Þingvellir

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Þingvellir: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Reykjavik: dagtour Gouden Cirkel met krater van Kerid

1. Reykjavik: dagtour Gouden Cirkel met krater van Kerid

Bekijk het beste van Zuidwest-IJsland tijdens een 8 uur durende Gouden Cirkel-ervaring vanuit Reykjavik. Bezoek het spectaculaire gebied Geysir en de Gullfoss Waterval. Ontdek waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische platen samenkomen in Þingvellir National Park. Je reist naar het geothermische gebied van Geysir. Verwonder je over de actieve geiser van Strokkur die iedere 8 minuten stomend water 30 meter hoog de lucht in spuit. Vervolg je reis naar een van IJslands grootste bezienswaardigheden: de Gullfoss Waterval (Gouden Waterval). Voel de nevel van de gletsjerrivier Hvítá terwijl het water naar beneden klettert in een 32 meter diepe kloof. Reis daaropvolgend naar het Þingvellir Nationaal Park, waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen ieder jaar een paar centimeter uit elkaar drijven. Þingvellir behoort sinds 2004 tot het werelderfgoed van de UNESCO vanwege de culturele waarde, en bezit een prachtige vallei en deRock of Law - het eerste parlement van de Vikingen. Bewonder de vulkanische krater bij Lake Kerið, en passeer de boerderijen van het zuiden van IJsland tijdens je rit rondom de Gouden Cirkel.

...
Silfra-fissuur: snorkeltour inclusief onderwaterfoto's

2. Silfra-fissuur: snorkeltour inclusief onderwaterfoto's

Neem deel aan een unieke ervaring en snorkel op een locatie die door National Geographic als één van de beste duiklocaties ter wereld is aangemerkt. Trek de benodigde snorkeluitrusting aan, inclusief neopreen mutsen en handschoenen, een thermisch onderpak, droogpak en je eigen masker, snorkel en zwemvliezen. Zwem vervolgens door het pure, gefilterde gletsjerwater voor de ultieme bucketlistbeleving. Er zijn elke dag maar een paar plekken beschikbaar, dus boek je plek nu. De Silfra-fissuur ligt in het nationaal park Þingvellir (UNESCO-Werelderfgoed), in een vallei waar de tektonische platen van Noord-Amerika en Europa elk jaar verder uit elkaar drijven.

...
Vanuit Reykjavik: Golden Circle & gletsjer sneeuwscootertour

3. Vanuit Reykjavik: Golden Circle & gletsjer sneeuwscootertour

Vertrek vroeg vanuit  Reykjavik  om de ochtendzon mee te pikken en reis in een bus waarin elke zitplaats uitgerust is met een tablet. Gebruik de audiogids met GPS in de bus (beschikbaar  in 10 talen) om meer te weten te komen over de bezienswaardigheden die je bezoekt en blijf verbonden dankzij USB-opladers  en  gratis wifi aan boord van de bus. Bezoek de UNESCO Werelderfgoedlocatie  nationaal park Þingvellir, waar het langstzittende parlement ter wereld gevormd werd. Ontdek de plaats waar de grote continentale platen van  Amerika en Eurasia zo ver uit elkaar gedreven zijn dat er een dramatische vallei ontstaan is, waarvan de randen duidelijk zichtbaar zijn aan de oevers van het grootste meer van IJsland. Ga door naar het gebied rondom de heetwaterbron Geysir, de bron waar het woord 'geiser' van afgeleid is. Voel hoe de grond trilt en zie hoe het hete water elke paar minuten de lucht in schiet  vanuit de spuitende  geiser Strokkur . Maak daarna een ontspannen wandeling naar de waterval  Gullfoss. Hoor hoe het ijswater van de waterval bulderend 32 meter naar beneden raast, waarbij het trapsgewijs via 2 niveaus in een smalle kloof terechtkomt. Bewonder de pure natuur van de  centrale hooglanden aan boord van een speciaal ontworpen  supertruck. Het voertuig kan dankzij enorme banden over het ruige, besneeuwde terrein rijden. Rijd naar het sneeuwmobielkamp aan de voet van de gletsjer Langjökull. Rijd daarna door over de eeuwige sneeuw en de ijsvelden van een van de grootste gletsjers ter wereld op een rondleiding met een sneeuwmobiel. Beleef een van de laatste ware wildernissen van Europa, en misschien wel van de wereld! 

...
Vanuit Reykjavik: Gouden Cirkel, Keriðkrater en Blue Lagoon

4. Vanuit Reykjavik: Gouden Cirkel, Keriðkrater en Blue Lagoon

Beleef IJslands 2 meest bezochte natuurlijke bezienswaardigheden, de Gouden Cirkel en de Blue Lagoon, binnen een dag met een comfortabele en handige minibus. Je vertrekt vanuit Reykjavik, waarna je eerste stop Nationaal Park Þingvellir is, het punt waar de Euraziatische en Amerikaanse tektonische platen samenkomen. Wandel door dit prachtige gebied met vele meren, waarbij je telkens over de grens tussen twee continenten springt. Je ziet ook de plek waar het eerste IJslandse parlement samenkwam, van 930 tot 1798. Vervolgens ga je verder naar Geysir. Geysir herbergt een aantal geothermale baden, waarin temperaturen worden bereikt tot 200 graden. Het belangrijkste fenomeen in het gebied is het uitbarsten van de Strokkur-geiser, die elke paar minuten kokend water tot 30 meter de lucht in spuwt. In het gebied rond Geysir kun je wat eten, als je wilt, voordat je verder gaat naar Gullfoss, de krachtigste en meest indrukwekkende waterval in IJsland.  Het volgende punt op het programma is de vulkanische krater van de Kerið, die ontstond tijdens een uitbarsting 3000 jaar geleden. Stuur naar het donkerblauwe water in de diepte, dat is omringd door felrode rotsen. Je tour eindigt met een stop bij IJslands meest iconische bezienswaardigheid, de Blue Lagoon. Geniet van het warme, geothermale water en van een inbegrepen moddermasker. Nadat je van het prachtige landschap en het kleurrijke water hebt genoten keer je weer terug naar Reykjavik, met je herinneringen aan IJslands meest voorname natuurlijke pracht.

...
Reykjavik: tocht langs Gouden Cirkel, Kerid & Geheime Lagune

5. Reykjavik: tocht langs Gouden Cirkel, Kerid & Geheime Lagune

Je wordt opgehaald bij de afgesproken ophaallocatie in het centrum van Reykjavik en gaat naar de Secret Lagoon, waar je 1,5 uur de tijd hebt om te badderen in de thermale wateren en te genieten van de rustige natuurlijke omgeving. De stoom die de lucht in spuit vanuit het water van 38 tot 40 graden Celcius geeft de omgeving een magisch tintje. Daarna staat een tour langs IJslands legendarische Golden Circle op het programma, die de hele dag duurt (10 uur). Zie het mooiste van het zuidwesten van IJsland, waaronder het spectaculaire Geysir-gebied, de Gullfoss-waterval en het nationaal park Þingvellir. Verwonder je over de actieve geiser van Strokkur die iedere 8 minuten stomend water 30 meter hoog de lucht in spuit. Vervolgens ga je naar de Gullfoss-waterval, een van de meest iconische bezienswaardigheden van IJsland. Voel de spetters van het water van de ijsrivier Hvítá waar deze naar beneden stort in een 32 meter diepe kloof. Daarna bezoek je het nationaal park Þingvellir, waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tectonische platen elk jaar een paar centimeter verder uit elkaar gaan. Þingvellir werd in 2004 op de UNESCO Werelderfgoedlijst gezet.

...
De kloof van Silfra: snorkelavontuur in kleine groep

6. De kloof van Silfra: snorkelavontuur in kleine groep

Snorkelen in de kloof van Silfra is een unieke en exotische onderwaterervaring. Silfra, met meer dan 100 meter zicht onderwater, wordt vaak één van de 10 beste duiklocaties ter wereld genoemd. Het koude water hier is smeltwater van een gletsjer die 50 kilometer verderop ligt. Het water stroomt door de lavavelden naar het mooie meer Þingvallavatn. De kloof vormt de grens tussen de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen. En hoewel het water te koud is voor het meeste zeeleven, is het onderwaterlandschap prachtig om te zien. Bewonder het schitterende landschap van IJsland tijdens de rit van Reykjavik naar nationaal park Þingvellir, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Je snorkelt een uur lang met je gids op deze geweldige plek, keert daarna terug naar de warmte van het tourbusje en rijdt terug naar Reykjavik.

...
Silfra: snorkelen met onderwaterfoto's zonder vervoer

7. Silfra: snorkelen met onderwaterfoto's zonder vervoer

Snorkelen met een duikpak bij de breuklijn van Silfra, dat als onderdeel van nationaal park Þingvellir op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is werkelijk een prachtig avontuur door een verborgen natuurschat, met onderwaterzicht tot 100 meter en een haast surrealistische kleurenervaring. Het kristalheldere water in Silfra is een van de puurste en doorzichtigste wateren op deze planeet. Je snorkelavontuur in Silfra vindt plaats tussen twee continenten en eindigt bij een lagune die vaak 'de echte blauwe lagune’ wordt genoemd vanwege de heldere, blauwe kleur van het water. Onder begeleiding snorkelen door het betoverende onderwaterlandschap bij de breuklijn van Silfra is de activiteit bij uitstek voor natuurliefhebbers en avonturiers in een groep of alleen. Bekijk Silfra vanaf het oppervlak als je door de kalme stroming wordt meegevoerd door het prachtige onderwaterlandschap. Je blijft droog dankzij je droogpak, maar je kunt er ook voor kiezen om een wetsuit te dragen, om de natuurlijke koele wateren te kunnen voelen.

...
Klassieke daguitstap Gouden Cirkel met optionele Blue Lagoon

8. Klassieke daguitstap Gouden Cirkel met optionele Blue Lagoon

Deze dagexcursie begint met een halte in het Nationaal Park Þingvellir, een UNESCO Werelderfgoedlocatie en de geboorteplaats van het oudste bestaande parlement ter wereld. Dit is ook de site waar de tektonische platen van Amerika en Eurazië uit elkaar getrokken zijn, waardoor een spleetvallei ontstaat aan de oevers van het grootste meer van IJsland. Bezoek de warmwaterbronnen Geysir, de thuisbasis van de oorspronkelijke geiser en de meest iconische natuurlijke attractie van IJsland. Hier spartelt de grond en het stomende hete water elke paar minuten spectaculair uit de beroemde Strokkurgeiser. Maak daarna een ontspannen wandeling naar de waterval Gullfoss met adembenemd uitzicht. Een krachtige gletsjerrivier daalt 2 niveaus naar beneden voor 32 meter met een donderend gebrul in een smalle kloof. Je stapt in een nieuwe bus uitgerust met wifi en verbonden computertablets op elke stoel. Op de tablet kun je de GPS-gevoelige audiogids (beschikbaar in verschillende talen) gebruiken om meer te weten te komen over IJsland en de plaatsen die je tijdens de excursie bezoekt. Er zal een gastheer aan boord zijn, die graag eventuele vragen over het land beantwoordt. Elke stoel is uitgerust met een USB-oplader.

...
Vanuit Reykjavik: daguitstap Gouden Cirkel

9. Vanuit Reykjavik: daguitstap Gouden Cirkel

De Gouden Cirkel is een klassieke route die je langs de mooiste plekken en populairste bestemmingen van IJsland brengt. In een dag volg je de route onder begeleiding van een deskundige gids, die de historische plaatsen en natuurfenomenen toelicht. Je begint bij nationaal park Þingvellir, waar in 930 het parlement Alþingi werd opgericht. Þingvellir is van groot cultureel belang, maar ook geografisch gezien opmerkelijk – het ligt op de scheidslijn van twee tektonische platen. Vervolgens bezoek je de prachtige waterval Gullfoss, waar kleine drupjes gletsjerwater je gezicht besproeien. Een stukje verderop kom je langs de geisers Geysir en Strokkur om vervolgens terug te reizen naar Reykjavik. 

...
Vanuit Reykjavik: Gouden Cirkel en Blauwe Lagune met toegang

10. Vanuit Reykjavik: Gouden Cirkel en Blauwe Lagune met toegang

Toer in een busje voor maximaal 18 personen door de Gouden Cirkel in IJsland. Je ziet geisers, watervallen, meren en nog veel meer. Je bezoekt Thingvelir, de plaats waar IJsland werd opgericht. Grijp je kans om naar de beste plek op aarde te gaan waar je de Mid-Atlantic Ridge kunt bekijken. Bij Strokkur kun je uitbarstingen van wel 20 meter hoog aanschouwen. De geiser barst elke 3 à 4 minuten uit. Loop ook even langs de slapende Geysir. Vervolgens bezoek je Gullfoss, misschien wel de mooiste van de 30.000 watervallen die IJsland rijk is. Daarna is het tijd voor de lunch. Je reist verder naar Kerið, een kratermeer gevuld met blauw-groen water en omgeven door zwart en rood vulkanisch gesteente. Je excursie eindigt bij de Blauwe Lagune, waar je heerlijk kunt badderen in het geothermische water.

...

Sitemap Þingvellir

Wil je alle activiteiten in Þingvellir ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Þingvellir

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 13.473 beoordelingen

Ondanks het wat minder mooie weer een geweldige ervaring!!! Spectaculaire stops. Van absolute meerwaarde was onze gids Hendrik, die met ontzettend veel enthousiasme over niet allen de stops, maar ook het leven en de ins & outs van de icelander. Absolute aanrader!

I recommend this to everyone who visits Reykjavik! It has everything and the best part is to finish the day with Blue Lagoon

Erg gave tour langs mooie bezienswaardigheden, een heerlijk rustig natuurbad en een enthousiaste gids

Zeer mooie route. Vriendelijke chauffeur die veel wist te vertellen. Een echte aanrader !

Goede gids, veel stops, een dag waar je IJsland ziet en veel geniet