Belevingen in
Thessalie

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Thessalie: De beste dingen die je niet wil missen

Thessaloniki: Meteora privé- of gedeelde bustour van 1 dag

1. Thessaloniki: Meteora privé- of gedeelde bustour van 1 dag

Verlaat Thessaloniki in de ochtend om naar de geweldige kloosters van Meteora te reizen, en bezoek 2 van de 6 kloosters - afhankelijk van hun openingstijden. De kloosters zijn gebouwd op immense natuurlijke pilaren en afgeronde rotsblokken die veel voorkomen in het gebied. De gebouwen dateren uit de 14e eeuw, nadat monniken er al in de 11e eeuw een nederzetting stichtten. Krijg toegang tot heilige plekken, zoals de het vrouwenklooster van Agios Stefanos met haar indrukwekkende uit hout gesneden iconostase. Of bezoek het Klooster van de Heilige Drie-eenheid, dat bovenop een rotsige afgrond van 400 meter geplaatst is. Als alternatief bezoek je de toren met het oude geconserveerde net bij het Varlaamklooster, of kun je naar het grootste klooster, het Mega Meteoronklooster, ingewijd ter ere van de transfiguratie van Christus. Bewonder het panoramische uitzicht vanaf deze geweldige constructies en het prachtige landschap. Geniet van een traditionele Griekse lunch in Kastraki, vlakbij het stadje Kalampaka, en ga daarna weer terug naar Thessaloniki.

...
Vanuit Athene: daguitstap naar Meteora met de trein

2. Vanuit Athene: daguitstap naar Meteora met de trein

Gebruik je e-ticket voor de trein van 07:20 uur 's ochtends vanuit Athene en reis zelfstandig naar Kalambaka. Ga lekker zitten en bewonder onderweg het mooie landschap. De treinrit duurt ongeveer 4 uur; het is aan te raden om je eigen eten en drinken mee te nemen. Je komt om ongeveer 11:30 uur aan in Kalambaka, waar je de gids ontmoet en begint aan de 5 uur durende, op jouw wensen afgestemde Meteora-tour. Bekijk in vijf uur alle zes de kloosters op de schitterende rotsformaties. Neem een kijkje in drie UNESCO-Werelderfgoedmonumenten en ontdek wat er achter hun imposante muren verborgen ligt. Op plekken die alleen de locals kennen pauzeer je om foto's te maken. Je wordt afgezet bij het treinstation van Kalambaka. Hier kun je de trein van 17:15 uur naar Athene pakken, met een geplande aankommsttijd van 21:30 uur.

...
Meteora: dagexcursie vanuit Athene met de trein

3. Meteora: dagexcursie vanuit Athene met de trein

Laat de bezienswaardigheden van Athene een dagje voor wat ze zijn en bezoek de ontzagwekkende Meteora-kloosters tijdens een 14 uur durende excursie. Je pakt om 07:20 uur vanaf het treinstation van Athene de trein naar Kalambaka en bewondert onderweg de schoonheid van het landschap. Rond 11:30 uur arriveer je in Kalambaka, een klein stadje gebouwd aan de voet van majestueuze grijze rotsachtige kliffen die worden gekroond door de kloosters van Meteora. Deze zijn door de UNESCO geklasseerd als Werelderfgoed. Wanneer je aankomt in Kalambaka, wacht een Engelssprekende chauffeur op je met een bord met je naam erop. Je wordt naar het voertuig gebracht dat je naar de kloosters brengt, waar je ongeveer 4 uur de tijd hebt om 2 kloosters en de heremietgrotten van Badovas te bezoeken. Aan het einde van de dag word je teruggebracht naar Kalambaka en heb je wat tijd om de stad te verkennen en te genieten van een lichte lunch (niet inbegrepen in de excursieprijs). De trein vertrekt om 17:15 uur vanuit Kalambaka en arriveert om 21:25 uur in Athene.

...
Vanuit Kalampaka: panoramische tour naar de Meteorakloosters

4. Vanuit Kalampaka: panoramische tour naar de Meteorakloosters

Je wordt opgehaald bij je hotel in Kalampaka of Kastraki en reist vanaf Kalampaka  een paar kilometer naar het noordwesten, naar de Meteora. De imposante rotsen van Meteora torenen boven de vlaktes van Thessalië uit en vormen zo een van de bijzonderste plekken van Griekenland. Honderden jaren geleden werd op deze enorme rotsen met hoogtes van tot bijna 600 meter een van de belangrijkste kloostergemeenschappen van Griekenland gevormd. Tijdens deze tour van 4 uur beleef je het indrukwekkende landschap en bewonder je de Byzantijnse kloosters die bovenop de steile rotsen staan. Vandaag de dag zijn er nog maar 6 kloosters in gebruik; deze gebouwen worden gebruikt door een kleine hoeveelheid monikken en nonnen die in Meteora wonen. Tijdens deze tour krijg je alle 6 de kloosters te zien en breng je aan 3 ervan een bezoek, waarbij je de voorwerpen van onschatbare waarde die er bewaard worden kunt bekijken. Onderweg krijg je ruim de gelegenheid om foto's te maken zodat je je ervaringen vast kunt leggen. Geniet tijdens de excursie ook van een paar korte wandelingen.

...
Meteora: dagelijkse 5-uur durende tour met hoogtepunten in het Engels of Spaans

5. Meteora: dagelijkse 5-uur durende tour met hoogtepunten in het Engels of Spaans

Breng een paar uur door in Meteora en ervaar volledig de pracht van dit UNESCO-werelderfgoed. Leer meer over zijn geschiedenis, architectuur en de spiritualiteit van zijn kloosters. Deze tour is speciaal ontworpen voor mensen die per trein van Athene of Thessaloniki naar Meteora komen en dezelfde dag vertrekken. Om 11.30 uur arriveert uw trein op het treinstation van Kalabaka, waar uw reisleider op u wacht met een bord met uw naam erop. Na het instappen in een VIP-limousinobus, maak een korte stop om iets te eten of een snack te nemen. Begin dan aan je prachtige 5-uur durende tour om Meteora en alle zes van de actieve kloosters te zien. Ontdek drie van hen, een unieke kans exclusief voor de lokale partner. Stop voor veel fotomomenten en op veel geheime plekken die alleen de lokale bevolking kent. Aan het einde van je tour word je teruggebracht naar het treinstation voordat je trein om 17:15 uur teruggaat naar Athene of Thessaloniki.

...
Vanuit Kalampaka: zonsondergang 'on the rocks' bij Meteora

6. Vanuit Kalampaka: zonsondergang 'on the rocks' bij Meteora

Je excursie bij zonsondergang begint wanneer je wordt opgehaald bij je hotel in Kalambaka of Kastraki en in een VIP-limousinebusje naar het UNESCO Werelderfgoed Meteora wordt gebracht. Reis veilig en comfortabel in een luxe VIP-minibus met airconditioning naar de unieke, wereldberoemde rotsformatie Meteora. Neem deel aan een uitgebreide rondleiding door alle 6 de kloosters en bekijk er 1 of 2 van binnen. Je tourleider blijft bij je en geeft je informatie over de omgeving in je eigen taal. Aan het einde van de rondleiding bij de kloosters kun je genieten van de mooiste zonsondergang in Griekenland vanaf het beste uitkijkpunt van Meteora.

...
Vanuit Athene: dagexcursie naar Meteora met de trein

7. Vanuit Athene: dagexcursie naar Meteora met de trein

Je neemt 's ochtends de trein naar Kalambaka vanaf het station van Athene. Tijdens de reis kun je het mooie platteland bewonderen. Kalambaka is een klein plaatsje dat gebouwd is aan de voet van imposante grijze rotsen en waar mensen naartoe komen vanwege de Meteorakloosters. Je chauffeur wacht op je met een bordje met je naam erop. Je wordt vervolgens in een VIP Mercedes minibus met 19 stoelen naar de Meteorakloosters gebracht (Meteora staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst) Je hebt 5 uur de tijd om 3 kloosters te zien. Je bezoekt de 1000 jaar oude hermitages van Bandovas, leert meer over de verhalen en legendes en geniet van een geweldig uitzicht vanaf de beste plekjes. Aan het eind van de dag word je door de chauffeur terug naar Kalambaka gebracht, waar je de tijd krijgt om even rond te kijken en een lichte lunch te eten (niet inbegrepen). Om 17:15 uur vertrekt de trein terug van Kalambaka naar Athene, waar je om 21:25 uur aankomt.

...
Athene: zelfgeleide treintrip Meteora & bezoek kloosters

8. Athene: zelfgeleide treintrip Meteora & bezoek kloosters

Je begint vanaf  'Stathmos Larissis', het fantastische centrale treinstation van Athene vanwaar je naar Kalambaka vertrekt. Ervaar tijdens je treinreis van de unieke schilderachtige routes die het Griekse platteland biedt. Je ontdekt een mozaïek van unieke schoonheid, biodiversiteit en enorme ecologische waarde. Rond 11:30 uur kom je aan op je bestemming, het treinstation van Kalambaka. Eenmaal aangekomen, ontmoet je je gids die een uithangbord vasthoudt met je naam erop. Vanaf hier begint je rondleiding naar de Meteora-kloosters. Je bewondert de verbazingwekkende christelijke architectuur en ontdekt hoe kloosters in de loop van de tijd zijn beïnvloed, die al meer dan 700 jaar bestaan. Na 4 uur verkenning eindigt je belevenis en word je teruggebracht naar Kalabaka, waar je vrije tijd hebt om door te brengen in de schaduw van gigantische rotsen. Na een hele dag verkennen kom je om 21:25 uur terug in Athene.

...
Vanuit Athene: 2-daagse excursie naar Meteora per trein

9. Vanuit Athene: 2-daagse excursie naar Meteora per trein

Je neemt zelfstandig de trein van 07:27 uur vanaf het treinstation van Athene naar Kalabaka en kunt onderweg naar Meteora het prachtige Griekse landschap bewonderen. Bij aankomst in Kalabaka om 11:30 uur word je opgehaald van het treinstation en naar je gereserveerde hotel gebracht om in te checken. Na de lunch wacht je een indrukwekkende zonsondergangexcursie naar Meteora. Je wordt 's middags opgehaald bij je hotel en na de excursie teruggebracht naar je hotel  of Kalabaka voor een korte wandeling. De volgende ochtend word je om 09:00 uur opgehaald bij je hotel voor een uitgebreide Meteora-ochtendexcursie of een wandeltocht door Meteora. Je krijgt vier uur de tijd om het unieke fenomeen van de Meteora, heilige kloosters boven op reusachtige rotsen, in al hun indrukwekkende schoonheid te ervaren. Nadat de rondleiding is afgelopen, word je terug naar je hotel gebracht waar je je kunt klaarmaken voor je terugkeer naar Athene. Je  trein vertrekt om 17:15 uur en je bereikt Athene om ongeveer 21:30 uur.

...
Athene: Meteora Dagtrip met kleine groepen & bezoek aan Thermopylae

10. Athene: Meteora Dagtrip met kleine groepen & bezoek aan Thermopylae

Bewonder het authentieke vasteland van Griekenland en bezoek eerst de historische Thermopylae, de oorspronkelijke locatie van de beroemde strijd tussen de oude Grieken en Perzen in 480 voor Christus. Zie het slagveld, het standbeeld van koning Leonidas en bezoek het museum. De reis gaat verder met een prachtig uitzicht op de bergen en velden totdat je Meteora bereikt. Bezoek twee van de zes overgebleven Byzantijnse kloosters, gebouwd in de 14e en 16e eeuw. Maak foto's en video's van het prachtige landschap terwijl uw gids de lokale geschiedenis deelt. Daarna neemt uw chauffeur u mee naar Kalambaka, een schilderachtig stadje onder de rotsen met veel opties voor een heerlijke traditionele Griekse lunch. Bezoek de oudste kerk in de omgeving, waar je een Griekse inscriptie op de muur ziet die getuigt van het bestaan van een oude Griekse tempel op dezelfde locatie. Tijdens uw vrije tijd in Kalambaka kunt u ook het Natural History Museum bezoeken.

...

Sitemap Thessalie

Wil je alle activiteiten in Thessalie ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Thessalie

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 2.659 beoordelingen

Super genoten van deze tour. Meteora is een geweldige plek om naartoe te gaan en in totaal ongeveer 8 uur trein (heen en weer) is de moeite waard (tip: neem wat snacks mee en eet het in de trein). Zodra we in Kalambaka aankomen, vroeg de gids ons of we wilden gaan eten / pauzeren voor de wasruimte, maar goed, onze groep wilde dat niet en wilde meteen beginnen. Daarom waren we de eersten in het eerste klooster. (Houd er rekening mee dat er andere tourbussen waren voor deze tour van een ander reisbureau). Omdat we vroeg begonnen, kon onze gids ook stoppen op verschillende fotoplekken, wat goed is als je van foto's houdt. Toen de tour voorbij was, gaf de gids ons goed advies waar we goed eten konden eten tegen betaalbare prijzen. Goed eten is een goede manier om de tour af te sluiten.

Beste deel van onze reis! De lange treinreis was het waard. De uitzichten zijn adembenemend en magisch, en het hele proces was heel gemakkelijk, ondanks dat het een koude dag was en stortregens. We hebben de minibus gemakkelijk gevonden. Ze lieten ons uit voor snacks en poncho's voordat ze naar de kloosters gingen. Onze gids Chris was uitstekend! ! Hij was zo deskundig, leuk en hij hielp ons zelfs ongelooflijke foto's te maken. Daarna hadden we de kans om in de stad te eten (met aanbevelingen van de gids) voordat we teruggingen naar Athene.

Supertocht. Chris is de meest veelzijdige gids die we al gehad hebben: hij pikt in op alle vragen, kijkt dat iedereen veilig blijft en weet enorm veel over fauna en flora en mythologie. Superkerel om mee op stap te gaan.

Een trip die je echt moet doen als je daar de gelegenheid voor heb. We hebben van deze trip genoten en een ervaring rijker. Ongelofelijk mooi echt een aanbeveling waard

We boekten de excursie van 2 dagen naar Meteora, een echte aanrader, we hadden ook geluk met onze gids Dimitros, die goede uitleg gaf met een vleug humor