Toegangsticket

Tervuren: toegangsbewijs AfricaMuseum

Tervuren: toegangsbewijs AfricaMuseum

Vanaf € 12 per persoon

Verken de cultuur van het vroegere en hedendaagse Afrika zoals vertegenwoordigd door de collectie van het AfricaMuseum. Zie de historisch beschermde gebouwen waarin het museum is gevestigd en de Franse tuinen op het terrein met dit toegangsbewijs.

Over dit ticket

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Geldig 1 dag
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Voorrangstoegang via versnelde veiligheidscontrole
Directe boekingsbevestiging
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Belevenis

Highlights
 • Verken de natuurlijke diversiteit van Afrika en bewonder zijn rijke cultuur en creativiteit
 • Leer meer over het leven in Afrika door de vele talen te horen en te luisteren naar traditionele en hedendaagse muziek
 • Sta stil bij de gedeelde koloniale geschiedenis van België en Afrika
 • Bekijk hedendaagse kunstwerken van Afrikaanse kunstenaars
Volledige beschrijving

AfricaMuseum is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit Brussel en vertelt het verhaal van de menselijke en natuurlijke geschiedenis met een verzameling artefacten uit het koloniale tijdperk in Centraal-Afrika. Met als doel de kunst- en cultuurgoederen die tijdens de Belgische heerschappij in Rwanda en Congo zijn verworven, objectief in te kaderen, heeft het museum een uitgebreide renovatie ondergaan en is het nu open voor het publiek. Onderwerpen als koloniale geschiedenis, duurzame ontwikkeling en biodiversiteit komen nu direct aan de orde na de herinrichting van het museum. Er is ook een samengestelde collectie hedendaagse kunst toegevoegd om een vollediger beeld te schetsen van Centraal-Afrika, vroeger en nu.

Bezoek de nieuwe tijdelijke tentoonstelling Human Zoo. Het tijdperk van koloniale tentoonstellingen vertelt de inmiddels vergeten geschiedenis van personen die als 'levende tentoonstellingen' worden tentoongesteld, geïllustreerd door uitzonderlijke afbeeldingen en documenten die in sommige gevallen voor het eerst voor het publiek te zien zijn. Terwijl de tentoonstelling focust op de 'Congolese dorpen' Tervuren, Antwerpen (1885 en 1894) en Brussel (1958), zoomt ze ook uit om de werkelijk mondiale context van het fenomeen te tonen. Mensen van over de hele wereld werden tentoongesteld in 'menselijke dierentuinen', en sommigen kwamen om het leven in het Westen. Met je toegangsbewijs heb je toegang tot een wandeling door de Franse tuinen, blader je door collecties met artefacten die het verleden tot leven brengen in de gerenoveerde, en bekijk je de hedendaagse Afrikaanse kunst.

Inbegrepen
 • Toegang tot het museum en permanente tentoonstelling
 • Toegang tot de tijdelijke tentoonstelling (indien optie geselecteerd)
 • Wi-Fi
 • Parkeren
 • Eten en drinken
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Geldende veiligheidsmaatregelen
 • Het aantal bezoekers is beperkt om drukte te voorkomen
Vereisten voor deelnemers
 • Je moet je eigen mondkapje meenemen en dragen

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Trefpunt

De ingang is via het onthaalpaviljoen, een modern glazen gebouw in de buurt van het museumgebouw.

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Niet toegestaan

 • Huisdieren

Goed om te weten

 • Er is een gratis parkeerplaats bij het museum
 • Het museum is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer vanuit Brussel
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,3 /5

gebaseerd op 111 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,5/5
 • prijs / kwaliteit
  4,4/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Bezoek was top! Voorstelling is zeer mooi opgedeeld in de verschillende thema's die aan bod kwamen. Er werd voldoende ruimte benut door gebruik te maken van de verschillende zalen, zeer mooi gebouw. Afstand bewaren tussen de bezoekers kan meer dan naar verwachting (1.5m) gerespecteerd worden. 1 minpuntje: de mogelijkheid om lokaal een lunch te benutten was er niet. Waarschijnlijk te wijten aan Covid-19?

Verder lezen

3 september 2020

Ik ging erheen met mijn dochtertjes van 10 en 7 jaar oud, verbaasd over de dieren, wat interacties op de computer. Verwijt, op de etiketten naast de dieren, WE ZIEN DE NAAM VAN HET DIER NIET., Deze zou moeten verschijnen eerst en MET EEN ANDERE EN ZICHTBARE KLEUR ... Ik zal teruggaan Ik hield echt van alle kleine schilderijen van het dagelijks leven. Schitterende winkel en charmant welkom !!!

Verder lezen

31 augustus 2020

Belle rénovation du musée et esprit nouveau qui l'anime fort intéressant. Nous n'avons visité qu'une partie, car c'est très vaste comme exposition Ce qui nous a notamment touchés, ce sont les témoignages vidéo de personnes de différents âges qui racontent ce qu'ils/elles ont vécu : rites de passages, cérémonies variées, le mariage, etc... Cela ajoute beaucoup de vie aux objets qui entourent les visiteurs. Le regard plus objectif sur la colonisation et ce qu'elle a apporté/enlevé au Congo donne également un sens actuel enrichi à l'ensemble de l'exposition. Rien n'est blanc ou noir : important de comprendre les nuances de tout vécu.J'ai acheté sur place et lu avec intérêt le livre de Lieve Joris 'Mon oncle du Congo' et cela m'a permis- moi qui n'ai jamais été en Afrique-de m'y immerger profondément. Revu également le DVD Congo River...

Verder lezen

17 mei 2021

Vertalen
Georganiseerd door

Product ID: 387109

Geselecteerde datum