Ontdek het beste van
Timișoara

Onze aanbevelingen voor Timișoara

Timisoara: begeleide wandeling

1. Timisoara: begeleide wandeling

We beginnen de tour op het Overwinningsplein en verkennen het historische stadscentrum. Over de Ottomaanse tijd gesproken Zie waar de voormalige muren van de stad waren en zie het enige stuk dat nog overeind staat Wie heeft het prachtige Unirii-plein gebouwd? Culturele Hoofdstad van Europa 2023 Zie waar meer dan honderdvijftigduizend mensen bijeenkwamen tijdens de revolutie in 1989 Luister naar veel verhalen over belangrijke mensen die een impact hebben gehad in de geschiedenis van Timisoara Stel vragen en leer meer over de prachtige regio Banat

Vanuit Belgrado: Privé Dagtocht naar Roemenië

2. Vanuit Belgrado: Privé Dagtocht naar Roemenië

Vertrek uit Belgrado en ontspan in comfort met airconditioning tijdens de 2,5 uur durende reis naar Timișoara over de grens in het westen van Roemenië. Ontmoet een lokale gids bij aankomst voor een 2,5 uur durende rondleiding door de historische binnenstad van Cetate en bewonder de barokke en art nouveau-gebouwen en grote openbare pleinen uit het Oostenrijkse rijk. Kijk naar de indrukwekkende orthodoxe kathedraal van Timișoara, samen met het Roemeense operagebouw. Ga verder naar Liberty Square om het oude stadhuis te zien dat de mix van culturen en religies van de stad weerspiegelt. Ga verder naar Union Square, gedomineerd door St. George's Cathedral, en loop dan door de ruïnes van het oude fort. Ontdek hoogtepunten zoals de verdedigingsmuren van het Theresia Bastion, en pauzeer dan op eigen kosten voor de lunch en volg de aanbevelingen van je gids en proef traditionele gerechten in een lokaal restaurant. Krijg 's middags ongeveer 3 uur vrije tijd om op uw gemak te verkennen voordat u terugreist naar Belgrado.

Timisoara: klassieke wandeltocht

3. Timisoara: klassieke wandeltocht

Deze tour begint met een korte introductie over de huidige situatie in het land, zodat je een idee krijgt van Roemenië en een basiskennis krijgt van het verhaal van Timisoara. Leer de geschiedenis van de stad kennen, te beginnen met de Mongoolse invasie eeuwen geleden tot de hedendaagse revolutie tegen het communistische regime in Roemenië. Hoor tijdens de rondleiding over de jaren van de Turkse bezetting en zie waar het Turkse openbare bad, de bazaar of de Centrale Moskee zich in het verleden bevond. Alles veranderde toen Timisoara aan het begin van de 18e eeuw werd veroverd door de Oostenrijkse keizerlijke troepen. De stad werd in die tijd volledig herbouwd. Houten gebouwen uit de Middeleeuwen verdwenen en er kwamen nieuwe straten en huizen, evenals een vestingwerk. Lees meer over hoe een van de eerste trams ter wereld die mensen van de buitenwijken met het stadscentrum verbindt, werd gebouwd in Timisoara. Timisoara was ook de eerste plaats in continentaal Europa waar elektrische straatverlichting werd gebruikt. Ontdek deze en nog veel meer interessante en vermakelijke feiten, anekdotes en verhalen tijdens deze wandeltocht.

Timisoara Droomtour door het centrum

4. Timisoara Droomtour door het centrum

Loop door de geschiedenis van Timisoara - de Cetate-buurt: Laten we de architectonische wonderen van Timisoara ontdekken vanuit de wijk Cetate! Fascinerende verhalen over Timisoara uit het verleden kunnen worden genoten tijdens onze reis door de 4 centrale pleinen van Timisoara: Victoriei-plein, Libertatii-plein, Unirii-plein en Sfantu Gheorghe-plein, evenals op de straten in hun omgeving. Bewonder de onschatbare architecturale schatten uit verschillende tijdperken, uit dit gebied, waar we belichamingen kunnen ontmoeten van de classicistische, historistische stijlen van de late 19e eeuw, dan van de afscheiding (of art nouveau, of jugendstil) van het begin van de 20e eeuw, maar ook van de beroemde barokstijl van enkele culturele nederzettingen op het Unirii-plein en daarbuiten. Het doel van de tour is om deze onschatbare culturele en architectonische schatten van de Cetate-wijk te leren kennen en populair te maken.

Timisoara: Grand Communisme Tour

5. Timisoara: Grand Communisme Tour

Ontdek de geschiedenis van het communisme in Timisoara terwijl je je tour begint op de locatie van de buitenbeentje SCARTZ-club. Hoor over de meest beruchte Roemeen in de communistische tijd, Nicolae Ceausescu. Je gids onthult de 50-jarige geopolitieke evolutie die resulteerde in de Roemeense revolutie van 1989. Bezoek het Communist Customer Museum, dat zich in de kelder van de SCARTZ-club bevindt. De volgende stop is bij het Anti-Communist Resistance Movement Monument, waar je hoort hoe Roemenen zich in de jaren vijftig en zestig hardhandig verzetten tegen de communisten. Bezoek daarna de Hervormde Hongaarse Kerk, de plaats waar de opstand begon in december 1989, het plaatselijke hoofdkwartier van de voormalige Communistische Partij. Bekijk de Cemetery of Revolution Heroes en leer over de laatste gebeurtenissen die leidden tot het einde van het regime van Ceausescu. Je gids vertelt je dan meer over de anticommunistische en anticeausistische revolutie van Timisoara. Aan het einde van de tour bezoekt u het Revolution Memorial van Timisoara. Deze site eert de dappere mensen van de anti-ceausistische revolutie van Timisoara, die uiteindelijk leidde tot het einde van het regime van Ceausescu in Roemenië.

Timișoara: Wandeling met gids door de steegjes van de oude stad

6. Timișoara: Wandeling met gids door de steegjes van de oude stad

Leer Timișoara op een ontspannen manier kennen. Start de rondleiding met gids en breng een mooie en afwisselende tijd door in deze spannende en fascinerende stad. Wandel in je eigen tempo door de historische oude binnenstad met zijn geplaveide straatjes en ontdek de fascinerende geschiedenis, architectuur, cultuur en kunstscene van de Culturele Hoofdstad van Europa. De tour neemt je mee naar belangrijke bezienswaardigheden zoals de Kathedraal van de Heilige Drie Hiëronymieten, de Piața Victoriei, het Nationaal Theater & Operagebouw, de Sinagoga din Cetate en nog veel meer. Je ontdekt ook verborgen plekjes en leert spannende verhalen, anekdotes en weetjes over de stad, zoals het feit dat een van de eerste trams ter wereld in Timisoara werd gebouwd. De rondleiding eindigt op slechts een paar honderd meter van het beginpunt, nadat je de stad intensief hebt leren kennen, alsof een plaatselijke bewoner je de stad heeft laten zien. Bij de haltes van de tour zijn er leuke opdrachten om op te lossen en leuke vragen om te beantwoorden. Wie weet bijvoorbeeld wat ... maar nee, dat verklappen we nog niet! De tour is een geweldige manier om naar buiten te gaan en nieuwe dingen te ontdekken met familie, vrienden of alleen. Het is alsof je Timișoara wordt rondgeleid door een goede vriend. Veel anekdotes zullen je wandeling door de stad verrijken. Je kunt de tour op elk gewenst moment en zo vaak als je wilt starten in de browser van een smartphone. Ter plekke of zelfs vanuit je luie stoel. Geniet van je tijd in Timișoara! *** Goed om te weten *** Je ontvangt de link om de tour te starten in een e-mail direct na het boeken.

Van Timisoara: dagtrip Corvin Castle en Turda-zoutmijn

7. Van Timisoara: dagtrip Corvin Castle en Turda-zoutmijn

Vertrek vanuit Timisoara en reis naar Hunedoara, waar je een rondleiding krijgt door Corvin Castle, een van de meest indrukwekkende kastelen van Europa. Beklim de torens, bekijk de martelkamer en raak onder de indruk van deze betoverende plek. Ga dan naar de Turda-zoutmijn, een magische plek in het hart van Transsylvanië en ongetwijfeld de meest spectaculaire ondergrondse plek in Oost-Europa. Deze zoutafzettingen zijn meer dan 13 miljoen jaar geleden gevormd en maken nu deel uit van een museum, 120 meter onder de grond. Een werkelijk unieke ervaring die u niet mag missen.

Timisoara-sightseeingtour

8. Timisoara-sightseeingtour

Gelegen aan de noordelijke oever van de rivier de Bega in de regio Banat, maakt Timisoara indruk op iedereen met zijn charmante en levendige culturele leven en zijn rijke historische erfgoed. Neem de tijd om de eerste Europese stad te ontdekken die gebruik maakte van paardentrams (1869) en elektrische straatverlichting (1889). Timisoara was ook de eerste Roemeense stad die reageerde op de revolutie in 1989 tegen het communistische regime. De wandeling begint in het centrum van "Cetate" (de voormalige "Binnenstad"), met veel oude gebouwen in de stijl van art nouveau of barok, grote autovrije pleinen en een algemeen multicultureel karakter. Je begint met een bezoek aan Victory Square, ook bekend onder de naam Opera Square, en geniet van een bezoek aan de indrukwekkende orthodoxe kathedraal en het opera- en theatergebouw. Vervolgens bevindt zich op het Vrijheidsplein het oude stadhuis met zijn Turkse inscriptie, wat opnieuw de mengeling van culturen en religies laat zien die hier hebben geleefd. Het Union Square wordt gedomineerd door de katholieke koepelkerk, de Servisch-Orthodoxe kathedraal en het President's Palace - het kunstmuseum. Loop ook door de interessante ruïnes van het oude fort, gebouwd in de Vauban-stijl.

Timisoara: wandeltocht door Joods erfgoed

9. Timisoara: wandeltocht door Joods erfgoed

Tijdens deze wandeltocht volg je de geschiedenis van Timisoara, met een focus op de Joodse gemeenschap. Bezoek de kleine Joodse wijk in het stadscentrum van Timisoara. Bekijk de prachtige Moorse synagoge van de stad en ontdek het verhaal en de architectuur van de indrukwekkende Status Quo-synagoge in de wijk Fabrikstadt. Naast de prachtige synagogen werden een aantal van de prachtige gebouwen van Timisoara gefinancierd en ontworpen door Joodse stadsmensen. Een andere stop op deze tour is de enige Stolpperstein, of "struikelsteen" in Roemenië. Dit soort stenen zijn kleine monumenten gemaakt van ijzer of koper die zijn gegraveerd met de naam en levensdata van slachtoffers van de Holocaust. Deze stenen zijn een van de weinige herinneringen aan de misdaden die plaatsvonden onder het naziregime tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Van Sibiu: Timisoara Hoogtepunten Dagtrip

10. Van Sibiu: Timisoara Hoogtepunten Dagtrip

In de ochtend rijden we helemaal naar Timisoara. Onze lokale gids presenteert u de belangrijkste doelstellingen van Timisoara - Culturele Hoofdstad van Europa 2023 zoals Victory Square, ook bekend onder de naam Opera Square en gaat verder met de orthodoxe kathedraal, het bastion, het Vrijheidsplein, het oude stadhuis, de Synagoge, Union Square, de katholieke kathedraal, de Servisch-orthodoxe kerk, het presidentiële paleis, het standbeeld van de Heilige Drie-eenheid en meer. Timisoara heeft een mengelmoes van culturen, religies en beschavingen. Neem de tijd om de eerste Europese stad te ontdekken die gebruik maakte van paardentrams (1869) en elektrische straatverlichting (1889) en de eerste Roemeense stad die reageerde op de revolutie in 1989 tegen het communistische regime. Na de stadstour heb je vrije tijd om wat te lunchen en om zelf de stad Timisoara en / of zijn musea te verkennen. In de avond komen we terug in Sibiu.

Alle activiteiten

Onze aanbevelingen voor Timișoara

Timisoara: begeleide wandeling

Timisoara: begeleide wandeling

We beginnen de tour op het Overwinningsplein en verkennen het historische stadscentrum. Over de Ottomaanse tijd gesproken Zie waar de voormalige muren van de stad waren en zie het enige stuk dat nog overeind staat Wie heeft het prachtige Unirii-plein gebouwd? Culturele Hoofdstad van Europa 2023 Zie waar meer dan honderdvijftigduizend mensen bijeenkwamen tijdens de revolutie in 1989 Luister naar veel verhalen over belangrijke mensen die een impact hebben gehad in de geschiedenis van Timisoara Stel vragen en leer meer over de prachtige regio Banat

Vanuit Belgrado: Privé Dagtocht naar Roemenië

Vanuit Belgrado: Privé Dagtocht naar Roemenië

Vertrek uit Belgrado en ontspan in comfort met airconditioning tijdens de 2,5 uur durende reis naar Timișoara over de grens in het westen van Roemenië. Ontmoet een lokale gids bij aankomst voor een 2,5 uur durende rondleiding door de historische binnenstad van Cetate en bewonder de barokke en art nouveau-gebouwen en grote openbare pleinen uit het Oostenrijkse rijk. Kijk naar de indrukwekkende orthodoxe kathedraal van Timișoara, samen met het Roemeense operagebouw. Ga verder naar Liberty Square om het oude stadhuis te zien dat de mix van culturen en religies van de stad weerspiegelt. Ga verder naar Union Square, gedomineerd door St. George's Cathedral, en loop dan door de ruïnes van het oude fort. Ontdek hoogtepunten zoals de verdedigingsmuren van het Theresia Bastion, en pauzeer dan op eigen kosten voor de lunch en volg de aanbevelingen van je gids en proef traditionele gerechten in een lokaal restaurant. Krijg 's middags ongeveer 3 uur vrije tijd om op uw gemak te verkennen voordat u terugreist naar Belgrado.

Timisoara: klassieke wandeltocht

Timisoara: klassieke wandeltocht

Deze tour begint met een korte introductie over de huidige situatie in het land, zodat je een idee krijgt van Roemenië en een basiskennis krijgt van het verhaal van Timisoara. Leer de geschiedenis van de stad kennen, te beginnen met de Mongoolse invasie eeuwen geleden tot de hedendaagse revolutie tegen het communistische regime in Roemenië. Hoor tijdens de rondleiding over de jaren van de Turkse bezetting en zie waar het Turkse openbare bad, de bazaar of de Centrale Moskee zich in het verleden bevond. Alles veranderde toen Timisoara aan het begin van de 18e eeuw werd veroverd door de Oostenrijkse keizerlijke troepen. De stad werd in die tijd volledig herbouwd. Houten gebouwen uit de Middeleeuwen verdwenen en er kwamen nieuwe straten en huizen, evenals een vestingwerk. Lees meer over hoe een van de eerste trams ter wereld die mensen van de buitenwijken met het stadscentrum verbindt, werd gebouwd in Timisoara. Timisoara was ook de eerste plaats in continentaal Europa waar elektrische straatverlichting werd gebruikt. Ontdek deze en nog veel meer interessante en vermakelijke feiten, anekdotes en verhalen tijdens deze wandeltocht.

Timisoara Droomtour door het centrum

Timisoara Droomtour door het centrum

Loop door de geschiedenis van Timisoara - de Cetate-buurt: Laten we de architectonische wonderen van Timisoara ontdekken vanuit de wijk Cetate! Fascinerende verhalen over Timisoara uit het verleden kunnen worden genoten tijdens onze reis door de 4 centrale pleinen van Timisoara: Victoriei-plein, Libertatii-plein, Unirii-plein en Sfantu Gheorghe-plein, evenals op de straten in hun omgeving. Bewonder de onschatbare architecturale schatten uit verschillende tijdperken, uit dit gebied, waar we belichamingen kunnen ontmoeten van de classicistische, historistische stijlen van de late 19e eeuw, dan van de afscheiding (of art nouveau, of jugendstil) van het begin van de 20e eeuw, maar ook van de beroemde barokstijl van enkele culturele nederzettingen op het Unirii-plein en daarbuiten. Het doel van de tour is om deze onschatbare culturele en architectonische schatten van de Cetate-wijk te leren kennen en populair te maken.

Timisoara: Grand Communisme Tour

Timisoara: Grand Communisme Tour

Ontdek de geschiedenis van het communisme in Timisoara terwijl je je tour begint op de locatie van de buitenbeentje SCARTZ-club. Hoor over de meest beruchte Roemeen in de communistische tijd, Nicolae Ceausescu. Je gids onthult de 50-jarige geopolitieke evolutie die resulteerde in de Roemeense revolutie van 1989. Bezoek het Communist Customer Museum, dat zich in de kelder van de SCARTZ-club bevindt. De volgende stop is bij het Anti-Communist Resistance Movement Monument, waar je hoort hoe Roemenen zich in de jaren vijftig en zestig hardhandig verzetten tegen de communisten. Bezoek daarna de Hervormde Hongaarse Kerk, de plaats waar de opstand begon in december 1989, het plaatselijke hoofdkwartier van de voormalige Communistische Partij. Bekijk de Cemetery of Revolution Heroes en leer over de laatste gebeurtenissen die leidden tot het einde van het regime van Ceausescu. Je gids vertelt je dan meer over de anticommunistische en anticeausistische revolutie van Timisoara. Aan het einde van de tour bezoekt u het Revolution Memorial van Timisoara. Deze site eert de dappere mensen van de anti-ceausistische revolutie van Timisoara, die uiteindelijk leidde tot het einde van het regime van Ceausescu in Roemenië.

Timișoara: Wandeling met gids door de steegjes van de oude stad

Timișoara: Wandeling met gids door de steegjes van de oude stad

Leer Timișoara op een ontspannen manier kennen. Start de rondleiding met gids en breng een mooie en afwisselende tijd door in deze spannende en fascinerende stad. Wandel in je eigen tempo door de historische oude binnenstad met zijn geplaveide straatjes en ontdek de fascinerende geschiedenis, architectuur, cultuur en kunstscene van de Culturele Hoofdstad van Europa. De tour neemt je mee naar belangrijke bezienswaardigheden zoals de Kathedraal van de Heilige Drie Hiëronymieten, de Piața Victoriei, het Nationaal Theater & Operagebouw, de Sinagoga din Cetate en nog veel meer. Je ontdekt ook verborgen plekjes en leert spannende verhalen, anekdotes en weetjes over de stad, zoals het feit dat een van de eerste trams ter wereld in Timisoara werd gebouwd. De rondleiding eindigt op slechts een paar honderd meter van het beginpunt, nadat je de stad intensief hebt leren kennen, alsof een plaatselijke bewoner je de stad heeft laten zien. Bij de haltes van de tour zijn er leuke opdrachten om op te lossen en leuke vragen om te beantwoorden. Wie weet bijvoorbeeld wat ... maar nee, dat verklappen we nog niet! De tour is een geweldige manier om naar buiten te gaan en nieuwe dingen te ontdekken met familie, vrienden of alleen. Het is alsof je Timișoara wordt rondgeleid door een goede vriend. Veel anekdotes zullen je wandeling door de stad verrijken. Je kunt de tour op elk gewenst moment en zo vaak als je wilt starten in de browser van een smartphone. Ter plekke of zelfs vanuit je luie stoel. Geniet van je tijd in Timișoara! *** Goed om te weten *** Je ontvangt de link om de tour te starten in een e-mail direct na het boeken.

Van Timisoara: dagtrip Corvin Castle en Turda-zoutmijn

Van Timisoara: dagtrip Corvin Castle en Turda-zoutmijn

Vertrek vanuit Timisoara en reis naar Hunedoara, waar je een rondleiding krijgt door Corvin Castle, een van de meest indrukwekkende kastelen van Europa. Beklim de torens, bekijk de martelkamer en raak onder de indruk van deze betoverende plek. Ga dan naar de Turda-zoutmijn, een magische plek in het hart van Transsylvanië en ongetwijfeld de meest spectaculaire ondergrondse plek in Oost-Europa. Deze zoutafzettingen zijn meer dan 13 miljoen jaar geleden gevormd en maken nu deel uit van een museum, 120 meter onder de grond. Een werkelijk unieke ervaring die u niet mag missen.

Timisoara-sightseeingtour

Timisoara-sightseeingtour

Gelegen aan de noordelijke oever van de rivier de Bega in de regio Banat, maakt Timisoara indruk op iedereen met zijn charmante en levendige culturele leven en zijn rijke historische erfgoed. Neem de tijd om de eerste Europese stad te ontdekken die gebruik maakte van paardentrams (1869) en elektrische straatverlichting (1889). Timisoara was ook de eerste Roemeense stad die reageerde op de revolutie in 1989 tegen het communistische regime. De wandeling begint in het centrum van "Cetate" (de voormalige "Binnenstad"), met veel oude gebouwen in de stijl van art nouveau of barok, grote autovrije pleinen en een algemeen multicultureel karakter. Je begint met een bezoek aan Victory Square, ook bekend onder de naam Opera Square, en geniet van een bezoek aan de indrukwekkende orthodoxe kathedraal en het opera- en theatergebouw. Vervolgens bevindt zich op het Vrijheidsplein het oude stadhuis met zijn Turkse inscriptie, wat opnieuw de mengeling van culturen en religies laat zien die hier hebben geleefd. Het Union Square wordt gedomineerd door de katholieke koepelkerk, de Servisch-Orthodoxe kathedraal en het President's Palace - het kunstmuseum. Loop ook door de interessante ruïnes van het oude fort, gebouwd in de Vauban-stijl.

Timisoara: wandeltocht door Joods erfgoed

Timisoara: wandeltocht door Joods erfgoed

Tijdens deze wandeltocht volg je de geschiedenis van Timisoara, met een focus op de Joodse gemeenschap. Bezoek de kleine Joodse wijk in het stadscentrum van Timisoara. Bekijk de prachtige Moorse synagoge van de stad en ontdek het verhaal en de architectuur van de indrukwekkende Status Quo-synagoge in de wijk Fabrikstadt. Naast de prachtige synagogen werden een aantal van de prachtige gebouwen van Timisoara gefinancierd en ontworpen door Joodse stadsmensen. Een andere stop op deze tour is de enige Stolpperstein, of "struikelsteen" in Roemenië. Dit soort stenen zijn kleine monumenten gemaakt van ijzer of koper die zijn gegraveerd met de naam en levensdata van slachtoffers van de Holocaust. Deze stenen zijn een van de weinige herinneringen aan de misdaden die plaatsvonden onder het naziregime tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Van Sibiu: Timisoara Hoogtepunten Dagtrip

Van Sibiu: Timisoara Hoogtepunten Dagtrip

In de ochtend rijden we helemaal naar Timisoara. Onze lokale gids presenteert u de belangrijkste doelstellingen van Timisoara - Culturele Hoofdstad van Europa 2023 zoals Victory Square, ook bekend onder de naam Opera Square en gaat verder met de orthodoxe kathedraal, het bastion, het Vrijheidsplein, het oude stadhuis, de Synagoge, Union Square, de katholieke kathedraal, de Servisch-orthodoxe kerk, het presidentiële paleis, het standbeeld van de Heilige Drie-eenheid en meer. Timisoara heeft een mengelmoes van culturen, religies en beschavingen. Neem de tijd om de eerste Europese stad te ontdekken die gebruik maakte van paardentrams (1869) en elektrische straatverlichting (1889) en de eerste Roemeense stad die reageerde op de revolutie in 1989 tegen het communistische regime. Na de stadstour heb je vrije tijd om wat te lunchen en om zelf de stad Timisoara en / of zijn musea te verkennen. In de avond komen we terug in Sibiu.

Veelgestelde vragen over Timișoara

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Timișoara?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Bekijk alle dagtochten en excursies vanuit Timișoara op GetYourGuide

Wat zijn de beste dingen om te doen op regenachtige een dag tijdens een bezoek aan Timișoara?

De beste binnenactiviteiten voor regenachtige dagen zijn:

Bekijk de beste binnenactiviteiten van Timișoara op GetYourGuide

Activiteiten in Timișoara

Steden in Roemenië

Andere activiteiten in Timișoara

Wil je alle activiteiten in Timișoara bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Timișoara

Gemiddelde beoordeling

5.0
(11 beoordelingen)