Kies data

Dingen om te doen Timișoara

Wat je niet wil missen in Timișoara

Timisoara: klassieke wandeltocht

1. Timisoara: klassieke wandeltocht

Deze tour begint met een korte introductie over de huidige situatie in het land, zodat je een idee krijgt van Roemenië en een basiskennis krijgt van het verhaal van Timisoara. Leer de geschiedenis van de stad kennen, te beginnen met de Mongoolse invasie eeuwen geleden tot de hedendaagse revolutie tegen het communistische regime in Roemenië. Hoor tijdens de rondleiding over de jaren van de Turkse bezetting en zie waar het Turkse openbare bad, de bazaar of de Centrale Moskee zich in het verleden bevond. Alles veranderde toen Timisoara aan het begin van de 18e eeuw werd veroverd door de Oostenrijkse keizerlijke troepen. De stad werd in die tijd volledig herbouwd. Houten gebouwen uit de Middeleeuwen verdwenen en er kwamen nieuwe straten en huizen, evenals een vestingwerk. Lees meer over hoe een van de eerste trams ter wereld die mensen van de buitenwijken met het stadscentrum verbindt, werd gebouwd in Timisoara. Timisoara was ook de eerste plaats in continentaal Europa waar elektrische straatverlichting werd gebruikt. Ontdek deze en nog veel meer interessante en vermakelijke feiten, anekdotes en verhalen tijdens deze wandeltocht.

Timisoara-sightseeingtour

2. Timisoara-sightseeingtour

Gelegen aan de noordelijke oever van de rivier de Bega in de regio Banat, maakt Timisoara indruk op iedereen met zijn charmante en levendige culturele leven en zijn rijke historische erfgoed. Neem de tijd om de eerste Europese stad te ontdekken die gebruik maakte van paardentrams (1869) en elektrische straatverlichting (1889). Timisoara was ook de eerste Roemeense stad die reageerde op de revolutie in 1989 tegen het communistische regime. De wandeling begint in het centrum van "Cetate" (de voormalige "Binnenstad"), met veel oude gebouwen in de stijl van art nouveau of barok, grote autovrije pleinen en een algemeen multicultureel karakter. Je begint met een bezoek aan Victory Square, ook bekend onder de naam Opera Square, en geniet van een bezoek aan de indrukwekkende orthodoxe kathedraal en het opera- en theatergebouw. Vervolgens bevindt zich op het Vrijheidsplein het oude stadhuis met zijn Turkse inscriptie, wat opnieuw de mengeling van culturen en religies laat zien die hier hebben geleefd. Het Union Square wordt gedomineerd door de katholieke koepelkerk, de Servisch-Orthodoxe kathedraal en het President's Palace - het kunstmuseum. Loop ook door de interessante ruïnes van het oude fort, gebouwd in de Vauban-stijl.

Timisoara: Grand Communisme Tour

3. Timisoara: Grand Communisme Tour

Ontdek de geschiedenis van het communisme in Timisoara terwijl je je tour begint op de locatie van de buitenbeentje SCARTZ-club. Hoor over de meest beruchte Roemeen in de communistische tijd, Nicolae Ceausescu. Je gids onthult de 50-jarige geopolitieke evolutie die resulteerde in de Roemeense revolutie van 1989. Bezoek het Communist Customer Museum, dat zich in de kelder van de SCARTZ-club bevindt. De volgende stop is bij het Anti-Communist Resistance Movement Monument, waar je hoort hoe Roemenen zich in de jaren vijftig en zestig hardhandig verzetten tegen de communisten. Bezoek daarna de Hervormde Hongaarse Kerk, de plaats waar de opstand begon in december 1989, het plaatselijke hoofdkwartier van de voormalige Communistische Partij. Bekijk de Cemetery of Revolution Heroes en leer over de laatste gebeurtenissen die leidden tot het einde van het regime van Ceausescu. Je gids vertelt je dan meer over de anticommunistische en anticeausistische revolutie van Timisoara. Aan het einde van de tour bezoekt u het Revolution Memorial van Timisoara. Deze site eert de dappere mensen van de anti-ceausistische revolutie van Timisoara, die uiteindelijk leidde tot het einde van het regime van Ceausescu in Roemenië.

Timisoara: wandeltocht door Joods erfgoed

4. Timisoara: wandeltocht door Joods erfgoed

Tijdens deze wandeltocht volg je de geschiedenis van Timisoara, met een focus op de Joodse gemeenschap. Bezoek de kleine Joodse wijk in het stadscentrum van Timisoara. Bekijk de prachtige Moorse synagoge van de stad en ontdek het verhaal en de architectuur van de indrukwekkende Status Quo-synagoge in de wijk Fabrikstadt. Naast de prachtige synagogen werden een aantal van de prachtige gebouwen van Timisoara gefinancierd en ontworpen door Joodse stadsmensen. Een andere stop op deze tour is de enige Stolpperstein, of "struikelsteen" in Roemenië. Dit soort stenen zijn kleine monumenten gemaakt van ijzer of koper die zijn gegraveerd met de naam en levensdata van slachtoffers van de Holocaust. Deze stenen zijn een van de weinige herinneringen aan de misdaden die plaatsvonden onder het naziregime tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Van Timisoara: dagtrip Corvin Castle en Turda-zoutmijn

5. Van Timisoara: dagtrip Corvin Castle en Turda-zoutmijn

Vertrek vanuit Timisoara en reis naar Hunedoara, waar je een rondleiding krijgt door Corvin Castle, een van de meest indrukwekkende kastelen van Europa. Beklim de torens, bekijk de martelkamer en raak onder de indruk van deze betoverende plek. Ga dan naar de Turda-zoutmijn, een magische plek in het hart van Transsylvanië en ongetwijfeld de meest spectaculaire ondergrondse plek in Oost-Europa. Deze zoutafzettingen zijn meer dan 13 miljoen jaar geleden gevormd en maken nu deel uit van een museum, 120 meter onder de grond. Een werkelijk unieke ervaring die u niet mag missen.

Vanuit Timisoara: dagtrip Donaukloof met transfer

6. Vanuit Timisoara: dagtrip Donaukloof met transfer

Word ondergedompeld in de natuur tijdens een fascinerende dagtrip vanuit Timisoara met hoteltransfer. Kijk van dichtbij naar de rivier de Donau terwijl je bij de gigantische Donau-kloof staat. Bewonder het unieke snijwerk van Decebalus, hoog op de flank van een berg. Begin je avontuur met een pick-up van je hotel in Timisoara. Rijd naar het zuiden en geniet onderweg van het adembenemende landschap. Kom aan bij de Donau, de op één na langste rivier van Europa, en zie de Donau-kloof, waar de rivier door de Karpaten stroomt. Kijk naar een enorme rotstekening van Decebalus, die vocht tegen de Romeinse keizers Domitianus en Trajanus om de onafhankelijkheid van Roemenië te behouden. Bewonder de plaats van dit 42,9 meter hoge beeldhouwwerk aan de kant van een steile berg met uitzicht op de rivier. Keer 's avonds laat terug naar uw hotel in Timisoara om uw reis af te sluiten.

Van Sibiu: Timisoara Hoogtepunten Dagtrip

7. Van Sibiu: Timisoara Hoogtepunten Dagtrip

In de ochtend rijden we helemaal naar Timisoara. Onze lokale gids presenteert u de belangrijkste doelstellingen van Timisoara - Culturele Hoofdstad van Europa 2023 zoals Victory Square, ook bekend onder de naam Opera Square en gaat verder met de orthodoxe kathedraal, het bastion, het Vrijheidsplein, het oude stadhuis, de Synagoge, Union Square, de katholieke kathedraal, de Servisch-orthodoxe kerk, het presidentiële paleis, het standbeeld van de Heilige Drie-eenheid en meer. Timisoara heeft een mengelmoes van culturen, religies en beschavingen. Neem de tijd om de eerste Europese stad te ontdekken die gebruik maakte van paardentrams (1869) en elektrische straatverlichting (1889) en de eerste Roemeense stad die reageerde op de revolutie in 1989 tegen het communistische regime. Na de stadstour heb je vrije tijd om wat te lunchen en om zelf de stad Timisoara en / of zijn musea te verkennen. In de avond komen we terug in Sibiu.

Van Timisoara: privédagtrip naar Arad

8. Van Timisoara: privédagtrip naar Arad

Maak een rit door het Roemeense platteland tijdens een dagtrip van Timisoara naar Arad. Bekijk de vele prachtige gebouwen van Arad, zoals de Rode Kerk en het Paleis van Cultuur. Laat je ophalen bij je hotel in Timisoara en begin aan een roadtrip door landelijk Roemenië. Stop onderweg om de rooms-katholieke kerk en het stadsplein in het dorp Vinga te bewonderen. Kom aan in de stad Arad, de hoofdstad van het district Arad in de Banat-regio in Roemenië. Lees meer over dit gebied in uw gids. Loop de Bulevardul Revolutiei af, een brede met bomen omzoomde boulevard. Geniet van de indrukwekkende architectuur van de verschillende historische gebouwen. U passeert het Stadhuispaleis, gebouwd in 1875. Zie het Cultuurpaleis en de neogotische Rode Kerk. Kijk omhoog naar de grote koepels van de katholieke kerk. Bewonder de neoklassieke architectuur van het Staatstheater. Stop vervolgens bij het Maria Radna-klooster, waar pelgrims stoppen om hun respect te betuigen. Rijd vervolgens naar Soimos om het imposante fort van Soimos te zien. Geniet daarna van een korte stop in Charlottenburg, het enige ronde dorp in Roemenië. Ten slotte stop je in Altringen om wat te eten of koffie te halen (niet inbegrepen). Laat je aan het einde van je tour weer afzetten bij je hotel in Timisoara.

Van Boekarest: snelle privétransfer in één richting naar Timisoara

9. Van Boekarest: snelle privétransfer in één richting naar Timisoara

Geniet van een handige privétransfer van uw accommodatie in Boekarest naar uw gewenste locatie in Timisoara . Ontspan in de wetenschap dat u veilig reist in een voertuig met vergunning. Uw Engels sprekende chauffeur wacht op u op uw locatie in Boekarest. Ervaar een comfortabele reis in een voertuig met airconditioning. Laat je chauffeur je soepel door het verkeer navigeren. Reis gemakkelijk zonder u zorgen te hoeven maken over vooraf reserveren of last-minute zoeken.

Van Timisoara: snelle privétransfer in één richting naar Boekarest

10. Van Timisoara: snelle privétransfer in één richting naar Boekarest

Geniet van een enkele reis privétransfer van uw accommodatie in Timisoara naar uw gewenste locatie in Boekarest. Ontspan in de wetenschap dat u veilig reist in een voertuig met vergunning. Uw chauffeur wacht op u op uw locatie in Timisoara. Ervaar een comfortabele reis in een voertuig met airconditioning. Laat je chauffeur je vlot door het verkeer navigeren. Reis gemakkelijk zonder u zorgen te hoeven maken over vooraf reserveren of last-minute zoeken.

10 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Andere activiteiten in Timișoara

Wil je alle activiteiten in Timișoara ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.