Kleine zeemeermin, Kopenhagen

Kleine zeemeermin, Kopenhagen: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Kopenhagen: 1 uur rondvaart vanaf Ved Stranden of Nyhavn

1. Kopenhagen: 1 uur rondvaart vanaf Ved Stranden of Nyhavn

Ervaar Kopenhagen vanaf het water tijdens een rondvaart van 1 uur en zie hoe het verleden en het heden samensmelten terwijl je langs idyllische kanalen reist en veel van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, oud en nieuw, passeert. Vertrek vanuit Ved Stranden of Nyhavn om enkele van de vele waterwegen in de stad te bevaren. Bewonder de paleizen van Christiansborg en Amalienborg, bekijk de bezienswaardigheden van de waterkant van Nyhavn en bewonder de financiële centra, zoals de Centrale Bank en de voormalige Kopenhagen Stock Exchange. Vaar langs het standbeeld van de Kleine Zeemeermin in Langelinie terwijl je gids de geschiedenis vertelt van het standbeeld en andere monumenten en gebouwen die je passeert. Uitleg is beschikbaar in het Deens en het Engels, evenals een extra 3e taal op aanvraag.

Kopenhagen: 48-uurs ticket hop on, hop off-bus en -boot

2. Kopenhagen: 48-uurs ticket hop on, hop off-bus en -boot

Verken Kopenhagen in je eigen tempo met een 48-uurs ticket voor de sightseeingdubbeldekker en een gratis rondvaart. Je kunt bij elk van de 25 haltes uitstappen. Denk aan de Gefionfonten, het Verzetsmuseum, paleis Amalienborg en de legendarische commune Vrijstad Christiania. Stap uit bij de dierentuin, verken kasteel Frederiksberg, bewonder het Vrijheidsmonument of verken de brouwerij Carlsberg! De bus brengt je door de charmante straten van de Deense hoofdstad langs alle paleizen en musea. Op warme dagen kun je op het bovendek zonder dak zitten en ontspannen in de gemakkelijke stoelen. Je kunt zo vaak als je wil in- en uitstappen, zolang je ticket geldig is. Op koude dagen wordt de bus verwarmd, zodat je de ervaring zonder kou kunt ervaren. Ga naar de havenkant en vang de koele bries en adem de frisse lucht in. Je ziet de beroemde Kleine Zeemeermin en het adembenemende Zwarte Diamant-gebouw, de nationale bibliotheek van Denemarken. Vervolgens stap je op een boot om de stad vanaf het water te bezichtigen. Vaar door de grachten en  stap uit bij attracties als paleis Christiansborg, het prachtige nieuwe Operahuis en de cruiseterminal bij pier Langelinie. Een kleine greep uit de bushaltes:  De Kleine zeemeermin Amalienborg Nyhavn Christianshavn Paleis Christiansborg Carlsberg Christiania Opera* Planetariet* en Langelinie (Cruise Terminals) Een kleine greep van de boothaltes:  Ved Stranden Amalienborg*  en Christianshavn  De Kleine Zeemeermin Street Food - Reffen Koptelefoons met audiocommentaar worden aangeboden in verschillende talen waaronder Engels, Spaans, Duits, Frans, Russisch, Italiaans, Deens, Japans, Chinees, Zweeds en Pools.

Kopenhagen: fietstocht van 3 uur met gids

3. Kopenhagen: fietstocht van 3 uur met gids

Zodra iedereen de best passende fiets heeft, begint de fietstocht. Je bezoekt o.a. de Nieuwe Huizen, de Kleine Zeemeermin, de fontein van Gefion, de Engelse Kerk, Amalienborg, de Marmeren Kerk, het Operahuis, Nyhavn, Vrijstad Christiania, de Verlosserskerk, Christiansborg, de meren van Kopenhagen, de Koningstuin en het Rosenborg Slot. Tussendoor krijg je de gelegenheid voor een lunch- of koffiepauze op  Torvehallerne, een lokale streetfoodmarkt, om wat te rusten en iets te eten. Tijdens de tocht vertelt de gids je leuke verhalen over en de geschiedenis van de plaatsen die je passeert en over de Deense cultuur in het algemeen. Tijdens de tocht fiets je meestal, maar op enkele plaatsen, waar fietsen verboden is, loop je. De gidsen zijn de best geïnformeerde gidsen van Kopenhagen en met veel plezier delen ze alle informatie met jou. Zodra de tocht afgelopen is, zal je gids je graag aanbevelingen geven over nieuwe plaatsen om te bezoeken of misschien opnieuw de tijdens de tocht bezochte bezienswaardigheden te bekijken.

Kopenhagen: rode sightseeing hop on, hop off-bus en boot

4. Kopenhagen: rode sightseeing hop on, hop off-bus en boot

Beleef de schoonheid van Kopenhagen vanuit een toeristenbus met twee verdiepingen en een open dak. Met je ticket kun je zo vaak in- en uitstappen als je wilt bij een van de gunstig gelegen haltes in de stad. Ontdek de belangrijkste attracties van de stad op je eigen tempo. De tour wordt nog leuker en informatiever dankzij digitaal opgenomen commentaar dat beschikbaar is in 10 talen. Je hebt de mogelijkheid om Kopenhagen vanuit een ander perspectief te bekijken met de optionele 60 minuten durende haven- en kanaalboottocht op een van de blauwe boten. Bij elkaar zijn er meer dan 25 haltes bij belangrijke monumenten en attracties. De Zeemeerminroute is de voornaamste route. Je kunt ook kiezen voor de oranje route, die stopt  bij Christiania en   Reffen Street Food. In Kopenhagen zijn er 3 boeiende routes waarmee je de stad kunt verkennen. Deze zijn allemaal inbegrepen in je ticket. Zeemeerminroute (rode route): Deze route geeft je een goed overzicht van de geschiedenis en leuke weetjes van Kopenhagen doorheen de eeuwen. Je geniet op deze route van spectaculaire panorama's met verschillende kastelen, historische monumenten, kerken, moderne architectuur, historische parken, kanalen en nog veel meer. Christianiaroute (oranje route): De oranje route neemt je mee van het stadscentrum naar het levendige Christianshavn. Je ziet onder andere het bekende Christiania Freetown en geniet van een prachtig uitzicht over het operahuis. Deze route gaat door van mei tot september. De Blue Planet / Nationaal Aquarium van Denemarken (blauwe route): Er is een pendelbus naar de Blue Planet en de luchthaven. Deze route gaat door van april tot september. Vergeet niet de ontspannende kanaalboottocht als optionele upgrade bij het boeken. Leun achterover en geniet van de bezienswaardigheden tijdens de boottocht. Vanaf de boot krijg je een uitzicht over de vele havens en kanalen en krijg je Kopenhagen vanuit een ander oogpunt te zien. Tijdens deze 60 minuten durende boottocht vaar je onder andere langs het kleurrijke Nyhavn, het hippe Christianshavn en het wereldbekende standbeeld van de Kleine Zeemeermin.

Kopenhagen: 1 of 2 uur durende Segway Tour

5. Kopenhagen: 1 of 2 uur durende Segway Tour

De begeleide Segway-tour geeft je de mogelijkheid om Kopenhagen op een leuke en unieke manier te verkennen in slechts 1 of 2 uur. Als enige officieel geautoriseerde Segway-touraanbieder in Denemarken, profiteer je van toeren op de nieuwste Segway-machines met ervaren gidsen, klaar om je eersteklas klantenservice te bieden - als bonus help je Kopenhagen groen en schoon te houden aangezien Segways nul zijn -uitstoot. Kom 15 minuten voor aanvang aan voor check-in en training, waar u uw helm ontvangt, onze verklaring van afstand ondertekent, uw radio krijgt en uw gids ontmoet. Je wordt dan individueel getraind in het besturen van een Segway op een ruim en rustig oefenterrein totdat je je comfortabel voelt om de straat op te gaan. Maak je geen zorgen als je het nog niet eerder hebt geprobeerd - het is supergemakkelijk en de meeste mensen leren het binnen enkele minuten. De Segway is een ongelooflijk intuïtieve machine. Op zowel de 1 als de 2 uur durende tour staan een aantal geweldige routes voor je gepland. Alle tochten beginnen langs het water voor een mooi stuk in een autovrije zone. Dit is een geweldige manier om op te stijgen en nog steeds iconische bezienswaardigheden te zien, zoals de kleine zeemeermin, een van de eerste fotostops. In feite zult u tijdens beide tours beroemde bezienswaardigheden zien, waaronder Nyhavn, The Royal Opera House, Amalienborg Palace, The Marble Church, Kastellet (The Citadel), evenals enkele verborgen juweeltjes. De tour van 1 uur omvat meer dan 10 van de belangrijkste monumenten en is een snelle en leuke manier om het stadscentrum van Langelinie Kaj helemaal tot Nyhavn te zien. De 2 uur durende tour waagt zich ook in de binnenstad en je vaart langs The Black Diamond, The Royal Library Garden, Christiansborg Palace, City Hall Square, Tivoli Gardens, het gezellige Quartier Latin en Kongens Nytorv. Halverwege neem je ook een kleine pauze in het café in het Koninklijk Deens Theater, waar desgewenst een aantal speciale aanbiedingen voor jou zijn (aankoop is niet nodig). Een Segway-tour is echt een geweldige manier om kennis te maken met Kopenhagen, bovendien kom je dicht bij bezienswaardigheden waar auto's niet zijn toegestaan, en kun je veel meer terrein sneller afleggen dan te voet. Je zult echt de rijke geschiedenis van Kopenhagen voelen. En maak je geen zorgen, de verhalen zijn licht en fris maar toch met inhoud. Stelt u zich eens voor dat u op het plein bij Paleis Amalienborg rijdt en naar de koningin zwaait, als ze thuis is. Of rijd dwars door Kastellet (The Citadel) - een nog steeds functionerend militair terrein uit de 17e eeuw. Na je rondleiding ontvang je een leuke Segway Souvenir en ben je van harte welkom om je gids te vergezellen voor een gratis biologische verfrissing en te blijven om te genieten van het uitzicht op het water. Alle tours zijn inclusief fotostops en bestaan alleen uit kleine groepen voor uw comfort en veiligheid. Ik hoop dat je nu klaar bent voor Segway-cruise Kopenhagen.

Kopenhagen: 3 uur privé fietstour

6. Kopenhagen: 3 uur privé fietstour

Ontmoet uw groep op een tijdstip naar keuze bij de Inderhavnsbroen-brug , waar uw fietsen voor u klaar staan. Vanaf hier verken je de stad en leer je veel over de Deense cultuur en geschiedenis met ook wat traditioneel eten en folklore. De tour gaat langs een geplande route en omvat indien nodig een lunch / koffiepauze, voordat hij terugkeert naar de startplek. Tijdens de tour kun je bezienswaardigheden verwachten zoals de kleine zeemeermin, Christiania, kasteel Rosenborg, kasteel Amalienborg, de marmeren kerk en nog veel meer.

Kopenhagen: 48-uurs hop on, hop off klassieke bustour

7. Kopenhagen: 48-uurs hop on, hop off klassieke bustour

Geniet van het mooie Kopenhagen in je eigen tempo met de populaire hop on, hop off-bustour. De tour bevat alle hoogtepunten in Kopenhagen en je stapt zo vaak als je wilt in en uit. De bussen zijn aangepast met een elektrisch dak dat wordt gebruikt in het geval van regen. Uiteraard worden de bussen in de winter verwarmd. De belangrijkste bezienswaardigheden om te verkennen zijn: de kleine zeemeermin, paleis Amalienborg, paleis Rosenborg, Nyhavn, Gammel Strand, Fontein van Gefion  en  paleis Christiansborg. Het open-dak-tourticket  bevat ook veel kortingen op verschillende populaire attracties, rondleidingen en restaurants. Je ontvangt meer informatie bij vertrek van het reispersoneel. 

Kopenhagen: ontdek de stad op een fietstocht van 2 uur

8. Kopenhagen: ontdek de stad op een fietstocht van 2 uur

Begin je avontuur en spring bij aankomst op je  stijlvolle Jopo-fiets. Eenmaal uitgerust met je fiets krijg je een korte veiligheidsinstructie, waarna je klaar bent om op pad te gaan en  samen de beste fietsstad ter wereld te ontdekken. Onderweg ervaar je de iconische bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes van Kopenhagen, terwijl je van een local leuke en interessante verhalen over de stad hoort. Tijdens de tocht zijn er genoeg mogelijkheden om even af te stappen en foto's te maken van de groene tuinen, geplaveide straatjes, grote kastelen en kleurrijke straten van Kopenhagen. Vraag je gids gerust over het leven in Kopenhagen en alles wat je maar wil bespreken.

Centraal Kopenhagen: 2 uur durende kleine groepswandeling

9. Centraal Kopenhagen: 2 uur durende kleine groepswandeling

Ontdek de bezienswaardigheden van het centrum van Kopenhagen tijdens een 2 uur durende wandeling. Met een local aan je zijde leer je over de cultuur van de stad, bekijk je belangrijke historische bezienswaardigheden en stop je bij minder bekende juweeltjes. De tour begint bij Kafferiet, een van de charmantste koffiehuizen van Kopenhagen. Kom 10 minuten voor aanvang van de tour aan en je kunt een kopje koffie of een ander drankje pakken als je het mee wilt nemen. Vanuit het koffiehuis neemt je deskundige gids je mee op een historische snelweg met verhalen die je zullen boeien. Hoor over de grootste momenten uit de rijke 1000-jarige geschiedenis van Kopenhagen. Het begint allemaal bij een van de meest iconische vestingwerken, Kastellet genaamd. Van daaruit ga je door een weelderig, groen park dat de helden van de Tweede Wereldoorlog herdenkt. Ontmoet een van de meest indrukwekkende fonteinen van Kopenhagen, de Gefion-fontein. Als je langs loopt, ga je langs een promenade met een prachtig uitzicht op de haven. Zeg hallo tegen de iconische Kleine Zeemeermin en hoor waarom ze epischer is dan je je misschien kunt voorstellen. Bezoek daarna Amalienborg en bekijk het Koninklijk Paleis. Hier vertelt je gids je over insider-verhalen over de Royal Guards en ontzagwekkende verhalen over de royals waarvan alleen degenen die in de wacht hebben gestaan, weten. Je kunt zelfs een spelletje spelen dat je observatievaardigheden test over waar het huidige hoofd van de Deense koninklijke familie, Daisy, woont. Loop vervolgens naar het pittoreske havenkanaal, New Harbor. Krijg een heel speciaal gezichtspunt voor een gedenkwaardige foto. Aarzel niet om uw gids te vragen om te helpen bij het vastleggen van dat perfecte beeld. Ga door een klein steegje en loop over een van de beroemdste pleinen van Kopenhagen. Strek je nek naar achteren en bewonder de torenspits van een van de meest spectaculaire kerken van Kopenhagen. Dit leidt u gemakkelijk naar het paleis dat tegenwoordig dienst doet als het Deense parlement. Leer alles over de Deense politiek en de allesomvattende welzijnsmaatschappij. Hoor ook waarom het ertoe heeft bijgedragen dat de Denen jaren op rij de titel van een van de gelukkigste mensen ter wereld hebben verdiend. De tour eindigt hier op een prachtig plein, gunstig gelegen direct naast de belangrijkste voetgangersstraat in het hart van Kopenhagen, dicht bij bussen, taxi's en metrolijnen.

Kopenhagen: tickets voor hop on, hop off-bussen

10. Kopenhagen: tickets voor hop on, hop off-bussen

Bestel je full access-pas naar Kopenhagen met een keuze uit 4 verschillende tickets, die allemaal 72 uur geldig zijn en waarmee je het beste van Kopenhagen kunt zien. Bezoek de stad in je eigen tempo en stap bij één of meerdere van de 30 haltes uit om de stad verder te verkennen. Kom erachter waarom mensen "prachtig, prachtig Kopenhagen" roepen wanneer ze aan boord zijn van de dubbeldekkerbus die een panoramisch uitzicht biedt op paleis Amalienborg, de fontein van Gefion en de botanische tuinen. Aan boord is voorafopgenomen audiocommentaar beschikbaar in het Engels, Deens, Zweeds, Duits, Spaans, Russisch, Frans, Italiaans, Japans, Chinees en Pools.  Route Klassiek Kopenhagen: Halte 1 - Ved Stranden Halte 2 - Nyhavn Halte 3 - Kasteel Amalienborg Halte 4 - Fontein van Gefion Halte 5 - De kleine zeemeermin Halte 6 - Langelinie N Halte 7 - Langelinie M Halte 8 - Langelinie S Halte 9 - Kasteel Rosenborg Halte 10 - Gammel Torv Halte 11 - Stadhuisplein Halte 12 - Radisson Royal Hotel/Tivoli Halte 13 - Tivoli Hotel/Fisketorvet - Winkelcentrum van Kopenhagen Halte 14 - Marriott Hotel/Kalvebod Waves Halte 15 - Bibliotheek de Zwarte Diamant Route Stedelijk Groen Kopenhagen: Halte 1 - Tivoli Halte 2 - Planetarium Halte 3 - Gammel Kongevej Halte 4 - Tuinbouwtuinen van de Universiteit van Kopenhagen Halte 5 - Winkelcentrum Frederiksberg Halte 6 - Stadhuis van Frederiksberg Halte 7 - Uitverkoopwinkel Koninklijk Kopenhagen Halte 8 - Dierentuin van Kopenhagen Halte 9 - De Sma Haver Halte 10 - Park Frederiksberg Halte 11 - Vleesverpakkingsbuurt Route Kleurrijk Kopenhagen: Halte 1 - Ved Stranden Halte 2 - Christianshavn Halte 3 - Christiania Freetown Halte 4 - Het operagebouw Halte 5 - Eetkraampjes Halte 6 -Islands Brygge/Casino Copenhagen Halte 7 - Tivoli/Radisson Royal Hotel

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Hop on, hop off-tours
  • Andere belevingen
  • Wateractiviteiten
25 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Sitemap Kleine zeemeermin, Kopenhagen

Wil je alle activiteiten in Kleine zeemeermin, Kopenhagen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kleine zeemeermin, Kopenhagen

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 4.341 beoordelingen

Positieve ervaring. Meerdere keren in Kopenhagen geweest, nog steeds nuttig en gezellig met een rondleiding. Had de langere ronde kunnen nemen. De fietsen waren niet de beste, maar goed genoeg. Een helm had bij de prijs kunnen zijn inbegrepen.

Dit is een leuke manier om de highlights van Kopenhagen te ontdekken. Zeker als je maar een paar dagen hebt weet je zeker dat je die niet gemist hebt om toch een indruk van de stad te krijgen

Hele leuke fietstocht door een mooi deel van Kopenhagen. Ook de gids was fantastisch. Gevoel voor humor en wist heel veel van de omgeving.

Bus kwam ons ophalen bij de cruisepier en zette ons daar af. Chauffeurs waren zeer behulpzaam en bussen waren punctueel.

Heel gemakkelijk vervoersmiddel om belangrijkste plaatsen te bereiken.