Kies data
Tel Aviv

Woestijnsafari's

Tel Aviv Woestijnsafari's: Onze meest aanbevolen

Vanuit Jeruzalem: dagtour naar Masada en de Dode Zee

1. Vanuit Jeruzalem: dagtour naar Masada en de Dode Zee

Laat je ’s ochtends ophalen bij je hotel in Jeruzalem en ga op weg naar de Dode Zee via het Judeagebergte. Eenmaal aangekomen vervolg je je reis langs de Dode Zee-oevers naar de woestijncitadel Masada. Stap uit bij Masada en luister terwijl je gids in geuren en kleuren vertelt over de heldendaden van de Joodse vrijheidsstrijders. Een gondel brengt je naar de top van Masada, waar je zal rondlopen door deze bergcitadel die koning Herodes heeft laten bouwen. Dit is waar de Zeloten in de 1e eeuw na Christus in het verweer kwamen tegen de Romeinse belegering. Je zal op ontdekking uitgaan en resten bekijken van de originele muren, paleizen, de synagoge, waterkelders, mozaïekvloeren en Romeinse badhuizen. Als je hiermee klaar bent verlaat je Masada met de gondel. Je volgende bestemming is de Dode Zee. De oevers zijn het laagst gelegen stuk land op aarde! Je krijgt de gelegenheid rond te drijven en te zwemmen in het Dode Zeewater, dat volgens velen een heilzame werking heeft. Let wel, tussen 17 en 23 januari 2019 wordt het bezoek aan Masada vervangen door een excursie naar Qumran en het natuurreservaat Ein Gedi.

Vanuit Tel Aviv: begeleide dagtrip Petra met vervoer

2. Vanuit Tel Aviv: begeleide dagtrip Petra met vervoer

Ontmoet je gids bij het centrale vertrekpunt in Tel Aviv. Begin je reis om 03:00 uur, zodat je vroeg genoeg in Petra aankomt om te genieten van een volledige dag sightseeing. Reis naar de grens Arava. Aan de grens helpt je gids je Jordanië binnen te komen. Rijd vanaf de grens naar Petra in een comfortabel voertuig met airconditioning. Je ontspant tijdens de rit over de enorme snelweg die bekend staat als de 'woestijnweg'. Reis over een schilderachtige bergroute langs de berghelling. Kom om ongeveer 11:30 uur aan in Petra en volg een rondleiding door dit UNESCO-Werelderfgoed en één van de 7 wereldwonderen. Verken de zandstenen stad gebouwd in de 3e eeuw door de Nabateeërs. Ontdek de paleizen, tempels, graven, bergingen en stallen die allemaal in de zachte stenen rotsen zijn uitgehouwen. Bewonder de pilaren in Griekse stijl van de Schatkist - een meesterwerk van metselwerk. Loop door de graven die bekend staan als de straat met gevels. Bezoek het theater met 7000 zitplaatsen.   Reis terug naar Aqaba om 16:30 uur. Je pauzeert onderweg bij observatiepunten en bewonder het prachtige landschap van Wadi Rum. Om 19:30 uur keer je terug naar Israël.

Vanuit Jeruzalem: tour naar Masada, Ein Gedi en Dode Zee

3. Vanuit Jeruzalem: tour naar Masada, Ein Gedi en Dode Zee

Je begint je dagtocht met een rit door de woestijn van Judea naar de Dode Zee-regio. Je stop aan de voet van de berg Masada, het oeroude fort gebouwd in de Romeinse tijd. Tegen een toeslag kun je met een kabelbaan naar de top van de Masada en de omgeving in je eigen tempo verkennen. Vervolgens ga je door naar Ein Gedi, een natuurreservaat en oase waar je een korte wandeling kunt maken. De volgende stop op de route is een privéstrand en spa aan de Dode Zee. Drijf op het geneeskrachtige water en dompel jezelf onder in de therapeutische modder.

Tel Aviv: Petra & Wadi Rum 2-daagse tour met bedoeïenenkampverblijf

4. Tel Aviv: Petra & Wadi Rum 2-daagse tour met bedoeïenenkampverblijf

Als u Petra binnenkomt, via de Siq, komt u bij de beroemde Schatkamer. Een van de redenen waarom Petra een van de zeven wereldwonderen is, is The Treasury - de beroemdste façade van Petra. Meer dan 800 standbeelden, gevels, tempels, het Romeinse theater, graven, grotten en meer... Onvergetelijke ervaringen in oude architectuur. De Nabateeërs bewoonden Petra meer dan 2000 jaar geleden en floreerden door het bouwen van een waterleidingsysteem. Water werd verkocht aan de passerende karavanen, kooplieden en reizigers. Petra begon in verval te raken na de aardbeving in 363 n.Chr. Omdat ze niet genoeg middelen hadden om het te herbouwen, verlieten de mensen Petra. Dag 1: Petra Er zal om 06:30 uur een vlucht zijn vanaf de luchthaven Ben Gurion in Tel Aviv. We halen je om ongeveer 07:40 uur op van Eilat Airport van Ramon en brengen je naar de grens met Arava. Rijd naar Petra in een voertuig met airconditioning. Als we bij het bezoekerscentrum aankomen, beginnen we aan de rondleiding. We zullen het Treasury House, de graven, het Romeinse theater en meer zien. Je leert over de geschiedenis van de Nabataens, hun kunst, hun goden en meer. Na 3 uur wandelen en leren, gaan we lunchen in een van de lokale restaurants. Na de lunch wordt u naar Wadi Rum gebracht, waar u kunt slapen in een tent in bedoeïenenstijl en kunt genieten van de sfeer en de rust van de woestijn. Dag 2: Wadi Rum Na het ontbijt in het bedoeïenenkamp beginnen we aan de toerdag. Een rit van ongeveer 2 uur op 4x4 wielen brengt je naar een prachtig landschap. We zullen je kennis laten maken met de manieren van Nabataens en de manier van leven van de bedoeïenen. Na de tour rijdt u terug naar de grens met Arava en naar de luchthaven van Eilat voor uw vlucht terug naar Tel Aviv. Kom rond 15.30 uur terug in Eilat en de vlucht is meestal rond 20:40 uur. (Misschien heb je wat extra tijd voor je vlucht)

Masada bij zonsopgang, Ein Gedi & Dode Zee vanuit Jeruzalem

5. Masada bij zonsopgang, Ein Gedi & Dode Zee vanuit Jeruzalem

Vanuit de oude stad van Jeruzalem rij je naar Zuid-Israël voor een schitterende dag in de natuur. Je wandelt in de koele duisternis naar de top van het oude woestijnfort Masada voordat je baadt in de helende, zoute wateren van de Dode Zee. Je begint de dag met een spectaculaire zonsopgang boven het Moabgebergte en de Judeanwoestijn. Ontdek op de top van de berg de geschiedenis van één van de grootste Joodse symbolen van hoop en trots. Je beklimt het bergfort en daalt af door het beroemde slangenpad. Ga dan verder naar het echte hoogtepunt van de excursie, een wandeling door het prachtige natuurgebied Ein Gedi met zijn natuurlijke bronnen, watervallen en verbazingwekkende woestijnplanten en dieren in het wild. Na je lange wandeling ben je klaar om je vermoeide voeten te laten rusten en moeiteloos in het genezende water van de Dode Zee te drijven of een bad te nemen in de therapeutische modder op de laagste plek op aarde: een werkelijk unieke ervaring die je ontspannen en versterkt achterlaat. Eenmaal volledig opgefrist en behandeld, ben je klaar om je terugreis naar Jeruzalem te maken.

Vanuit Tel Aviv: 3-daagse trip met gids Petra en Wadi Rum

6. Vanuit Tel Aviv: 3-daagse trip met gids Petra en Wadi Rum

Je drie avontuurlijke dagen beginnen in de vroege ochtend in Abraham Hostel Tel Aviv. Rij door de vruchtbare Jordaanvallei naar de grensovergang Sheikh Hussein in het noorden. Je eerste halte is Jerash, één van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld. Reis door de tijd terwijl je door de gewelfde straten achter de indrukwekkende boog van Hadrianus loopt en ontdek de prachtige mix van Grieks-Romeinse architectuur met 4000 jaar mediterrane geschiedenis. Na de lunch in een lokaal restaurant, ga je naar de hoofdstad. De heuveltop Citadel is de perfecte plek om meer te wete te komen over Amman's culturele belang en bewogen verleden, met paleizen, een museum en de Tempel van Hercules,  met een panoramisch uitzicht over de stad. Als de avond valt, rijd je naar een bedoeïenenkamp in de buurt van Petra. Geniet van een traditioneel diner, ervaar de authentieke Bedoeïenengastvrijheid onder de heldere hemel en luister naar lokale muziek, voordat je uitrust in het comfortabele bed van je tent. Na het ontbijt verken je voor een hele dag Petra. Het indrukwekkende hoogtepunt van deze reis is het wereldwonder dat ongeveer 2000 jaar geleden in de rode steen werd uitgehouwen door de Nabateeërs, toen het een belangrijk kruispunt was van oude beschavingen. Laat je gids de complexe geschiedenis van Petra uitleggen, gevolgd door lunch in een lokaal restaurant. In de middag verken je de sites zelf, elk is een prachtig voorbeeld van perfect symmetrische Hellenistische architectuur, voordat je terugkeert voor het diner en nog een nacht in het Bedoeïenenkamp doorbrengt. De laatste dag begint met een spannende rit door het prachtige en vrijwel ongerepte woestijnlandschap van Wadi Rum. Een 4x4 jeep neemt je mee naar prachtige bezienswaardigheden en uitzichtpunten, langs torenhoge kliffen van verweerde stenen en woestijndieren. Na de lunch in een lokaal restaurant, ga je naar de Allenby Bridge-grensovergang en kom je tegen de late avond terug in Tel Aviv.

Van Tel Aviv: privétour Jeruzalem, Bethlehem en Dode Zee

7. Van Tel Aviv: privétour Jeruzalem, Bethlehem en Dode Zee

Ontmoet uw privégids in uw hotel in Jeruzalem of Tel Aviv. Rijd vervolgens over de Palestijnse grens om Bethlehem te bezoeken, de geboorteplaats van Jezus. Bezoek de oude Geboortekerk en verken de geboorte- en kribbegrotten. Baan je een weg naar de oude stad van Jeruzalem. Betreed de oude stad bij de Jaffapoort en geniet van het uitzicht op de citadel van koning David. Loop door de kleurrijke christelijke wijk van de oude stad. Bezoek de Heilige Grafkerk om de Golgotha en het graf van Jezus te zien. Geniet van wat tijd voor de lunch in een van de lokale restaurants in de oude stad. Vervolg vervolgens de tour met een mooie rit door de Judea-woestijn naar de Dode Zee. Bezoek het beroemde Dead Sea Resort in Kalia om te genieten van een duik in de zoute Dode Zee. Daarna wordt u teruggebracht naar uw hotel in Jeruzalem of Tel-Aviv

  • Privétours
  • Avonturen
  • Meerdaagse tours
  • Dagtochten
8 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Woestijnsafari's in Tel Aviv

Welke andere activiteiten dan Woestijnsafari's zijn de moeite waard in Tel Aviv?

Andere onmisbare dingen om te doen in Tel Aviv:

Sitemap Tel Aviv

Wil je alle activiteiten in Tel Aviv ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tel Aviv

Gemiddelde beoordeling

3.9 / 5

gebaseerd op 25 beoordelingen

De driedaagse reis naar Jordanië omvatte een stadstour naar Jerash en Amman, bezoek aan Petra en jeepsafari in Wadi Rum. We verbleven in bedoeïenenkampen die ons een authentieke ervaring gaven van de bedoeïenenlevensstijl en een speciale vermelding voor de thee die ze serveerden. Hoewel het te koud was (3 graden Celsius), kregen we 4 dekens die voldoende waren om ons tegen de kou te beschermen. We waren met een groep van 40 personen, maar alles was op tijd. Ik ben vegetariër en had geen moeite om vegetarische gerechten te vinden en het buffetmenu had meer vegetarische gerechten dan niet-vegetarische. Onze gids Mahdi gaf ons details over de sociale en culturele aspecten van Jordanië, hij stond zelfs open voor politieke en economische vragen. Wat de grensovergang betreft, zou het geen probleem moeten zijn, tenzij je je paspoort en geld bij je hebt voor de in- en uitgang naar Jordanië. De tijd bij elke stop was voldoende en we waren nergens gehaast.

Alles verliep zoals gepland. De bus arriveerde op tijd, gidsen hielpen bij de hele grensovergang, haltes voor Petra waren snel en het weer in Petra was ook bevredigend. Ik raad je alleen aan om een 2-daagse tour te maken, aangezien Petra erg groot is en om er rustig van te genieten en er rustig van te genieten, heb je meer tijd nodig.

Geweldige reis! Alle pick-ups en drop-offs op tijd. De bestuurder erg behulpzaam en gaf ook informatie over de plaatsen die we bezochten, wat een bonus was. Comfortabele minibus en handdoeken werden verstrekt voor de Dode Zee. Adviseren!!

Het is een excursie met spectaculaire uitzichten, je verwacht geen oase midden in de woestijn, de indrukwekkende Dode Zee.

Onze gids was geweldig! Geweldige tour !! Absoluut een aanrader! Masada bij zonsopgang is de moeite waard!