1. Tsjechië
 2. Theresienstadt
 3. Terezín Memorial - Ghetto Museum

Terezin Memorial: Combo met toegangsticket w. Begeleide wandeling

Product ID: 389496
Bekijk gallery
Bezoek het kleine fort, de Magdeburg-kazerne en het getto-museum in Terezin en leer meer over de gecompliceerde geschiedenis die zich in 1941 ontvouwde.
Over deze activiteit
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Geldig 1 dag
Begintijden 11:00, 14:00
Directe bevestiging
Tourgids
Engels

Selecteer deelnemers en datum:

Laden...

Belevenis

Highlights
 • Bekijk het voormalige militaire complex dat werd omgevormd tot concentratiekamp
 • Leer meer over de geschiedenis van het Terezin-kamp van de lokale gids
 • Loop door de permanente tentoonstelling in het Ghetto museum
 • Zie de voormalige administratiekantoren in Kazerne Magdeburg
Volledige beschrijving
Krijg toegang tot 3 van de belangrijkste historische locaties van het Terezin-monument en leer over de historische gebeurtenissen die hier tijdens de Tweede Wereldoorlog plaatsvonden en de mensen die werden getroffen. Bezoek het Small Fortress, waar een rondleiding is inbegrepen, en het Ghetto Museum en de Magdeburg-kazerne in het Terezin-getto.

Begin de tour bij het kleine fort buiten het loket waar je je gids ontmoet. Van 1940 tot 1945 diende het kleine fort als gevangenis van de Praagse Gestapo. Bezoek de permanente tentoonstelling die is gewijd aan de geschiedenis van de politieke gevangenis; het getuigt van de vervolging van de Tsjechische natie onder het nazi-regime tijdens de Tweede Wereldoorlog en registreert het lot van Tsjechische gevangenen die zijn overgebracht naar andere concentratiekampen binnen het nazi-Duitse rijk.

Ga daarna naar het voormalige getto van Terezin, waar de Magdeburg-kazerne en het gettomuseum zich bevinden.

Het Ghettomuseum is gevestigd in de voormalige stadsschool en je ziet daar de Permanente tentoonstelling: Terezín in the Final Solution , 1941-1945. Naast deze documentairetentoonstelling is er ook een gedenkhal voor de kinderen van Terezín Ghetto, gewijd aan de jongste slachtoffers, plus een selectie uit de wereldberoemde tekeningen van kinderen uit het getto.

De Magdeburg-kazerne werd op 24 november 1941 in Terezín opgericht. Na de nazi-bezetting van de Tsjechische landen speelden de Magdeburg-kazerne een bijzonder belangrijke rol in het getto. De kazerne huisvestte de kantoren van de verschillende afdelingen van het zogenaamde joodse zelfbestuur van het getto, evenals flats van enkele van de leidende ambtsdragers van het getto. De Magdeburg-kazerne stond echter ook bekend als een locatie voor grote culturele evenementen, kerkdiensten, lezingen en vergaderingen.

Het crematorium, de Joodse begraafplaats van Terezín en het Columbarium bevinden zich op ongeveer 1,5 kilometer lopen van het Terezin-getto en er is geen toegangsbewijs vereist.
Inbegrepen
 • Toegang tot het kleine fort
 • Toegang tot het Ghetto Museum
 • Toegang tot de kazerne van Maagdenburg
 • 60-75 minuten begeleide wandeling door het kleine fort
Niet inbegrepen
 • Begeleide wandeling door Ghetto Museum en Magdeburg Barracks
 • Vervoer tussen het kleine fort en het gettomuseum

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

Toon je voucher aan de kassa.

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie
Goed om te weten
Een rondleiding is alleen mogelijk in het kleine fort.
Mocht je de rondleiding missen, dan kan dit ticket ook tijdens de openingstijden gebruikt worden voor een rondleiding door het Kleine Fort.
De afstand tussen het kleine fort en het gettomuseum is ongeveer. 1 km (15 minuten lopen).
Gehandicapten, kinderen tot 5 jaar, ex-gevangenen van concentratiekampen en andere vervolgingsinstellingen uit WO II en ICOM-leden (op vertoon van de ID) hoeven geen toegangsprijs te betalen.

Vanaf € 9,84 per persoon

Klantenbeoordelingen

Georganiseerd door

Pamatnik Terezin

Product ID: 389496