Belevingen in
Tempel van Hadrianus

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Tempel van Hadrianus: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Rome: avondrondleiding met Segway

1. Rome: avondrondleiding met Segway

Ervaar Rome in de avond op een 2,5-uur durende Segwayrondleiding langs een paar van de meest belangrijke historische bezienswaardigheden en ervaar de aanstekelijke energie van 'La Dolce Vita' in het donker. Ontmoet je Segway-begeleider op de   Via di Delfini voor een korte uitleg. Als je eenmaal vertrouwd bent met de eenvoudig te gebruiken Segways, rol je van het Forum van Trajanus – het laatste keizerlijke forum – naar de Campidoglio (Capitolijnse heuvel), één van de legendarische 7 heuvels van Rome. De Segway-begeleiders zorgen tijdens de rondleiding goed voor je en delen fascinerende verhalen over de geschiedenis en cultuur van Rome. Ga naar Piazza Navona om de energie van Rome op zijn meest authentiek te ervaren. Je bezoekt daarna de Tempel van Hadrianus en Pantheon, de tempel voor alle goden. Rijd door een historisch steegje naar de Spaanse Trappen. Je laatste halte is de Trevifontein, waar je een muntje in kunt gooien om ervoor te zorgen dat je op een dag terugkeert naar Rome.

...
Rome: 3 uur monumententour voor kleine groep met Colosseum

2. Rome: 3 uur monumententour voor kleine groep met Colosseum

Reis terug naar de tijd van het Romeinse Rijk met een halfdaagse rondleiding langs de belangrijkste monumenten van het oude Rome. Je ontmoet je gids bij het Colloseum, het grootste amfitheater dat de Romeinen gebouwd hebben. Je gids brengt 2000 jaar geschiedenis tot leven met verhalen over de woeste gevechten tussen mens en dier ter vermaak van de Romeinse burgers. Gebouwd in opdracht van keizer Vespasianus in 72 na Christus, en ingehuldigd door zijn zoon en opvolger Titus in 80 na Christus, blijft het ampitheater een van 's werelds architectonische wonderen. Vervolgens treed je in de voetsporen van de Romeinse keizers op een wandeling door het Forum Romanum, en leer je over dit centrum van het religieuze, politieke en commerciële leven in het oude Rome. Ontdek de geschiedenis van de Tempel van Antoninus en Faustina en leer over het Tabularium. Ga naar de Tempel van Hadrianus, nu opgenomen in een later gebouw in Piazza di Pietra. Zie het oorspronkelijke Romeinse straatniveau ondergronds in de Piazza. De tour eindigt bij het Pantheon, de majestueuze tempel voor alle goden, gebouwd in opdracht van Marcus Agrippa in 27 voor Christus. Bewonder de prachtige entree en het massieve interieur, waar marmer uit de hele wereld te zien is op de vloer en muren. Gebruikt als een begraafplaats sinds de Renaissance, bevat het Pantheon graven van onder meer de schilder Raphael en 2 koningen van Italië.

...
Vaticaanstad & het oude Rome: dagtour in kleine groep

3. Vaticaanstad & het oude Rome: dagtour in kleine groep

Reis terug in de tijd van de keizers en pausen en zie de hoogtepunten van de pauselijke collectie tijdens een 2-delige, 6 uur durende tour door Rome. Begin je dagtour bij de Boog van Constantijn en reis door het oude Rome, terwijl je terugkeert naar de tijd van de Romeinse Republiek. Verken het enorme Colosseum (Flavisch Amfitheater) en ervaar de grootste arena van de Romeinen van dichtbij. Je gids brengt 2000 jaar geschiedenis weer tot leven en vertelt je verhalen over de wrede veldslagen tussen mens en dier die hier plaatsvonden om de burgers van Rome te vermaken. Loop dan in de voetsporen van Romeinse keizers tijdens een wandeling door het keizerlijke forum. Leer hoe het ooit het centrum was van het religieuze, politieke en commerciële leven in Rome. Luister naar het verhaal van de tempel van Antoninus Pius en Faustina. Kom meer te weten over het Tabularium. Bezoek de Tempel van Hadrianus, nu onderdeel van een gebouw aan Piazza di Pietra, waar je de originele Romeinse straten kunt zien. Sluit de ochtendtour af naar het Pantheon, de majestueuze tempel voor alle goden. Het Pantheon werd gebouwd in opdracht van Marcus Agrippa in 27 v.Chr. en sinds de Renaissance zijn belangrijke figuren zoals Rafaël en de koningen van Italië begraven in het enorme interieur met marmeren vloeren. Na een lunchpauze bezoek je de Vaticaanse Musea en ontdek je 's werelds meest waardevolle kunstcollectie. Bespaar jezelf de lange wachtrijen in het museum en verken het interieur in een kleine groep met maximaal 12 personen. Werken van Michelangelo, Raphael, Bernini en vele anderen zijn al eeuwenlang verzameld door de pausen. Bezoek de Sixtijnse Kapel en bekijk de legendarische fresco's van Michelangelo. Zie de Apollo van Belvedere-standbeeld in de Cortile Ottogonale. Ontdek Griekse en Romeinse meesterwerken in het Museo Pio-Clementino. Wandel door de galerij met wandtapijten en zie Vlaamse wandtapijten van de studenten van Raphael. Bewonder het werk van oude cartografen in de Kaartengalerij. Ga vervolgens naar de Sint-Pietersbasiliek, waar je meer meesterwerken van Michelangelo, Raphael en Bernini kunt bewonderen, waaronder "La Pieta" van Michelangelo.

...
Rome: privéwandeling van 2 uur met hoogtepunten en verborgen juweeltjes

4. Rome: privéwandeling van 2 uur met hoogtepunten en verborgen juweeltjes

Ontdek de weinig bekende schatten van Rome tijdens een privéwandeling met gids. Verken smalle steegjes, verborgen rijkdommen aan kunst en geschiedenis, en grote pleinen en fonteinen. Volg je gids terwijl je de geschiedenis van deze Eeuwige Stad en haar oude wortels leert kennen. Bewonder de renaissance- en barokarchitectuur, bezoek markten en proef de geur van het dagelijkse leven van Rome. Bekijk topattracties zoals de Spaanse Trappen, juweeltjes in de buurt zoals de Antico Caffè Greco en wonderen zoals de beroemde Trevifontein.

...

Sitemap Tempel van Hadrianus

Wil je alle activiteiten in Tempel van Hadrianus ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tempel van Hadrianus

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 590 beoordelingen

Uitermate tevreden over de tour!

We hadden de Engelse tour geboekt. Niet alleen kregen we apparaatjes waardoor we de gids ten aller tijde konden verstaan, we kregen ook de tijd om foto's te maken en rond te kijken. Toch bleven we niet overal te lang hangen en de uitleg was duidelijk en niet te langdradig. De tour was elke cent waard en ik zou het ook zeker aan anderen aanraden te doen! (Niet in rijen hoeven wachten was toch ook wel erg prettig!)

Mooie tour met goede gids

We (stel) waren de enige deelnemers. Gids Serena gaf goede, heldere uitleg bij wat we zagen. Ze had ook alle tijd voor onze vragen. Vooral het kunnen stellen van vragen met een goede gids als Serena geeft meerwaarde aan een rondleiding met gids.