Brussel: Workshop Belgische chocolade maken met proeverijen
Dompel je onder in de wereld van chocolade tijdens deze chocoladeworkshop bij de Belgische Chocolatemakers in Brussel. Stroop je mouwen op en maak samen met een chocolatier je eigen chocoladereep, truffels en mendiants. Geniet van een warme chocolademelk of een glas limonade (afhankelijk van het seizoen) terwijl je werkt. Maak je eigen gepersonaliseerde chocoladereep en lekkere mendiants en truffels met ethische en duurzame chocolade uit Haïti. Proef onze cacao in alle stappen: de bonen zelf, de cacaolikeur (voordat we de suiker toevoegen) en ook een heerlijke granité van slijmstoffen. Terwijl je aan het werk bent, proef je ook verschillende soorten chocolade. Aan het einde van de ervaring pak je al je bonbons in en neem je ze mee naar huis om te delen met vrienden en familie (of je houdt je zoete lekkernijen helemaal voor jezelf). Dit is een leuke workshop om meer te leren over onze ethische en duurzame cacao en om wat bonbons te maken met onze chocolademaker. Het is geen les om van boon tot reep chocolade te maken. Je kunt geen chocolatier worden in 1,5 uur... Chocolade maken van de bonen duurt minimaal 2 dagen, dus nergens leer je hoe je in een paar uur wat bonbons van de bonen kunt maken. Dit is alleen een activiteit voor goede vibes en respectvolle mensen. Als je niet in staat bent om een geweldig onderhoudend moment met andere mensen te delen, boek deze activiteit dan niet. We vragen de deelnemers ook om ons personeel te respecteren. Onze chocolademakers delen hun passie, hun tijd en hun kennis met de deelnemers, dus we verwachten dat ze niet te laat komen en zich niet bemoeien met de ervaring zelf.