Kies data

Teleférico del Teide

Teleférico del Teide: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Pico del Teide: tour met ticket kabelbaan

1. Pico del Teide: tour met ticket kabelbaan

Nadat je bent opgehaald van je geselecteerde locatie, bezoek je het grootste nationale park van de Canarische eilanden en beleef je het vulkanische en prachtige landschap met jouw ticket voor de kabelbaan naar de berg Teide. Laat de auto staan en draag bij aan een duurzaam Reide. Door te kiezen voor groepsvervoer, help je de drukte op de parkeerplaatsen in het nationaal park te beperken. Deze kunnen wegens natuurbehoud niet worden uitgebreid. Vanaf het basisstation ga je aan boord van de kabelbaan voor een trip van 8 minuten naar de hoogste top van Spanje. Het station aan de top van de berg, op 3555 meter hoogte, is het vertrekppunt voor 3 interessante wandeltochten. Er zijn paden naar het uitkijkpunt in Pico Viejo en La Fortaleza waar je de spectaculaire uitzichten kunt bewonderen over het noordelijke en zuidelijke deel van het eiland. Het pad Telesforo Bravo leidt naar het hoogste punt van de vulkaan, op een hoogte van 3718 meter. Om de top te kunnen bezoeken moet je vooraf een vergunning aanvragen.

Tenerife: bustocht naar Teide en Las Cañadas, halve dag

2. Tenerife: bustocht naar Teide en Las Cañadas, halve dag

Profiteer van de ophaalservice in het zuiden van Tenerife en reis via pittoreske dorpen naar de top van El Teide. Reis door een mooi naaldbomenbos en arriveer bij een onvergetelijk plateau met een maanachtig landschap. Op een hoogte van 2.000 meter stijg je boven de wolken uit en bewonder je de vulkanische rotsformaties om je heen. Bewonder de UNESCO-Werelderfgoedlocatie en 1 van de 12 schatten van Spanje vanuit een nieuw perspectief.

El Teide: wandeling naar de top met gids

3. El Teide: wandeling naar de top met gids

Maak een 3 uur durende wandeltocht over de 30 verschillende paden van de berg Teide op Tenerife. De grote verscheidenheid en moeilijkheidsgraden maakt het makkelijk om met de aanbevelingen van de gids je ideale route te kiezen. De paden met het mooiste uitzicht bevinden zich op de top van de berg (op 3718 meter hoogte) en kunnen lopend worden bereikt van het startpunt La Rambleta (bereikbaar met de auto), gevolgd door pad 10.  Het populairste pad leidt naar de top van de berg, maar slechts een beperkt aantal mensen mogen dat deel van Teide bezoeken. Je wordt begeleid door een officiële gids, die je helpt met voorbereiden op de tocht en uitleg geeft op het spectaculaire natuurlijke landschap.

  • Dagtochten
  • Avonturen
2 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Teleférico del Teide

Wil je alle activiteiten in Teleférico del Teide ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Teleférico del Teide

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 1.148 beoordelingen

Zaterdag 27 en augustus hebben we een tour geboekt naar Pico De Teide. Hoe te beschrijven is vrij eenvoudig ... gewoon geweldig. De gids was vriendelijk en zeer professioneel, zelfs als we vertraging hadden bij de bovenste lift vanwege het aantal mensen dat de lift gebruikte. Onze geweldige gids belde me aan de telefoon om te vragen of we in orde waren en waar we waren, omdat de bus op ons wachtte. Ik moet zeggen, dit is verreweg het coolste wat ik ooit heb meegemaakt... ze was aardig, zorgzaam en buitengewoon.... weer professioneel. Dank je. Drie jaar geleden had ik een hartfalen, en nu kon ik eerst zowel vliegen als de reis naar de top van de wereld maken, dit betekent zoveel voor ons.

Echt zeker een aanrader om te doen! Hier wordt alles netjes voor je geregeld gedurende de dag. Je wordt op gehaald met de bus en stopt ergens halverwege de klim naar boven bij een lokaal koffie tentje om wat te drinken. Eenmaal boven wordt duidelijk verteld hoe en wat verder en ga je met de kabelbaan naar boven. Eenmaal boven heb je ruim de tijd om zelf te gaan wandelen en te ontdekken. Mocht je echt naar de top willen moet je dit vooraf al hebben geboekt aangezien dit onder begeleiding moet. Heel mooi uitzicht en zeker mooie foto plekken! Op de terug weg stop je nog langs een ander plekje voor foto’s en dan begint de reis terug. Zeker de moeite waard!

Het was een geweldige ervaring van A tot Z. Onze gids, Maria, was zo'n begripvol en behulpzaam persoon, vertelde ons zoveel leuke verhalen over El Teide en omgeving. Zelfs toen ik te laat was om de groep te ontmoeten, omdat ik verkeerd begreep dat we om 12.30 uur zouden afspreken en niet om 12.50 uur, was ze nog steeds zo aardig en dacht ze vooruit hoe ze me terug naar Adeje kon krijgen voor het geval ik het niet zou halen. Gelukkig wachtten ze en alles was ok.

Hoewel we vanwege het weer niet in de kabelbaan konden stappen, was de ervaring 10. De gids José is geweldig en heeft ons veel van de excursie laten genieten

De Ancor-gids is erg actief en vriendelijk. De buschauffeur was erg rustig zodat niemand duizelig werd.