Kies data

Telefèric de Montjuïc

Telefèric de Montjuïc: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Barcelona: Montjuïc kabelbaan retourticket

1. Barcelona: Montjuïc kabelbaan retourticket

Ontdek Barcelona van bovenaf met dit retourticket voor de Montjuïc-kabelbaan. Maak een ritje met een onlangs gerenoveerde kabelbaan naar de heuvel van Montjuïc, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over Barcelona. Ga naar het kabelbaanstation Parc de Montjuïc en klim in de ruime cabine. Maak de klim van ongeveer 84,5 meter hoogte op een bijna 750 meter lange route. De rit biedt een geweldig uitzicht over heel Barcelona; van de Serra de Collserola tot aan de Middellandse Zee. Bezoek onderweg 3 kabelbaanstations: Parc de Montjuïc, Miramar en Castell de Montjuïc. Krijg een overzicht van bezienswaardigheden zoals de imposante Sagrada Familia vanuit een heel ander perspectief. Sla de terugreis over met het retourticket.

Barcelona: kabelbaan, bezoek aan magische fontein & kasteel

2. Barcelona: kabelbaan, bezoek aan magische fontein & kasteel

Je rondleiding begint bij de beroemde Ramblas in het hart van de stad. Je wandelt door het oude centrum en bezoekt de beroemde Boqueria-markt. Je komt langs het Gran Teatre del Liceu, een prachtig modernistisch gebouw en een van Europa's belangrijkste operahuizen. Je kunt de ongelooflijke façade van Palau Guell bekijken, waar een jonge Gaudi zijn meesterschap op het gebied van licht en het creëren van prachtige vormen toonde. Je wandelt door naar El Raval, het meest multiculturele en onontdekte wijk van het oude centrum. Je bezoekt de Rambla del Raval waar je een foto kunt nemen met het enorme kattenstandbeeld van Fernando Botero, waarschijnlijk het schattigste standbeeld dat je ooit te zien krijgt. Vervolgens neem je de Montjuic-kabelbaan en geniet je van een adembenemend uitzicht op Barcelona's mooie skyline. Je bereikt het Kasteel van Montjuic waar je een privébezoek aflegt met alleen jouw kleine groepje. Je ontdekt hoe het Kasteel van Montjuic vanaf het begin altijd een militair fort geweest is terwijl de politieke macht in de stad van tijd tot tijd veranderde. Je gaat de kerkers binnen waar belangrijke politieke gevangenen uit de geschiedenis van de stad gezeten hebben. Je krijgt toegang tot de toren van het kasteel, waar je een uitzicht van 360 graden over Barcelona hebt. Grijp de unieke kans om de beste foto's van Barcelona te maken bij zonsondergang.  Je rondleiding gaat verder richting het Olympisch Stadion en het Palau Sant Jordi, beroemd omdat hier de beste concerten van de stad plaatsvinden. Onderweg stop je bij een van de beste terrassen van de stad om te genieten van traditionele tapas met een lokale wijn of bier. Na deze pauze kun je de prachtige show van de Magische Fontein bewonderen. Deze werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1929 en had tijdelijk moeten zijn, maar de bezoekers en inwoners van Barcelona vonden de fontein zo geweldig dat deze gebleven is. Het kleurrijke bewegende water van de fontein is fascinerend.

Barcelona: Wandeltour met kasteel Montjuic & kabelbaan

3. Barcelona: Wandeltour met kasteel Montjuic & kabelbaan

Geniet van deze wandeltocht door de oude binnenstad van Barcelona en bezoek de beroemde Boqueria-markt, die wordt beschouwd als een van de beste markten ter wereld vanwege het modernistische ontwerp en de rijkdom aan producten die het biedt. Begin je tour op de beroemde Ramblas, het hart van het stadscentrum. Passeer het Gran Teatre del Liceu, een klassiek voorbeeld van Catalaans modernisme, evenals het Palau Güell, een van de meest verbluffende voorbeelden van Antoni Gaudi's architectuur.   Vervolg je wandeltocht om Raval te ontdekken, de meest multiculturele en buiten de gebaande paden gelegen wijk van de oude stad, die mensen met verschillende sociale, culturele en geografische achtergronden aantrekt. Bezoek de Rambla del Raval om een foto te maken met het enorme kattenbeeld van Fernando Botero, misschien wel een van de schattigste beelden die je ooit zult zien. Neem de Montjuic-kabelbaan en bereid je voor op een vogelvlucht van Barcelona. Geniet van het adembenemende uitzicht vanaf de Montjuic-kabelbaan terwijl je uitkijkt op de iconische skyline van Barcelona. Bovenaan de kabelbaan bereik je het kasteel van Montjuic en geniet je van een privébezoek exclusief met je kleine groep. Verken het militaire fort en geniet van toegang tot exclusieve gebieden, zoals de kerkers van het gebouw. Als je uit de kerkers komt, ga je naar de toren van Montjuic Castle voor de meest spectaculaire, panoramische uitzichtpunten van de stad - als de dag helder genoeg is, kun je helemaal tot aan de Pyreneeën zien. Ga daarna met de kabelbaan terug naar de oude stad, op het perfecte moment om te genieten van een heerlijke maaltijd met tapas - zorg ervoor dat u enkele aanbevelingen van uw gids ophaalt voor de beste restaurants om te bezoeken.

Barcelona: privérondleiding door de berg Montjuic

4. Barcelona: privérondleiding door de berg Montjuic

Verken een onderscheidend deel van Barcelona tijdens een privétour door de berg Montjuic. Neem de kabelbaan de berg op en geniet van een weids uitzicht over de stad en de kust. Krijg inzichten in de geschiedenis van het gebied van je gids terwijl je het gebied verkent. Begin met het beklimmen van de berg en geniet van een panoramisch uitzicht over de stad met de Montjuic-kabelbaan. Leer meer over de geschiedenis en het belang van Montjuic in de lokale cultuur door attracties zoals het Olympisch Stadion van Barcelona en het kasteel van Montjuic te bezoeken. Montjuic was de locatie voor de Wereldtentoonstelling van 1929 in Barcelona en de Olympische Spelen van 1992. Beide evenementen hebben van Montjuic een interessegebied gemaakt. Bewonder de prachtige architectuur van het Grand National Palace, het Duitse paviljoen of de prachtige Olympische faciliteiten, waaronder Luis Companys Stadium en het Palau Sant Jordi. Bekijk tijdens de tour ook het kasteel van Montjuic, de Calatrava-toren, het MNAC National Palace, de vier zuilen, de magische fontein, de Venetiaanse torens, de Placa d'Espanya en het arena-winkelcentrum Las Arenas.

Barcelona: Magisch Montjuïc-verkenningsspel

5. Barcelona: Magisch Montjuïc-verkenningsspel

Het stadsspel begint in het Joan Miró-park. Het duurt 1,5 tot 2 uur om te voltooien en je kunt ook in je eigen tempo verkennen: pauzeer het spel en hervat op elk gewenst moment vanaf de locatie waar je het hebt onderbroken. Je eindigt bij het kasteel van Montjuïc. Terwijl je uitdagingen oplost, ontvouwt het verhaal zich en exacte aanwijzingen op je telefoon leiden je naar de volgende locatie. Klaar voor een avontuur? Na je boeking ontvang je een e-mail over hoe je de game naar je telefoon kunt downloaden. Je kunt alleen spelen, in een grote groep of in meerdere kleinere groepen die tegen elkaar strijden en elkaar ontmoeten bij de laatste stop van het spel. Voor grotere groepen kan één persoon toegang kopen voor de hele groep door het aantal mensen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen het stadsspel downloaden en spelen op hun telefoon. Als alternatief kan elke persoon zijn eigen aankoop doen.

Barcelona: Private City Sights Tour, inclusief kabelbaan

6. Barcelona: Private City Sights Tour, inclusief kabelbaan

Onze privérondleiding door de stad biedt een intieme ervaring van de beste bezienswaardigheden van Barcelona, vanuit een uniek perspectief. Geniet van de beroemde La Ramblas, inclusief de Boqueria-markt, Gran Teatre del Liceu en Palau Guell. Ga dan verder naar de Rayal om de oude stad te verkennen. Neem vervolgens de Montjuic-kabelbaan om enkele van de beste uitzichten van Barcelona te zien. Terwijl je daar bent, kun je een privébezoek brengen aan het kasteel van Montjuic met onze deskundige gids. Je kunt ook de toren van het kasteel betreden, met 360ª uitzicht over Barcelona. Na het kasteel zien we het Olympisch Stadion en het Palau Sant Jordi, beroemd vanwege de beste concerten in de stad. We stoppen ook bij een van de beste terrassen in de omgeving om te genieten van traditionele tapas in combinatie met een lokale wijn of bier. Maak je ten slotte klaar voor de beroemde Magic Fountain-show van Barcelona. De mix van water, licht en muziek zorgt voor een magische afsluiting van een dag vol memorabele bezienswaardigheden.

Barcelona: ticket voor de Montjuïc-kabelbaan met rondleidingen met audiogids

7. Barcelona: ticket voor de Montjuïc-kabelbaan met rondleidingen met audiogids

Ervaar Barcelona in je eigen tempo met een gecombineerd skip-the-line e-ticket voor de Montjuïc-kabelbaan en twee boeiende, zelfgeleide audiotours op je smartphone. Dit is ook je kans om de geschiedenis te ontdekken, evenals een aantal fascinerende locaties die het hedendaagse Barcelona hebben gevormd met een zelfgeleide audiowandeling. Ontvang je ticket per e-mail, download de app en de audiotours op je telefoon, voorafgaand aan je bezoek, en reis terug in de tijd om de grootsheid van Barcelona te ervaren. Mis ook niet om het hedendaagse Barcelona te ontdekken met een zelfgeleide audiowandeling. Zet je koptelefoon op en ontdek de Montjuïc-kabelbaan, door de kracht van verhalen vertellen en leer historische informatie en ongewone verhalen over dit iconische monument. Het is ook je kans om Barcelona te verkennen met een zelfgeleide stadswandeling op je telefoon en jezelf te verliezen in de schoonheid van zijn verhalen. De inhoud van de Tour is het resultaat van diepgaand onderzoek, geperst in korte originele verhalen die uw bezoek zowel boeiend als informatief zullen maken. De audiotours kunnen herhaaldelijk en op elk moment worden gebruikt, voor of na uw bezoek. Dit is een niet te missen kans om waardevolle inzichten op te doen in het dromenland Barcelona, en je op een geheel originele manier te verhouden tot je omgeving.

Barcelona: bus- en wandeltour langs de hoogtepunten

8. Barcelona: bus- en wandeltour langs de hoogtepunten

Bekijk de meest karakteristieke bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft terwijl je begint met een wandeltocht door de Gotische wijk van Barcelona. Wandel door één van de belangrijkste straten van de stad totdat je de kathedraal van Barcelona bereikt. Je hebt dan wat vrije tijd om zelf te verkennen en ontmoet daarna je gids opnieuw om de wandeltocht voort te zetten. Loop door de smalle straatjes van het oudste deel van de stad en ontdek de vele geheimen die het heeft. Bewonder de schilderachtige middeleeuwse plaatsen verborgen voor de drukte en kom meer te weten over hun historische betekenis. Volg je gids naar Plaça Catalunya om aan boord te stappen van een bus met airconditioning voor een panoramische rondleiding door de stad. Rij door Passeig de Gràcia en bewonder de meest populaire Gaudi-huizen, Casa Batlló en Casa Milà (La Pedrera), terwijl je onderweg enkele van de belangrijkste modernistische gevels opmerkt.   Luister vervolgens naar de uitleg van je gids terwijl je in de buurt van de zee rijdt om de veranderingen in de kustlijn van Barcelona te ontdekken voor de Olympische Spelen in 1992. Zie de Olympische Haven en het strand en de visserswijk vanuit de bus, ga dan naar de berg Montjuïc, de beroemde achtergrond van de Olympische Spelen. Zie het Olympisch Stadion en rijd met de kabelbaan voor een fantastisch uitzicht over de stad.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Avonturen
8 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Telefèric de Montjuïc

Wil je alle activiteiten in Telefèric de Montjuïc ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Telefèric de Montjuïc

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 3.650 beoordelingen

We hadden een heel mooi uitzicht over Barcelona, de rit was vrij kort. Toch voldeed het aan onze verwachtingen. Het was ook leuk om het kasteel bovenop de berg te zien. We hadden geluk, want ze hebben elke eerste zondag van de maand gratis toegang, dus we hoefden niets te betalen om rond te kijken. dus misschien overwegen dat in je planning :)

Super goed ! We namen eerst de metro en daarna de kabelbaan die ons naar de voet van de kabelbaan bracht. Exotisch, pittoresk en super gezellig. En wat een uitzicht... gewoonweg schitterend. Zonder het bezoek van het kasteel aan de top te vergeten waar je ook kunt eten.

Leuke en comfortabele koetsen, hoewel het een korte rit is. Mooi uitzicht op Barcelona en het kasteel. Het kasteel vereiste echter een aparte toegangsprijs. We gingen niet naar binnen, maar hielden nog steeds van het uitzicht.

Prachtig uitzicht. Op de top van de kabelbaan is er een heel kasteel om te verkennen en nog een geweldig uitzicht over de oceaan.

Super. Als ik weer naar Barcelona kom, ga ik zeker naar Montjuic en zeker naar de Funucular. En de kabelbaan is ook geweldig.