Kies data

Tempelcomplex My Son

Tempelcomplex My Son: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Hoi An: My Son Sanctuary en Thu Bon River Cruise

1. Hoi An: My Son Sanctuary en Thu Bon River Cruise

Een van de meest verbluffende bezienswaardigheden in de omgeving van Hoi An is My Son, de belangrijkste plaats van Vietnam van het oude koninkrijk Champa. Gelegen in het hart van een prachtige vallei en omgeven door hoge bergketens, werd My Son in 1999 door UNESCO uitgeroepen tot cultureel erfgoed. Dit wordt grafisch geïllustreerd door de overblijfselen van een reeks indrukwekkende torentempels op een dramatische plek die het grootste deel van zijn bestaan de religieuze en politieke hoofdstad van het Champa-koninkrijk was

My Son Sanctuary Tour vanuit Da Nang

2. My Son Sanctuary Tour vanuit Da Nang

Onze gids haalt je op bij je hotel en vertrekt naar My Son, een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het oude koninkrijk Champa. My Son, gelegen in het hart van een prachtige vallei en omgeven door hoge bergketens, is een van de meest verbluffende bezienswaardigheden om te zien in Centraal-Vietnam en slechts ongeveer 80 kilometer van de stad Da Nang. Tijdens het opgraven van My Son onthulden de gevonden brieven dat dit complex sinds de 4e eeuw wordt gebruikt voor offergaven en aanbidding van de hindoegod. In 1999 heeft Unesco My Son uitgeroepen tot Unesco-werelderfgoed. Het My Son Sanctuary is een opmerkelijk architectonisch ensemble dat zich over een periode van tien eeuwen heeft ontwikkeld. Het geeft een levendig beeld van het spirituele en politieke leven in een belangrijke fase van de geschiedenis van Zuidoost-Azië. Oorspronkelijk gebouwd met hout, werden de tempels in My Son volledig verwoest door brand in de 6e eeuw en gerestaureerd in de 7e eeuw door Sambhuvarman die de tempels herbouwde met lokaal gemaakte bakstenen. Tot de 13e eeuw werden meer dan 70 soortgelijke tempels gebouwd, waardoor My Son werd opgericht als een heiligdom van het hindoeïsme in het Champa-koninkrijk.

Vanuit Hoi An: uitstap My Son per bus en boot

3. Vanuit Hoi An: uitstap My Son per bus en boot

Rijk aan culturele en historische betekenis, is My Son Sanctuary één van de mooiste en belangrijkste religieuze locaties in Vietnam. Je begint vroeg, met ophaalservice door je deskundige Engelstalige gids om tussen 08:00 en 08:30 uur. Na een prachtige rit door weelderige heuvels en stromende rivieren kom je om 10:00 uur aan bij My Son - nog steeds vroeg genoeg om de hitte te verslaan. Wandelend door de ruïnes van oude tempels tot de hindoegod Shiva, vertelt je gids de fascinerende geschiedenis van het koninkrijk Champa, waarvan de religieuze leiders in de 4e eeuw met de bouw van My Son begonnen. Zie de sierlijke torens, nu bedekt met felgroen gras, met sierlijke pilaren die nog steeds de schoonheid van het complex suggereren toen het werd gebouwd. Na 2,5 uur verkennen, spring je op een kleurrijke boot terug naar Hoi An, waar je meer onschatbaar inzicht van je gids verzamelt terwijl je geniet van een lokale vegetarische lunch. Drijvend over de Thu Bôn-rivier, bewonder je nog meer de groene schoonheid van het Vietnamese platteland, aan weerszijden geflankeerd door bergen en oerwouden. Tegen 14:30 uur ben je terug op de pier van Nguyen Hoang in Hoi An, klaar om de rest van je dag op je te nemen.

Hoi An: dagtrip met kleine groep naar My Son Sanctuary

4. Hoi An: dagtrip met kleine groep naar My Son Sanctuary

Het avontuur begint met het ophalen van je hotel in Hoi An en reist vervolgens de 50 km lange reis naar de betoverende Cham-tempels van My Son Sanctuary. Een must-see voor geschiedenisliefhebbers, het heiligdom dateert uit de 4e tot de 13e eeuw en dankt zijn spirituele oorsprong aan het hindoeïsme van India. Geniet bij aankomst van een rondleiding door de tempels en leer meer over de onthoofde beelden van de site, waarvan de bovenlichamen momenteel te zien zijn achter glas in het Louvre in Parijs. In tegenstelling tot een tour van een halve dag biedt deze dagervaring je genoeg tijd om het complex te verkennen en alles te zien wat het heiligdom te bieden heeft. Na je rondleiding door de tempel, kom je langs bij een lokaal restaurant voor een traditionele lunch om je energie aan te vullen. Geniet later van een ongelooflijke culturele uitvoering die al vele eeuwen door de Cham-mensen wordt beoefend. Aan het einde van een onvergetelijke dag kunt u achterover leunen en ontspannen op de terugreis naar uw hotel in Hoi An.

Da Nang: Full-Day My Son Sanctuary Tour

5. Da Nang: Full-Day My Son Sanctuary Tour

Je dagtour begint met een rit van 50 kilometer van Da Nang naar de fascinerende Cham-tempels van My Son Sanctuary, een must-see gebied voor geschiedenisliefhebbers. Bij aankomst is er genoeg tijd om de tempels te bezichtigen en onthoofde beelden te zien, waarvan de bovenlichamen momenteel achter glas zijn in het Louvre in Parijs. Je zult dan een fantastische culturele uitvoering bekijken, die al enkele eeuwen wordt beoefend. In tegenstelling tot een tour van een halve dag, geeft deze tour van een hele dag je voldoende tijd om rond te verkennen. Na het verkennen van de tempelsite krijg je een pauze om te stoppen voor een smakelijke lokale lunch. Na uw pauze keert u terug naar uw Da Nang-accommodatie.

Privé Hoi An: My Son Discovery Adventure

6. Privé Hoi An: My Son Discovery Adventure

Word vroeg in de ochtend opgehaald bij je hotel in Hoi An en laat je meevoeren door de rust en stilte van het omliggende platteland. Na ongeveer een uur rijden door het landelijke Vietnam bereikt u het historische complex My Son. My Son is een van de belangrijkste erfgoedsites van Vietnam en biedt een uniek inzicht in het leven van de Cham-bevolking die hier meer dan duizend jaar geleden woonde. Sla de wachtrij over en verken dit sfeervolle architecturale ensemble voordat de toeristische hordes arriveren. Leer meer over de originele bouwtechnieken die tijdens de bouw werden toegepast en de traditionele materialen die werden gebruikt, zoals hout, baksteen en steen. Kijk uit voor de talrijke kraters die hier zijn achtergelaten door Amerikaanse bommen uit de oorlog in de jaren zestig en zeventig. Na het verkennen van de ruïnes, stop je voor een onvergetelijke ervaring om de Apsara te zien dansen naast de historische tempels. De artiesten zullen een dansdemonstratie geven op de klanken van panfluit en trommels, gekleed in kleurrijke traditionele kostuums en kegelvormige hoeden. Op de terugweg naar Hoi An stop je bij een workshop rijstpapier om je culinaire vaardigheden te testen en te leren hoe je een heerlijke lokale snack kunt maken. Leun daarna achterover en geniet van uw creaties met een kopje Vietnamese koffie en praat gezellig met onze gastheren over de landelijke manier van leven hier. Om de tour af te sluiten, ga je terug naar Hoi An en wordt je afgezet bij je hotel of misschien bij een lokaal restaurant voor de lunch, wat je maar wilt. Vergeet niet je lokale gids om hints en tips te vragen over hoe je het meeste uit je verblijf in Hoi An kunt halen.

Van Da Nang: My Son and Marble Mountains Dagtour

7. Van Da Nang: My Son and Marble Mountains Dagtour

We beginnen onze dagtocht met een bezoek aan de hoofdstad en het religieuze centrum van het voormalige Champa-koninkrijk, My Son, dat is aangewezen als Unesco-werelderfgoed. Prachtig gelegen in een weelderige groene vallei, zijn er tientallen rode bakstenen torens en heiligdommen die dateren uit de 7e tot 13e eeuw. Lunch in een lokaal restaurant en dan ontdekken we Marble Mountains (Vietnamees: Ngu Hanh Son; letterlijk "vijf elementen bergen"). Hier krijgt u de gelegenheid om de prachtige natuurlijke grotten van de berg te verkennen en te genieten van het prachtige uitzicht vanaf de top van de berg. In de berg uitgehouwen stenen trappen leiden naar een boeddhistische pagode. We zullen de stenen trappen beklimmen en de grotten en pagodes bezoeken en het prachtige panoramische uitzicht bewonderen. De Marble Mountain Linh Ung Pagoda in Marble Mountains is door het Ministerie van Cultuur, Sport en Toerisme aangewezen als nationaal historisch en cultureel gebied. We zullen ook de Am Phu-grot bezoeken, waar een replica van "Hemel en Hel" is, we kunnen luisteren naar het klappen van de vleugels van vleermuizen in de grot, de mysterieuze pagodes en het beeldhouwersdorp aanschouwen. We bezoeken ten slotte de Son Tra Linh Ung-pagode met het spectaculaire standbeeld Son Tra Quan Yin, of Goddess of Mercy.

Van Da Nang: Full-Day My Son en Hoi An Tour

8. Van Da Nang: Full-Day My Son en Hoi An Tour

Kies uit een gedeelde of privé-ervaring om 2 UNESCO-werelderfgoedlocaties in één dag te bezoeken: het oude Champa Kingdom of My Son en de oude stad Hoi An. Begin uw begeleide dagtocht met het ophalen van hotels in Da Nang en begin met een bezoek aan de hoofdstad en het religieuze centrum van het voormalige Champa-koninkrijk, My Son. Deze fascinerende archeologische vindplaats werd gebouwd tussen de 7e en 13e eeuw. Prachtig gelegen in een weelderige groene vallei, bewonder de tientallen rode bakstenen torens en heiligdommen. Nadat je dit gebied met je gids hebt verkend, ga je naar Hoi An om te genieten van een heerlijke Vietnamese lunch. Ontdek in de middag Hoi An te voet. Deze historische stad, die van de 16e tot de 18e eeuw een welvarende zeehavenstad was, is nu een prachtige stad die je niet mag missen tijdens een rondreis door de Zuidoost-Aziatische regio. Terwijl je door de stad loopt, maak je een paar stops: bezoek de kleurrijke lokale markt van Hoi An, oude huizen, congreshallen, fabrieksateliers en de 400 jaar oude Japanse overdekte brug. Je ziet ook lokale bewoners zijderupsen kweken en zijde produceren voor de snelgroeiende textielindustrie van Hoi An. Aan het einde van de tour word je teruggebracht naar je hotel in Da Nang.

Hoi An naar Hue: Private Sightseeing Drive & My Son Sanctuary

9. Hoi An naar Hue: Private Sightseeing Drive & My Son Sanctuary

Maak een rit van Hoi An naar Hue met een privéauto en stop onderweg bij mooie uitzichten en belangrijke bezienswaardigheden tijdens een excursie van 8 tot 9 uur. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in het stadscentrum van Hoi An, begin je je reis met het hoogtepunt: een bezoek aan My Son Sanctuary, een cluster van verlaten en gedeeltelijk verwoeste hindoetempels gebouwd tussen de 4e en 14e eeuw. Zelfs gedeeltelijk geteisterd door tijd en oorlog, zijn deze prachtige ruïnes nog steeds een reis waard. Stop vervolgens bij de Marble Mountains, beroemd om hun beeld van rotsachtige toppen die boven huizen en resorts uitsteken. Hier leer je over het boeddhisme en zie je religieuze architectuur die in harmonie met de natuur bestaat. Ga verder naar de Hai Van Pass, waar overblijfselen zijn van een oude versterkte poort. Op de top is een ruststation waar je even kunt pauzeren en genieten van een kopje koffie. Op slechts 60 kilometer van Hue stop je bij het serene vissersdorpje Lang Co, waarvan het strand in 2009 werd erkend als een van de 30 mooiste baaien ter wereld. Proef wat lokale zeevruchten voordat je verder gaat naar Lap An Lagoon, omringd door het Bach Ma-gebergte, een ongelooflijk populaire toeristische bestemming. Je laatste stop is Hue Fishing Village, gelegen aan een bio-diverse lagune vol zeldzame en waardevolle zeeproducten. De lokale bevolking leeft hier door vis en garnalen te vangen en te verkopen aan lokale markten. Ten slotte wordt u afgezet bij uw hotel in Hue.

My Son Sanctuary: ontdekkingsreis met kleine groepen met lunch

10. My Son Sanctuary: ontdekkingsreis met kleine groepen met lunch

Verken een van de meest verbluffende bezienswaardigheden in het Hoi An-gebied tijdens deze begeleide reis naar My Son Sanctuary, de belangrijkste plaats van Vietnam van het oude koninkrijk Champa. Leer rijstpapier maken, lunchen en terugkeren via een mooie boottocht. Vertrek naar My Son na het ophalen in Hoi An. My Son ligt in het hart van een prachtige vallei en wordt omringd door hoge bergketens. Het werd in 1999 door UNESCO uitgeroepen tot cultureel erfgoed. Geniet van twee uur om dit historische gebied volledig te ontdekken. Bekijk de overblijfselen van een reeks indrukwekkende torentempels op een dramatische plek die het grootste deel van zijn bestaan de religieuze en politieke hoofdstad van het Champa-koninkrijk was. Stap dan terug in het busje en ga naar een plaatselijk huis om te lunchen Met je buik vol ga je op een boottocht terug naar Hoi An. Geniet van het prachtige rivierlandschap op Thu Bồn Rive r. Bij aankomst in Hoi An wordt u teruggebracht naar uw hotel.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Avonturen
  • Transfers
14 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Tempelcomplex My Son

Wil je alle activiteiten in Tempelcomplex My Son ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tempelcomplex My Son

Gemiddelde beoordeling

4.0 / 5

gebaseerd op 246 beoordelingen

Je krijgt waar je voor betaalt. Je wordt opgehaald en rechtstreeks naar Mijn Zoon gebracht en de gids beschrijft in het kort elke tempel terwijl je verder gaat. Het enige spijt is dat je niet veel tijd hebt om alleen te verkennen en slechts 30 minuten. Ik koos voor de boottocht aan het einde van de tour die een beetje leuk was in plaats van in de bus terug naar de stad te zitten. Een lichte lunch was inbegrepen (niets bijzonders).

Locatie was geweldig, gids was leuk en was grappig, maar zijn Engels was moeilijk te volgen, waardoor bepaalde delen van de tour een beetje saai waren omdat we niet konden begrijpen wat hij zei. Ze kwamen ons ophalen van ons hotel, maar de bus was een beetje dodgy en was ongeveer een uur te laat. Riviercruise was leuk net als het eten.

Even vid meets indrukwekkende trip so in Vietnam

Zeer vriendelijke reisleider. Ontzettend leuk programma, mooiste was de boottocht en de ber muave cave.