Datums kiezen

Ontdek het beste van
Theth

Onze aanbevelingen voor Theth

Vanuit Tirana: 3-Daagse Komani Meer, Valbona en Thethi Tour

1. Vanuit Tirana: 3-Daagse Komani Meer, Valbona en Thethi Tour

Geniet van een driedaagse dagtrip door de Albanese Alpen en bezoek Komani Lake, Valbona en Thethi. Verken prachtige valleien, bekijk plaatselijke watervallen, vaar naar het Komani meer en bezoek het Nationaal Park Thethi. Begin je reis van Tirana naar Komani Lake op de eerste dag van de tour. Zet zeil bij het meer en vaar gedurende 2 uur door een prachtig dramatisch uitzicht op de bergen van Komani Lake. Vervolg je weg en neem je privétransfer naar Valbona Valley. Chill tijd en ontspannen Uitzicht. Begin de tweede dag vroeg in de ochtend en wandel van Valbona Valley National Park naar Thethi Valley National Park. Geniet van de wandeling, die gematigd is en ongeveer 6 uur duurt. Bewonder de omgeving en geniet tijdens deze 6 uur van voldoende tijd om uit te rusten en het belangrijkste, om te genieten van een van de mooiste delen van Albanië, het hart van de Alpen. Vervolg de dag en tegen de middag arriveer je in Thethi Nationaal Park. Ga verder met de tour op dag drie door de meest interessante delen van Thethi te bezoeken, zoals de kerk, de Grunas waterval en het Blauwe Oog. In de namiddag keer je terug naar Tirana met een kort bezoek aan de stad Shkodra en tegen de avond kom je aan in Tirana om onze rondreis af te sluiten.

Van Tirana: 3-daagse Koman-meer, Valbona en Theth-wandeltocht

2. Van Tirana: 3-daagse Koman-meer, Valbona en Theth-wandeltocht

Deze actieve meerdaagse tour door Valbona en Theth in het hart van de Albanese Alpen neemt je mee naar het Komanmeer, de Valbona-vallei en het schilderachtige dorpje Theth. Geniet samen met een persoonlijke gids van de schilderachtige natuur en Albanese gastvrijheid. Uw privéreis is inclusief accommodatie, maaltijden en al het vervoer. Dag 1: Tirana – Komanmeer – Valbona Verlaat Tirana vroeg om op tijd richting Koman Lake te rijden voor de veerboot die vertrekt naar Fierza aan de andere kant van het meer. Sinds 1985 is dit kunstmatige meer de enige manier waarop de lokale bevolking in contact kan komen met de moderne wereld. Rijdend van Fierza naar Valbona, reis ongeveer 45 minuten en passeer Bajram Curri, de gemeente van het gebied. Geniet van een lunchpauze in Valbona en wandel in Kukaj, een zeer afgelegen gebied in de Valbona-vallei, waar je kunt zien hoe de lokale bevolking leeft. Aan het einde van de dag overnacht je in het pension. Dag 2: Wandelen vanuit Valbona – Theth Beschouwd als de grote dag van de tour, ga op een spannende wandeling van Valbona naar Theth langs het oude pad dat de lokale bevolking al jaren gebruikt. Vroeger was het alleen mogelijk om te voet van Valbona naar Shkoder te reizen, waarbij je twee volle dagen wandelde. Als je over dit pad loopt, kom je door het oudste deel van het dorp waar mensen nog steeds wonen in hun meer dan 100 jaar oude stenen huizen die opmerkelijke overblijfselen uit het verleden zijn. De 18 km lange trektocht biedt een spectaculair uitzicht op lange rotsachtige valleien en weelderige groene bossen. Stop onderweg voor de lunch in een van de traditionele cafés en kies ervoor om snacks in te slaan. Na een trekking van ongeveer 7-8 uur kom je aan in Theth. Besteed tijd aan het bewonderen van de unieke natuur, geschiedenis en tradities van Theth, inclusief het symbool van het dorp, de Lock-In Tower. Overnachten en dineren in het pension. Dag 3: Theth – Shkoder – Tirana Na het ontbijt in het pension is de Grunas-waterval de volgende attractie. Maak een wandeling van ongeveer 45 minuten vanaf het centrum van het dorp, waarbij je door het grootste deel van het dorp gaat en zacht heuvelachtig terrein ingaat. Als u Theth achter u laat en ongeveer 3 uur rijdt, bereikt u Shkoder, de grootste stad van het Albanese noorden. Geniet van vrije tijd in Shkoder voordat je 's avonds terugkeert naar Tirana om de tour af te sluiten.

Van Tirana of Shkoder: 4-daagse Valbona en Theth-wandeltocht

3. Van Tirana of Shkoder: 4-daagse Valbona en Theth-wandeltocht

Proef het platteland van Albanië tijdens een privé 4-daagse wandeltocht vanuit Tirana met een professionele gids. Bezoek Koman Lake, Valbona, Theth, de "Blue Eye", Gurnas Waterfall en Shkoder. Geniet van inbegrepen pensionaccommodatie en maaltijden. Op dag 1 verlaat u Tirana vroeg nadat u bent opgehaald bij uw accommodatie en rijdt u richting het Koman-meer. Neem daar een veerboot naar Fierza aan de andere kant van dit kunstmatige meer, de enige verbinding die de lokale bevolking heeft om in contact te komen met de moderne wereld. Rijd vervolgens door van Fierza naar Valbona, door Bajram Curri. Stop voor een lunchpauze in Valbona en ga vervolgens wandelen in Kukaj, een afgelegen gebied in de Valbona-vallei. Zie hoe lokale mensen hun leven leiden voordat je incheckt in je guesthouse voor de nacht. Op dag 2 wandelt u ongeveer 20 kilometer van Valbona naar Theth en volgt u het oude pad dat ooit de enige manier was om tussen Valbona en Shkoder te reizen. Ga door oude dorpjes waar nog steeds mensen wonen in hun meer dan 100 jaar oude stenen torens. Geniet van een spectaculair uitzicht op de lange rotsachtige vallei vermengd met rustig, ontspannend bos, en kies uit een aantal traditionele cafés voor een lunchpauze. Kom aan in Theth en bereid je voor om versteld te staan van de unieke natuur, geschiedenis en traditie. Bewonder de Lock-in Tower of Theth en hoor over zijn interessante verleden. Overnacht in Theth. Maak op dag 3 een wandeling naar de "Blue Eye", een natuurlijke waterpoel op ongeveer 10 kilometer van het centrum van Theth. Met een diepte van 5 meter en ijskoud water (5°C) wordt de Blue Eye gevormd door rotserosie veroorzaakt door water dat uit de bergen naar beneden komt. Geniet van een picknicklunch bij Blue Eye en keer tegen de middag terug naar het pension. Ontbijt op dag 4 in het pension en ga vervolgens naar de Gurnas-waterval, op ongeveer 45 minuten lopen van het centrum van het dorp. Laat daarna Theth achter en rijd ongeveer 3 uur naar Shkoder, de grootste stad in het noorden van Albanië. Geniet van wat vrije tijd in Shkodër voordat je 's avonds terugkeert naar Tirana.

Van Shkodër: dagtocht naar Bogë en Theth National Park

4. Van Shkodër: dagtocht naar Bogë en Theth National Park

myTour heeft voor u een verrassende route samengesteld, een prachtige mix van natuur en cultuur. We zullen ontdekken hoe we nog kunnen leven door het ritme van de natuur en de seizoenen in het dorp Theth te volgen. We vertrekken vroeg in de ochtend en ontmoeten onze gids in het hotel. Na een paar kilometer stoppen we bij Qafe Thore, een prachtig panoramisch punt en een oude wachtpost. We vervolgen onze weg richting Theth, waar we na 11 uur aankomen. Eenmaal in het dorp worden we welkom geheten in een lokaal hostel (bujtina) en maken we kennis met de traditionele gastvrijheid van de bewoners van deze gebieden. Na de lunch wijden we ons aan de ontdekking van het oude dorp Theth met een rondleiding die in alle rust te voet verloopt. De eerste stop is de kerk van Theth, gebouwd in 1892 en gerenoveerd in 2005. Als we door de stad lopen, zien we de karakteristieke torenhuizen en bereiken we Kulla e ngujimit. Deze toren is het symbool van een Albanië dat niet meer bestaat, gekoppeld aan traditionele familievetes. De toren werd namelijk gebruikt als schuilplaats bij bloedwraak (gjakmarrja) tijdens ruzies tussen families. In de middag keren we terug naar Shkodër.

Van Tirana: 2-daagse rondleiding door Theth National Park

5. Van Tirana: 2-daagse rondleiding door Theth National Park

Verken Theth National Park tijdens een tweedaagse rondleiding en bekijk adembenemende natuurlijke wonderen zoals de Blue Eye en de Grunas-waterval, evenals historische wonderen zoals de Church of Theth en de Lock-in Tower. Aankomst in Theth en neem even de tijd om je te settelen in je kamer. Ga vervolgens naar de vallei voor een mooie wandeling langs de rivier voordat je stopt bij de Lock-in Tower. Luister naar de fascinerende geschiedenis van deze oude gevangenis van je deskundige gids. Ga verder naar de Grunas-waterval en zie een van de meest unieke natuurlijke formaties in de Albanese Alpen, uitgeroepen tot door de staat beschermd natuurmonument. Ga dan terug naar het pension. Begin uw ochtend met een traditioneel ontbijt voordat u naar de Blue Eye reist. Bewonder onderweg het ongelooflijke landschap langs het pad met bergketens boven je en rotsachtige poelen met zoet water - uitstekend om in te zwemmen. Kom ten slotte aan bij Kaap Kapre, een van de mooiste dorpen in de Alpen. Bewonder hier het spectaculaire Blue Eye-zwembad. Maak van de gelegenheid gebruik om ongelooflijke foto's te maken of ontspan gewoon met je groep op het randje. Na een heerlijke lunch reist u terug naar de stad Tirana.

Dagtocht naar Theth vanuit Tirana

6. Dagtocht naar Theth vanuit Tirana

Uw gids ontmoet u vroeg in de ochtend in de lobby van uw hotel in Tirana en rijdt verder naar het noorden van Albanië. Onderweg zult u versteld staan van de hoge toppen en de groene natuur van de regio. De eerste stop is Qafa e Thores (1700 meter), waar u een geweldig panoramisch uitzicht op de Albanese Alpen krijgt. De rit gaat verder over een prachtige geasfalteerde weg omgeven door groen bos. We beginnen onze wandeling met een bezoek aan de kerk die als symbool in het midden van de vallei staat. Vervolgens gaan we naar de sluistoren om kennis te maken met een van de mysterieuze geschiedenissen van Noord-Albanië, die van de kanun van Lek Dukagjini. Op ongeveer 1 uur lopen van het dorp, door de dichte bossen en langs het zoete water van de rivier de Theth, ligt een sprakeloze waterval verborgen. Het water stroomt uit de hoge bergen en creëert een waterval van 30 meter hoog. Degenen met een meer avontuurlijke geest kunnen het zoete water in gaan. Na een perfecte rust keren we terug naar het dorp voor een heerlijke lokale maaltijd. Theth staat bekend om zijn verse vee en u kunt het lokale biologische voedsel proeven. In de middag rijden we terug naar uw hotel in Tirana.

Van Tirana: tweedaagse tour door Theth en Shkoder

7. Van Tirana: tweedaagse tour door Theth en Shkoder

Verlaat Tirana op de eerste dag en ga richting het noorden van Albanië om te stoppen bij het kasteel van Rozafa. Leer meer over de rol van het kasteel in de Albanese geschiedenis, daterend uit de oudheid en de Illiryan-Romeinse oorlogen, en bekijk het kasteel, gebouwd op de top van een heuvel. Ontdek de fascinerende legendes van de Albanese Epos en hoe deze zich verhouden tot de geschiedenis van het kasteel. Vertrek vanaf het kasteel en ga naar de stad Shkoder. Bewonder de stad die bekend staat om zijn typische architectuur, gevoel voor humor en vriendelijke sfeer, het is een van de belangrijkste stadscentra van Albanië. Geniet van de religieuze diversiteit van de stad waar men een katholieke kerk, orthodoxe kerk en moslimmoskee naast elkaar kan vinden. Loop door Shkoder en bewonder enkele van de meest interessante delen van de stad, waaronder de beroemdste "Pedonale", een voetgangersvriendelijk gebied met bars en restaurants. Reis 's middags uit Shkoder en ga naar het noorden richting Theth om te overnachten. Rijd over de kronkelende weg naar Theth en bij het bereiken van de bestemming wordt u verwelkomd door een lokale familie in hun pension. Wandeling naar de prachtige Gurnas-waterval na het ontbijt in het pension. Geniet van een ontspannen wandeling van 45 minuten van het centrum van het dorp naar de waterval. Bezoek ook de katholieke kerk van Theth tijdens de reis uit Theth en bekijk de Lock-in Tower. Met meer dan 4 eeuwen geschiedenis is dit gebouw het symbool van het beslechten van de bloedwraak in Albanië.

Dagtocht naar Theth (de Albanese Alpen)

8. Dagtocht naar Theth (de Albanese Alpen)

1 - Qafë thore, Albanië We beginnen onze dag met het regelen van een ophaalservice bij je hotel, zodat we onze reis naar Theth comfortabel en gemakkelijk kunnen beginnen. Onderweg krijgen we de gelegenheid om door oude historische steden als Lezha en Shkodra te rijden, die van grote culturele waarde zijn. Onze eerste bestemming is de top van Qafe Thore, een berg die bekend staat om zijn ontzagwekkende panoramische vergezichten, waardoor we het voorrecht hebben om te genieten van de sublieme schoonheid die de natuur ons schenkt. 2 - Nderlysaj, Nderlysaj, provincie Shkoder Vervolgens gaan we verder richting Theth en dalen we de berg af naar de natuurlijke baden van Nderlysaj, waar deelnemers kunnen genieten van een verfrissende duik of fascinerende foto's kunnen maken van deze schilderachtige omgeving. 3 - Waterval Theth, waterval Grunas Na deze heerlijke ervaring beginnen we aan een wandelexcursie naar de fascinerende Grrunas waterval. Deze wandeling is toegankelijk en geschikt voor mensen met verschillende fitnessniveaus, zodat alle deelnemers kunnen genieten van een inclusieve en plezierige ervaring. 4 - Theth Nationaal Park Onze laatste stop, maar zeker niet de minste, is Theth Village. Hier krijgen we de kans om de historische kerk te zien, een architectonisch juweeltje dat het rijke erfgoed van de regio weerspiegelt. Daarnaast verkennen we een van de opmerkelijke bezienswaardigheden van Theth, in de volksmond de bloedvet toren genoemd, die een intrigerend inzicht geeft in de lokale tradities en gebruiken. 5 - Als afsluiting van onze verkenningstocht door Theth Village beginnen we aan onze terugreis en zorgen we voor veilig en comfortabel vervoer terug naar je hotel.

Dagelijkse excursie naar de Shala-rivier

9. Dagelijkse excursie naar de Shala-rivier

Welkom bij Shala River Escapes - Uw toegangspoort tot de betoverende wateren! Bereid je voor op een buitengewoon avontuur terwijl je jezelf onderdompelt in de betoverende wereld van de Shala-rivier. Met onze doorgewinterde gidsen zullen zowel sensatiezoekers als natuurliefhebbers een onvergetelijke reis over de ongerepte turquoise wateren ontdekken, omringd door de adembenemende schoonheid van de Albanese Alpen. Of je nu op zoek bent naar adrenaline-pompende raftervaringen of rustige boottochten om de rust van de natuur te omarmen, Shala River Escapes heeft het allemaal. Onze toewijding aan duurzaamheid zorgt ervoor dat u kunt genieten van het wonder van de Shala-rivier en tegelijkertijd de natuurlijke schatten voor toekomstige generaties kunt behouden. Ga nu met ons mee op een onvergetelijke expeditie waar gekoesterde herinneringen wachten temidden van de sereniteit en majesteit van de Shala-rivier - een avontuur dat je voor altijd bij zal blijven.

Van Shkodër: tweedaagse trip naar Theth met accommodatie

10. Van Shkodër: tweedaagse trip naar Theth met accommodatie

Je tourervaring begint om 6.30 uur en je reist naar Qafe Thore voor een korte pauze om het panoramische uitzicht te bewonderen. Je gaat naar Theth en bereikt het rond 11.00 uur. U wordt ontvangen in een “bujtine” waar u geniet van een traditionele lunch op basis van lokale producten. Na de lunch bezoekt u de bezienswaardigheden van het dorp: de oude kerk, de toren "kulla e ngujimit" en de Gerla-brug. Je kunt ook de kloof en de waterval bezoeken. Dan is het tijd voor het avondeten.

Alle activiteiten

25 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Theth

Wat zijn de topattracties van Theth?

Andere activiteiten in Theth

Wil je alle activiteiten in Theth bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.