Tenerife Boten & jachten

Tenerife Boten & jachten: Onze meest aanbevolen

Tenerife: eco-tour dolfijnen en walvissen, hapjes & drankjes

1. Tenerife: eco-tour dolfijnen en walvissen, hapjes & drankjes

Vaar op de Atlantische Oceaan tijdens een onvergetelijke milieuvriendelijke tour op zoek naar dolfijnen en walvissen in Tenerife. Al het eten en drinken aan boord is inbegrepen, plus de kans om te zwemmen terwijl je op zee bent. Start your marine adventure by meeting your crew at the dock for a quick safety briefing. Zet vervolgens koers naar ideale dolfijn- en walvishotspots op een catamaran die is uitgerust met brandstofefficiënte technologie die ontworpen is om de koolstofvoetafdruk sterk te verminderen. Haal je telefoon of camera tevoorschijn terwijl je door het walvisreservaat Teno-Rasca vaart, onderdeel van de officiële Speciale Beschermingszones van Tenerife die kwetsbare zeedieren en habitats beschermen. Geniet van het uitzicht vanaf de boot terwijl je onderweg stranden zoals Playa de las Americas en Playa de los Cristianos passeert. Op heldere dagen kun je zelfs de beroemde berg El Teide vanaf het water zien. Spot met een gerust hart dolfijnen en walvissen in hun natuurlijke habitat, wetende dat je ze tegelijkertijd ook respecteert. Profiteer van de deskundige toelichting van je bemanning en audioapparatuur om de geluiden van de oceaan naar het dek te brengen. Geniet zelfs van wat tijd om te zwemmen in het Atlantische water voordat je terugkeert naar de kust. Tijdens de 3 uur durende tour krijg je drankjes en een klein broodje geserveerd. Als je nog meer tijd op zee wilt, boek dan de uitgebreide optie met een lunch aan boord met rijst en kip. Er zijn ook vegetarische opties beschikbaar Krijg 2 uur extra met de verlengde optie om meer delen van de kust te verkennen, inclusief de indrukwekkende kliffen van Los Gigantes en de exclusieve baai van Masca Beach, dat ooit diende als een piratenschuilplaats.

Vanuit Los Cristianos: walvissen en dolfijnen-tour

2. Vanuit Los Cristianos: walvissen en dolfijnen-tour

Ga mee op een milieuvriendelijke walvissen- en dolfijnencruise vanuit Los Cristianos. Verken het rijke onderwaterleven van zuidelijk Tenerife met de enige cruisemaatschappij in Spanje die samenwerkt met de non-profitorganisatie Sea Shepherd om een veilige en bewuste walvissafari-ervaring te garanderen. We verlaten de haven van Los Cristianos op de Bahriyeli en gaan op weg om de daar wonende kortvingrienden en tuimelaars te bezoeken met de mogelijkheid om andere soorten te zien op hun migratieroute. Gewone vinvissen, potvissen, blauwe vinvissen en zelfs orka's kunnen tijdens je tocht te zien zijn. Houd een oogje open voor migrerende schildpadden, tonijn en zelfs haaien. Luister naar een gids die je vertelt over de ecosystemen van de regio. Leer de gewoonten van de inwonende dolfijnen voor de kliffen van Los Cristianos kennen. Terwijl je vaart, geniet je van het uitzicht op de berg Teide en een groot deel van de zuidkust van Tenerife. Af en toe is er tijd om te stoppen voor een korte duik voor de kust op de terugweg naar de haven van Los Cristianos, maar de missie van deze excursie is om kwaliteitstijd door te brengen met het zeeleven dat we tegenkomen. De zwemstop is daarom meestal niet mogelijk, als gevolg van tijdsbeperkingen op de twee uur durende excursie. Voel je op je gemak in de wetenschap dat de walvissen en dolfijnen altijd op de eerste plaats komen. Om ervoor te zorgen dat ze niet worden verstoord, worden ze niet gedwongen te duiken, wat een belangrijk onderdeel is van ethisch walvisspotten. Breng tijd met ze door, observeer ze in hun natuurlijke omgeving en hoe ze zich van nature gedragen. Geniet en weet dat ze niet worden geschaad als ze dicht bij de boot komen vanwege hun mooie en nieuwsgierige aard. Je kunt er zeker van zijn dat je geen enkel dier dat je tijdens je reis tegenkomt kwaad zult doen of lastig zult vallen. Omdat we samenwerken met Sea Shepherd, hanteert de cruise hogere normen dan de wet voorschrijft. Jouw reis draagt ook bij aan de bescherming van de oceanen, aangezien een deel van je ticket wordt gedoneerd aan Sea Shepherd. De boot waarop je zult varen is ook een van de zeer weinige boten die in het bezit zijn van de twee vergunningen voor legale walvissafari's, en de cruisemaatschappij is ook lid van de Carta de Sostenibilidad op Tenerife.

Tenerife: walvisspotten vanuit een catamaran

3. Tenerife: walvisspotten vanuit een catamaran

Vaar langs de kust van zuidwestelijk Tenerife tijdens een boottocht van 2 uur op zoek naar walvissen en dolfijnen. Drink een gratis drankje aan boord en luister naar de fascinerende weetjes van de bemanning terwijl je tijdens de boottocht uitkijkt naar zeedieren. Vertrek vanuit Puerto Colon, op 2 of 3 mijl (ongeveer 3-5 km) van de kust waar grienden voorkomen. De prachtige zeezoogdieren leven permanent in het gebied en kunnen het hele jaar door worden gespot. Vaar met de catamaran langs viskwekerijen, waar vaak pientere dolfijnen worden gespot op zoek naar een eenvoudige maaltijd. Je kunt veel leren van de bemanning van de boot over walvissen en ander zeeleven. Kom meer te weten over de enorme inktvissen die tot 40 meter lang kunnen worden en op 2.600 meter diepte tussen Tenerife en La Gomera leven. Geniet van gratis drankjes aan boord van de boot. Als je kiest voor de 3 uur durende boottocht, dan gaat de catamaran voor anker in de baai van Playa Espagueti en kun je vanaf de boot zwemmen en snorkelen.

Fuerteventura: retourticket veerpont naar Lobos met toegang

4. Fuerteventura: retourticket veerpont naar Lobos met toegang

Na slechts 15 minuten varen vanaf Corralejo sta je versteld van de verschillende tinten blauw water terwijl je van boord stapt in deze verborgen hoek van de Atlantische Oceaan. Kijkend naar rechts van de haven vindt je het pad dat je naar El Puertito brengt, een oud vissersdorpje dat naast een klein wit zandstrand ligt. Hier vindt je het enige restaurant op het eiland en enkele gebouwen die zijn gebouwd voordat het eiland tot natuurpark was verklaard. Omgeven door rustige wateren, bezichtig je het rijke en exotische zeeleven van het eiland. Links van de haven vind je het beroemdste strand aan deze kant van El Río. Neem een duik in het rustige en kristalheldere, turkooisblauwe water of zonnebaad in het fijne zand, ideaal voor gezinnen met kinderen, koppels, jong en oud. Dit strand is algemeen bekend als 'La Concha' (de Shell) vanwege zijn vorm, hoewel de officiële naam La Caleta is vanwege de kalkaanlegoven die een belangrijke rol speelde bij de bouw van de vuurturen Martiño. Vanaf hier zie je in de verte de duinen van Corralejo, de contouren van Fuerteventura en wanneer je je rug richt zee keert, bewonder je de unieke berg La Caldera. Vergeet niet het nabijgelegen standbeeld van Josefine Plá, de Spaanse schrijver, dichter en essayist, te bezoeken die op het eiland is geboren. Haal diep adem, een fles water en maak je klaar om de hoogste top van het eiland te beklimmen. De berg La Caldera is een vulkanische kegel van relatief recente oorsprong. Bewonder een fantastisch uitzicht op Fuerteventura en Lanzarote vanaf de 127-meter hoge top. De tijd staat hier stil terwijl je de stilte en kleur van deze prachtige natuurlijke omgeving in je opneemt.  Tijdens een bezoek aan het noordelijke deel van het eiland, vindt je de vuurtoren, wiens eerste vuurtorenwachter de vader van Josefine Plá was. Tegenwoordig werkt de vuurtoren volledig automatisch en is deze in zijn volle glorie hersteld. In de schaduw van dit prachtige bouwwerk stop je even om uit te rusten, terwijl je de zee en Lanzarote met zijn vulkanen op de achtergrond bewondert. Bewonder de vulkanische natuur van het binnenland van het eiland en maak een wandeling over de 'Saladar (kwelder) del Faro Martiño' en 'Las Lagunitas'. Meer dan 130 plantensoorten en endemische vogels leven hier, wat dit idyllische paradijs heeft omgezet in een beschermd natuurpark. Volg een wandelexcursie waarbij je zintuigen ontwaakt worden door de natuur van het eiland.

Tenerife: walvissen spotten en zwemmen vanuit Los Cristianos

5. Tenerife: walvissen spotten en zwemmen vanuit Los Cristianos

Maak aan een onvergetelijke walvisexcursie langs de kustlijn van Los Cristianos op Tenerife. Zie walvissen en andere zeedieren op een kleine maar respectvolle afstand, zeil langs de "Grot van de Liefde" en geniet van een pauze voor een verfrissende duik in de oceaan.  Vaar met een kleine groep langs de prachtige kust op een schip dat door de lokale overheid de vlag "Blue Boat" heeft gekregen. Dit bevestigt dat het schip wettelijk voldoet aan alle eisen om de tour op een veilige en duurzame manier uit te voeren. Je vertrekt vanuit de haven van Los Cristianos en begint je zoektocht naar de vriendelijke oceaanreuzen. Let naast walvissen ook op andere zeedieren, zoals dolfijnen en zeevogels.  Terwijl je langs de kust vaart, zie je de beroemde "Grot van Liefde". Voordat je naar de haven terugkeert, beëindig je de tour met een ontspannende pauze op het water voor een kans om te zwemmen en snorkelen.

Los Gigantes: cruise om walvissen en dolfijnen te spotten met lunch

6. Los Gigantes: cruise om walvissen en dolfijnen te spotten met lunch

Ga op zoek naar grienden en tuimelaars tijdens deze drie uur durende cruise vanuit Los Gigantes. Houd alle soorten onderwaterleven in de gaten en stop om te zwemmen en snorkelen op een afgelegen locatie terwijl uw lunch op de boot wordt bereid. Verlaat de haven van Los Gigantes om op zoek te gaan naar grienden en tuimelaars. Maak foto's van de prachtige vulkaan Teide, die je tijdens de reis kunt zien, evenals het eiland La Gomera en het landelijke park Teno. Ontdek verschillende soorten walvisachtigen tijdens de walvis- en dolfijnobservatie, zoals tuimelaars en grienden, en andere soorten zoals onechte karetschildpadden die ook in het gebied voorkomen, samen met vin- of potvissen, afhankelijk van het seizoen. Beëindig het walvisobservatiegedeelte van de tour en ga dan verder naar de klif van de reuzen, verticale rotswanden die oprijzen tot een hoogte van ongeveer 600 meter, en stop gedurende 30 minuten aan de voet van de kliffen waar een perfecte baai is om te zwemmen of snorkelen. Geniet na het zwemmen en snorkelen van een heerlijk aperitief met vers fruit en drankjes. Rust uit terwijl u geniet van het aperitief voordat u terugkeert naar de haven langs de klif.

Tenerife: kajakken, en snorkelen met schildpadden

7. Tenerife: kajakken, en snorkelen met schildpadden

Stap aan boord voor een kajakavontuur op Tenerife en kom dicht bij de dolfijnen en schildpadden in hun natuurlijke omgeving. Bewonder de bijzondere dieren vanuit een kajak die hen niet verschrikt, en hun natuurlijke habitat niet verstoort. Word omringd door tot wel 30 dolfijnen die soms een show geven door hoog in de lucht te springen. Als thuishaven van 5 verschillende soorten dolfijnen, inclusief tuimelaars, is het water voor de kust van het eiland de perfecte plek om deze schattige dieren te bewonderen. Ook al zijn de tuimelaars het gemakkelijkst te spotten, er leven ook andere diersoorten in de Atlantische Oceaan, waaronder ruigtanddolfijnen, gestreepte dolfijnen en gewone dolfijnen. Het zijn wilde dieren dus er geen garantie dat je ze daadwerkelijk ziet, maar er is een kans van 95% dat je ze tijdens de tour zult spotten. Als bonus krijg je de kans om te zwemmen en snorkelen met schildpadden en stierenroggen in een baai die alleen per kajak bereikbaar is. Meestal komen de nieuwsgierige schildpadden binnen een paar minuten al kijken. Ze komen heel dichtbij en zwemmen om de groep heen en er tussendoor. Ook glijden er regelmatig stierroggen elegant over de zeebodem onder je door.

Tenerife: walvissen en dolfijnen spotten met drank en snacks

8. Tenerife: walvissen en dolfijnen spotten met drank en snacks

Tijdens deze boottocht kijk je uit over de heldere, azuurblauwe wateren van Zuid-Tenerife en de Canarische Eilanden. Aan boord heb je voldoende ruimte om te genieten van een ononderbroken uitzicht op de lokale fauna en de prachtige kustlijnen. De omgeving van de Canarische Eilanden heeft een verzoek ingediend om UNESCO-werelderfgoed te worden. Ontdek waarom dit deel van de wereld zo geliefd is. Kijk uit naar dolfijnen en grienden die vlak bij de boot spelen, en tuur omhoog naar de vogels. Onderweg zie je de drukst bevolkte dolfijnen- en walvisplekken. Luister naar de walvissen, dolfijnen en ander zeeleven met nieuwe ultramoderne sonarapparatuur. Na de tocht op open zee ga je voor anker in een afgelegen baai en kun je zwemmen met schildpadden, of heerlijk ontspannen en genieten van een gratis hapje en drankje. Luister naar de verhalen over het gebied en voel je vrij om vragen te stellen.

Los Gigantes: zeilexcursie met zwemmen, drinken en tapas

9. Los Gigantes: zeilexcursie met zwemmen, drinken en tapas

Vaar vanuit Puerto de Los Gigantes aan boord van de Sangría om de kust van Tenerfie te verkennen. Kijk uit voor dolfijnen en walvissen terwijl je tussen stille baaien en inhammen reist. Stop om te baden of snorkelen en bewonder het zeeleven zoals zeeschildpadden, octopussen en mantaroggen. Ontspan aan dek met een drankje en tapas. Je wordt opgehaald bij je hotel in het Los Gigantes-gebied en reist naar de haven, waar je je schipper zult ontmoeten en aan boord van de Sangría gaat. Vaar langs de kust en volg dramatische rode kliffen terwijl je stopt in baaien en inhammen en uitkijkt naar walvissen en dolfijnen. Ga de zee op, waar de boot stopt voor een diepzee-snorkelsessie, zodat u zeeschildpadden, mantaroggen en octopussen kunt bewonderen. Geniet van tapas en een drankje aan dek terwijl u weer uitvaart. Eenmaal terug in de haven wordt u naar uw hotel gebracht.

Los Gigantes: walvissen spotten per zeilboot met ophalen

10. Los Gigantes: walvissen spotten per zeilboot met ophalen

Stap aan boord van een mooie zeilboot in de haven van Los Gigantes en ga met een kleine groep mensen op een 3 uur durende zeiltocht om walvissen en andere zeedieren te spotten in hun natuurlijke leefgebied. Vaar samen met een kleine groep van maximaal 9 personen de open zee op om dolfijnen en walvissen te zien. Als het weer meezit, kun je helpen de zeilen te hijsen om je door de wind over de golven te laten voeren. Je wordt aan boord verzorgd met gratis drankjes en vers fruit. Laat het anker zakken en ga lekker zwemmen of snorkelen met de zeedieren in een baai van uitzonderlijke schoonheid. Ga terug naar de boot en geniet van verse sandwiches. Hierna keer je terug naar de haven, terwijl je onderweg de kliffen bezichtigt.

  • Wateractiviteiten
  • Dagtochten
  • Avonturen
67 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 5

Veelgestelde vragen over Tenerife

Welke topattracties zijn een must-see in Tenerife?

Sitemap Tenerife

Wil je alle activiteiten in Tenerife ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tenerife

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 10 beoordelingen

We loved every minute of this tour. Small group, a passionate guide sharing lots of knowledge about the whales, dolphins & marine life around the Canarian islands, the boat & captain great! We saw a lot of pilot whales, dolphins & even sea turtles, beautiful!! For me it’s really important when watching wildlife it’s with respect for the animals, to not disturb them or their natural habitat & this was exactly how this tour & crew handles this tour. Not chasing the whales or dolphins around, but quietly with the engine turned off observing these amazing creatures of the sea. All of our group really enjoyed this trip, it was the highlight of our trip to Tenerife. Highly recommended!

Grote gezinsvriendelijke boot (5 volwassenen 1 peuter), met fenomenaal getalenteerde gids die feiten over de reis kon leveren in (we telden) minstens 5 verschillende talen. Grienden zijn zo talrijk en kunnen tot aan de boot komen, gemakkelijk een van de beste dingen om te doen op Tenerife. Oh en ook geweldig dat ze samenwerken met Sea Shepherd, activisten voor de antiwalvisvangst en de algemene gezondheid van de oceaan, dus je weet dat deze ongelooflijke ervaring ook ethisch verantwoord is.

Héérlijk knus, ontspannen weg van de grote massa, op een mooie zeilboot met genoeg ruimte voor iedereen, genieten we vol drie uur lang van de dolfijnen die op tonijn jagen, van de razendsnelle schilpadden en van de half slapende grienden families. Het was super!! mede dankzij schipper Salvador die met zijn kennis, enthousiasme en ocean clean-up onze boottrip onvergetelijk heeft gemaakt! Prima verzorgd ook met eten drinken, snacks en de snorkels voor het zwemmen!!

Heerlijke dag gehad op het water. We hadden de 5 uur tour geboekt, we hebben kleine walvissen en dolfijnen gezien. De crew is erg vriendelijk en behulpzaam! Zeker een aanrader

Instructeur straalde de heletijd rust uit, was voor ons de eerste keer.