Datums kiezen

Tempel van Augustus

Tempel van Augustus: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Pula: Historische wandeltour met lokale gids & stadsgezichten

1. Pula: Historische wandeltour met lokale gids & stadsgezichten

Mijn naam is Marina, ik werk al meer dan 15 jaar als gediplomeerd gids in Istrië en ben gespecialiseerd in het begeleiden van Duitstalige gasten. Ervaar de hoogtepunten van Pula op een persoonlijke manier door middel van een geïndividualiseerde stadstour. We kunnen ons concentreren op elk onderwerp dat voor u van belang kan zijn - de lokale levensstijl, cultuur, natuur of eten, wat het ook is, ik weet zeker dat we iets hebben om over te praten. We ontmoeten elkaar voor de belangrijkste attractie van mijn stad, een onmiskenbaar juweeltje aan de Middellandse Zee - het Romeinse amfitheater van Pula. Je zult ontdekken waarvoor het is gebouwd en gebruikt, wat veel verder gaat dan de gladiatorspellen. Het pad leidt ons natuurlijk naar andere antieke delen van de stad. Naast het Amfitheater telt Pula met trots drie Romeinse stadspoorten die tot op de dag van vandaag overeind staan. De Twin-, Hercules- en Sergii-poort - de prachtig bewaard gebleven details stellen me in staat om het verhaal erachter te onthullen. Als fijnproever en gepassioneerde kok als het gaat om de lokale keuken, zou de tour niet compleet zijn zonder je naar de boerenmarkt van Pula te brengen. Het is de plek waar de lokale bevolking producten koopt en verkoopt die afkomstig zijn uit Istrische bodem. Terwijl we het al over handel hebben, leidt ons volgende punt ons naar het Forum-plein. Het was de romeinse versie van onze geliefde boerenmarkt, maar niet alleen dat - als het hart van elke romeinse stad, is dit de plek waar u de overblijfselen van de Augustus-tempel kunt zien en ons Venetiaanse stadhuis kunt bewonderen, wat ook de perfecte gelegenheid is om uit te leggen waarom er staat een geit op onze regionale vlag. De tour eindigt met mijn favoriete uitzicht op de stad - een beetje hoger, terwijl we het castello van de stad bezoeken. Zelfs als je geen romanticus bent, kom je alleen maar met me mee voor het prachtige uitzicht, we staan bij een locatie van groot militair belang door de geschiedenis heen. Met zijn ongerepte ligging werd het gebruikt door de Romeinen, Venetianen, Oostenrijkers en nog veel meer om de stad te beschermen.

Pula: begeleide wandeling door historische locaties

2. Pula: begeleide wandeling door historische locaties

Ontdek de belangrijkste historische hoogtepunten van Pula tijdens een wandeltocht met een lokale gids. Bezoek de kathedraal, het Forum Romanum, de Augustus-tempel en het stadhuis. Begin je tour voor de Pula Arena en krijg een kort en informatief overzicht van je gids. Ga vervolgens verder naar het kasteel van Pula, gebouwd door de Venetianen in de 17e eeuw. Leer meer over de fascinerende geschiedenis en vorige bewoners. Vanaf daar gaat u verder naar de kathedraal en vervolgens naar het Forum Romanum, inclusief de Augustus-tempel en het stadhuis. Bekijk onderweg Romeinse mozaïeken en bezoek de Boog van Sergii. Verken de Pula-markt, opgericht in het begin van de 20e eeuw, en ga vervolgens naar de oude poort van Hercules. Leer voorkennis terwijl uw gids u vergast op diepgaande kennis over de geschiedenis, architectuur, cultuur en het rijke erfgoed van Pula.

Pula Essentials-avondtour

3. Pula Essentials-avondtour

Sluit je aan bij deze kleine groepswandeling door Pula en leer meer over de geschiedenis van deze stad tijdens een ontspannen middagwandeling. Vertrek van buiten de oude stad en begeef je naar binnen, geleid door je goed geïnformeerde gids en ontdek de rijke geschiedenis van Pula van vóór de Romeinen, via de middeleeuwen tot de moderne geschiedenis van Oostenrijk, Italië en Joegoslavië. De tour gaat over historische bezienswaardigheden, cultureel erfgoed, tips over uit eten gaan, het nachtleven en aanvullende activiteiten die er in de omgeving en in de wijdere omgeving te doen zijn.

Pula: Fietstocht door het oude Pula & Wateravonturen

4. Pula: Fietstocht door het oude Pula & Wateravonturen

Tijdens deze avontuurlijke en leuke fietstocht laten onze lokale gidsen je alle must-see plekken zien door het stadscentrum en langs de kustpaden van Pula op twee wielen en nemen ze je mee op een leuke zwemtijd naar de duivengrot en kliffen, waar je zult ontspan, heb plezier, verken de buitenkant van de onderwatergrot en probeer het spannende klifspringen. Het eerste deel van deze tour begint voor Pula Amphitheatre - Arena, het symbool van de stad en biedt u het plezier van een unieke, onvergetelijke en leuke fietstocht langs de kustpaden, waardoor u het plezier krijgt om de Pula's te leren kennen geschiedenis en zijn cultlocaties. Op weg naar het schiereiland Punta Verudela, het symbool van het toeristische aanbod van Pula, krijgt u de gelegenheid om de oude stad, de kust, de haven en de voormalige scheepswerf "Uljanik" met een meer dan 160 jaar lange traditie te zien, evenals enkele van de mooiste baaien en beroemde stranden van Pula. Heilige klif is een symbool van Verudela en een plek die door veel stelletjes en zonsondergangliefhebbers wordt bezocht, dankzij de romantische sfeer, het prachtige uitzicht op zee en de onvergetelijke prachtige zonsondergangen. Na deze recreatieve fietstocht langs de kust en sightseeing door Pula naar Punta Verudela, fietst u richting Stoja, waar u kunt genieten van de leuke zwemtijd in de duivengrot en kliffen, ook wel bekend als Grotta dei Colombi. Er zijn vleermuiskolonies die leven en overwinteren in de grot en vanwege hun vitaliteit voor de biodiversiteit en kostbaarheden voor ons ecosysteem zijn het strikt beschermde diersoorten in Kroatië. De ingang van de duivengrot biedt ook een interessant uitzicht op nestelende wilde duiven, waarnaar de grot zelf is vernoemd. Het ontdekken van de interessante doorgangen van rotsen, genieten van de Pigeons-kliffen en het verkennen van de onderwaterwereld rond de Pigeons-grot, maakt het een perfecte plek voor een leuk en spannend avontuur voor iedereen, zelfs voor de allerkleinsten. De dapperen krijgen de kans om het opwindende klifspringen uit te proberen, een populaire zomerse leuke activiteit en een fantastisch zicht. Wij nemen plezier serieus! Houd er rekening mee dat de "Pula Seaside Bike Adventure"-tour kan worden aangepast aan uw wensen. Fietsen en zwemmen zijn leuke activiteiten voor alle leeftijden en ervaringsniveaus, en wij zorgen ervoor dat uw reis zo leuk mogelijk is.

7 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Tempel van Augustus: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Tempel van Augustus

Wil je alle activiteiten in Tempel van Augustus bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.