Ontdek het beste van
Thessaloniki

Van historische ruïnes en Ottomaanse juweeltjes tot een bruisende cultuur, deze kuststad heeft voor elk wat wils.

Onze aanbevelingen voor Thessaloniki

Thessaloniki: Dagtrip per bus naar Meteora

1. Thessaloniki: Dagtrip per bus naar Meteora

Maak een busreis van een hele dag naar Meteora vanuit Thessaloniki. Verken de UNESCO-Werelderfgoedlocatie en bewonder het unieke landschap. Vertrek in de ochtend vanuit Thessaloniki naar de geweldige kloosters van Meteora, en bezoek twee van de zes kloosters - afhankelijk van de openingstijden. Bezoek heilige plekken, zoals de het vrouwenklooster van Agios Stefanos met haar indrukwekkende uit hout gesneden iconostase. Of neem een kijke bij het Klooster van de Heilige Drie-eenheid, gelegen op een rotsachtige afgrond van meer dan 400 meter hoog. Ook kun je de toren van het oude bewaard gebleven net in het klooster van Varlaam verkennen, of verken het grootste van de kloosters, het Mega Meteoronklooster. Bewonder het panoramische uitzicht vanaf deze geweldige constructies en het prachtige landschap. Geniet van een traditionele Griekse lunch in Kastraki, vlak bij het stadje Kalampaka, waarna je weer terugrijdt naar Thessaloniki.

Vanuit Thessaloniki: dagtrip thermale baden Pozar en Edessa

2. Vanuit Thessaloniki: dagtrip thermale baden Pozar en Edessa

Vertrek vanuit Thessaloniki en reis naar de natuurlijke warmwaterbronnen van Pozar Thermal Baths om te ontspannen in het geneeskrachtige water terwijl de natuur en de berg Voras een prachtige achtergrond vormen. Profiteer van de genezende eigenschappen van water dat op natuurlijke wijze is verwarmd tot een temperatuur van 37° Celsius. Bekend om zijn geweldige smaak, zou het water ook helpen bij aandoeningen zoals reumatoïde artritis, huidaandoeningen, slechte bloedsomloop, ademhalingsproblemen en nieraandoeningen, waaronder nierstenen. Geniet van een lunch in een mooi dorp naast Pozar en proef de traditionele smaken van Griekenland. Bezoek de lokale markt en bewonder de tentoongestelde goederen. Ga verder naar de stad Edessa, beroemd als de eerste hoofdstad van het oude koninkrijk Macedonië. Krijg wat vrije tijd om de spectaculaire watervallen te bezoeken voordat je terugkeert naar Thessaloniki.

Thessaloniki: OTE Tower Rotating Experience met lichte maaltijd

3. Thessaloniki: OTE Tower Rotating Experience met lichte maaltijd

Bezoek de bovenste verdieping van OTE Tower en geniet van het uitzicht met een lichte maaltijd. Bekijk de zee en de bezienswaardigheden van Thessaloniki terwijl de toren elk uur 360 graden draait. Stijg op naar de top van de OTE-toren en word verwelkomd in een elegante eetzaal met panoramisch uitzicht. Neem plaats aan uw gereserveerde tafel om te genieten van uw voedselmenu. Kies tussen een glas wijn met een fruitschaal, een clubsandwich met een biertje of een fles wijn met een kaas- en fruitschaal. U kunt altijd meer bestellen als u aan uw tafel zit. Trakteer uzelf, afhankelijk van het geselecteerde tijdslot, met uitzicht op de zonsondergang, of bezoek 's avonds wanneer er meestal live pianomuziek is.

Vanuit Thessaloniki: dagtrip naar Dion en de Olympus

4. Vanuit Thessaloniki: dagtrip naar Dion en de Olympus

Ontdek het archeologische park van Dion en de berg Olympus tijdens deze tour vanuit Thessaloniki. Reis in een bus met airconditioning en maak een natuurwandeling langs de Enipeas-rivier om het uitzicht op de Enipeas-kloof te bewonderen. Vertrek vanaf een centraal gelegen ontmoetingspunt in Thessaloniki en ga naar het archeologische park van Dion. Neem wat vrije tijd om de archeologische vindplaats aan de buitenkant te verkennen. Koop een kaartje voor de site om het theater uit het Hellenistische tijdperk te zien dat in het verleden bekend stond om het hosten van toneelstukken van de oude filosoof Euripides en waar nu het Olympus-festival wordt gehouden. Bezoek het museum van Dion om beelden te zien en mozaïekwerk te bewonderen in het huis van Dionysus. Stop om een lunch te kopen in een van de traditionele restaurants in het dorp voordat je doorgaat naar Olympus. Ontdek de geheimen van het mythologische huis van de 12 Griekse goden. Maak een korte tocht door de uitlopers van de berg. Ga langs de Enipeas-kloof en kijk uit voor de lokale fauna. Maak foto's van het uitzicht op de bergen, voordat u 's middags met de bus terugkeert naar Thessaloniki.

Thessaloniki Hop-on Hop-off Sightseeing Bus Tour

5. Thessaloniki Hop-on Hop-off Sightseeing Bus Tour

Stap in de open-top bus en geniet van een tour door Thessaloniki. Bekijk de belangrijkste monumenten en bezienswaardigheden in de stad. Stap uit bij een van de 8 stations om lokale bezienswaardigheden te bezoeken. Tijdens de rit leer je meer over de geschiedenis van de stad. Er is audiocommentaar beschikbaar in 8 talen, met informatie over bezienswaardigheden op de route. Stap zo vaak op en af als je wilt op de route. Als je wilt, kun je aan boord blijven en de hele lus rijden. De bussen vertrekken elke 30 minuten vanaf haltes in de stad. Haltes: - Witte Toren (startpunt, rode kiosk) - Archeologisch Museum - Kerk van St. Sofia (buiten werking) - Kerk van St. Dimitrios - Buzantijnse Kastelen - Kamara - Rotonta (Boog van Galerius) - Aristotelusplein - Haven van Thessaloniki

Thessaloniki: Dagtrip Vergina en Pella

6. Thessaloniki: Dagtrip Vergina en Pella

Begin aan een reis naar Pella met de Ammon Express om 8:00 uur vanaf het Aristoteles-plein en de Egnatia-straat (bij het witte standbeeld van Venizelos). De afstand van 50 km duurt ongeveer 45 minuten om te bereiken. Ontdek in Pella het nieuwe en moderne museum en de archeologische vindplaats met unieke mozaïeken. Geniet van de mozaïeken "Abduction of Helen" en "Amazonomachy" op de oude markt en bekijk artefacten uit het dagelijks leven van de mensen die de levensstijl in de oudheid illustreren. Ga naar Vergina, waar je het Museum van de Koninklijke Tombes van Aigai vindt, gelegen aan de rand van het dorp. Het museum stelt de Gouden Larnax tentoon, een urn met de gecremeerde stoffelijke resten van Phillip II gemarkeerd met een 16-stralen zon, het symbool van Macedonië. De Zon van Vergina, een karakteristiek symbool van de Argead-dynastie van koning Filips II en Alexander de Grote, werd gevonden naast de opgravingen die het koninklijke graf van zijn vader onthulden. Bewonder de gouden eikenkrans die Phillip II droeg tijdens zijn brandstapel, militaire harnassen, verschillende grafgiften en andere graven die weer aan het licht werden gebracht. Geniet van een lunch in een traditioneel Grieks restaurant voordat je stopt bij het grote nieuwe museum van Aigai, waar je artefacten en vondsten ontdekt die zijn opgegraven in de oude hoofdstad. Een indrukwekkend portret van Alexander de Grote begroet je en nodigt je uit om de wortels van de geschiedenis te ontdekken. Bekijk de tijdelijke numismatische tentoonstelling met munten uit alle hoeken van de Hellenistische wereld, waaronder munten van Macedonische koningen en de opvolgers van Alexander. Bekijk monumentale sculpturen, sárissa-speren en helmen van de Macedonische falanx-soldaten, eersteklas beschilderd aardewerk, banketgerei van aristocratische symposia en de begrafenissen van de koningin met al hun sieraden en koninklijke insignes. Uw reis eindigt met uw terugkeer naar Thessaloniki om ongeveer 15.30 uur, waarbij u dezelfde haltes maakt waar u bent begonnen.

Thessaloniki: dagtour Ouranoupoli met boottocht rond Athos

7. Thessaloniki: dagtour Ouranoupoli met boottocht rond Athos

Ga mee op een dagcruise en ontdek de schoonheid van het schiereiland Athos en het betoverende eiland Ammouliani. Bekijk meer dan 20 kloosters en geniet van de pittoreske kustlijn tijdens een onvergetelijke reis. Vertrek naar Ouranoupoli met de bus Ammon Express samen met onze vriendelijke reisbegeleider-archeoloog, om 07:30 vanaf het Aristoteles-plein en de Egnatia-straat (bij het standbeeld van Venizelos). De route is 140 km en duurt ongeveer 2 ½ uur. Begin uw reis wanneer u om ongeveer 10.30 uur aankomt in Ouranoupoli. Word begroet door de Byzantijnse toren van Prosforion, een handelsmerk van de stad. Begin vervolgens aan een betoverende cruise rond de ontzagwekkende berg Athos, een onafhankelijke kloosterstaat met een geschiedenis van meer dan 1100 jaar. Ontdek de berg Athos, bestaande uit 20 kloosters, waaronder Russische, Servische en Bulgaarse kloosters. Ervaar de ongeëvenaarde schoonheid van het gebied terwijl je langs de adembenemende kustlijn vaart. Geniet van ongelooflijke uitzichten en leer over de fascinerende geschiedenis. Ga verder naar het betoverende eiland Ammouliani op dinsdag, donderdag of zondag, waar u kunt genieten van vrije tijd om uzelf onder te dompelen in de smaragdgroene wateren en te ontspannen op de zandstranden. Dit groene eiland heeft een pittoreske haven en traditionele steegjes, die de typische architectuur van de berg Athos, verspreid over het eiland, laten zien. Maak een wandeling door het charmante dorp en verken de lokale winkels en taverna's. Beleef op zaterdag een adembenemende cruise rond de majestueuze westelijke regio van de Heilige Berg van Athos met de luxe boot. Dompel jezelf onder in de heilige kloosters en laat je betoveren door de adembenemende natuurlijke schoonheid van de zee. Ervaar de serene wateren van het eiland, die elke reiziger blijven verbazen. Maak van de gelegenheid gebruik om de traditionele Griekse keuken te proeven in een van de vele taverna's van het eiland en geniet van de smaken van de regio. Vertrek rond 17:00 uur naar Thessaloniki en kom na 2 ½ uur terug, waarbij u dezelfde stops maakt als waar u begon.

eSIM Europa en het Verenigd Koninkrijk voor reizigers

8. eSIM Europa en het Verenigd Koninkrijk voor reizigers

Of je nu het Verenigd Koninkrijk verkent of op een Europees avontuur in meerdere landen gaat, met een eSIM-kaart ben je altijd verbonden. Geniet van onmiddellijke mobiele levering en dekkingsopties van 1 tot 30 dagen met 500 MB tot 10 GB. Deze eSIM is ideaal voor moderne reizigers die gebruik maken van apparaten zoals de iPhone of andere smartphones die de eSIM-functie ondersteunen. Geniet van het gemak van prepaid dekking op alle grote Europese bestemmingen met ononderbroken connectiviteit en zonder verrassingen. Deze eSIM dekt de volgende locaties: Oostenrijk (Österreich) België (Belgien) Bulgarije (Bulgarien) Cyprus (Zypern) Kroatië (Kroatien) Denemarken (Dänemark) Estland Finland (Finnland) Frankrijk (Frankreich) Duitsland (Deutschland) Griekenland (Griechenland) Hongarije (Ungarn) Ierland (Irland) IJsland (Island) Italië (Italien) Letland (Lettland) Litouwen (Litauen) Luxemburg (Luxemburg) Malta Noorwegen Nederland (Niederlande) Polen Portugal Slowakije (Slowakei) Slovenië (Slowenien) Spanje (Spanien) Verenigd Koninkrijk (Vereinigtes Königreich) Tsjechische Republiek (Tschechische Republik) Roemenië (Rumänien) Zweden (Schweden) Zwitserland (Schweiz) Oekraïne

Vanuit Thessaloniki: Chalkidiki Blue Lagoon Cruise met Lunch

9. Vanuit Thessaloniki: Chalkidiki Blue Lagoon Cruise met Lunch

Zwem tijdens deze boottocht in de verfrissende wateren, snorkel tussen het kleurrijke zeeleven door en geniet van een heerlijke maaltijd aan het strand. Reis vanuit Thessaloniki naar Ormos Panagias in een comfortabele bus met airconditioning en vaar naar Ammouliani op een rondvaartboot. Begin de onvergetelijke dag met een transfer van Thessaloniki-stad naar Ormos Panagias vanaf waar de boottocht zal vertrekken. Voel de wind in je haren als je naar Ammouliani vaart, een prachtig eilandencomplex waar de boot stopt bij een charmant dorp waar je een korte wandeling kunt maken. Ga naar Banna Beach voor twee uur vrije tijd. Geniet van de zon, ga zwemmen in het kristalheldere water en snorkel in zee. Geniet vervolgens van een overheerlijke lunch direct aan het strand (inbegrepen in de prijs). Geniet op de terugweg naar Ormos Panagias van 30 minuten in het turquoise water bij Vourvourou en tussen de Diasporos-eilanden.

Thessaloniki: Stadstour Hop-On Hop-Off Bus Tour

10. Thessaloniki: Stadstour Hop-On Hop-Off Bus Tour

Verken de prachtige havenstad Thessaloniki tijdens een handige hop-on-hop-off-bustour. Met onbeperkte toegang tot de busroute voor 1 dag kun je alle belangrijke bezienswaardigheden in je eigen tijd zien en in- en uitstappen zoveel je maar wilt. Luister naar het commentaar aan boord en leer alles over de fascinerende geschiedenis van Thessaloniki, die duizenden jaren teruggaat. Geniet vanaf het open dek van een prachtig panoramisch uitzicht op het natuurlijke landschap en de prachtige architectuur (zoals de kerk van Agios Dimitrios en de kerk van St. Sophia). Ontdek de Witte Toren van Thessaloniki, een indrukwekkend historisch bouwwerk (en een van de meest iconische monumenten in de regio). Stop ook zeker in Ano Poli (Bovenstad) en de Haven van Thessaloniki om deze Griekse stad nog beter te bekijken en je onder te dompelen in de plaatselijke cultuur. Er is zoveel te zien, en deze sightseeingtour zorgt ervoor dat je alle belangrijke bezienswaardigheden vanuit het comfort van een dubbeldekkerbus meemaakt. Bushaltes: 1) Lefkos Pyrgos (Vertrek- / aankomstpunt) 2) Archeologisch Museum 3) Agia Sofia Kerk (deze bushalte is tijdelijk buiten gebruik vanwege de metrowerkzaamheden in het gebied, maar er is toegang tot de bezienswaardigheden vanaf bushalte nummer 6) 4) Agios Dimitrios Kerk 5) Ano Poli (Byzantijnse Kastelen) 6) Kamara & Rotonda 7) Egnatia (Aristotelous) 8) Paleos Stathmos - Oud Spoorwegstation (deze bushalte is tijdelijk buiten gebruik vanwege wegwerkzaamheden in het gebied, maar er is toegang tot de bezienswaardigheden vanaf bushalte nummer 9) 9) Haven

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van Thessaloniki

Alle activiteiten

Onze aanbevelingen voor Thessaloniki

Thessaloniki: Dagtrip per bus naar Meteora

Thessaloniki: Dagtrip per bus naar Meteora

Maak een busreis van een hele dag naar Meteora vanuit Thessaloniki. Verken de UNESCO-Werelderfgoedlocatie en bewonder het unieke landschap. Vertrek in de ochtend vanuit Thessaloniki naar de geweldige kloosters van Meteora, en bezoek twee van de zes kloosters - afhankelijk van de openingstijden. Bezoek heilige plekken, zoals de het vrouwenklooster van Agios Stefanos met haar indrukwekkende uit hout gesneden iconostase. Of neem een kijke bij het Klooster van de Heilige Drie-eenheid, gelegen op een rotsachtige afgrond van meer dan 400 meter hoog. Ook kun je de toren van het oude bewaard gebleven net in het klooster van Varlaam verkennen, of verken het grootste van de kloosters, het Mega Meteoronklooster. Bewonder het panoramische uitzicht vanaf deze geweldige constructies en het prachtige landschap. Geniet van een traditionele Griekse lunch in Kastraki, vlak bij het stadje Kalampaka, waarna je weer terugrijdt naar Thessaloniki.

Vanuit Thessaloniki: dagtrip thermale baden Pozar en Edessa

Vanuit Thessaloniki: dagtrip thermale baden Pozar en Edessa

Vertrek vanuit Thessaloniki en reis naar de natuurlijke warmwaterbronnen van Pozar Thermal Baths om te ontspannen in het geneeskrachtige water terwijl de natuur en de berg Voras een prachtige achtergrond vormen. Profiteer van de genezende eigenschappen van water dat op natuurlijke wijze is verwarmd tot een temperatuur van 37° Celsius. Bekend om zijn geweldige smaak, zou het water ook helpen bij aandoeningen zoals reumatoïde artritis, huidaandoeningen, slechte bloedsomloop, ademhalingsproblemen en nieraandoeningen, waaronder nierstenen. Geniet van een lunch in een mooi dorp naast Pozar en proef de traditionele smaken van Griekenland. Bezoek de lokale markt en bewonder de tentoongestelde goederen. Ga verder naar de stad Edessa, beroemd als de eerste hoofdstad van het oude koninkrijk Macedonië. Krijg wat vrije tijd om de spectaculaire watervallen te bezoeken voordat je terugkeert naar Thessaloniki.

Thessaloniki: OTE Tower Rotating Experience met lichte maaltijd

Thessaloniki: OTE Tower Rotating Experience met lichte maaltijd

Bezoek de bovenste verdieping van OTE Tower en geniet van het uitzicht met een lichte maaltijd. Bekijk de zee en de bezienswaardigheden van Thessaloniki terwijl de toren elk uur 360 graden draait. Stijg op naar de top van de OTE-toren en word verwelkomd in een elegante eetzaal met panoramisch uitzicht. Neem plaats aan uw gereserveerde tafel om te genieten van uw voedselmenu. Kies tussen een glas wijn met een fruitschaal, een clubsandwich met een biertje of een fles wijn met een kaas- en fruitschaal. U kunt altijd meer bestellen als u aan uw tafel zit. Trakteer uzelf, afhankelijk van het geselecteerde tijdslot, met uitzicht op de zonsondergang, of bezoek 's avonds wanneer er meestal live pianomuziek is.

Vanuit Thessaloniki: dagtrip naar Dion en de Olympus

Vanuit Thessaloniki: dagtrip naar Dion en de Olympus

Ontdek het archeologische park van Dion en de berg Olympus tijdens deze tour vanuit Thessaloniki. Reis in een bus met airconditioning en maak een natuurwandeling langs de Enipeas-rivier om het uitzicht op de Enipeas-kloof te bewonderen. Vertrek vanaf een centraal gelegen ontmoetingspunt in Thessaloniki en ga naar het archeologische park van Dion. Neem wat vrije tijd om de archeologische vindplaats aan de buitenkant te verkennen. Koop een kaartje voor de site om het theater uit het Hellenistische tijdperk te zien dat in het verleden bekend stond om het hosten van toneelstukken van de oude filosoof Euripides en waar nu het Olympus-festival wordt gehouden. Bezoek het museum van Dion om beelden te zien en mozaïekwerk te bewonderen in het huis van Dionysus. Stop om een lunch te kopen in een van de traditionele restaurants in het dorp voordat je doorgaat naar Olympus. Ontdek de geheimen van het mythologische huis van de 12 Griekse goden. Maak een korte tocht door de uitlopers van de berg. Ga langs de Enipeas-kloof en kijk uit voor de lokale fauna. Maak foto's van het uitzicht op de bergen, voordat u 's middags met de bus terugkeert naar Thessaloniki.

Thessaloniki Hop-on Hop-off Sightseeing Bus Tour

Thessaloniki Hop-on Hop-off Sightseeing Bus Tour

Stap in de open-top bus en geniet van een tour door Thessaloniki. Bekijk de belangrijkste monumenten en bezienswaardigheden in de stad. Stap uit bij een van de 8 stations om lokale bezienswaardigheden te bezoeken. Tijdens de rit leer je meer over de geschiedenis van de stad. Er is audiocommentaar beschikbaar in 8 talen, met informatie over bezienswaardigheden op de route. Stap zo vaak op en af als je wilt op de route. Als je wilt, kun je aan boord blijven en de hele lus rijden. De bussen vertrekken elke 30 minuten vanaf haltes in de stad. Haltes: - Witte Toren (startpunt, rode kiosk) - Archeologisch Museum - Kerk van St. Sofia (buiten werking) - Kerk van St. Dimitrios - Buzantijnse Kastelen - Kamara - Rotonta (Boog van Galerius) - Aristotelusplein - Haven van Thessaloniki

Thessaloniki: Dagtrip Vergina en Pella

Thessaloniki: Dagtrip Vergina en Pella

Begin aan een reis naar Pella met de Ammon Express om 8:00 uur vanaf het Aristoteles-plein en de Egnatia-straat (bij het witte standbeeld van Venizelos). De afstand van 50 km duurt ongeveer 45 minuten om te bereiken. Ontdek in Pella het nieuwe en moderne museum en de archeologische vindplaats met unieke mozaïeken. Geniet van de mozaïeken "Abduction of Helen" en "Amazonomachy" op de oude markt en bekijk artefacten uit het dagelijks leven van de mensen die de levensstijl in de oudheid illustreren. Ga naar Vergina, waar je het Museum van de Koninklijke Tombes van Aigai vindt, gelegen aan de rand van het dorp. Het museum stelt de Gouden Larnax tentoon, een urn met de gecremeerde stoffelijke resten van Phillip II gemarkeerd met een 16-stralen zon, het symbool van Macedonië. De Zon van Vergina, een karakteristiek symbool van de Argead-dynastie van koning Filips II en Alexander de Grote, werd gevonden naast de opgravingen die het koninklijke graf van zijn vader onthulden. Bewonder de gouden eikenkrans die Phillip II droeg tijdens zijn brandstapel, militaire harnassen, verschillende grafgiften en andere graven die weer aan het licht werden gebracht. Geniet van een lunch in een traditioneel Grieks restaurant voordat je stopt bij het grote nieuwe museum van Aigai, waar je artefacten en vondsten ontdekt die zijn opgegraven in de oude hoofdstad. Een indrukwekkend portret van Alexander de Grote begroet je en nodigt je uit om de wortels van de geschiedenis te ontdekken. Bekijk de tijdelijke numismatische tentoonstelling met munten uit alle hoeken van de Hellenistische wereld, waaronder munten van Macedonische koningen en de opvolgers van Alexander. Bekijk monumentale sculpturen, sárissa-speren en helmen van de Macedonische falanx-soldaten, eersteklas beschilderd aardewerk, banketgerei van aristocratische symposia en de begrafenissen van de koningin met al hun sieraden en koninklijke insignes. Uw reis eindigt met uw terugkeer naar Thessaloniki om ongeveer 15.30 uur, waarbij u dezelfde haltes maakt waar u bent begonnen.

Thessaloniki: dagtour Ouranoupoli met boottocht rond Athos

Thessaloniki: dagtour Ouranoupoli met boottocht rond Athos

Ga mee op een dagcruise en ontdek de schoonheid van het schiereiland Athos en het betoverende eiland Ammouliani. Bekijk meer dan 20 kloosters en geniet van de pittoreske kustlijn tijdens een onvergetelijke reis. Vertrek naar Ouranoupoli met de bus Ammon Express samen met onze vriendelijke reisbegeleider-archeoloog, om 07:30 vanaf het Aristoteles-plein en de Egnatia-straat (bij het standbeeld van Venizelos). De route is 140 km en duurt ongeveer 2 ½ uur. Begin uw reis wanneer u om ongeveer 10.30 uur aankomt in Ouranoupoli. Word begroet door de Byzantijnse toren van Prosforion, een handelsmerk van de stad. Begin vervolgens aan een betoverende cruise rond de ontzagwekkende berg Athos, een onafhankelijke kloosterstaat met een geschiedenis van meer dan 1100 jaar. Ontdek de berg Athos, bestaande uit 20 kloosters, waaronder Russische, Servische en Bulgaarse kloosters. Ervaar de ongeëvenaarde schoonheid van het gebied terwijl je langs de adembenemende kustlijn vaart. Geniet van ongelooflijke uitzichten en leer over de fascinerende geschiedenis. Ga verder naar het betoverende eiland Ammouliani op dinsdag, donderdag of zondag, waar u kunt genieten van vrije tijd om uzelf onder te dompelen in de smaragdgroene wateren en te ontspannen op de zandstranden. Dit groene eiland heeft een pittoreske haven en traditionele steegjes, die de typische architectuur van de berg Athos, verspreid over het eiland, laten zien. Maak een wandeling door het charmante dorp en verken de lokale winkels en taverna's. Beleef op zaterdag een adembenemende cruise rond de majestueuze westelijke regio van de Heilige Berg van Athos met de luxe boot. Dompel jezelf onder in de heilige kloosters en laat je betoveren door de adembenemende natuurlijke schoonheid van de zee. Ervaar de serene wateren van het eiland, die elke reiziger blijven verbazen. Maak van de gelegenheid gebruik om de traditionele Griekse keuken te proeven in een van de vele taverna's van het eiland en geniet van de smaken van de regio. Vertrek rond 17:00 uur naar Thessaloniki en kom na 2 ½ uur terug, waarbij u dezelfde stops maakt als waar u begon.

eSIM Europa en het Verenigd Koninkrijk voor reizigers

eSIM Europa en het Verenigd Koninkrijk voor reizigers

Of je nu het Verenigd Koninkrijk verkent of op een Europees avontuur in meerdere landen gaat, met een eSIM-kaart ben je altijd verbonden. Geniet van onmiddellijke mobiele levering en dekkingsopties van 1 tot 30 dagen met 500 MB tot 10 GB. Deze eSIM is ideaal voor moderne reizigers die gebruik maken van apparaten zoals de iPhone of andere smartphones die de eSIM-functie ondersteunen. Geniet van het gemak van prepaid dekking op alle grote Europese bestemmingen met ononderbroken connectiviteit en zonder verrassingen. Deze eSIM dekt de volgende locaties: Oostenrijk (Österreich) België (Belgien) Bulgarije (Bulgarien) Cyprus (Zypern) Kroatië (Kroatien) Denemarken (Dänemark) Estland Finland (Finnland) Frankrijk (Frankreich) Duitsland (Deutschland) Griekenland (Griechenland) Hongarije (Ungarn) Ierland (Irland) IJsland (Island) Italië (Italien) Letland (Lettland) Litouwen (Litauen) Luxemburg (Luxemburg) Malta Noorwegen Nederland (Niederlande) Polen Portugal Slowakije (Slowakei) Slovenië (Slowenien) Spanje (Spanien) Verenigd Koninkrijk (Vereinigtes Königreich) Tsjechische Republiek (Tschechische Republik) Roemenië (Rumänien) Zweden (Schweden) Zwitserland (Schweiz) Oekraïne

Vanuit Thessaloniki: Chalkidiki Blue Lagoon Cruise met Lunch

Vanuit Thessaloniki: Chalkidiki Blue Lagoon Cruise met Lunch

Zwem tijdens deze boottocht in de verfrissende wateren, snorkel tussen het kleurrijke zeeleven door en geniet van een heerlijke maaltijd aan het strand. Reis vanuit Thessaloniki naar Ormos Panagias in een comfortabele bus met airconditioning en vaar naar Ammouliani op een rondvaartboot. Begin de onvergetelijke dag met een transfer van Thessaloniki-stad naar Ormos Panagias vanaf waar de boottocht zal vertrekken. Voel de wind in je haren als je naar Ammouliani vaart, een prachtig eilandencomplex waar de boot stopt bij een charmant dorp waar je een korte wandeling kunt maken. Ga naar Banna Beach voor twee uur vrije tijd. Geniet van de zon, ga zwemmen in het kristalheldere water en snorkel in zee. Geniet vervolgens van een overheerlijke lunch direct aan het strand (inbegrepen in de prijs). Geniet op de terugweg naar Ormos Panagias van 30 minuten in het turquoise water bij Vourvourou en tussen de Diasporos-eilanden.

Thessaloniki: Stadstour Hop-On Hop-Off Bus Tour

Thessaloniki: Stadstour Hop-On Hop-Off Bus Tour

Verken de prachtige havenstad Thessaloniki tijdens een handige hop-on-hop-off-bustour. Met onbeperkte toegang tot de busroute voor 1 dag kun je alle belangrijke bezienswaardigheden in je eigen tijd zien en in- en uitstappen zoveel je maar wilt. Luister naar het commentaar aan boord en leer alles over de fascinerende geschiedenis van Thessaloniki, die duizenden jaren teruggaat. Geniet vanaf het open dek van een prachtig panoramisch uitzicht op het natuurlijke landschap en de prachtige architectuur (zoals de kerk van Agios Dimitrios en de kerk van St. Sophia). Ontdek de Witte Toren van Thessaloniki, een indrukwekkend historisch bouwwerk (en een van de meest iconische monumenten in de regio). Stop ook zeker in Ano Poli (Bovenstad) en de Haven van Thessaloniki om deze Griekse stad nog beter te bekijken en je onder te dompelen in de plaatselijke cultuur. Er is zoveel te zien, en deze sightseeingtour zorgt ervoor dat je alle belangrijke bezienswaardigheden vanuit het comfort van een dubbeldekkerbus meemaakt. Bushaltes: 1) Lefkos Pyrgos (Vertrek- / aankomstpunt) 2) Archeologisch Museum 3) Agia Sofia Kerk (deze bushalte is tijdelijk buiten gebruik vanwege de metrowerkzaamheden in het gebied, maar er is toegang tot de bezienswaardigheden vanaf bushalte nummer 6) 4) Agios Dimitrios Kerk 5) Ano Poli (Byzantijnse Kastelen) 6) Kamara & Rotonda 7) Egnatia (Aristotelous) 8) Paleos Stathmos - Oud Spoorwegstation (deze bushalte is tijdelijk buiten gebruik vanwege wegwerkzaamheden in het gebied, maar er is toegang tot de bezienswaardigheden vanaf bushalte nummer 9) 9) Haven

Veelgestelde vragen over Thessaloniki

Wat zijn de topattracties van Thessaloniki?

De topattracties van Thessaloniki zijn:

Bekijk alle topattracties van Thessaloniki

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Thessaloniki?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Bekijk alle dagtochten en excursies vanuit Thessaloniki op GetYourGuide

De topbezienswaardigheden in Thessaloniki

Activiteiten in Thessaloniki

Steden in Griekenland

Andere activiteiten in Thessaloniki

Wil je alle activiteiten in Thessaloniki bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Thessaloniki

Gemiddelde beoordeling

4.5
(2.556 beoordelingen)

Mooie ervaring met geweldige lokale mensen. Het was de perfecte hoeveelheid tijd, gevuld met ongelooflijke bezienswaardigheden, mogelijkheden voor heerlijke lokale gerechten en ontspanning. Een verborgen juweeltje! Ik zou geen van deze twee steden alleen hebben ontdekt en ik ben zo blij dat we dat hebben gedaan! Een echte aanrader als je op zoek bent naar een ontspannen dagje uit.

Zo'n dagtocht, het is een must om het in Thessaloniki te doen!! Alles was perfect!! De Margarita-gids was geweldig en weet alles om de geschiedenis van Thessaloniki uit te leggen! Elias-buschauffeur was erg beleefd en zorgde ervoor dat onze reis soepeler werd! Ontzettend bedankt!!

De gids was erg beleefd en beantwoordde elke vraag. Een prachtige plek <3 Het enige minpunt van deze reis is dat de gids ons niets vertelt over het interieur van het klooster, hij is er niet eens bij, maar ik raad het oprecht aan.

De organisatie was geweldig, behalve de lunchpauze toen een serveerster te veel gasten had om te bedienen en ze haar zenuwen verloor?

Alles was zeer goed georganiseerd en succesvol. Bedankt