1. Spanje
 2. Canarische eilanden
 3. Santa Cruz de Tenerife
 4. Dagtrips

Santa Cruz de Tenerife in een halve dag

Product ID: 57492
Bekijk gallery
Ontdek de hoogtepunten van Santa Cruz de Tenerife en verken het vanaf de dagen van zijn geboorte in 1494 tot de hedendaagse architectuur van het auditorium van Santiago Calatrava. Verken de commerciële gebieden Zona Centro en Zona Rambla en meer.
Over deze activiteit
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Duur 5 uur
Directe bevestiging
Gastheer of -vrouw
Spaans, Engels, Frans, Duits

Inclusief ophaalservice

Ophaalservice vanuit het zuiden van Tenerife. Je ontvangt het ophaalpunt dat zich het dichtst bij je hotel bevindt.

Selecteer deelnemers, datum en taal:

Laden...

Belevenis

Highlights
 • Zie de belangrijkste monumenten van Santa Cruz de Tenerife in een halve dag
 • Bewonder het futuristische bouwwerk van het operagebouw van Santiago Calatrava
 • Bezoek de kerk Iglesia de La Concepción, gebouwd boven de eerste kapel van de stad
Volledige beschrijving
Na de ophaalservice in het zuiden van Tenerife, reis je in het noordoosten naar de hoofdstad van het eiland, Santa Cruz de Tenerife, gesticht in 1494 door de veroveraar Javier Alonso Luis Fernández de Lugo. Breng een halve dag door met het verkennen van de belangrijkste monumenten en hoogtepunten en kom meer te weten over de geschiedenis.

Tussen 1833 en 1927 was Santa Cruz de Tenerife de enige hoofdstad van de Canarische eilanden, een rol die het nu samen met Las Palmas op Gran Canaria invult. De haven is één van de drukste in de Atlantische Oceaan en verbindt Europa, Afrika en Amerika. Ontdek waarom de Britse krant 'The Guardian' Santa Cruz de Tenerife de 5e beste stad ter wereld noemde om te leven. Verken de winkelstraten van Zona Centro, waaronder Calle del Castillo, Calle San José en Calle Viera y Clavijo. Ga naar de populaire Zona Rambla van de Rambla de Pulido en Calle Ramón y Cajal. 

Je bekijkt het prachtige operahuis van het Auditorio de Tenerife, ontworpen door de controversiële architect Santiago Calatrava en voltooid in 2003. De thuisbasis van het Tenerife Symphony Orchestra (Orquesta Sinfónica de Tenerife), het gebouw ligt ten noordoosten van Parque Marítimo (Marine Park) en kijkt uit op de Atlantische Oceaan. Ontdek het kunstmatige meer, de fontein en paviljoens van cafés, restaurants, winkels en bars op Plaza de España, het grootste plein van de stad. Zie het huis van de Cabildo Insular de Tenerife, het bestuursorgaan van het eiland. Het plein is ook de locatie van het carnaval op Tenerife, dat elk jaar in februari wordt gehouden en na Rio de Janeiro wordt beschouwd als het op één na belangrijkste ter wereld. 

Bekijk de belangrijkste tempel van de stad aan de  Iglesia-Parroquia Matriz de Nuestra Señora de La Concepción (kerk van de conceptie), gebouwd als een eerbetoon aan Sint-Jacob  in een barok-Canarische stijl boven de fundamenten van de eerste kapel van de veroveraars. Onder zijn bezittingen is een Heilig Kruis dat tijdens de jaarlijkse processie op 3 mei wordt gedragen om de dag te herdenken dat de stad werd gesticht.
Inbegrepen
 • Ophaalservice in het zuiden van Tenerife
 • Vervoer
 • Gids op de bus
 • Bezoek aan Santa Cruz de Tenerife
Niet inbegrepen
 • Lunch

Bereid je voor op je activiteit

Belangrijke informatie
Goed om te weten
• Houd er rekening mee dat de ophaalservice alleen beschikbaar is vanuit het zuiden van Tenerife

Vanaf € 20 per persoon

Klantenbeoordelingen
Gemiddelde beoordeling
4,1 / 5
gebaseerd op 7 beoordelingen
Beoordelingsoverzicht
dienstverlening
4,0/5
organisatie
4,0/5
prijs / kwaliteit
3,6/5
veiligheid
4,3/5

Georganiseerd door