedi, een natuurreservaat en oase waar je een korte wandeling kunt maken. De volgende stop op de route is een privéstrand en spa aan de Dode Zee. Drijf op het geneeskrachtige water en dompel jezelf onder in de therapeutische modder.

Vanuit Tel Aviv: trip Caesarea, Haifa, Acre en Rosh Hanikra

5. Vanuit Tel Aviv: trip Caesarea, Haifa, Acre en Rosh Hanikra

Vertrek vanuit Tel Aviv en reis langs de Middellandse Zeekust langs Herzliya en Netanya. Je komt aan in de stad Caesarea die werd gebouwd onder Herodes en vernoemd naar de Romeinse keizer, Caesar. Kom meer te weten over overblijfselen van de oude stad en hoe het een welvarende en luxueuze stad was. Onder de archeologische opgravingen, zie je poorten, een gracht en goed bewaarde muren en kamers. Bezoek het perfect bewaard gebleven Romeinse amfitheater dat nog steeds wordt gebruikt voor uitvoeringen door Israëlische en internationale artiesten. Ga naar een deel van wat ooit een hippodroom was en de overblijfselen van een Romeinse tempel die boven de haven stond.  Blijf doorrijden naar het noorden door Haifa, waar je de tijd neemt om de adembenemende Baha'i-schrijn en tuinen te zien. Wandel door de terrastuinen die naar beneden lopen in de berg richting de stad eronder. Zie hoe elk van de 19 terrassen barst van de kleurrijke bloemen en aangelegde ontwerpen. Bezoek vervolgens  Rosh HaNikra, het meest noordelijke punt langs de mediterrane kust van Israël. Daal af met een kabelbaan in het netwerk van kalksteengrotten gecreëerd door het constante bombardement van golven tegen de rotsen. Pauzeer op de terugweg naar het zuiden bij Acre (Akko), de grootste kruisvaardersstad van het land. Bewonder hoe de stad buitengewoon goed is bewaard en wees onder de indruk van de ongelooflijke overgebleven architectuur. Een deel van de stad heeft markten en mensen die nog in de oude gebouwen wonen. Bekijk de muren en gracht die aan het einde van de jaren 1900 door El Jazzar zijn gereconstrueerd en gerepareerd. Ontdek hoe de machtige muren ervoor zorgden dat zelfs Napoleon de stad niet kon veroveren. Zie tot slot de overblijfselen van de kruisvaarders, de gevangenis die onder Turks bewind werd gebruikt en de galg die onder het Britse mandaat werd gebruikt om joden op te hangen die de wet overtreden die de joodse immigratie naar Palestina na de Tweede Wereldoorlog beperkte.

Van Tel Aviv: dagexcursie naar Petra met retourvluchten

6. Van Tel Aviv: dagexcursie naar Petra met retourvluchten

Verken de iconische archeologische vindplaats Petra tijdens een dagexcursie met gids vanuit Tel Aviv. Ga door de schilderachtige bergen en bekijk de 7 nieuwe wereldwonderen, het woestijnlandschap van Wadi Ram en meer met een optionele paardrijtocht. Aankomst op Ben Guiron Airport in Tel Aviv voor uw vlucht naar Roman Airport in Eilat, waar uw chauffeur u ophaalt. Vanaf daar rijd je naar de grens met Arava en ga je om 8.45 uur door de grenscontrole en de douane. Stap aan de Jordaanse kant van de grens over op een auto/busje/bus met airconditioning en rijd richting Petra. Geniet van uw reis op een uitgestrekte en comfortabele snelweg. Na een prachtige, schilderachtige route op de berghelling te hebben gereisd, arriveer je op de historische plek van Petra en zie je waarom het is uitgeroepen tot een van de 7 nieuwe wereldwonderen. Begin uw rondleiding door de site bij de ingang. Inbegrepen in uw pakket is een optionele paardrijtocht voor de eerste 200 meter van de route. (Het is vereist om de koerier een fooi te geven, naar eigen goeddunken tussen $ 2-5.) Geniet van een lunch in een authentiek lokaal restaurant (op eigen kosten). Verlaat vervolgens Petra, stop bij een paar observatiepunten en geniet op de terugweg naar de grens van het prachtige woestijnlandschap van Wadi Ram. Laat je afzetten bij het centrale busstation van Eilat met voldoende tijd om de shuttle naar de luchthaven Ramon te nemen voor je vlucht terug naar Ben Guiron in Tel Aviv.

Tel Aviv: Petra & Wadi Rum 2-daagse tour met bedoeïenenkampverblijf

7. Tel Aviv: Petra & Wadi Rum 2-daagse tour met bedoeïenenkampverblijf

Als u Petra binnenkomt, via de Siq, komt u bij de beroemde Schatkamer. Een van de redenen waarom Petra een van de zeven wereldwonderen is, is The Treasury - de beroemdste façade van Petra. Meer dan 800 standbeelden, gevels, tempels, het Romeinse theater, graven, grotten en meer... Onvergetelijke ervaringen in oude architectuur. De Nabateeërs bewoonden Petra meer dan 2000 jaar geleden en floreerden door het bouwen van een waterleidingsysteem. Water werd verkocht aan de passerende karavanen, kooplieden en reizigers. Petra begon in verval te raken na de aardbeving in 363 n.Chr. Omdat ze niet genoeg middelen hadden om het te herbouwen, verlieten de mensen Petra. Dag 1: Petra Er zal om 06:30 uur een vlucht zijn vanaf de luchthaven Ben Gurion in Tel Aviv. We halen je om ongeveer 07:40 uur op van Eilat Airport van Ramon en brengen je naar de grens met Arava. Rijd naar Petra in een voertuig met airconditioning. Als we bij het bezoekerscentrum aankomen, beginnen we aan de rondleiding. We zullen het Treasury House, de graven, het Romeinse theater en meer zien. Je leert over de geschiedenis van de Nabataens, hun kunst, hun goden en meer. Na 3 uur wandelen en leren, gaan we lunchen in een van de lokale restaurants. Na de lunch wordt u naar Wadi Rum gebracht, waar u kunt slapen in een tent in bedoeïenenstijl en kunt genieten van de sfeer en de rust van de woestijn. Dag 2: Wadi Rum Na het ontbijt in het bedoeïenenkamp beginnen we aan de toerdag. Een rit van ongeveer 2 uur op 4x4 wielen brengt je naar een prachtig landschap. We zullen je kennis laten maken met de manieren van Nabataens en de manier van leven van de bedoeïenen. Na de tour rijdt u terug naar de grens met Arava en naar de luchthaven van Eilat voor uw vlucht terug naar Tel Aviv. Kom rond 15.30 uur terug in Eilat en de vlucht is meestal rond 20:40 uur. (Misschien heb je wat extra tijd voor je vlucht)

Vanuit Tel Aviv/Jeruzalem: Jeruzalem, Bethlehem & Dode Zee

8. Vanuit Tel Aviv/Jeruzalem: Jeruzalem, Bethlehem & Dode Zee

Deze tour naar Jeruzalem, de Dode Zee en Bethlehem vanuit Tel Aviv of Jeruzalem is uniek in de manier waarop het vele hoogtepunten combineert in één dag. Begin de dag in Jeruzalem, de heiligste stad voor joden, christenen en moslims. Onze deskundige gids neemt je mee door de vier wijken en vertelt je over deze fascinerende stad. Daarna bezoeken we Bethlehem, de stad waar Jezus Christus is geboren. Je bezoekt de Geboortekerk. Later ga je verder naar de Dode Zee voor tijd om te ontspannen in de modder en te drijven in dit bijzondere water dat de mensheid al duizenden jaren verbijstert. Deze tour vanuit Tel Aviv of Jeruzalem is beschikbaar met gegarandeerde vertrektijden. Hier zie je de routebeschrijving van deze interessante tour:- 06:30 uur - Pick-up in Tel Aviv (Textile Building 2 Kaufmann Street). 07:45 uur - Pick-up in Jeruzalem (David Citadel Hotel) 08:00 uur - Een rondleiding in Jeruzalem 11:30 uur - Vertrek naar Bethlehem 12:00 uur - Tour door Bethlehem & de Geboortekerk 15:30 uur - Vrije tijd om te relaxen in de Dode Zee - (Gelieve zonnecrème, hoed, wandelschoenen, badpak en handdoek mee te brengen). 16:30 uur - Vertrek uit de Dode Zee 18:00 uur - Afzetten in Jeruzalem 19:00 uur - Afzetten in Tel Aviv NB - alle tijden van de tour naar Jeruzalem, de Dode Zee en Bethlehem zijn bij benadering.

Vanuit Tel Aviv: zonsopkomst in Masada, Ein Gedi en Dode Zee

9. Vanuit Tel Aviv: zonsopkomst in Masada, Ein Gedi en Dode Zee

Je wordt vroeg in de ochtend om 02:00 uur opgehaald vanuit Tel Aviv. Reis naar de berg van Masada, waar je om 05:30 uur aankomt en begin aan je wandeling naar de top. Geniet onderweg naar de top van de buitengewone woestijnzonsopgang die alleen op het juiste moment op de juiste plaats te zien is. Eenmaal op de top krijg je de gelegenheid om de omgeving te verkennen. Na weer te zijn afgedaald reis je naar het natuurreservaat Ein Gedi. Je arriveert om 08:00 uur bij het natuurreservaat Ein Gedi. Bezoek het reservaat om de flora en fauna van de woestijn in de prachtige, groene oase van Ein Gedi te bekijken. Om 10:00 uur zet je je reis voort naar de Dode Zee. Na aankomst bij de Dode Zee, het laagste punt op aarde, kun je genieten van het baden en drijven in de therapeutische wateren. Na rond te hebben gedreven en jezelf met modder te hebben ingesmeerd brengt je chauffeur je weer terug naar Tel Aviv. Rond 14:00 uur arriveer je weer in Tel Aviv.

Masada bij zonsopgang, Ein Gedi & Dode Zee vanuit Jeruzalem

10. Masada bij zonsopgang, Ein Gedi & Dode Zee vanuit Jeruzalem

Vanuit de oude stad van Jeruzalem rij je naar Zuid-Israël voor een schitterende dag in de natuur. Je wandelt in de koele duisternis naar de top van het oude woestijnfort Masada voordat je baadt in de helende, zoute wateren van de Dode Zee. Je begint de dag met een spectaculaire zonsopgang boven het Moabgebergte en de Judeanwoestijn. Ontdek op de top van de berg de geschiedenis van één van de grootste Joodse symbolen van hoop en trots. Je beklimt het bergfort en daalt af door het beroemde slangenpad. Ga dan verder naar het echte hoogtepunt van de excursie, een wandeling door het prachtige natuurgebied Ein Gedi met zijn natuurlijke bronnen, watervallen en verbazingwekkende woestijnplanten en dieren in het wild. Na je lange wandeling ben je klaar om je vermoeide voeten te laten rusten en moeiteloos in het genezende water van de Dode Zee te drijven of een bad te nemen in de therapeutische modder op de laagste plek op aarde: een werkelijk unieke ervaring die je ontspannen en versterkt achterlaat. Eenmaal volledig opgefrist en behandeld, ben je klaar om je terugreis naar Jeruzalem te maken.

  • Dagtochten
  • Privétours
  • Meerdaagse tours
  • Avonturen
30 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Tel Aviv

Welke topattracties zijn een must-see in Tel Aviv?

De topattracties in Tel Aviv zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Tel Aviv?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Jeruzalem

Tel Aviv: wat zijn de beste dingen om te doen met kinderen?

Sitemap Tel Aviv

Wil je alle activiteiten in Tel Aviv ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tel Aviv

Gemiddelde beoordeling

3.8 / 5

gebaseerd op 68 beoordelingen

Het was perfect en zeer goed georganiseerd. De organisatie was op zoek naar de beste plek om naar ons toe te gaan en hij hoefde niet in de weg te wisselen (dit gebeurt bij veel tours). Pur-gids, itamar, vertelde ons veel over de geschiedenis van Israël op weg naar Jeruzalem. Ook in de stad was hij altijd op zoek naar de VS, de kleine groep is perfect. We hadden genoeg tijd voor alle belangrijke dingen en hij legde alles uit en liet ons ook foto's zien waar de stad in het verleden naar had gekeken. Hij had op het juiste moment stops geregeld voor een pauze. Ook de chauffeur, Toni, was erg behulpzaam. Toen we teruggingen, probeerde hij voor iedereen de beste plek te vinden om uit te stappen, omdat sommigen de bus op een ander station wilden verlaten dan ze instapten. Ik denk dat de beste tour die ik heb gemaakt?

Goedemorgen, geweldige ervaring. Vertrek om 3 uur allemaal op tijd. Ik benadruk niet door iedereen. Je moet wel geneigd zijn om richting het fort van masada te klimmen. De inspanning, ongeveer 50 minuten klimmen, is het schouwspel van de dageraad waard, vergezeld van de verhalen van onze gids Envid. Zeer goed, snel en accuraat. Daarna zijn we naar het En Gedi natuurpark gegaan. Ik raad de voorlaatste waterval aan. Laatste stop is een duik in de dode zee. Ik raad deze zonsopgangstour ten zeerste aan omdat je niet veel mensen ontmoet en alles bij een acceptabele temperatuur kunt ervaren. Comfortabele schoenen. Kostuum. Terug rond 14.00 uur Uitstekende gids. Shumacher-chauffeur die ik ten zeerste aanbeveel?

Echt genoten van de reis! Vooral Masada-zonsopgang, dat was geweldig! De timing is perfect om te wandelen, wanneer het in de zomer niet te warm is. Het was gewoon adembenemend om de lucht langzaam paars en oranje te zien worden en de zon eindelijk op te zien komen. De hele tour is goed georganiseerd. Precies genoeg tijd om van elke plek te genieten. En ze geven gratis water en doppen met logo, wat schattig en onverwacht was. De gids Daniel zorgde voor elke reiziger, hielp en zorgde ervoor dat we het leuk vonden. Hij kan ook meer vertellen over geschiedenis en interessante feiten.

Het was een geweldige reis. We vonden het alleen jammer dat we zo weinig op de afzonderlijke plaatsen verbleven. We hadden graag op elke locatie meer tijd genomen om er meer van te genieten.

we had a great experience with this tour. Don't hesitate to book this tour, just do it! special thanks to our tour guide sami!