Dingen om te doen Teotitlan del Valle

Teotitlan del Valle: De beste dingen die je niet wil missen

Van Oaxaca: Hierve el Agua-watervallen en Mezcal-proeverij

1. Van Oaxaca: Hierve el Agua-watervallen en Mezcal-proeverij

Begin je tour door 's ochtends vroeg door je chauffeur in Oaxaca te worden opgehaald en de rit te starten. Stop bij Teotitlán del Valle, een dorp van wevers waar je leert hoe ze oude technieken gebruiken om wol te schilderen en tapijten te golven die majestueuze ontwerpen vormen. De volgende stop is Hierve el agua, de versteende watervallen van 30 meter hoog en nog een van 12 meter hoog. Bewonder deze watervallen die worden gevormd door koolzuurhoudend water en bieden een prachtig uitzicht op de bergen, perfect om geweldige foto's te maken. Krijg de kans om te zwemmen in de mineraalbaden en maak een wandeling met lokale gidsen en geniet van de spectaculaire omgeving van de natuur. De laatste stop is een Mezcal-fabriek waar je het proces van de uitwerking van de authentieke mezcal leert en ook enkele van de verschillende smaken van Mezcal kunt proeven. We maken een tussenstop voor de lunch. Om je tour af te ronden, word je teruggebracht naar Oaxaca.

Oaxaca: El Tule, Mitla en Hierve el Agua Tour met Mezcal

2. Oaxaca: El Tule, Mitla en Hierve el Agua Tour met Mezcal

Ervaar de bezienswaardigheden, cultuur en smaken van Oaxaca tijdens een rondleiding met meerdere stops. Bezoek de stad Teotitlán del Valle om unieke handgemaakte tapijten te ontdekken en de archeologische zone van Mitla te bekijken. Stop bij de Tree of Tule en leer hoe u het lokale mezcal-drankje kunt maken voordat u het zelf probeert. Na het ophalen stop je eerst bij de wereldberoemde boom genaamd de Árbol del Tule of Tree of Tule. Deze boom is een duizendjarige ahuehuete, een van de grootste bomen ter wereld met een gewicht tot 509 ton. Ga vervolgens naar de stad Teotitlán del Valle, waar ze voorouderlijke technieken gebruiken om tapijten te maken en te schilderen, de meeste met unieke persoonlijke ontwerpen. Stop dan een uur bij Hierve el Agua om de beroemde versteende watervallen te verkennen. De archeologische zone van Mitla is een andere must-see stop, dus dat is de volgende op de route. Deze stad heeft enkele van de belangrijkste prestaties op het gebied van architecturale evolutie. Bewonder uitbundig versierde muren en nog veel meer. Voordat je teruggaat naar Oaxaca, leer je meer over de mezcal ( een alcoholische drank gemaakt van het sap van een agave). Maak kennis met het proces van het maken van dit drankje en geniet van het proeven van verschillende mezcal-smaken.

Van Oaxaca de Juarez: Arts and Craft Tour

3. Van Oaxaca de Juarez: Arts and Craft Tour

Ervaar 3 van de traditionele kunstprocessen van Oaxaca tijdens deze tour. Leer meer over het Alebrije-kunstproces, barro negro (zwarte modder) aardewerk en hoe de inwoners van Teotitlan Del Valle hun traditionele handgeverfde tapijten maken. Ontmoet je gids in je hotel en stap in de auto die je rechtstreeks naar je eerste stop brengt, San Martin Tilcajete. Leer hier alles over hoe alebrijes, traditionele houten fantasiefiguren, worden gemaakt en ontdek hoe ze een embleem van Oaxaca werden. Ga vervolgens naar San Bartolo Coyotepec. Leer hoe Barro Negro-aardewerk wordt geproduceerd en alle producten die kunnen worden gebruikt om te maken. Ga daarna naar Teotitlan Del Valle en bewonder de traditionele handgeverfde kleurrijke tapijten. Bezoek ten slotte The Tule Tree, de breedste boom ter wereld, voordat je terugkeert naar je hotel.

Van Huatulco: Oaxaca nachtelijke rondleiding

4. Van Huatulco: Oaxaca nachtelijke rondleiding

Ontdek de stad Oaxaca tijdens een begeleide nachtelijke reis vanuit Huatulco en stop bij de hoogtepunten tussen deze plaatsen. Bezoek archeologische vindplaatsen en leer over de lokale cultuur en erfgoed. Dag 1: Je wordt opgehaald bij je hotel in La Crucecita of Tangolunda en begint de reis richting Oaxaca. Stop bij Jalapa del Marqués, waar u op eigen kosten kunt ontbijten. Ga verder naar de mezcal-regio, waar je een rondleiding krijgt om te leren hoe deze heerlijke drank wordt geproduceerd. Betreed de archeologische zone van Mitla en verken de oude ruïnes. Ga daarna naar Teotitlán del Valle om te ontdekken hoe tapijten en dekens worden gemaakt en geniet van wat vrije tijd om te winkelen. Stop bij Santa María del Tule om de 2000 jaar oude boom te bewonderen, foto's te maken en de kerk binnen te gaan. Kom 's middags aan in Oaxaca en bezoek het voormalige klooster van Santo Domingo de Guzmán en zijn museum. Check in bij het hotel en geniet daarna van de rest van de dag om door het historische centrum te dwalen en op eigen gelegenheid te verkennen. Dag 2: Na het uitchecken bij het hotel kunt u een rondleiding krijgen door de archeologische vindplaats Monte Albán. Bewonder de oude ruïnes en geniet van het uitzicht vanaf de top van de piramides. Ga verder naar de Benito Juárez-markt, waar u kunt ontbijten en meer te weten kunt komen over de lokale keuken. Stop bij San Bartolo Coyotepec, om te zien hoe lokale ambachtslieden handwerk maken van zwarte modder. Bezoek San Martín Tilcajete of Arrazola om te zien hoe lokale volkskunstsculpturen, alebrijes genaamd, worden gemaakt. Vertrek naar Huatulco en stop onderweg in San Jose del Pacifico. 'S Avonds word je teruggebracht naar je hotel waar je tour eindigt.

Sitemap Teotitlan del Valle

Wil je alle activiteiten in Teotitlan del Valle ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.