The Lost Wawel

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

The Lost Wawel: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Krakau: Wawel Castle Skip-the-Line rondleiding

1. Krakau: Wawel Castle Skip-the-Line rondleiding

Kasteel Wawel was tot 1795 de residentie van de koninklijke familie van Polen. Het is een bron van grote Poolse trots en staat als een van de meest spectaculaire gebouwen op de top van de Wawel-heuvel. Tijdens uw rondleiding door het kasteel krijgt u de kans om getuige te zijn van de grootsheid van het verleden van Polen terwijl u door de prachtige zalen van het kasteel loopt. Momenteel herbergt het kasteel ook een museum met prachtige kunstvoorwerpen die bewaard zijn gebleven uit de historische tijd toen koningen en koninginnen het land regeerden. Tijdens uw rondleiding kunt u ook een bezoek brengen aan de koninklijke privé-appartementen die zijn versierd met prachtige wandtapijten, schilderijen en kroonluchters. Het kasteel dient als een vooraanstaand kunstmuseum en bevat ook een sectie Oosterse kunst met de grootste collectie Ottomaanse tenten op het Europese continent. Dit 14e-eeuwse kasteel, gebouwd door koning Casimir II de Grote, was op de top van zijn weelde in de 16e eeuw toen koning Sigismund de Oude opdracht gaf om het kasteel uit te breiden en te bouwen tot hoe het er nu uitziet. Als je eenmaal in het kasteel bent, word je meegenomen naar het tijdperk van koningen en koninginnen terwijl je gids informatie deelt over de koninklijke familie die ooit in het kasteel woonde en de mythen rond deze prachtige plek. U kunt ook de Wawel-tentoonstelling zien, die voorwerpen toont die tijdens archeologische opgravingen in de regio zijn ontdekt. Het bevat ook schaalmodellen van gebouwen en andere architecturale elementen. Kasteel Wawel wordt erkend als Unesco-werelderfgoed en staat bekend om zijn enorme culturele en historische betekenis in Polen.

Krakau: rondleiding op de koninklijke heuvel van Wawel

2. Krakau: rondleiding op de koninklijke heuvel van Wawel

Sluit je aan bij een rondleiding over de koninklijke Wawelheuvel, een van de belangrijkste heuvels in Polen. Dit was de plek vanwaar de Poolse koningen en koninginnen het land regeerden. Je gids vertelt je alle geheimen over de royals en laat je de belangrijkste plekken van de Wawelheuvel zien.  Nadat je kennis hebt gemaakt met je gids passeer je het duurste hotel van Krakau, waar onder meer Prins Charles en president Bush logeerden. Daarna stop je bij het huis van Jan Długosz, de legendarische Poolse historicus, vanwaar je een prachtig uitzicht over de heuvel hebt. Dan ga je door de poort de heuvel op en stop je bij het monument van Tadeusz Kościuszko, een van de belangrijkste Poolse helden. Loop langs de ingang naar de Wawelkathedraal. Ga verder in de richting van de crypte van de zilveren bellen, waar president Lech Kaczynski en zijn echtgenote begraven liggen. Vervolgens ga je naar het Oostenrijkse ziekenhuis, waar je een schitterend uitzicht over Krakau hebt. Je komt dan langs de toren van Sandomierz en gaat naar beneden door de Bernardyńskapoort, die naar de Drakengrot van de Wawel leidt. 

Krakau: Skip-the-Line Tour van het Wawel-kasteel

3. Krakau: Skip-the-Line Tour van het Wawel-kasteel

Stap binnen in de voormalige residentie van het Poolse koningshuis, Wawel Castle. Sla met je gids de wachtrijen over en bezoek de koninklijke residentie met een enorme collectie schilderijen, sculpturen, stoffen en onschatbare meubels. Verken de kamers binnen, die de beroemde wandtapijten van Sigismund Augustus en verschillende Italiaanse Renaissance-schilderijen herbergen. Reis terug in de tijd terwijl je de permanente tentoonstellingen bewondert die renaissance- en barokdecor tentoonstellen. Leer meer over de historische figuren die dit kasteel naar huis hebben geroepen en de Poolse geschiedenis hebben gevormd vanuit je gids. Ga verder naar de Wawel-kathedraal en daal af in de crypten.

Krakau: begeleide Wawel-tour, lunch en riviercruise over de Vistula

4. Krakau: begeleide Wawel-tour, lunch en riviercruise over de Vistula

Bezoek een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Krakau, de rotsachtige Wawel-heuvel, die uittorent boven de oever van de Wisla en al eeuwenlang de zetel is van seculiere en kerkelijke autoriteiten. Bekijk het museum, dat tegenwoordig een van de meest bezochte en belangrijke musea in Polen is, en bekijk de collecties schilderijen, grafiek, beeldhouwwerken, stoffen, goudsmeden, porselein en meubels. Verken de permanente tentoonstellingen in het kasteel, die het uiterlijk van de kamers uit de renaissance en de barok nabootsen, en leer over de geschiedenis ervan met een ervaren lokale gids. Ervaar de originele koninklijke kamers, betreed de majestueuze kathedraal en leer over de meest interessante historische feiten verweven met sprookjesverhalen. Geniet van een lokaal diner in een nabijgelegen café en neem even de tijd om op adem te komen voordat je aan boord gaat van een moderne catamaran voor een intieme cruise op de koningin van de Poolse rivieren - de Vistula, en de Wawel, de kathedraal, kunt bewonderen en een beetje van Krakau kunt zien op zijn oevers.

Krakau: Wawel Hill-rondleiding met wijn en tapas

5. Krakau: Wawel Hill-rondleiding met wijn en tapas

De Wawel-heuvel - een rotsachtige heuvel die uittorent boven de oever van de rivier de Vistula, is eeuwenlang de zetel geweest van de Poolse seculiere en kerkelijke autoriteiten, en tegenwoordig is het het meest bezochte en een van de belangrijkste musea in Polen. Het verzamelt collecties schilderijen, prenten, sculpturen, stoffen, goudsmeden, militaria, porselein en meubels. Betreed de voormalige koninklijke kamers met je gids om de beroemde wandtapijten en prachtige Italiaanse Renaissance-schilderijen van Sigismund Augustus te zien. Na het verkennen van de originele koninklijke kamers die je een idee geven van het renaissance- en barokdecor van het kasteel, neem je een kijkje in de majestueuze kathedraal waar veel koningen werden geregeerd en leer je de meest interessante historische feiten over heersers, afgewisseld met sprookjes en geruchten. Nadat je Wawel hebt verlaten, ga je richting de oude stad om Krakau verder te verkennen met je gids. Betreed een 15e-eeuwse kelder en proef heerlijke wijn met traditionele Poolse tapas. Beëindig je trektocht in een café op het dak van een van de huurkazernes, vanwaar je het prachtige koninklijke kasteel, Krakau en de rivier de Vistula kunt bewonderen.

Krakau: begeleide Wawel-tour, lunch en riviercruise over de Vistula

6. Krakau: begeleide Wawel-tour, lunch en riviercruise over de Vistula

Verken enkele van de mooiste plekken in Krakau tijdens een rondleiding door de Wawel-heuvel, het Wawel-kasteel en de kathedraal. Spring op een cruise langs de rivier de Vistula om de bezienswaardigheden vanuit een uniek perspectief te bekijken. Betreed het kasteel met je gids en bewonder een uitgebreide collectie schilderijen, grafiek, sculpturen, stoffen, goudsmeden, militaria, porselein en meubels. Sta versteld terwijl de permanente tentoonstellingen in het kasteel het uiterlijk van de kamers uit de renaissance- en barokperiode nabootsen. Na het bekijken van de originele koninklijke kamers, ga je de majestueuze kathedraal binnen en leer je over historische feiten verweven met sprookjesverhalen. Word vervolgens uitgenodigd voor een diner in een nabijgelegen café en neem een moment om te ontspannen. Stap ten slotte aan boord van een moderne catamaran en maak een intieme cruise langs de Vistula om de Wawel, de kathedraal en een deel van Krakau te bewonderen, verspreid over de kusten.

Krakau: Wawel-rondleiding met lunch en riviercruise

7. Krakau: Wawel-rondleiding met lunch en riviercruise

Ontdek het Wawel-kasteel en zijn kathedraal tijdens een rondleiding. Geniet van een lunch in een plaatselijk café. Maak een boottocht op de Wisla om de Wawel-heuvel en meer vanaf het water te zien. Ontmoet je gids in het oude centrum van Krakau, dicht bij de Wawel-heuvel. Ga rechtdoor om een van de belangrijkste musea in Polen te ontdekken, met collecties schilderijen, sculpturen, stoffen, militaria, porselein en meubels. Stap terug in de tijd met een bezoek aan de permanente tentoonstelling in de State Rooms van het kasteel, waar vorsten hun bezoekende hoogwaardigheidsbekleders vermaakten. Laat u onderdompelen in het nagemaakte renaissance- en barokdecor. Betreed vervolgens de majestueuze kathedraal in het hart van het koninklijke complex. Ontdek de fascinerende geschiedenis verweven met sprookjesverhalen. Bekijk de 18 opzichtige kapellen, het imposante graf van de voormalige bisschop van Krakau en de botten van de draak van Wawel. Ga dan naar een nabijgelegen café om op adem te komen. Geniet van een tweegangenlunch voordat u aan boord gaat van een moderne catamaran voor een intieme cruise op de Vistula. Bewonder de rotsachtige Wawel-heuvel die uittorent boven de oevers van de rivier. Bekijk de kathedraal en Krakau vanuit een andere hoek.

Krakau: oude binnenstad, Wawel en Wieliczka-zoutmijn met lunch

8. Krakau: oude binnenstad, Wawel en Wieliczka-zoutmijn met lunch

Verken UNESCO-werelderfgoedlocaties tijdens deze multi-stop Krakau-tour. Bezoek de belangrijkste plekken in de oude stad in een comfortabele, milieuvriendelijke golfkar. Begin aan een rondleiding door het Wawel-kasteel en de Wieliczka-zoutmijn. Geniet van een authentieke Poolse lunch. Spring aan boord van een verwarmde elektrische golfkar en luister naar je audiogids terwijl je Planty Park ziet met de overblijfselen van middeleeuwse muren en de Barbacane van Krakau. Rijd door de Grote Markt met de Lakenhal en de Mariakerk. Ga door het Quartier Latin met de binnenplaats van het Collegium Maius, de kerk van St. Anne, de Academie voor Schone Kunsten, de St. Florian-kerk, een gotisch Franciscaans klooster en het pauselijke raam. Stop bij Wawel Royal Cathedral en Wawel Royal Castle om uw rondleiding te beginnen. Bekijk de collecties schilderijen, sculpturen, stoffen, goud, militaire artikelen, porselein en meubels. Neem deel aan een 2-gangen lunch. Ga naar de zoutmijn voor een rondleiding met een ondergrondse kerk. Ervaar het unieke microklimaat en bekijk het Salt Mine Health Resort.

Krakau: Old Town Tour op een golfwagen met authentieke lunch

9. Krakau: Old Town Tour op een golfwagen met authentieke lunch

Verken UNESCO-werelderfgoedlocaties tijdens deze multi-stop Krakau-tour. Bezoek de belangrijkste plekken in de oude stad in een comfortabele, milieuvriendelijke golfkar. Begin aan een rondleiding door het Wawel-kasteel en de Wieliczka-zoutmijn. Geniet van een authentieke Poolse lunch. Spring aan boord van een verwarmde elektrische golfkar en luister naar je audiogids terwijl je door Planty Park rijdt en de overblijfselen van middeleeuwse muren en de Barbacane van Krakau ziet. Ga verder naar de Grote Markt met de Lakenhal en de Mariakerk. Ga door het Quartier Latin met de binnenplaats van het Collegium Maius, de kerk van St. Anne, de Academie voor Schone Kunsten, de St. Florian-kerk, een gotisch Franciscaans klooster en het pauselijke raam. Stop bij Wawel Royal Cathedral en Wawel Royal Castle om uw rondleiding te beginnen. Bekijk de collecties schilderijen, sculpturen, stoffen, goud, militaire artikelen, porselein en meubels. Neem deel aan een 2-gangenlunch voordat je naar de zoutmijn gaat voor een rondleiding met een ondergrondse kerk. Ervaar het unieke microklimaat en bekijk het Salt Mine Health Resort.

Krakau: Old Town Golf Cart Tour met Wawel Castle Tour

10. Krakau: Old Town Golf Cart Tour met Wawel Castle Tour

Verken de oudste bezienswaardigheden in de oude binnenstad van Krakau met een milieuvriendelijke golfkar-tour en leer over deze bezienswaardigheden met je audiogids. Ontdek de oude residentie van Poolse koningen met een rondleiding door het Wawel-kasteel. Ervaar de oude binnenstad en het Grote Marktplein in het hart van Krakau. Vind iconische monumenten in de oude stad, zoals de Grote Markt met de Lakenhal en de Mariakerk of de barokke 17e-eeuwse Sint-Annakerk. Rij door Planty Park met de overblijfselen van middeleeuwse muren en de Barbican. Ga door het Quartier Latin met de binnenplaats van Collegium Maius, de Academie voor Schone Kunsten, St. Florian, een gotisch Franciscaans klooster en een pauselijk raam. Stop bij Wawel Royal Castle en ontmoet je lokale gids. Bekijk collecties schilderijen, beeldhouwwerken, stoffen, goud, militaire voorwerpen, porselein en meubels. Bekijk de wandtapijten van Zygmunt August, Italiaanse Renaissance-schilderijen en oosterse kunst.

Sitemap The Lost Wawel

Wil je alle activiteiten in The Lost Wawel ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over The Lost Wawel

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 935 beoordelingen

Er was een fout gemaakt en we werden toegevoegd aan de Engelssprekende groep, hoewel we een Poolse gids hadden geboekt. Een aangewezen gids die geen Pools sprak, raakte geïnteresseerd dat de bewoording van de naam niet overeenkwam met de Engelssprekende groep en nam 3 uur voor de tour op eigen initiatief contact met ons op. De boekingsfout bleek evident. Iedereen maakt fouten, maar de reactie van het bedrijf was geweldig. Ze hebben een extra gids gedownload en we hadden een individuele rondleiding. Het gedrag van het bedrijf is professioneel en je gids nog beter.

We hebben de tour de dag ervoor geboekt. Samen met mijn vriend waren we de enige bedienden. Onze gids Eva was zeer goed geïnformeerd en vertelde de geschiedenis erg interessant. De tour omvat alleen een bezoek aan de heuvel, zonder de kerk of het kasteel zelf te betreden. Ik raad je echter aan om 1,5 uur vrije tijd aan deze tour te besteden

Dominica was zo lief en vriendelijk. Ze wist veel over Krakau en hielp de groep te laten zien hoe elke hoek van de stad een geschiedenis heeft. Ik heb veel plezier gehad tijdens deze tour en ik zou het iedereen aanbevelen die vertrouwd wil raken met de stad.

Ik beveel de heer Kamil Różański, de gids, ten zeerste aan. Een hele aardige meneer die ons heel goed rondleidde op Wawel. Enorme kennis en op een zeer toegankelijke manier verteld. ik raad aan

De gids was erg goed in het plaatsen van de bezienswaardigheden in de tontex van elke historische periode. Daarbij concentreerde hij zich op de essentie. Peter Hermanns