De populairste activiteiten van Thessaloniki

Thessaloniki: busreis van een hele dag naar Meteora

1. Thessaloniki: busreis van een hele dag naar Meteora

Maak een busreis van een hele dag naar Meteora vanuit Thessaloniki. Verken de UNESCO-Werelderfgoedlocatie en bewonder het unieke landschap. Vertrek in de ochtend vanuit Thessaloniki naar de geweldige kloosters van Meteora, en bezoek twee van de zes kloosters - afhankelijk van de openingstijden. Bezoek heilige plekken, zoals de het vrouwenklooster van Agios Stefanos met haar indrukwekkende uit hout gesneden iconostase. Of neem een kijke bij het Klooster van de Heilige Drie-eenheid, gelegen op een rotsachtige afgrond van meer dan 400 meter hoog. Ook kun je de toren van het oude bewaard gebleven net in het klooster van Varlaam verkennen, of verken het grootste van de kloosters, het Mega Meteoronklooster. Bewonder het panoramische uitzicht vanaf deze geweldige constructies en het prachtige landschap. Geniet van een traditionele Griekse lunch in Kastraki, vlak bij het stadje Kalampaka, waarna je weer terugrijdt naar Thessaloniki.

Vanuit Thessaloniki: dagtrip thermale baden Pozar en Edessa

2. Vanuit Thessaloniki: dagtrip thermale baden Pozar en Edessa

Vertrek vanuit Thessaloniki en reis naar de natuurlijke warmwaterbronnen van Pozar Thermal Baths om te ontspannen in het geneeskrachtige water terwijl de natuur en de berg Voras een prachtige achtergrond vormen. Profiteer van de genezende eigenschappen van water dat op natuurlijke wijze is verwarmd tot een temperatuur van 37° Celsius. Bekend om zijn geweldige smaak, zou het water ook helpen bij aandoeningen zoals reumatoïde artritis, huidaandoeningen, slechte bloedsomloop, ademhalingsproblemen en nieraandoeningen, waaronder nierstenen. Geniet van een lunch in een mooi dorp naast Pozar en proef de traditionele smaken van Griekenland. Bezoek de lokale markt en bewonder de tentoongestelde goederen. Ga verder naar de stad Edessa, beroemd als de eerste hoofdstad van het oude koninkrijk Macedonië. Krijg wat vrije tijd om de spectaculaire watervallen te bezoeken voordat je terugkeert naar Thessaloniki.

Vanuit Thessaloniki: dagtrip naar Dion en de Olympus

3. Vanuit Thessaloniki: dagtrip naar Dion en de Olympus

Ontdek het archeologische park van Dion en de berg Olympus tijdens deze tour vanuit Thessaloniki. Reis in een bus met airconditioning en maak een natuurwandeling langs de Enipeas-rivier om het uitzicht op de Enipeas-kloof te bewonderen. Vertrek vanaf een centraal gelegen ontmoetingspunt in Thessaloniki en ga naar het archeologische park van Dion. Neem wat vrije tijd om de archeologische vindplaats aan de buitenkant te verkennen. Koop een kaartje voor de site om het theater uit het Hellenistische tijdperk te zien dat in het verleden bekend stond om het hosten van toneelstukken van de oude filosoof Euripides en waar nu het Olympus-festival wordt gehouden. Bezoek het museum van Dion om beelden te zien en mozaïekwerk te bewonderen in het huis van Dionysus. Stop om een lunch te kopen in een van de traditionele restaurants in het dorp voordat je doorgaat naar Olympus. Ontdek de geheimen van het mythologische huis van de 12 Griekse goden. Maak een korte tocht door de uitlopers van de berg. Ga langs de Enipeas-kloof en kijk uit voor de lokale fauna. Maak foto's van het uitzicht op de bergen, voordat u 's middags met de bus terugkeert naar Thessaloniki.

Thessaloniki: OTE Tower Rotating Experience met lichte maaltijd

4. Thessaloniki: OTE Tower Rotating Experience met lichte maaltijd

Bezoek de bovenste verdieping van OTE Tower en geniet van het uitzicht met een lichte maaltijd. Bekijk de zee en de bezienswaardigheden van Thessaloniki terwijl de toren elk uur 360 graden draait. Stijg op naar de top van de OTE-toren en word verwelkomd in een elegante eetzaal met panoramisch uitzicht. Neem plaats aan uw gereserveerde tafel om te genieten van uw voedselmenu. Kies tussen een glas wijn met een fruitschaal, een clubsandwich met een biertje of een fles wijn met een kaas- en fruitschaal. U kunt altijd meer bestellen als u aan uw tafel zit. Trakteer uzelf, afhankelijk van het geselecteerde tijdslot, met uitzicht op de zonsondergang, of bezoek 's avonds wanneer er meestal live pianomuziek is.

Thessaloniki Hop-on Hop-off Sightseeing Bus Tour

5. Thessaloniki Hop-on Hop-off Sightseeing Bus Tour

Stap op de open bus en geniet van een rondleiding door Thessaloniki. Je bekijkt de belangrijkste monumenten en bezienswaardigheden in de stad. Stap uit bij een van de 8 stations om lokale attracties te bezoeken. Je komt meer te weten over de geschiedenis van de stad tijdens de rit. Er is audiocommentaar beschikbaar in 8 talen, met informatie over sites op de route. Stap zo vaak als je wilt in en uit langs de route. Je kunt ook gedurende de hele rit blijven zitten. Bussen vertrekken elke 30 minuten vanaf haltes in de stad. Haltes: • Witte Toren (startpunt, rode kiosk) • Archeologisch Museum • Kerk van St. Sofia • Kerk van St. Dimitrios • Buzantine Kastelen • Kamara - Rotonta (Boog van Galerius) • Aristotelousplein • Haven van Thessaloniki

Thessaloniki: Dagtrip naar Vergina en Pella

6. Thessaloniki: Dagtrip naar Vergina en Pella

Begin aan een reis naar Pella met de Ammon Express om 8:00 uur vanaf het Aristoteles-plein en de Egnatia-straat (bij het witte standbeeld van Venizelos). De afstand van 50 km duurt ongeveer 45 minuten om te bereiken. Ontdek in Pella het nieuwe en moderne museum en de archeologische vindplaats met unieke mozaïeken. Geniet van de mozaïeken "Abduction of Helen" en "Amazonomachy" op de oude markt en bekijk artefacten uit het dagelijks leven van de mensen die de levensstijl in de oudheid illustreren. Ga naar Vergina, waar je het Museum van de Koninklijke Tombes van Aigai vindt, gelegen aan de rand van het dorp. Het museum stelt de Gouden Larnax tentoon, een urn met de gecremeerde stoffelijke resten van Phillip II gemarkeerd met een 16-stralen zon, het symbool van Macedonië. De Zon van Vergina, een karakteristiek symbool van de Argead-dynastie van koning Filips II en Alexander de Grote, werd gevonden naast de opgravingen die het koninklijke graf van zijn vader onthulden. Bewonder de gouden eikenkrans die Phillip II droeg tijdens zijn brandstapel, militaire harnassen, verschillende grafgiften en andere graven die weer aan het licht werden gebracht. Geniet van een lunch in een traditioneel Grieks restaurant voordat je stopt bij het grote nieuwe museum van Aigai, waar je artefacten en vondsten ontdekt die zijn opgegraven in de oude hoofdstad. Een indrukwekkend portret van Alexander de Grote begroet je en nodigt je uit om de wortels van de geschiedenis te ontdekken. Bekijk de tijdelijke numismatische tentoonstelling met munten uit alle hoeken van de Hellenistische wereld, waaronder munten van Macedonische koningen en de opvolgers van Alexander. Bekijk monumentale sculpturen, sárissa-speren en helmen van de Macedonische falanx-soldaten, eersteklas beschilderd aardewerk, banketgerei van aristocratische symposia en de begrafenissen van de koningin met al hun sieraden en koninklijke insignes. Uw reis eindigt met uw terugkeer naar Thessaloniki om ongeveer 15.30 uur, waarbij u dezelfde haltes maakt waar u bent begonnen.

Thessaloniki: boottocht met lunch Blue Lagoon, Chalkidiki

7. Thessaloniki: boottocht met lunch Blue Lagoon, Chalkidiki

Zwem tijdens deze boottocht in de verfrissende wateren, snorkel tussen het kleurrijke zeeleven door en geniet van een heerlijke maaltijd aan het strand. Reis vanuit Thessaloniki naar Ormos Panagias in een comfortabele bus met airconditioning en vaar naar Ammouliani op een rondvaartboot. Begin de onvergetelijke dag met een transfer van Thessaloniki-stad naar Ormos Panagias vanaf waar de boottocht zal vertrekken. Voel de wind in je haren als je naar Ammouliani vaart, een prachtig eilandencomplex waar de boot stopt bij een charmant dorp waar je een korte wandeling kunt maken. Ga naar Banna Beach voor twee uur vrije tijd. Geniet van de zon, ga zwemmen in het kristalheldere water en snorkel in zee. Geniet vervolgens van een overheerlijke lunch direct aan het strand (inbegrepen in de prijs). Geniet op de terugweg naar Ormos Panagias van 30 minuten in het turquoise water bij Vourvourou en tussen de Diasporos-eilanden.

Thessaloniki: hop-on, hop-off-bustour met Meteora-optie

8. Thessaloniki: hop-on, hop-off-bustour met Meteora-optie

Verken de prachtige havenstad Thessaloniki, tijdens een rondrit in een handige hop on, hop off-bus. Dankzij onbeperkte toegang voor 1 dag tot de bus kun je alle belangrijke bezienswaardigheden in je eigen tempo zien en zo vaak als je maar wilt in- en uitstappen. Luister naar het commentaar aan boord en kom meer te weten over de boeiende geschiedenis van Thessaloniki, die duizenden jaren teruggaat. Geniet vanaf het open bovendek van de prachtige panoramische uitzichten over het natuurlijke landschap en de mooie architectuur (zoals de kerk van Agios Dimitrios en de kerk van de heilige Sophia). Ontdek het indrukwekkende, historische gebouw de Witte Toren van Thessaloniki (tevens een van de kenmerkendste bezienswaardigheden van de omgeving). Stap ook zeker uit bij Ano Poli (oude stadsdeel) en de haven van Thessaloniki, om deze Griekse stad nog verder te verkennen en kennis te maken met de lokale cultuur. Er is ontzettend veel te zien en deze rondrit langs bezienswaardigheden verzekert je ervan dat je met een comfortabele dubbeldekkerbus op alle belangrijke plaatsen komt. Bushaltes: • Lefkos Pyrgos (de Witte Toren van Thessaloniki) • Archeologisch Museum • Kerk van Agios Dimitrios • Ano Poli (oude stadsdeel) • Kamara & Rotonda • Egnatia (Aristoteles) • Paleos Stathmos (Oud Spoorwegstation) • Haven van Thessaloniki

Van Thessaloniki: dagtocht naar het Kerkini-meer

9. Van Thessaloniki: dagtocht naar het Kerkini-meer

Dit is een dagtocht naar het meer van Kerkini, een van de 10 meest waardevolle waterrijke habitats in Griekenland met ongeveer 300 soorten vogels en zeldzame dieren. Bewonder onder de vele soorten de prachtige flamingo's en de magnifieke buffels. Dit alles wordt gecombineerd met het prachtige uitzicht op de berg Beles en de majestueuze vallei van Serres. Je vertrekt om 8:00 uur met de bus naar Kerkini Lake. Je bereikt de dam van het Kerkini-meer (Lithotopos-gebied) en geniet van vogels kijken door het meer. Elk seizoen van het jaar herbergt verschillende soorten vogels, dus de boottocht verbergt elke keer een andere verrassing. Naast de dam ligt het gebied om te paardrijden en u kunt paardrijden zolang het weer het toelaat. Vervolgens drink je een warme kop koffie en daarna stop je bij de boerderij, een paar kilometer verderop, waar de indrukwekkende buffels vlak bij je lopen. Later ga je een beetje verder naar het dorp Vironia en geniet je van je lunch in een traditionele Griekse taverne. Je vertrekt om ongeveer 14:00 uur naar Thessaloniki en neemt de ringweg aan de westkant van het meer.

Thessaloniki: toegangsbewijs Museum of Illusions

10. Thessaloniki: toegangsbewijs Museum of Illusions

Bezoek het Museum of Illusions Thessaloniki en begin aan een intrigerende zintuiglijke ervaring met een aantal gloednieuwe illusies. Als je de fascinerende wereld van illusies betreedt, zul je zeker verward, opgeleid en verbaasd zijn. Niets is wat het lijkt, zeker niet hier. Laat je fantasie de vrije loop in de Infinity Room, trotseer de wetten van de zwaartekracht in de Reverse Room en krimp tot miniatuurformaat in de Ames Room. Probeer de hele tijd begeerde en ongelooflijke foto's te maken om te delen met vrienden en familie. Als je een verzameling hologrammen bekijkt, verschillende optische illusies van dichtbij bekijkt en elke tentoonstelling observeert, zul je merken dat elk een briljante herinnering is dat onze veronderstellingen over de wereld vaak niets anders zijn dan een illusie.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Thessaloniki
Van historische ruïnes en Ottomaanse juweeltjes tot een bruisende cultuur, deze kuststad heeft voor elk wat wils.

Topactiviteiten

Thessaloniki: de topbezienswaardigheden

Alle activiteiten

109 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Thessaloniki

Meer zien

Veelgestelde vragen over Thessaloniki

Wat zijn de topattracties van Thessaloniki?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Thessaloniki?

Andere activiteiten in Thessaloniki

Wil je alle activiteiten in Thessaloniki bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Thessaloniki

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 2.556 beoordelingen

Geweldige ervaring! Onze gids Rita (Margarita) was briljant! - aangenaam, vriendelijk en zeer behulpzaam. Ze legde de achtergrondinformatie voor de tour zo goed uit. De reis, uitzichtpunten, meteora-ervaring en lunch allemaal geweldig! We hadden onze telefoon in de taxi achtergelaten, we kwamen bij het ontmoetingspunt - Rita deed haar uiterste best om ons te helpen contact te leggen met de taxichauffeur en ze regelde ook een taxi voor ons terug toen de reis was afgelopen - heel erg bedankt. Reis en bedrijf volledig aanbevelen.

het is een lange reis, perfect gepland. Je hebt 1 stop van ongeveer 20 minuten en gaat dan verder. We hebben 2 kloosters bezocht, elk 1 uur, binnen heb je geen gids, het is genoeg om ze te zien en wat foto's te maken, maar niet traag. Het is het waard en de gids (Eleni) was altijd behulpzaam voor alles en legde veel dingen uit.

Wij zijn met de trein richting de meteora gegaan. Ongeveer 3,5 uur rustig in de trein gezeten en ons nergens zorgen over hoeven te maken. Op het station aangekomen stond Chris ons netjes op te wachten. Hij liet ons de mooie plekjes zien en wist veel van de omgeving af.

Een echte aanrader, zeer vlot, zeer mooie bestemming, goede gids, goed en zeer betaalbaar restaurant.

Erg leuke ervaring om grote gedeeltes van de stad te zien.