Kies data

Tibereiland

Tibereiland: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Rome: streetfoodtour met lokale gids

1. Rome: streetfoodtour met lokale gids

Geniet van het typische Romeinse streetfood tijdens een begeleide wandeling door de Joodse wijk of Trastevere. Kom meer te weten over de lokale keuken met 5 proeverijen en probeer delicatessen zoals pizza, supplì en seizoensgerechten. Kies tussen een rondleiding door Trastevere of een rondleiding door de Joodse wijk, 2 van de meest pittoreske wijken van Rome met groeps- en privérondleidingen. Leer met je gids over de geschiedenis van Rome via het populairste streetfood Als je de Trastevere-tour hebt gekozen, ontmoet dan je gids op Tiber Island en geniet van de unieke sfeer voordat je Trastevere binnengaat. Betreed levendige pleinen, zoals Piazza Santa Maria, en geniet van populair streetfood, van goedkope supplì tot heerlijke cannoli. Als je de rondleiding door de Joodse wijk hebt gekozen, ga dan naar het levendige Campo De' Fiori-plein waar elke ochtend een van de oudste openluchtmarkten plaatsvindt. Volg daarna je gids naar de Joodse wijk van Rome en bekijk hoogtepunten, waaronder de  Porticus van Octavia en de Fontana delle Tartarughe (Schildpaddenfontein). Geniet tijdens beide tours van 5 proeverijen met wat wijn en bier. Ga ter afsluiting naar een ijssalon voor een welverdiende traktatie. Beide tours eindigen in iets zoets met de perfecte Italiaanse gelato.

Rome: hoogtepunten van de stad, Vatican Pass, gratis vervoer

2. Rome: hoogtepunten van de stad, Vatican Pass, gratis vervoer

Maak je verblijf in Rome onvergetelijk en uniek met de 3-daagse OMNIA Vatican Card en Roma Pass. Dit zijn eigenlijk twee passen in één! Met de Roma Pass ga je gratis naar 2 van de 5 topatracties, heb je korting op 30 andere bezienswaardigheden en krijg je een gratis reiskaart. De OMNIA Vatican Card geeft toegang tot alle topbezienswaardigheden in Vaticaanstad en is inclusief een 3-daagse hop on, hop off-bustour. Je ontvangt ook een gratis gidsboekje en plattegrond om je te helpen met het plannen van je route, maar ook met uitgestippelde routes die het mogelijk maken om de stad te ontdekken in eigen tempo. De OMNIA Card bevat: • Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel - reservering vooraf noodzakelijk (instructies op de bevestigingsvoucher) • Toegang Pauselijke Aartsbasiliek van Sint-Jan van Lateranen en klooster met multimedia audiogids • Toegang tot de Sint-Pietersbasiliek inclusief meertalige audiogids - reservering vooraf noodzakelijk (instructies op de bevestigingsvoucher) • Carcer Tullianum / Mamertijnse Gevangenis (Sint-Pietersgevangenis) - vooraf reserveren verplicht (instructies op de bevestigingsvoucher) • Vox stadsgids-app • Open bus Vaticaan en Rome / Roma Cristiana De Roma Pass omvat gratis toegang tot 2 van de volgende attracties (alleen voor volwassenen): • Musei Capitolini • Castel Sant'Angelo • Het Colosseum, het Forum Romanum & de Palatijnse Heuvel - vooraf reserveren noodzakelijk (instructies op de bevestigingsvoucher) • Galerij Borghese - reservering vooraf noodzakelijk (instructies op de bevestigingsvoucher) Je krijgt ook korting bij vele musea en attracties, waaronder de volgende: Musea: • Nationaal Museum Castel Sant'Angelo • Museo Nazionale Romano – Palazzo Massimo alle Terme • Museo Nazionale Romano – Palazzo Altemps • Museo Nazionale Romano – Crypta Balbi • Museo Nazionale Romano – Baden van of Diocletianus • Galleria Nazionale in Palazzo Barberini • Etruskisch Museum Villa Giulia • Musei Capitolini • Centrale Montemartini • Nationaal Museum van Orientaalse Kunst • MACRO - Museo d'Arte Contemporanea Roma • MAXXI - Nationaal Museum van XXI-Eeuwse Kunst • Planetarium en astronomisch museum Attracties: • Markten van Trajanus • Palazzo Valentini – Archaeological Gebied van Domus Romane • Ara Pacis Open bustour door Roma Cristiana. Deze panoramische hop on, hop off-bustour stopt bij: 1. Sint-Pietersbasiliek 2. Piazza Navona 3. Santa Maria ad Martyres Pantheon 4. Santa Maria in Aracoeli 5. Centraal station Termini 6. Santa Maria Maggiore 7. San Giovanni - Heilige trappen 8. Colosseum - Forum Romanum 9. Circus Maximus 10. Tibereiland. 11. Palazzo Farnese

Rome: Joodse getto-wandeltocht

3. Rome: Joodse getto-wandeltocht

Ontdek de schoonheid van een van de best bewaarde geheimen van Rome, de buurt van het Joodse getto. Ontmoet je vriendelijke en professionele gids bij de Zuil van Trajanus in het centrum van Rome en begin je reis door de geschiedenis van een van de oudste buurten van Rome. Verken architectuur en buurten van 2000 jaar geleden. Ga langs het theater van Marcellus en de Portico d'Ottavia om enkele van de oude bouwwerken te zien die nog steeds worden gebruikt. Je gids neemt je mee naar een Gelateria waar je wordt getrakteerd op zelfgemaakte koosjere gelato. Vanaf hier ga je naar Piazza Mattei en zie je de beroemde Turtle Fountain. Ga dan langs het laatst overgebleven stuk van de muur die de Joodse gemeenschap eeuwenlang in dit gebied heeft gehouden. Je leert over het tumultueuze verleden en de veerkracht van de Joden in Rome terwijl je langs de Grote Synagoge loopt. Steek vervolgens de oudste nog werkende brug in Rome over terwijl je het Tibereiland opgaat. Luister naar de verhalen over het ziekenhuis dat mensen redde tijdens de Tweede Wereldoorlog en naar het verhaal van Asclepius in de tempel, nu een kerk. Je gids zal de geschiedenis voor je tot leven brengen terwijl je je tour hier op het eiland afsluit.

Rome: e-bike-tour door Rome 's nachts met dinerbuffet

4. Rome: e-bike-tour door Rome 's nachts met dinerbuffet

Bewonder geweldige uitzichtpunten met een elektrische fiets en krijg meer van de stad te zien in minder tijd. Geniet van fietsen rond de bezienswaardigheden (en geheimen!) van Rome in een tijd dat de drukte en hitte van de dag minder zijn. Bewonder de stad vanaf uitkijkpunten met uitzicht op de daken van Rome als de zonsondergang. De tour begint bij de metrohalte Circus Maximus. Fiets door het hart van het oude Rome langs de Palatijn met uitzicht op het keizerlijk paleis naar de sinaasappeltuin op de Aventijn. Bewonder vervolgens het rivierfront en het Tibereiland, gevolgd door een stop bij een trendy bar in Trastevere voor een gezond buffet met vers bereide pasta, rijstgerechten, salades en een drankje. Na het buffetdiner in Trastevere. ga verder naar het historische centrum van Rome en zie enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de Trevifontein, het Pantheon en Castel St. Angelo 's avonds verlicht. Ontdek andere ontmoetingspunten zoals de Piazza Navona en Campo de Fiori, gevolgd door een uitzicht op het Colosseum vanaf de Capitolijnse heuvel met uitzicht op het Forum Romanum.

Rome: 24 uur hop on, hop off-rondvaart

5. Rome: 24 uur hop on, hop off-rondvaart

Ervaar de bezienswaardigheden van Rome vanaf rivier de Tiber met een 24-uurs ticket voor een hop on, hop off-rondvaart. Ontspan je op de bovenste dekken (zonder dak) of comfortabele lagere lounges, terwijl het commentaar aan boord de geschiedenis van de stad vertelt en je onder de bruggen door glijdt. De totale afstand van de rondvaart, vanaf de brug van Nenni naar het eiland Isola Tiberina, is ongeveer 6 kilometer. Je ticket is geldig voor vertrek vanaf elk van de volgende 4 haltes:  1. Isola Tiberina: aan de kant van Lungotevere Degli Anguillara 2. Engelenbrug: aan de kant van Lungotevere Tor di Nona 3. Paleis van Justitie: Lungotevere Marzio 4. Piazza del Popolo: Lungotevere in Augusta Tijdens de tocht kom je langs prachtige locaties, zoals Piazza del Popolo, Castel Sant'Angelo, Vaticaanstad en meer. Stap van boord bij de pier van Isola Tiberina en loop naar Piazza Venezia, Piazza Di Spagna en de Bocca della Verità. Vanaf de pier in Castel S. Angelo, ben je op een steenworp afstand van de Sint-Pietersbasiliek en de Vaticaanse Musea in Vaticaanstad. Commentaar is tweetalig: in het Engels met Frans, Spaans, Italiaans, Duits of Mandarijn, afhankelijk van de meerderheid van de tourdeelnemers.

Rome: 3,5 uur durende culinaire wandeling door stadswijken

6. Rome: 3,5 uur durende culinaire wandeling door stadswijken

Proef je een weg door Rome's legendarische restaurants, markten en gespecialiseerde voedingswinkels en ontdek zelf de geheimen van de Italiaanse keuken! Je 3,5-uur durende wandeling neemt je mee naar enkele van de meest geliefde buurten van de stad om te proeven van een verscheidenheid van verschillende keukens; van de groenten van Campo de Fiori (optie om te bezoeken in de ochtend) tot de beste gelatos van Trastevere. Groepen worden gehouden tot niet meer dan 15 personen, zodat je een slokje, een hapje of een vakkundig geweven punt van het Romeinse culinaire erfgoed niet mist tijdens een wandeling door levendige pleinen en met bloemen bezaaide zijstraten. De haltes bevatten lokale markten, cafe's, ijssalons en restaurants waar je de heerlijke gerechten en wijnen van Rome proeft. Proef pizza bianca, de legendarische ochtendsnack van Rome, versierd met dunne plakjes hartige mortadella; je proeft ook koele, smaakvolle gelato en vakkundig gebruinde supplì: tomaten gebakken rijstballen gevuld met romige stukjes mozzarella. Je kunt zelfs gebakken kabeljauw proberen in de Joodse getto en een zweempje exotische kruiden vangen op de Campo de 'Fiori-markt. Door te proeven, te praten, te genieten en te delen, kom je meer te weten over de culinaire geschiedenis van Italië, fundamenteel voor zoveel van de rijkdom van de cultuur. Je krijgt ook een kijkje achter de schermen tijdens speciale voedselevenementen die plaatsvinden op het moment van je bezoek. Tegen het einde van de rondleiding kun je als een pro eten in Rome bestellen en weet je waar je de beste hapjes kunt vinden in de stad, die je voorbereiden op het eten als een keizer voor de rest van je Romeinse vakantie!

Rome: Trastevere-voedselproeverij met rivierboottocht

7. Rome: Trastevere-voedselproeverij met rivierboottocht

De reis begint in de charmante wijk Trastevere in Rome, waar je door de pleinen en geplaveide straten dwaalt naar een openluchtmarkt. Maak kennis met Emiliano, die al tientallen jaren een stand op de markt heeft en proef lokale gastronomische producten zoals gerookte ham en kaas. Ga vervolgens naar een van de oudste kerken in Rome, de Basilica di Santa Maria, en bewonder de vergulde muurschilderingen en Cavallini-mozaïeken. Ga naar de rivier de Tiber en geniet van een rit van 25 minuten stroomafwaarts om de Sant'Angelo-brug te bereiken. Geniet van het uitzicht op de Sint-Pietersbasiliek vanaf het kasteel van Sant'Angelo en hergroepeer je voor het tweede deel van de tour. Kom meer te weten over de Via Dei Coronari, plaatselijk bekend als de artiestenstrip en loop naar het Navona-plein om de Fontein van de Vier Rivieren te bewonderen, gebouwd door de beroemde Italiaanse kunstenaar Bernini. Hoor over de geschiedenis en de erfenis van het Pantheon van buitenaf voordat u geniet van 1 uur vrije tijd om de omgeving te verkennen en een hapje te eten in een nabijgelegen trattoria . Leer ten slotte de geschiedenis van de Trevifontein en doe een wens door een munt in het water te gooien. De gids zal de groep vervolgens afzetten bij de Spaanse Trappen en aanbevelingen doen voor nabijgelegen gebieden.

Rome: begeleide wandeling door Trastevere

8. Rome: begeleide wandeling door Trastevere

Kom een beetje dichter bij de geschiedenis, legendes en folklore van het Tibereiland en een van de belangrijkste buurten van Rome, Trastevere. Volg je gids door de verborgen pleinen, edelstenen en monumenten terwijl je leert over de heilige verhalen en legendes van de Romeinen. Ontmoet je gids bij Fabrico Bridge en begin de wandeling naar het enige eiland in de Eeuwige Stad. Steek de oudste nog in gebruik zijnde Romeinse brug over die de linkeroever van de rivier de Tiber met het eiland verbindt. Reis terug in de tijd en treed in de voetsporen van de Grieken en Romeinen. Als je eenmaal op het eiland bent, leer je hoe het oorspronkelijk werd gevormd door vulkanisch gesteente en riviersediment dat zich gedurende vele millennia heeft opgehoopt. Bewonder de scheepsvorm van het eiland en ontdek de verhalen over het kleinste bewoonde eiland ter wereld. Ga verder naar de mooiste wijk van Rome, Trastevere. Terwijl je loopt, kom je de basiliek van San Crisogono tegen, een van de oudste Romeinse basilieken. Neem de tijd om het te bewonderen zonder de aanwezigheid van veel toeristen en bereid je voor om betoverd te worden door de fresco's. Eenmaal op het Piazza di Santa Maria ontdekt u de eerste officiële plaats van christelijke eredienst in Rome en de prachtige basiliek met artistieke schatten en meesterwerken om te verkennen. Dwaal door de kromme straatjes en romantische steegjes en bereik het Piazza San Cosimato. Bewonder de gelijknamige kerk die dateert uit de 10e eeuw van buitenaf en bereik de barokke kerk van San Francesco a Ripa. Rond de tour af langs de basiliek van Santa Cecilia, patroonheilige van muzikanten, en ga terug naar Tibereiland.

Rome: privéwandeling buiten de gebaande paden

9. Rome: privéwandeling buiten de gebaande paden

Ga buiten de gebaande paden en vermijd de drukte tijdens deze privé begeleide wandeling door Rome. Breng het gezegde "When in Rome, do as the Romans" tot leven terwijl je stadsgeheimen ontdekt en trendy bars vindt. Ontmoet uw gids op de Ponte Sant' Angelo op een tijdstip dat u schikt. Ontsnap vervolgens aan de gebruikelijke toeristenvallen door weg te blijven van de drukte buiten het Colosseum of het Pantheon en in plaats daarvan naar verborgen pleinen en lokale boetieks te wandelen. Als u door pittoreske straatjes slentert, merkt u nauwelijks dat Rome een van de meest bezochte steden van Europa is. Dwaal door rustige steegjes in enkele van de oudste wijken om hippe bars en restaurants en een meer authentieke lokale cultuur te vinden. De tour kan worden aangepast aan je eigen tempo en interesses, maar de voorgestelde route brengt je naar een gezellige straat vol kleine boetiekjes en naar een verborgen bibliotheek met een prachtige tuin. Lokale brouwerijen staan ook op het programma. Loop vervolgens door straten vol met lokale bars en ga een biercafé en brouwerij binnen. Slenter over de Ponte Sisto om op een plein in de Trastevere te gaan zitten en te genieten van een gelato. Keer terug naar het stadscentrum via de Isola TIberina.

Rome: privétour met chauffeur

10. Rome: privétour met chauffeur

Ontdek de beroemdste bezienswaardigheden van de oude stad en ervaar een interessante rit door Rome. Zie de Trevi-fontein, geniet van de kleurrijke drukte bij de Spaanse Trappen en wandel rond de Piazza Navona. Geniet van het imposante Colosseum, de Boog van Constantijn en het Forum Romanum. Verken de Engelenburcht en bewonder de Sint-Pietersbasiliek. Geniet van een fantastisch uitzicht vanaf het Janiculum, een van de mooiste uitkijkpunten van de stad. Op verzoek kan de tour worden aangepast aan uw interesses. Beslis zelf of je eruit wilt gaan en de bezienswaardigheden van dichtbij wilt bekijken, of door wilt gaan naar de volgende bestemming.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Citycards
  • Hop on, hop off-tours
  • Wateractiviteiten
23 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 23

Sitemap Tibereiland

Wil je alle activiteiten in Tibereiland ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tibereiland

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 3.082 beoordelingen

Eleonora was de beste!!! Ze was niet alleen super interessant om naar te luisteren, ze kende ook veel interessante informatie en hield ons de hele tour bezig. We hebben zoveel geleerd, plezier gehad, en die hele groep, waaronder tieners, elementaire kinderen, baby's en volwassen volwassenen, hield van de tour. Ze bracht ons onder met onze verschillende voedselbeperkingen en we konden allemaal nog steeds van de hele ervaring genieten. Ik raad deze tour met Eleonora ten zeerste aan. Ik heb andere tours gedaan met andere gidsen, maar Eleonora is gewoon de beste.

Julieta was erg boeiend en heeft ons echt geleerd over de Joodse ervaring in Rome. De plaatsen waar we eten gingen proeven, waren geen plaatsen of items die we zouden hebben gekend of gedacht om te proberen, met uitzondering van de gefrituurde artisjok, waarover ik had gehoord in een tv-programma.

Echt een fantastische ervaring. Een aanrader om op die manier een beetje Rome te ervaren. Onze gids (Guilietta) was heel lief, goed en levendig en gaf ook tips voor andere ervaringen na de rondleiding.

Leuke combi van streetfood, wat geschiedenis en een gezellig groepje van mensen uit allerlei landen. We hadden een goede gids, Eleonora. Ze had humor, was snel van begrip en deskundig.

alles super geregeld, vooraf tickets boeken en niet in de lange wachtrijen te hoeven staan! perfect!