Tempel van Apollo, Pompeï

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topbezienswaardigheden in Pompeï, Italië

Tempel van Apollo, Pompeï: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Vanuit Rome: dagtrip Pompeii en de Vesuvius

1. Vanuit Rome: dagtrip Pompeii en de Vesuvius

De uitbarsting in 79 na Christus betekende een vurig einde voor Pompeii, maar de catastrofe bewaarde de havenstad ook bijna volledig onder lagen vulkanische as. Duizenden jaren later kun je nog steeds de macabere straten verkennen en huizen, badhuizen en snackbars binnentreden. Je reist van Rome naar Pompeii in een privébus met airconditioning, onder begeleiding van je deskundige reisleider. Profiteer van voorrangstoegang en laat je rondleiden door Pompeii's eigen officiële gidsen die een levendig beeld schetsen van de dagen die aan de uitbarsting voorafgingen. Overal in de ruïnes kom je afgietsels van doden tegen: gipsen replica's van de ongelukkige burgers die niet konden ontkomen en door de oververhitte vulkaanas werden vereeuwigd. Reis daarna van Pompeii naar Napels, waarbij de reisleider je onderweg meer historische weetjes vertelt.

...
Napels: Pompeii, Herculaneum en Mount Vesuvius Tour

2. Napels: Pompeii, Herculaneum en Mount Vesuvius Tour

Nadat je je tour hebt opgehaald, ga je naar het zuiden om de ruïnes van Pompeii en Herculaneum te verkennen. Slenter door de straten van de Romeinse stad Pompeii en bekijk de vele verschillende archeologische vindplaatsen van UNESCO, zoals het Herculaneum. Beide archeologische vindplaatsen bevatten de opgegraven ruïnes van steegjes en huizen waar je vrij bent om te verkennen. Deze locaties zijn ook fascinerend omdat archeologen nog steeds doorgaan met het opgraven van de overblijfselen van een plaats die voor altijd in de tijd is opgesloten. Na je verkenning van de ruïnes, rijd je naar de Vesuvius, de vulkaan die Pompeii 2000 jaar geleden verwoestte. Je kunt stoppen om vanaf de top te genieten van het uitzicht op de baai van Napels, terwijl je geniet van een heerlijke lunch. Als je van wandelen en geschiedenis houdt, is deze tour door Pompeii, Herculaneum en de Vesuvius alles wat je nodig hebt.

...
Napels of Sorrento: dagtocht naar Pompeii en de Vesuvius

3. Napels of Sorrento: dagtocht naar Pompeii en de Vesuvius

Verken de wereldberoemde ruïnes van Pompeii en de top van de Vesuvius tijdens een dagtrip vanuit Napels of Sorrento. Je kunt ervoor kiezen om met een groep te gaan of op een privétour.  Begin in Pompeii, waar je de wachtrij kunt overslaan voordat je het UNESCO-Werelderfgoed te voet gaat verkennen.  Bezoek met je gids goed bewaarde ruïnes, kunstwerken, mozaïeken en fresco's, waaronder het Forum Romanum en de tempel van Apollo. Werp zelfs een blik op gipsafgietsels van mensen in de stad ten tijde van de uitbarsting van de Vesuvius in 79 n.Chr.. Verlaat de archeologische site met je gids en geniet van wat vrije tijd om rond te dwalen in het stadje Pompeii of te lunchen. Daarna ga je naar de Vesuvius. Sla het grootste deel van de zware klim over, want je voertuig brengt je 1.000 meter de vulkaan op.  Vanaf daar maak je een wandeling van 30 minuten naar de rand van de krater, waar je wat vrije tijd hebt.Maak van de gelegenheid gebruik om hier te genieten en foto's te maken van een onvergetelijk uitzicht over de hele Golf van Napels. Kijk uit naar de officiële berggidsen op de top, die je meer kunnen vertellen over de turbulente geschiedenis van de vulkaan.  De dagtocht eindigt met een transfer terug naar Napels of Sorrento.

...
Van het amfitheater tot het huis van de Faun

4. Van het amfitheater tot het huis van de Faun

Laat je archeologische gids je een diepgaand inzicht geven in hoe het leven was in Pompeii vóór de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Krijg inzicht in het dagelijkse leven van de Romeinen. Strat bij het amfitheater en loop langs de oude hoofdstraat via dell'Abbondanza. Bekijk gebouwen die in de Romeinse tijd essentieel waren voor het openbare leven, zoals het grote huis van Octavius Quartio , het huis en Thermopolium (restaurant) van Vetutius Placidus en het Stabische thermale bad . Bezoek het forum, het centrale punt van het leven in Pompeii. Wandel naar de grote villa die bekend staat als het Huis van de Faun. Luister naar je gids die je verhalen en feiten uit het verleden vertelt terwijl je loopt.

...
Vanuit Napels: daguitstap Pompeï & Herculaneum

5. Vanuit Napels: daguitstap Pompeï & Herculaneum

.Deze daguitstap door de Werelderfgoedplaatsen Pompeï en Herculaneum begint met een ophaalservice in je hotel in Napels en een transfer per bus naar de ruïnes in Pompeï Tijdens dit deel van de excursie zal er een tourassistent in de bus zijn. Bij aankomst in Pompeï ontmoet je je gids en verken je de ruïnes ongeveer 2 uur. Je gids laat je de tradities en het dagelijks leven van het oude Pompeii zien. Je ziet het theater, de necropolis, de thermale baden en de villa's van de rijke bewoners. Na Pompeii te verkennen bezoek je een sieradenfabriek vlakbij, waar met camee en koraal wordt gewerkt. Je komt meer te weten over het productieproces en hebt de kans iets moois te kopen. Een kleine wandeling verwijderd van de fabriek ligt het restaurant Vesuvio, waar je luncht. Na de lunch ga je naar Herculaneum, waar je de kans hebt om de ruïnes op eigen gelegenheid te verkennen. Het is mogelijk om het dagelijks leven van de bevolking hier in nog meer detail te observeren dan in Pompeï, omdat de modder en vulkanische puin die de stad bedekten de structuren en artefacten van Herculaneum ongelooflijk goed bewaarden. Houd er rekening mee dat tijdens het middagbezoek aan Herculaneum er geen tourassistent of gids is inbegrepen tijdens het bezoek aan de ruïnes.

...
Pompeii: augmented reality-tour

6. Pompeii: augmented reality-tour

Trek een AR-bril aan en geniet van een unieke, innovatieve en meeslepende augmented reality-tour door de archeologische vindplaats Pompeii. Stap in een andere tijd en zie hoe Pompeii eruitzag voordat het door de kracht van AR instortte. Ontmoet je reisleider en leer over het reisschema en hoe je gemakkelijk je AR-bril kunt gebruiken. Alle routes en reconstructies zijn ontwikkeld door een team van archeologen en experts om te laten zien hoe het leven in Pompeii was vóór de uitbarsting. Kijk hoe je AR-bril hologrammen creëert die de bestaande ruïnes overlappen en laat zien hoe de belangrijkste tempels, huizen, pleinen, theaters en gebouwen waren vóór de uitbarsting van 79 na Christus (augmented reality) in vergelijking met nu (realiteit).

...
Pompeii: rondleiding met toegang zonder wachtrij

7. Pompeii: rondleiding met toegang zonder wachtrij

Sla de wachtrij over en verken een van Europa's belangrijkste archeologische vindplaatsen samen met een professionele gids. Wandel door de oude straten en leer over het dagelijkse leven van degenen die in de oude stad woonden voorafgaand aan de catastrofale uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Bekijk de gebouwen en constructies die in de Romeinse tijd essentieel waren voor het openbare leven, zoals het nieuwe antiquarium, de basiliek, het forum, de thermale baden en het theater. Bekijk de overblijfselen van commerciële en woonwijken, waaronder een bakkerij en typische woonblokken.

...
Van Napels: Dagtrip naar Pompeii

8. Van Napels: Dagtrip naar Pompeii

Stap aan boord van de shuttlebusdienst op Piazza del Gesù Nuovo in het historische centrum van Napels en reis vervolgens comfortabel naar de archeologische vindplaats Pompeii. Laat je afzetten bij de hoofdingang en bespaar kostbare tijd met je toegangsticket voorrang. Reis terug in de tijd en stel je het leven voor in de tijd van het Romeinse rijk terwijl je slentert over geplaveide straten die meer dan 2000 jaar geleden zijn gebouwd. Bekijk de wonderbaarlijke overblijfselen van de winkels, tempels en theaters die waren bedekt met lava en as na de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Bewonder de mozaïektegels van de luxe villa's van rijke kooplieden die hun fortuin verdienden in de welvarende stad. Bekijk de overblijfselen van het Huis van de Faun en krijg inzicht in hoe de burgers zich vermaakten terwijl je een bordeel, openbare baden en nog veel meer ontdekt.

...
2 uur Private Walking Tour van Pompeii

9. 2 uur Private Walking Tour van Pompeii

Geniet van een 2 uur durende wandeltocht door Pompeii en ervaar het leven in een Romeinse stad van alledag, met je eigen persoonlijke gids. Rondleidingen kunnen worden afgestemd op uw eigen interesses en fysieke vermogens, maar zijn bedoeld om ten minste één site van elk type gebouw in te nemen. Loop langs de originele basaltweg van vulkanische rotsen, kijkend naar honderden kleine witte travertijnvlekken die worden gebruikt om fakkellicht weer te geven. Zie grote blokken basalt die uit de weg komen en door voetgangers worden gebruikt om te voorkomen dat ze nat worden als het regent. Verken de gebouwen van het Forum, zoals de Tempel van Apollo, de Tempel van de Keizer en de Macellum-markt. Je zult ook een weergave zien van menselijke afgietsels van de Pompeii-bewoners die door de vulkaan zijn gevangen in de exacte pose waarin ze stierven. Ontdek het Romeinse equivalent van de fastfoodrestaurants van vandaag en bekijk de bakkerijen van Pompeii, waar tijdens de opgravingen verkoolde broden werden gevonden. Ga door naar het voormalige Red Light District om Romeinse fresco's van erotische afbeeldingen te bekijken. En bezoek een van de 3 theaters van de stad, hetzij in de buitenarena voor openbare optredens, het overdekte theater voor mime en poëzie, en het openluchttheater voor tragedies en komedies.

...
Pompeii: rondleiding en bezoek aan het antiquarium

10. Pompeii: rondleiding en bezoek aan het antiquarium

Geniet van Pompeii met een archeologische gids tijdens een drie uur durende tour. Loop door de oude straten en leer over het dagelijkse leven van degenen die in de oude stad woonden vóór de catastrofale uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Bekijk de gebouwen en constructies die essentieel waren voor het openbare leven in de Romeinse tijd, zoals het Huis van de Faun, het Huis van de Tragische Dichter, het Forum, en verken een van Europa's belangrijkste archeologische vindplaatsen terwijl je leert over de uitbarsting die de plaats aanzienlijk. Bezoek het Antiquarium dat op 25-01-2021 werd ingehuldigd, observeer de belangrijkste vondsten en volg de geschiedenis van Pompeii vanaf het Samnite-tijdperk (4e eeuw voor Christus) tot de tragische uitbarsting.

...

Sitemap Tempel van Apollo, Pompeï

Wil je alle activiteiten in Tempel van Apollo, Pompeï ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tempel van Apollo, Pompeï

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 2.280 beoordelingen

Onze gids haar naam was Angela en onze chauffeur Antonio, zij zijn een heel goed team. Wij hebben ons enorm vermaakt op de trip zowel in de bus (waar we veel interessante verhalen over de geschiedenis hoorden) als ter plaatse. De Vesuvius vulkaan was adembenemend, het uitzicht was de hele weg naar boven waard. Het verloren stadje Pompeii was meer dan we hadden verwacht, ongelofelijk hoe inventief de mensen toen al waren. Onze gids gaf ons ook verschillende opties om Pompeii te bezichtigen wat geweldig was. Wij hebben toen besloten het niet alleen of per audiogids te doen, maar met een gewone gids. Dit was zeker de juiste beslissing als je echt alles erover wilt weten en ervaren. Kortom een echte aanrader!

De moeite waard om te gaan. Indrukwekkend en veel te zien,leren en ontdekken. Het uitzicht maakt het helemaal af. En dan in deze doolhof van straatjes en pleintjes je weg terug te vinden naar de uitgang is ook een ervaring. Maar de verschrikking wat ze mee gemaakt hebben zie je terug in de ruïnes en de beelden. Te kort om alles te kunnen zien en ontdekken.

The trip to Pompeii and the Vesuvius was amazing. Special thanks to the guide, who was very helpful and knowledgeable. Overall, we definitely recommend visitors of Naples to book this trip. Worth it!

Vesuvius ging niet door vanwege het slechte weer. Maar ze hadden een mooi alternatief om naar Napels te gaan.

Een fijne tour om te doen, goede gids met veel uitleg over pompeii