Tenerife
Couleur locale & buurttours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Tenerife Couleur locale & buurttours: Onze meest aanbevolen

Tenerife: walvis- en dolfijnenboottocht met onderwaterzicht

1. Tenerife: walvis- en dolfijnenboottocht met onderwaterzicht

Stap aan boord van je stijlvolle catamaran met indrukwekkende onderwatervensters. Kies een plek op het dek om de vele bezienswaardigheden die je tijdens deze tocht tegenkomt, te bekijken. Nadat je de haven bent uitgevaren, gebruikt de professionele bemanning hun expertise om de families van walvissen en dolfijnen, die het hele jaar door in de buurt van het eiland verblijven, op te sporen. Luister naar een introductietoespraak van je gids die ook laat zien hoe de veiligheidsvesten werken.   Vaar langs de kust van Adeje, Guia de Isora en Santiago del Teide, waar kuddes levendige dolfijnen en walvissen een alledaags verschijnsel zijn. Wanneer je ze spot, breng dan een paar minuten benedendeks door en observeer ze door de onderwatervensters. Geniet daarna van een koud biertje of een glas sangria bij de lunch op het dek van de boot (indien je de optie van 3 uur hebt geboekt). De boot zal naar Puerto Colon terugkeren en, als je een overstap hebt geboekt, zal je bus je weer terugbrengen naar je ophaalpunt.

...
Costa Adeje en Canary Farm: tour met tuktuk

2. Costa Adeje en Canary Farm: tour met tuktuk

Je ontmoet je gids en gaat dan met de tuktuk mee. Deze motor met 3 wielen en een grote open bak biedt een leuke en intieme manier om de Costa Adeje te verkennen. Je zoeft door de straten op weg naar Plaza El Duque, een van de meest luxe hotels op het eiland en ook een centrum voor luxemode. Je rijdt naar het statige Duquekasteel, vanwaar je uitzicht hebt over het vredige Playa del Duque. Je rijdt naar de markt met souvenirs en ziet de kraampjes vol met lokaal handwerk. Bewonder de mooie kerk van San Sebastian, een van de oudste religieuze plekken van Zuid-Tenerife. Je voelt de zon op je gezicht als je langs Playa Enramada rijdt, een ruim strand met zwart vulkanisch zand. Je stopt in het dorp La Caleta en leert de buurt kennen. Je vriendelijke chauffeur geeft je graag advies bij welk lokaal restaurant je het lekkerst kunt eten. Na de lunch verken je Porto Colon, de belangrijkste haven van de plaats. Je rijdt langs het kunstcentrum Magma, een fenomenaal stukje bouwkunst dat perfect binnen de strandomgeving past. Je ziet Caldera del Rey, een adembenemende vulkanische vallei. Daarna bekijk je Siam Park. Dit unieke waterpark in Thaise stijl staat bekend als een van de beste ter wereld. Bewonder de prachtige groene velden van een bananenplantage. Je pauzeert bij de Canary Farm. Proef een heerlijke smoothie van lokaal fruit en maak kennis met de kippen, varkens en paarden die op deze boerderij wonen. Na de tour brengt je gids je terug naar de Avenida de España.

...
Tenerife Anaga Rural Park Full-Day Rondleiding

3. Tenerife Anaga Rural Park Full-Day Rondleiding

Ontdek een van de laatste laurier bossen in de wereld op een full-dag tour van Anaga Rural Park, waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan voor eeuwen. Start in de typische vissersdorp San Andres, net buiten Santa Cruz de Tenerife, in de buurt van Teseritas Beach. Je wordt ondergedompeld vrijwel direct in de natuurlijke wereld. Uw gids zal informatie over de geschiedenis van een van de oudste kanten van Tenerife, gebeeldhouwd door miljoenen jaren van vulkanische erosie te bieden. Steek de Fayal-Brezal naar plaatsen vol tradities van het platteland, en vriendelijke bevolking die altijd wachten op bezoekers te ontdekken. Leer de legendes en verhalen van de aboriginals en de 1e gouverneurs die het eiland veroverd. Op de top van Anaga, vindt u een van de beste geheimen van de Alisio wind te ervaren; genieten van de magie van de vochtige Laurisilva bos. Blijven Chinamada aan de traditionele grotwoningen die nog steeds door de lokale bevolking worden geleefd in te zien. Geniet van een uniek uitzicht vanaf een bevoorrechte uitkijkpunt, direct boven een klif die 550 meter boven de zeespiegel uittorent. Eindig met een wandeling in de UNESCO World Heritage stad San Cristóbal de La Laguna, en ontdek waarom het soms wordt aangeduid als het 'Florence van de Canarische Eilanden. "

...
Costa Adeje: met de tuktuk naar een boerderij

4. Costa Adeje: met de tuktuk naar een boerderij

Ontdek de flora en fauna van Tenerife met een tuktuktour in een boerderij in het Caldera del Rey-gebied. Maak kennis met je gids en stap achterin de tuktuk. Een tuktuk is een motorfiets op 3 wielen die passagiers kan meenemen in de open lucht - de ideale manier om de buurt te verkennen terwijl je geniet van de zon en het briesje. Rijd langs het kunstcentrum Magma, een fenomenaal architecturaal bouwwerk dat perfect in de omgeving van het strand past. Bekijk Caldera del Rey, een adembenemende vulkanische vallei. Daarna bekijk je Siam Park. Dit unieke waterpark met Thaise thema's wordt geroemd als één van de beste ter wereld. Bewonder de weelderige groene velden van een lokale bananenplantage. Krijg een pauze bij de Canary Farm. Proef een heerlijke smoothie die met lokaal fruit is gemaakt en maak kennis met de kippen, varkens en paarden die op deze boerderij wonen.

...
Zuid Tenerife: Full-Day Tour de Vulkaan

5. Zuid Tenerife: Full-Day Tour de Vulkaan

Geniet van een dagvullend avontuur in Zuid-Tenerife, waarbij je reist door gebieden met adembenemende vulkanische schoonheid, waar het leven zich heeft aangepast en de overhand heeft gekregen ondanks de problemen die de geografische verschijnselen opleveren. Na een pick-up, transfer per minibus (maximaal 8 passagiers) naar het rustige stadje Arico Nuevo. Verken een landschap dat miljoenen jaren geleden is gevormd door grootschalige vulkanische activiteit. Bewonder de kleuren van het landschap en de traditionele huizen die spreken over krachtige vulkaanuitbarstingen die een stempel op het eiland hebben gedrukt. Ga verder naar een aantal vulkanische locaties om je te laten zien hoe verschillende soorten vulkanen eruit zien. Laat u verrassen door de dramatische formaties van de Ensenada Pelada en Montaña Roja vulkanen in El Medano, hun opvallende kleuren contrasteren met de kristalheldere kust. Geniet van een panoramisch uitzicht op meer dan 90 vulkanische formaties in Arona en leer de kenmerken van de endemische flora kennen. Eindig met een rit door het Teide National Park, gedomineerd door de berg Teide, de hoogste berg en vulkaan van Spanje.

...
Noord-Tenerife: Full-Day Rondleiding

6. Noord-Tenerife: Full-Day Rondleiding

Ontdek de paleizen, torens, geplaveide straten, en de rijke gastronomie van Noord-Tenerife op een full-daagse tour, dat is een paradijs voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur. Begin met een bezoek aan de rustige stad van Icod de Los Vinos. Hier vindt u de oudste drago boom op de Canarische Eilanden te zien, en genieten van de mooie huizen van de oude binnenstad. Doorgaan naar hogere grond voor een panoramisch uitzicht op de Atlantische Oceaan in schril contrast met de omliggende groene landschap. Ga door El Tanque op weg naar Los Silos en Buenavista del Norte, met uitzicht over de kliffen van Culata langs de weg. De geplaveide straten van Garachico bevatten nog meer verrassingen. Loop door pittoreske hoekjes van het dorp en de haven, het ervaren van de pracht en praal van de 17e en 18e eeuw. Na een proeverij van enkele lokale eten, ga naar de nobele Villa de la Orotava, en verliefd op haar prachtige hoekjes en steegjes. Meer informatie over de ins en outs van het roemrijke verleden van de stad.

...
Costa Adeje: tuktuk- en wandeltocht

7. Costa Adeje: tuktuk- en wandeltocht

Ontmoet je gids en stap op een tuktuk om een aantal leuke stedelijke plekken op Tenerife te verkennen. De tuktuk is een motor met 3 wielen en een grote open bak: een leuke en intieme manier om de Costa Adeje te verkennen. Je zoeft door de straten op weg naar Plaza El Duque, een van de meest luxe hotels op het eiland en ook een centrum voor luxemode. Je rijdt naar het statige Duquekasteel, vanwaar je uitzicht hebt over het vredige Playa del Duque. Rijd door de markt vol lokale ambacht en bewonder de Kerk van San Sebastian, een van de oudste religieuze plaatsen ten zuiden van Tenerife. Je voelt de zon op je gezicht als je langs Playa Enramada rijdt, een ruim strand met zwart vulkanisch zand. Je stopt in het dorp La Caleta en leert de buurt kennen. Daarna verken je Porto Colon, de belangrijkste haven van de plaats. Na de tour brengt je gids je terug naar de Avenida de España. Je vriendelijke chauffeur geeft je graag advies bij welk lokaal restaurant je het lekkerst kunt eten. 

...

Sitemap Tenerife

Wil je alle activiteiten in Tenerife ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tenerife

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 324 beoordelingen

Zeer goed ontvangen op de boot. Een topteam met een goed humeur. Een goede excursie omringd door dolfijnen en walvissen. Supermomentje!

Prachtig om de dolfijnen en walvissen in de zee te zien. Ook het geluk gehad om een grote walvis te zien dat was een bonus!

Het was een heel geslaagde ochtend en ze deden ook echt de moeite om ons het geheel naar de zin te maken

hele leuke en leerrijke tour. Ook een fantastische gids/chauffeur. Duidelijke toelichtingen.

Zeer geslaagde tour, ontzettend leuke gids die de highlights weet te vinden.