Ontdek het beste van
Theresienstadt

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van Theresienstadt

Alle activiteiten

Onze aanbevelingen voor Theresienstadt

Vanuit Praag: Rondleiding door concentratiekamp Terezin met audio

Vanuit Praag: Rondleiding door concentratiekamp Terezin met audio

Verken het beroemde concentratiekamp Terezin tijdens een halfdaagse tour die begint in het hart van Praag voor het Rudolfinum gebouw, waar je onze assistent met een blauw-witte paraplu zult ontmoeten. In de bus heb je de mogelijkheid om naar een audiogids op je telefoon te luisteren die je kennis laat maken met de geschiedenis van Tsjechië, de geschiedenis van de Joden in ons land en de geschiedenis van de stad Terezín. Onze Engelssprekende assistent zal de hele tijd voor je klaarstaan. In het kleine fort van Terezín neem je deel aan een wandeling met gids in de taal van je keuze. Je krijgt een rondleiding over de locatie van het concentratiekamp, de barakken, terwijl je hoort hoe de voormalige garnizoensstad in een kamp veranderde. Leer hoe Terezin drastisch veranderde toen de nazi's het omdoopten tot Theresienstadt en er in november 1941 de eerste Joodse transporten naartoe stuurden. Na dit alles word je veilig teruggebracht naar Praag met onze minibus. Geniet met volle teugen van deze historisch belangrijke plek en verken samen met ons de duistere geschiedenis die achter de poorten van het Kleine Fort van Terezín ligt.

Vanuit Praag: tour Terezín-monument, inclusief tickets en ophaalservice

Vanuit Praag: tour Terezín-monument, inclusief tickets en ophaalservice

Verken Terezín tijdens een rondleiding vanuit Praag, en verken de locatie van het voormalige concentratiekamp uit de Tweede Wereldoorlog. Bezoek het voormalige Joodse getto, kasteel Terezín en het getto-museum om meer te weten te komen over de nazi-bezetting van Tsjechië. De tour begint met een ophaalservice bij je hotel in Praag vanaf waar je in een bus met airconditioning naar de stad Terezín en het kasteel rijdt. Bij de burcht neemt de gids je mee door de krijgsgeschiedenis van Europa. Ook kom je te weten hoe het leven er in het grootste concentratiekamp van Tsjechië uit zag. Bezoek het kleine kasteel van Terezín en het getto-museum, dat oorspronkelijk als school werd gebouwd. Kom meer te weten over de geschiedenis van de stad Terezín. Kom meer te weten over de Tweede Wereldoorlog en de invloed ervan op Europa en Tsjechië in het bijzonder. Aan het einde van de tour word je teruggebracht naar het centrum van Praag.

Praag: trip naar concentratiekamp in Theresienstadt

Praag: trip naar concentratiekamp in Theresienstadt

Begeef je op een rondleiding door het concentratiekamp Terezin op een dagtrip vanuit Praag. Krijg inzicht in het leven in een concentratiekamp en bekijk een authentieke Gestapo-gevangenis. Vertrek vanuit Praag in een bus met airconditioning en hoor over de impact en erfenis van de Tweede Wereldoorlog en de nazi-aanwezigheid in Tsjechië. Kom aan in Terezin en begeef je naar het museum in het Grote Fort, voorheen een jongensschool. Ontdek wat ooit dienst deed als opvangkamp voor Joden uit heel Europa en werd uitgebuit voor propagandadoeleinden van de nazi's tijdens een bezoek van het Rode Kruis in 1944. Luister naar de verhalen van degenen die daar gevangen zaten en bekijk een propagandafilm voordat je verder gaat naar de begraafplaats en het crematorium. Steek vervolgens de rivier over en bekijk de gruwelijke omstandigheden voor gevangenen in het kleine fort, van de cel van de huurmoordenaar van aartshertog Franz Ferdinand tot de vuurpelotons georganiseerd door de Gestapo. Zodra de tour voorbij is, stapt u in de bus terug naar Praag.

Vanuit Praag: Rondleiding door Terezín en het gettomuseum

Vanuit Praag: Rondleiding door Terezín en het gettomuseum

Je wordt opgehaald bij je hotel in Praag en reist naar Terezín voor een trip van een halve dag door de stad. Ontmoet je gids in Terezín en bezoek enkele van de historische locaties van de stad. Het kleine fort werd in de 18e eeuw gebouwd door keizer Joseph II. Tijdens de Tweede Wereldoorlog diende het fort als een Gestapo-politiegevangenis en een Joods getto en concentratiekamp. Bezoek het kleine fort en het gettomuseum en leer meer over de geschiedenis van de stad. Het Ghetto Museum werd geopend in 1994 en herbergt een permanente tentoonstelling gewijd aan de geschiedenis van de politieke gevangenis en de vervolging van de Tsjechische natie onder het naziregime.

Terezin Concentratiekamp Tour vanuit Praag

Terezin Concentratiekamp Tour vanuit Praag

Volg een rondleiding door Theresienstadt, de locatie van het beruchte concentratiekamp dat door de nazi's werd gerund tijdens hun bezetting van Tsjechoslowakije. Met een deskundige gids bezoek je het Memorial of National Martyrdom, gebouwd ter nagedachtenis aan de slachtoffers van nazi-politieke en raciale vervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er is in Tsjechië geen vergelijkbare plek als deze. Je bezoekt ook het kleine fort dat dienstdeed als gevangenis voor de Praagse Gestapo. Terwijl je de locatie verkent, kom je meer te weten over de vervolging van het Tsjechische volk door het naziregime en het lot van Tsjechische gevangenen die werden overgebracht naar andere concentratiekampen binnen het Derde Rijk van nazi-Duitsland. Tot slot zie je het gettomuseum, dat in 1991 werd geopend in het gebouw waarin de voormalige school van Theresienstadt was gevestigd. De tentoonstellingen van het museum werden ingericht met de hulp van voormalige gevangenen van het getto van Theresienstadt.

Herdenking Terezin: Toegangsbewijs Combo w. Rondleiding met gids

Herdenking Terezin: Toegangsbewijs Combo w. Rondleiding met gids

Krijg toegang tot 3 van de belangrijkste historische locaties van de Terezin Memorial en leer over de historische gebeurtenissen die hier plaatsvonden tijdens de Tweede Wereldoorlog en de mensen die erdoor werden getroffen. Bezoek het Kleine Fort, waar een rondleiding is inbegrepen, en het Hoofdfort - het getto - in je eigen tempo (er wordt geen rondleiding gegeven). Begin de rondleiding bij de Kleine Vesting buiten bij het loket waar je je gids ontmoet. Van 1940 tot 1945 diende de Kleine Vesting als gevangenis van de Praagse Gestapo. Bezoek de permanente tentoonstelling die is gewijd aan de geschiedenis van de politieke gevangenis; het getuigt van de vervolging van de Tsjechische natie onder het naziregime tijdens de Tweede Wereldoorlog en legt het lot vast van Tsjechische gevangenen die werden overgebracht naar andere concentratiekampen binnen het Duitse naziregime. Ga daarna op eigen gelegenheid naar het voormalige getto van Terezin, waar het gettomuseum, de Magdeburgkazerne, de gebedsruimte en het crematorium zijn gevestigd. Je hebt daar geen gids nodig, dus je gaat op eigen gelegenheid verder. Het Ghetto Museum is gevestigd in de voormalige gemeenteschool en je zult er de permanente tentoonstelling zien: Terezín in de Eindoplossing, 1941-1945. Naast deze documentaire tentoonstelling is er ook een Herdenkingszaal van de kinderen van het getto van Terezín, gewijd aan de jongste slachtoffers, plus een selectie uit de wereldberoemde tekeningen die door kinderen uit het getto zijn gemaakt. De Magdeburgkazerne werd op 24 november 1941 in Terezín gevestigd. Na de nazi-bezetting van Tsjechië speelde de Magdeburgkazerne een bijzonder belangrijke rol in het getto. De kazerne huisvestte de kantoren van de verschillende afdelingen van het zogenaamde Joodse zelfbestuur van het getto, evenals appartementen van enkele van de belangrijkste ambtsdragers van het getto. De Maagdenburgse kazerne stond echter ook bekend als locatie voor grote culturele evenementen, kerkdiensten, lezingen en bijeenkomsten. Het Crematorium, de Joodse Begraafplaats van Terezín en het Columbarium liggen ongeveer 0,5 kilometer lopen van het getto van Terezin en 1,5 kimoter van de Kleine Vesting. Als je met de bus naar Terezin reist, vind je daar twee bushaltes - een in het voormalige getto (op het plein) en een voor het Kleine Fort. Als je met de auto reist, is er een parkeerplaats voor de Kleine Vesting en in het getto kun je op het plein parkeren (gratis). Zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt voor je bezoek - de rondleiding met gids in de Kleine Vesting duurt ongeveer 1 uur, maar er zijn ook andere plaatsen die je na de rondleiding kunt bekijken, dus je kunt het beste minstens 1,5 uur uittrekken voor de Kleine Vesting en minstens 2 uur voor het bezoek aan het voormalige getto.

Vanuit Praag: bustour naar Theresienstadt

Vanuit Praag: bustour naar Theresienstadt

Neem deel aan een 6-uur durende excursie van Praag naar het Theresienstadt-monument. Bezoek de site die door de nazi's werd gebruikt als een combinatie van getto en concentratiekamp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Kom meer te weten over dit tragische hoofdstuk in de geschiedenis van de stad en het catastrofale lot van vele duizenden onschuldige slachtoffers. Verken het hele complex van het voormalige nazi-concentratiekamp met je gids. Luister naar verhalen met authentieke persoonlijke herinneringen, huiveringwekkende ervaringen en delen uit de grimmige geschiedenis van Theresienstadt. Je ontdekt hoe mensen leefden, leden, overleefden en stierven in Theresienstadt. Luister hoe sommige gevangenen hun geloof, optimisme en waardigheid hebben weten te behouden.

Vanuit Praag: privétour Terezin Concentratiekamp

Vanuit Praag: privétour Terezin Concentratiekamp

Tijdens deze tour leer je over de Tweede Wereldoorlog en de gevolgen ervan voor het voormalige Tsjechoslowakije. Terezín is de naam van een voormalig militair fort en garnizoensstad. Aan het einde van de 18e eeuw bouwde de Habsburgse monarchie het fort als een bolwerk tegen de Pruisen uit het noorden. Ze noemden het naar keizerin Maria Theresa. Het meest tragische hoofdstuk van Terezín kwam tijdens de Tweede Wereldoorlog (1939-45). In 1940 installeerde de Praagse Gestapo de politiegevangenis van het kleine fort. Ongeveer 32.000 gevangenen trokken tussen 1940 en 1945 door het Kleine Fort, van wie er 2.500 werden gedood door honger, ziekte, tirannieke bewakers en executies. In 1941 werd de stad Terezín door de nazi's veranderd in een Joods getto-doorgangskamp. Tot het einde van de oorlog trokken meer dan 150.000 gedeporteerden door het kamp, van wie er 35.000 stierven. Russische troepen bevrijdden Terezín op 10 mei 1945, 8 dagen nadat Berlijn in handen van de geallieerden was gevallen. Tegenwoordig staat het kamp als een gedenkteken voor de doden en een monument voor menselijke verdorvenheid. Als je de hoofdpoort binnengaat, zet het bord erboven, ARBEIT MACHT FREI (Work Sets One Free), een sombere toon. Je kunt door de gevangenisbarakken, executieterreinen, werkplaatsen en isolatiecellen lopen. Tijdens deze tour bezoek je ook een plaatselijk museum over het concentratiekamp Terezín en zie je een educatieve film.

TEREZÍN een donkere en tragische plaats in de geschiedenis van Europa

TEREZÍN een donkere en tragische plaats in de geschiedenis van Europa

Een donkere en tragische plek in de geschiedenis van Europa, toneel van de uitroeiing van vele duizenden onschuldige slachtoffers. Een herinnering aan de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog - dit is Terezin, een van de concentratiekampen van de nazi's. Onze gids laat je de omgeving van het concentratiekamp zien en je hoort authentieke herinneringen van voormalige gevangenen. Bezoeken aan deze plek dienen als een duidelijke waarschuwing om herhaling van soortgelijke verschrikkingen in de toekomst te voorkomen.

Excursie concentratieveld Terezin

Excursie concentratieveld Terezin

Pas in het recente verleden is Terezin bekend geworden als tragisch symbool voor critici, dissidenten en tegenstanders van het naziregime. De missie van het Terezin Memorial - het enige instituut van deze klasse in Tsjechië - is het herdenken van de slachtoffers van de politieke en raciale vervolging door de nazi's tijdens de bezetting van Tsjechische gebieden in de Tweede Wereldoorlog. De herdenking bevordert het museum, onderzoeks- en educatieve activiteiten en bezoeken aan herdenkingsplaatsen die verband houden met de pijn en de dood van duizenden oorlogsslachtoffers. Hoewel het fort aan het einde van de 18e eeuw als zeer modern werd opgericht, is de functie in de loop der jaren veranderd. Oriënterend programma: De route van de Telinein excursie begint 's ochtends om 9:00 uur bij het trefpunt. De eerste tocht duurt bijna een uur totdat je het hoofdfort bereikt. Om Terezín beter te begrijpen, worden al tijdens de reis historische en technische details verteld die vervolgens in verband worden gebracht met wat daar is gebeurd. Wanneer we Praag verlaten zullen we langs het monument voor de acteurs van de ** Antropoïde Operatie ** gaan. We zullen de belangrijkste kracht zien die een stad is. De hele stad was het Joodse getto. In het begraafplaatsencomplex zul je luisteren naar figuren, motieven en methoden. We gaan een museum binnen om namen, feiten en manieren te leren kennen. Daarna gaan we verder naar de nationale begraafplaats terwijl de gids de verschillen tussen het ** getto ** en het veld uitlegt. Daarna bezoeken we het ** concentratiekamp ** volgens dezelfde route als de gevangenen volgden, beginnend op de administratieve binnenplaats. Na de ** "Arbeit Macht Frei", ** zullen we het gebied voor gevangenen bereiken. We passeren de Casamatas de la Fortaleza en bereiken het schietveld om naar een deel van de woonwijk te gaan.

Veelgestelde vragen over Theresienstadt

Bij een bezoek aan Theresienstadt, welke activiteiten hebben de beste deals en kortingen?

Deze activiteiten hebben beste kortingen en deals:

Ga je naar Theresienstadt? Bekijk alle activiteiten met deals en kortingen op GetYourGuide

De topbezienswaardigheden in Theresienstadt

Activiteiten in Theresienstadt

Steden in Tsjechië

Andere activiteiten in Theresienstadt

Wil je alle activiteiten in Theresienstadt bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Theresienstadt

Gemiddelde beoordeling

4.4
(1.901 beoordelingen)

We zijn blij dat we Terezín niet hebben gemist tijdens onze reis naar Praag. Een moment uit de geschiedenis, met passie uitgelegd door onze gids. Alles is zeer goed georganiseerd door het bureau en we werden van begin tot eind verzorgd. Als ik een opmerking zou hebben zou het gaan om de audiogids via de Smartguide applicatie, in het museum was de Franse taal niet te beluisteren. Gelukkig voor ons spreken we vloeiend Engels en konden we profiteren van de uitleg en anekdotes van onze geweldige gids.

Geweldig, moeilijk, maar vanwege de inhoud. Onze gids was deskundig, menselijk en zorgzaam. Mijn zoon en ik zijn Joods en het was vooral verontrustend in het crematorium. Costa was gevoelig en zorgde op de meest geschikte manier voor ons. Hij zag dat we het moeilijk hadden en kwam naar ons toe en vroeg of we een kaarsje wilden aansteken. De gids in het 'kleine fort' waar de gevangenis was, was ook uiterst deskundig, medelevend en oprecht. Een krachtige ervaring

De tour was ongelooflijk ontroerend. Het gevoel daar in Theresienstadt was heel, heel beklemmend en als je alle verschillende kamers en de "Execution Ground" ziet en je voorstelt wat hier gebeurde, bevriest je bloed in je aderen. Eén van mijn zwaarste tochten en toch goed dat ik het gedaan heb. Het is belangrijk om dit monument te behouden, zodat zoiets wreeds NOOIT MEER gebeurt.

Het was een geweldige ervaring, de gids was altijd erg aardig en attent. Het gemak om met een busje naar de plek te gaan, terwijl de gids je de uitleg geeft, is een geweldig punt. We zullen het aanbevelen aan vrienden en familie die naar Praag reizen.

Indrukwekkend om dit allemaal te zien, zeker de moeite waard. Toer mag wel een uurtje eerder beginnen, tijdsbestek was iets aan de korte kant om alles goed te zien.