Datums kiezen

Ontdek het beste van
Þríhnúkagígur

Þríhnúkagígur

Þríhnúkagígur: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Reykjavik: Dagtocht begeleide wandeltocht vulkaan Thrihnukagigur

1. Reykjavik: Dagtocht begeleide wandeltocht vulkaan Thrihnukagigur

Ga mee op een wandeltocht naar de slapende vulkaan Thrihnukagigur. Nadat je bij de Bláfjöll-berghut bent afgezet, loop je naar de Thrihnukagigur-vulkaan, een wandeling van zo'n 45-50 minuten, en geniet je onderweg van het adembenemende lavalandschap. De wandeling is geclassificeerd als relatief moeilijk, met rechte wandelingen en beperkte verhogingen. Maar de oppervlakte is heuvelachtig en ongelijk. Bij aankomst bij de krater, ga je 120 meter omlaag naar binnen in de vulkaan en beleef je dit buitengewone natuurlijke fenomeen. Je wordt volledig op de hoogte gebracht van alle veiligheidsprocedures, en hoe je je moet gedragen in de vulkaan, waar je verplicht een helm en tuig moet dragen. De groep wordt in kleinere groepen van 4 tot 5 personen gesplitst voor een betere veiligheid, en voor de gezelligheid. De afdaling duurt ongeveer 10 minuten, zodat de veiligheid van de deelnemers kan worden gegarandeerd en zodat je ook van het prachtige uitzicht kunt genieten. En daarna krijg je een uur de tijd in de vulkaan (of minder als je wilt). Er zijn continu professionele gidsen aanwezig. Je sluit de wandeltocht af met een traditionele IJslandse vleessoep of een vegetarische soep, geserveerd met koffie, warme chocolademelk, thee of water.

1 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Þríhnúkagígur

Wil je alle activiteiten in Þríhnúkagígur bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Þríhnúkagígur

Gemiddelde beoordeling

4.8
(176 beoordelingen)

Een unieke ervaring die volledig aan mijn hoge verwachtingen voldeed. Zeer hoge veiligheidsnormen, ik heb me nooit onveilig gevoeld. De wandeling naar de vulkaan is gemakkelijk te beheren. Zeer goede gids die zeer bezorgd was over het welzijn van de gasten en alle vragen beantwoordde. Een must do als je in IJsland bent!

Dit was een uiterst fascinerende dag. De wandeling naar de vulkaan was ruig maar elke stap waard. De vulkaan leek in niets op wat ik ooit eerder had gezien. Geweldige dag. PS... Ik ben 73 en heb een vrij nieuwe heup. Ik heb dit gedaan!!!

Alles verliep prima. Maar ik had graag opgehaald willen worden bij ons hotel. Anders was alles geweldig. Geweldige ervaring. Dit moet je zeker doen als je in IJsland bent.

Magisch en onvergetelijk! Gemakkelijke wandeling naar de vulkaan. Uitstekende soep! Zeer vriendelijke gids, goede uitleg.

Het was heel ongebruikelijk om in een krater te rijden. De gids had iets meer informatie kunnen geven.