Kies data

Þríhnúkagígur

Þríhnúkagígur: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Reykjavik: dagtour de Thrihnukagigurvulkaan in

1. Vanuit Reykjavik: dagtour de Thrihnukagigurvulkaan in

Wandel naar de slapende Thrihnukagigur-vulkaan. Nadat je bij de Bláfjöll-berghut bent afgezet, loop je naar de Thrihnukagigur-vulkaan, een wandeling van zo'n 45-50 minuten, en geniet van het adembenemende lavalandschap onderweg. De wandeling is geclassificeerd als relatief moeilijk, met rechte wandelingen en beperkte verhogingen. Maar de oppervlakte is heuvelachtig en ongelijk. Bij aankomst bij de krater, ga je 120 meter omlaag binnenin de vulkaan en beleef je dit buitengewone natuurlijke fenomeen. Je wordt volledig op de hoogte gebracht van veiligheidsprocedures en hoe je je moet gedragen binnenin de vulkaan, waar je verplicht een helm en tuig moet dragen. De groep wordt in kleinere groepen van 4-5 personen gesplitst voor veiligheid en gezelligheid. Na de afdaling, die circa 10 minuten duurt, voor de veiligheid van de deelnemers en om de mogelijkheid te geven van het prachtige uitzicht te genieten, krijg je een uur de tijd in de vulkaan (of minder als je wilt). Er zijn de hele tijd professionele gidsen aanwezig. Je sluit de wandeltocht af met een traditionele IJslandse vleessoep of vegetarische soep, geserveerd met koffie, warme chocolademelk, thee of water.

Sitemap Þríhnúkagígur

Wil je alle activiteiten in Þríhnúkagígur ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Þríhnúkagígur

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 114 beoordelingen

... een once-in-a-lifetime en must-see evenement, alles super georganiseerd, de wandeling over het lavaveld is matig, je voelt je te allen tijde absoluut veilig, zelfs in de vulkaan, de kamer is gigantisch - dat zou je moeten doen ga je gang Oefen het fotograferen in een (semi)donkere omgeving tijdens de reis ;) de gidsen begrijpen hun vak en geven veel informatie, het eten op het bergstation is heerlijk, we hadden helemaal geluk met het weer, maar je moet ook verwacht dat het frequent zal zijn Het kan wazig, wazig, winderig zijn en het weer breekt snel, we hebben de ochtendtour gedaan, we konden vanuit de krater naar de reiykjavik-bus en de zee kijken, de mensen op de middagtour die kwamen naar ons toe weinig van het lavaveld gezien. Voor tochten in de regen is er echter geschikte beschermende kleding aanwezig indien nodig, stabiele wandelschoenen zijn verplicht!

We hadden een ophaalservice geboekt bij het hotel dat was geannuleerd en we moesten naar een ondefinieerbaar adres zonder nummer hamraborg is een straat en geen adres. Ons hotel was niet ver van daar, maar we hadden moeite om de plaats te vinden. De buschauffeur is waarschijnlijk iets gemakkelijker om ons adres te vinden, omdat het precies gevarieerd is

Deze wandeling en de rit in de vulkaan is echt spectaculair. Beveel iedereen ten zeerste aan om de tour te doen! Op weg naar de vulkaan leer je veel over vulkanisme van de gids. Het was voor mij een once in a lifetime ervaring. Hartelijk dank hiervoor.

Ondanks regenachtig weer, wind en vrijwel geen zicht op weg naar de vulkaan, was de reis zeker de moeite waard. Een goede gids (Markus), onovertroffen ervaring in de vulkaan en een uitstekende soep in het basisstation. Ik kan het alleen maar aanraden!

Uniek en absoluut een aanrader! Een geweldige ervaring (hoewel het weer echt verschrikkelijk was) met Markus, een zeer gelukkige, toegewijde gids!