Dingen om te doen Tervuren

Tervuren: De beste dingen die je niet wil missen

Tervuren: toegangsbewijs AfricaMuseum

1. Tervuren: toegangsbewijs AfricaMuseum

AfricaMuseum is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit Brussel en vertelt het verhaal van de menselijke en natuurlijke geschiedenis met een verzameling artefacten uit het koloniale tijdperk in Midden-Afrika.  Het museum heeft als doel de kunst- en cultuurgoederen die tijdens de Belgische heerschappij in Rwanda en Congo zijn verworven, objectief in te kaderen. Het heeft een uitgebreide renovatie ondergaan en is het nu open voor het publiek.Onderwerpen als koloniale geschiedenis, duurzame ontwikkeling en biodiversiteit komen nu direct aan de orde na de herinrichting van het museum. Er is ook een samengestelde collectie hedendaagse kunst toegevoegd om een vollediger beeld te schetsen van Midden-Afrika, vroeger en nu. Je toegangsbewijs geeft toegang tot een wandeling door de Franse tuinen, de collecties van artefacten die het verleden tot leven brengen in het gerenoveerde gedeelte en de collectie met hedendaagse Afrikaanse kunst.

Sitemap Tervuren

Wil je alle activiteiten in Tervuren ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tervuren

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 126 beoordelingen

Bezoek was top! Voorstelling is zeer mooi opgedeeld in de verschillende thema's die aan bod kwamen. Er werd voldoende ruimte benut door gebruik te maken van de verschillende zalen, zeer mooi gebouw. Afstand bewaren tussen de bezoekers kan meer dan naar verwachting (1.5m) gerespecteerd worden. 1 minpuntje: de mogelijkheid om lokaal een lunch te benutten was er niet. Waarschijnlijk te wijten aan Covid-19?

niet te vergelijken met vroeger alles goed tot zijn recht gebracht en tevens overal gepast uitleg. Maar op het eerste zicht toch niet voor klein kinderen onder de aht jaar

De ondergrondse gang met de piroge is veel te lang, een kwartier stappen vooor men in het museum is

mooie expo, prachtige werken van de kunstenaar. Boeiende tentoonstelling

Zeer vriendelijk personeel. Mooie tentoonstelling ruimte.