Kies data

Þingvellir

Þingvellir: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Reykjavik: dagtour Golden Circle met Kerið-krater

1. Reykjavik: dagtour Golden Circle met Kerið-krater

Bekijk het beste van het zuidwesten van IJsland tijdens een 8 uur durende Golden Circle-tour per bus vanuit Reykjavik. Bezoek het spectaculaire Geysir-gebied en de waterval Gullfoss. Ontdek waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische platen samenkomen in Nationaal park Þingvellir. Je reist naar het geothermische gebied van Geysir. Verwonder je over de actieve geiser van Strokkur die iedere 8 minuten stomend water 30 meter hoog de lucht in spuit. Vervolgens ga je naar de Gullfoss-waterval, een van de meest iconische bezienswaardigheden van IJsland. Voel de nevel van de gletsjerrivier Hvítá terwijl het water naar beneden klettert in een 32 meter diepe kloof. Dan reis je door naar Nationaal park Þingvellir, waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen ieder jaar een paar centimeter uit elkaar drijven. Þingvellir behoort sinds 2004 tot Werelderfgoed van UNESCO vanwege de culturele waarde, en je vindt er een prachtige vallei en de Rock of Law, het eerste parlement van de Vikingen. Bewonder de vulkaankrater bij het Kerið-meer en rijd langs de IJslandse boerderijen in het zuiden tijdens de rit rond de Golden Circle, voordat je weer terugkeert naar het oorspronkelijke vertrekpunt in Reykjavik.

Silfra: halve dag snorkelen, inclusief onderwaterfoto's

2. Silfra: halve dag snorkelen, inclusief onderwaterfoto's

Beleef een uniek avontuur tijdens het snorkelen in een droogpak in de Silfra-kloof, een UNESCO werelderfgoedlocatie in Nationaal Park Thingvellir. In dit verborgen natuurwonder heb je 100 meter zicht onder water met heldere kleuren die de ervaring bijna onrealistisch maken. Ontmoet je gids en de groep op de locatie in Silfra en bereid je voor op een reis tussen twee continenten in de kloof. Laat je leiden door het prachtige landschap en bekijk Silfra vanaf de oppervlakte terwijl de langzame stroming je door het prachtige onderwaterlandschap voert. Blijf droog onder je droogpak of, voor de avonturiers, kies voor een wetsuit om het natuurlijke koude water te voelen. Snorkel door het zuivere en schone water van Silfra en eindig de tocht in een lagune die vanwege de helderblauwe kleur van het water vaak 'de echte blauwe lagune' wordt genoemd. 

Silfra: snorkelen in de kloof met onderwaterfoto's

3. Silfra: snorkelen in de kloof met onderwaterfoto's

Snorkel op een plek die National Geographic noemde als een van de beste duikplekken ter wereld, met deze tour door de Silfra-kloof in Nationaal park Þingvellir. Met een droogpak van hoge kwaliteit blijf je warm terwijl je de magische onderwater-gletsjerwereld verkent. Zwem door het zuivere, gefilterde smeltwater van de gletsjer. Kijk uit naar lokale plantensoorten en zeedieren zoals de dwergkarper. Verken de vallei waar de tektonische platen van Noord-Amerika en Europa elk jaar verder uit elkaar drijven, gelegen in de UNESCO-werelderfgoedlocatie van Nationaal park Þingvellir.

Vanuit Reykjavik: Golden Circle, Kerið, & Secret Lagoon

4. Vanuit Reykjavik: Golden Circle, Kerið, & Secret Lagoon

Ga mee met een bustour door de legendarische Golden Circle van IJsland, en geniet van het thermale water van de Secret Lagoon. Verken het zuidwesten van IJsland, inclusief het spectaculaire Geysir-gebied, de waterval Gullfoss, de vulkaan Kerið en Þingvellir Nationaal Park. Nadat je bent opgehaald in het centrum van Reykjavik, is de eerste stop van de dag bij de vulkanische krater Kerið. Hier loop je langs een kronkelend pad rond de top van de krater en daal je vervolgens af in de krater om het meer in het midden te bereiken. Vervolgens ga je naar de Secret Lagoon, waar je 1,5 uur de tijd hebt om te ontspannen in het thermale water en de vredige omgeving te bewonderen. Dan gaat de tocht door naar de actieve warmwaterbron van Strokkur en zie je hoe deze elke 8 minuten 30 meter hoog stomend water spuit. Aangekomen bij de Gullfoss-waterval voel je de nevel van de gletsjerrivier de Hvítá terwijl deze in een 32 meter diepe spleet naar beneden stort. Daarna bezoek je het nationaal park Þingvellir, waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tectonische platen elk jaar een paar centimeter verder uit elkaar bewegen. Þingvellir werd in 2004 uitgeroepen tot UNESCO-Werelderfgoed.

Vanuit Reykjavik: Golden Circle en Glacier Ice Cave Tour

5. Vanuit Reykjavik: Golden Circle en Glacier Ice Cave Tour

Je dag begint vroeg in Reykjavik, waar je aan boord stapt van een comfortabele bus naar de topattracties in IJsland. Geniet van een dag vol avontuur onder leiding van een persoonlijke gastheer en gedetailleerde audiogids in tien talen. Je eerste stop is Thingvellir National Park, waar het oudste parlement ter wereld is opgericht en de tektonische platen elke dag uit elkaar worden getrokken. Rijd vanuit Thingvellir door weelderige lavavelden en landerijen tot stoom uit de grond opstijgt bij Geysir Geothermal Area. Je hebt ongeveer een uur om het prachtige landschap in je op te nemen en Strokkur een paar keer te zien uitbarsten. Ga dan verder naar de Gullfoss-waterval, de koningin van de IJslandse watervallen. Maak uw dag compleet met een vrachtwagenrit naar de Langjökull-gletsjer, de op één na grootste gletsjer van Europa. Haast je voor een onvergetelijke sneeuwscooterrit bovenop de gletsjer en bezoek een door mensen gemaakte gletsjerijsgrot. Nadat je onder de gletsjer bent gelopen, rijd je met je sneeuwscooter terug naar de warme gletsjerhut en wordt je teruggebracht naar Gullfoss, waar je weer in de bus stapt en terugrijdt naar Reykjavik na een dag vol geweldige avonturen.

Vanuit Reykjavik: snorkeluitstap naar de kloof van Silfra

6. Vanuit Reykjavik: snorkeluitstap naar de kloof van Silfra

Beleef een unieke onderwaterervaring en ga snorkelen in de Silfra-kloof tijdens een tour van een halve dag vanuit Reykjavik. Silfra, met meer dan 100 meter zicht onderwater, wordt vaak genoemd als één van de 10 beste duiklocaties ter wereld. Bewonder het schitterende landschap van IJsland tijdens de rit van Reykjavik naar Nationaal park Þingvellir, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Op deze plek snorkel je 45 minuten lang, samen met een gids, en dan keer je terug naar de warmte van het tourbusje en rijd je weer terug naar Reykjavik. Het koude water is smeltwater van een gletsjer die 50 kilometer verderop ligt. Het water stroomt door de lavavelden naar het mooie meer Þingvallavatn. De kloof vormt de grens tussen de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen. En hoewel het water te koud is voor het meeste zeeleven, is het onderwaterlandschap prachtig om te zien.

Vanuit Reykjavik: Golden Circle & Blue Lagoon, kleine groep

7. Vanuit Reykjavik: Golden Circle & Blue Lagoon, kleine groep

Ga mee met een tour in een minibus langs de Golden Circle met onderweg veel stops bij alle beste locaties. Bekijk natuurfenomenen zoals geisers, watervallen en meren, en kom tot rust in de warmwaterbronnen van de Blue Lagoon. Je bezoekt ook Thingvelir, de plaats waar IJsland werd opgericht. Bekijk de breuklijn op de grens met de Noord-Atlantische plaat, en zie uitbarstingen tot 20 meter hoog bij Strokkur, die elke 3 tot 4 minuten uitbarst. Loop ook even langs de slapende geiser. Vervolgens bezoek je Gullfoss, misschien wel de mooiste van de 30.000 watervallen die IJsland rijk is. Stop voor de lunch voordat je verdergaat naar Kerið, een opvallend kratermeer gevuld met blauwgroen water en omgeven door zwarte en rode hellingen. Sluit de dag af bij de Blue Lagoon en neem een duik in het geothermische water.

Van Reykjavik: Golden Circle en Glacier Snowmobiling

8. Van Reykjavik: Golden Circle en Glacier Snowmobiling

Ontdek de ruige schoonheid van de Gouden Cirkel van IJsland aan boord van een klimaatgestuurde bus met deze tour vanuit Reykjavik. Bezoek bezienswaardigheden zoals het nationale park Þingvellir, het Geysir-gebied en de Gullfoss-waterval. Voel de spanning van het rijden op een sneeuwscooter over de Langjökull-gletsjer. Stap in de bus bij de BSI Bus Terminal en rijd weg om de verschillende geothermische landschappen van de legendarische Gouden Cirkel van IJsland te ervaren. Stop bij Þingvellir National Park, bekend om zijn uitzonderlijke schoonheid en historisch belang als de locatie van 's werelds eerste parlementen. Ga verder naar het warmwaterbronnengebied van Geysir, voordat je naar Langjökull rijdt om deel te nemen aan een once-in-a-lifetime avontuurlijke activiteit. Bestuur een sneeuwscooter of reis als passagier om de uitgestrekte witte ijskap van Langjökull te verkennen. Blijf tijdens uw reis warme beschermende kleding. Ga terug naar Reykjavík via de spectaculaire Gullfoss-waterval en kijk verwonderd terwijl de Hvítá-rivier in een 32 meter diepe kloof dondert.

Vanuit Reykjavik: Gouden Cirkel, Keriðkrater en Blue Lagoon

9. Vanuit Reykjavik: Gouden Cirkel, Keriðkrater en Blue Lagoon

Beleef IJslands 2 meest bezochte natuurlijke bezienswaardigheden, de Gouden Cirkel en de Blue Lagoon, binnen een dag met een comfortabele en handige minibus. Je vertrekt vanuit Reykjavik, waarna je eerste stop Nationaal Park Þingvellir is, het punt waar de Euraziatische en Amerikaanse tektonische platen samenkomen. Wandel door dit prachtige gebied met vele meren, waarbij je telkens over de grens tussen twee continenten springt. Je ziet ook de plek waar het eerste IJslandse parlement samenkwam, van 930 tot 1798. Vervolgens ga je verder naar Geysir. Geysir herbergt een aantal geothermale baden, waarin temperaturen worden bereikt tot 200 graden. Het belangrijkste fenomeen in het gebied is het uitbarsten van de Strokkur-geiser, die elke paar minuten kokend water tot 30 meter de lucht in spuwt. In het gebied rond Geysir kun je wat eten, als je wilt, voordat je verder gaat naar Gullfoss, de krachtigste en meest indrukwekkende waterval in IJsland.  Het volgende punt op het programma is de vulkanische krater van de Kerið, die ontstond tijdens een uitbarsting 3000 jaar geleden. Stuur naar het donkerblauwe water in de diepte, dat is omringd door felrode rotsen. Je tour eindigt met een stop bij IJslands meest iconische bezienswaardigheid, de Blue Lagoon. Geniet van het warme, geothermale water en van een inbegrepen moddermasker. Nadat je van het prachtige landschap en het kleurrijke water hebt genoten keer je weer terug naar Reykjavik, met je herinneringen aan IJslands meest voorname natuurlijke pracht.

Vanuit Reykjavik: Gouden Cirkel en noorderlicht

10. Vanuit Reykjavik: Gouden Cirkel en noorderlicht

Zie de wonderen van de Gouden Cirkel en bekijk het noorderlicht op een combitour vanuit Reykjavik. Bekijk de Gullfoss-waterval, de borrelende poelen bij Geysir en de tektonische kloof in Thingvellir National Park. Ga bij het vallen van de avond met een speciale noorderlichtgids op jacht naar het noorderlicht op het platteland. Ervaar het dramatische landschap en de natuurlijke fenomenen van IJsland tijdens een 2-delige combitour, te beginnen met een ochtendtour door de legendarische "Gouden Cirkel." Vertrek vanuit Reykjavik om de 3 iconische natuurlijke schatten van IJsland te bezoeken, waaronder het Þingvellir National Park en de Gullfoss-waterval. Ontdek bij Þingvellir waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische platen van de aarde uit elkaar zijn getrokken en zie bij Geysir hoe het geothermische water en de stoom uit de geiser omhoog spuiten. Bewonder de watervallen van de Gullfoss-waterval, waar een gletsjerrivier 32 meter diep in een kloof dondert. Neem vervolgens een pauze van 3 tot 6 uur en dineer voordat je in de avond op jacht gaat naar het noorderlicht. Zoek bij het vallen van de avond naar het ongrijpbare noorderlicht (Aurora Borealis) in de IJslandse wildernis, afhankelijk van de weersvoorspelling en de zichtomstandigheden. Dit spectaculaire fenomeen is alleen zichtbaar in de wintermaanden en is een van de grootste en meest magische trekpleisters van IJsland.

Beschikbare activiteiten

  • Dagtochten
  • Wateractiviteiten
  • Meerdaagse tours
  • Avonturen
  • Privétours
  • Andere belevenissen
85 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 6

Overzicht activiteiten in Þingvellir

Wil je alle activiteiten in Þingvellir ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Þingvellir

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 17.161 beoordelingen

Wat een fantastische ervaring! Echt een verrijking. De sneeuwscootertour is een absoluut hoogtepunt dat niet snel zal worden overtroffen in je vakantie. Zeker omdat de omgeving van een gletsjer je meeneemt naar een woeste ongerepte wereld van sneeuw en ijs. Gelukkig blijf je lekker warm door de beschermde kleding die je krijgt toegereikt om over je winterjas en broek te dragen. Al met al is het een druk programma daarom zijn we helaas niet toegekomen aan het bezichtigen van de waterval, dat is jammer. De overige activiteiten (het bekijken van het natuurpark en de geisers) zijn ook zeer zeker de moeite waard. Zeker in januari met mooi schemerlicht en sneeuw.

Het was een geweldige ervaring. Gudrul (gids) en Albert (de chauffeur) waren erg aardig, behulpzaam en grappig. We namen de wandeling op een bijzonder winderige dag die wat ongemak op de wegen veroorzaakte en onze plannen met betrekking tot te bezoeken plaatsen enigszins veranderde. Desondanks stonden onze gidsen klaar en bedachten ze onmiddellijk een nieuwe oplossing om ervoor te zorgen dat we de reis niet eerder dan de geplande tijd zouden beëindigen en ze namen ons mee om de IJslandse pony's te ontmoeten en een andere prachtige waterval te zien, evenals alle etappes van het gewone programma . 10/10 echt aanbevolen ervaring. Echt dankbaar.

We hadden veel plezier op de tour! Rose (onze gids) & Gìsli (buschauffeur) waren supervriendelijk en lieten ons de tour in positieve herinnering houden. Dankzij Rose kregen we ook veel "achtergrondinformatie" over IJsland en de IJslanders :-)! De tour is de moeite waard als je geen huurauto hebt of niet veel tijd hebt. Je ziet de drie hoogtepunten en hebt genoeg tijd om foto's te maken/te bezoeken. (Het is gewoon een klassieke toeristentour) Het was leuk dat we een stop hadden gemaakt bij de paarden, die we konden aaien en voeren. We voelden ons te allen tijde veilig.

Zeer goede ervaring! Jammer dat het park niet toegankelijk was vanwege de weg, maar de gids vond ons nog een "extra" plek om te compenseren! Prachtig landschap! ik raad aan

Super mooie rit! Ook genoeg tijd om overal rond te lopen!